Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יודע מה עופר? אתה צודק וטועה. צודק בכך, שמבחינה הגיונית נטו אין כל צדק בטענות שלנו שהאלפא מעבירה תחושה אחרת. אבל אתה טועה, כי כל היופי שבתחושות הוא שלא צריך שם היגיון.

 

חן פרחי - עקב אסוציאציות שקשורות לילדות, נוסטלגיה וכו' אני, למשל מקבל תחושה מאד טובה מצליל מנוע של דייהטסו, אם כבר דיברו על דייהטסו (מה לעשות ורובן נשמעות דומה). לי זה עושה טוב. לך וולבו עושה טוב - מקובל, הגיוני. לא רואה בעיה עם זה.

 

אם כבר אלפות גרועות, גם ה-33, שכולם פה משום מה השתפכו ממנה, לא תיזכר לטובה. בדיוק כמו ה-166 שהיא כנראה היחידה מדור התחיה שלא תהפוך לקלאסית (156 ו-147 בהחלט כן).

 

קורבנות מחלקת שיווק?! אם היו כאלה, היו הרבה יותר אלפות על הכבישים. טענה מגוחכת. העניין הוא שוב, כמו שאמרתי רגש, והוא סובייקטיבי. כמו לאנשים מדדים שונים של יופי (הדוגמא של רולקס, שהובאה לעיל, קולעת בול - גם אני, למשל, לעולם לא אשקול רולקס חרף העובדה שהשעון ללא ספק טוב ומדויק ובחיי שלא חסרים לו קונים), בכל דבר, החל מחפצי נוי, חפצים שימושיים וכלה במין השני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

  • תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עופר,אתה מתעקש שבאלפא אין דבר מיוחד

 

באמת?!

אני כתבתי כזה דבר?

איפה???

 

תלוי באיזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אלפא ג'וניור כתב:

היא הקלאסיקה האיטלקית בהתהוותה

וואוו, אני מקווה מאוד שאתה לא בים. עם היסחפות כזו זה עלול להגמר רע...:wink:

החסרי קלאסיקות איטלקיות או בכלל חסרים אנו?

 

ברצינות, מקומה של 166 בכבודה מונח (הטעות במקור-ק'), היא אכן הייתה חלק מהרנסאנס של אלפא לצד 156 ו- 147, העיצוב החיצוני, תא הנוסעים והמנועים היו טובים אפילו ההתנהגות, אבל קלאסית? מסופקני...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לא יודע מה הקשר של הקלאסיקה לנושא, אבל לבטח אין קשר ישיר בין מכונית קלאסית למכונית טובה (לפחות בסטנדרטים שאנחנו בודקים טיב של מכונית היום),מכונית קלאסית מוגדרת עלידי פרמטרים אחרים ולפעמים מוזרים למדי לכן ל 166 יש סיכוי.

אבל לזה כמובן אין קשר לנושא.

פורסם
רומן, למה אתה אומר שה-166 לא קלאסית? היא הקלאסיקה האיטלקית בהתהוותה.

 

כי ב"קו התחיה" של אלפא (147-156-166-GT) היא הפחות מוצלחת. אתה יודע מה, גם ה-GT, למרות שכמכונית היא אולי הכי מוצלחת (פחות או יותר שילוב של 156 ו-147 תוך מיקסום היתרונות של כל אחת מהן), תהיה קלאסית רק בגלל מרכב הקופה ולא לכשעצמה. וזה לא שאני לא אוהב אותה, אני אקח את ה-3.2 any day.

העיצוב של ה-166 לא משתווה לאחרות וגם ההתנהגות שלה נופלת מהן. גם שיווקית היא הצליחה הכי פחות מכל אלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האמת, זה לא כל כך באשמתה.

הקונקורנטיות מגרמנייה- ב.מ.וו סידרה 5, מרצדס סידרה E ובמידה מסויימת גם אודי A6, שולטות ביד רמה בפלח השוק הנ"ל, מה שאומר שגם הפיג'ו 607, לדוגמא, לא ממש נוחלת הצלחה מסחררת, בלשון המעטה.

רנו פרשה מפלח שוק חשוב וריווחי זה בקול דממה דקה, עם הפסקת ייצורה של הסאפרן וגם סיטרואן לא הפגינה בו נוכחות כמה שנים מאז שהופסק ייצורה של ה XM, ורק לאחרונה שבה אליו עם ה C6.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רומן אני לא מסכים איתך רק בדבר אחד . רולקס מדויק ?? :lol: גמרת אותי , אחד השעונים הפחות מדויקים , ועדיין הוא המותג המוביל בהחלט .

בדיוק כמו אלפא , מתקלקת נשברת מה שאתה לא רוצה , אבל עדיין זו הבחירה שלי .

האלפא מוכנה....

ואתה??

פורסם

אני ממש לא חושב שה-147 היא קלאסיקה. היא מאוד הצליחה בגלל שהציבו לה מחיר נמוך כשהיא הגיעה. ה-166 זה למי שמחפש ספורט-סדאן, לא לכל אחד. יש כאלה שרוצים מכונה גרמנית ולא לב איטלקי. הרוב רוצים גרמניות ובגלל זה היא לא הצליחה.

פורסם

עוז - מדוייק מספיק, בסדר, נדמה לי שהבנת את הכוונה שלי :lol:

 

AlfaJunior - תאמין לי, שההצלחה של הדגם בארץ עניינה אותי הכי פחות כשדיברתי על סטטוס קלאסי. העיצוב ויתרונותיה היחסיים ביחס למתחרותיה, לא רק בארץ אלא גם בעולם, הם אלה שקובעים. מי שרוצה אלפא ספורט סדאן, אגב, לוקח 156, אשר למעט מרווח פנים מכה את ה-166 שוק על ירך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

  • אחראי פורום
פורסם
היו לנו שתי אלפות, 164 ו-156. הדימיון בתחושה ביניהן... אולי משהו באופן פעולת המנוע, והסמל. חוצמיזה, שתי מכוניות שלא מזכירות אחת את השנייה. להגיד שיש משהו משותף לכל האלפות? שיש משהו שמזכיר סוד במיטו? די, די, כל הבבל"ת ההיסטורי הזה נועד למלא כתבות במגזינים. לא חייבים לגלגל בגלל זה עיניים לשמים ולזמזם את הקלישאות תוך שכנוע עצמי.

 

ה-159 נראית נפלא, גם מבפנים. זה כיף לנהוג באוטו שנראה נפלא. זה נעים לשבת בתא נוסעים מעוצב למשעי. אין פה שומדבר מסתורי שאי אפשר לשים עליו אצבע. אפשר גם אפשר. כשאני רואה בררה בחנייה אני נהנה. האוטו יפה. זהו.

 

 

פיספסת אותי. דיברתי באופן אישי לחלוטין. כמו שרומן אמר שגם מנוע של דייהטסו עושה לו תחושה טובה (והעלה גבות

גם למהנדסי דייהטסו בעצמם :lol:), אין צורך להסביר את זה. אולי אתה מסתכל על רכב באופן קר יותר - ביצועים, ניהוג וכו' -

מה שבעצם עושה את אותו אפקט אצלך , רק במישורים אחרים. אצלי זה צליל המנוע (שים לב, לא כתבתי "מוזיקה" :lol:),

הסטייל שדחפו גם בראשי המנוע , העיצוב, ומצד שני היגוי, ביצועים וכו'.

למה יש לך שתי סובארו בחניה? ועוד דגמים ספציפיים!

אגב, אותו קיטש עיתונאי הוא בדיוק מה שגרם לי להפסיק לקרוא עיתונות רכב כבר 3 שנים כמעט.

 

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מי שאומרים שלרכב אין נשמה וחשובים רק פרמטרים מדידים, מזכירים לי את אלה שמסבירים באריכות ש"התאהבות" זה בעצם תהליך כימי במוח שקורה בגלל א' ב' ג' ומפריש הורמונים A B ו-C.

 

נכון שאין למכונית נשמה במובן הרוחני/פראפסיכולוגי/גורו-מקוסטה-ריקה של העניין, אבל עדיין יש משמעות ל"נשמה" במובן של אוסף תכונות שקשה למדוד וקשה להסביר, אבל קיים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אין חולק שהעולם בנוי מסטיגמות שחלקן נוצרו על ידי פרסום מסיבי ושטיפת מוח גלוייה וסמוייה.

 

האנגלים חובבי מכוניות וכניסה לפורומים שלהם תראה לכם רמת התמקצעות גבוהה , והאנשת מכוניות כאלה ואחרות.

 

בשפה האנגלית לכל מי שלא יודע, חפץ דומם זה IT

 

היוצא מהכלל הוא אונייה היא מקבלת את המונח של נקבה SHE. זה מהימים שהאנגלים שלטו בשלושת רבעי כדור הארץ, בעזרת צי אדירים . אולי פעם זה יגיע גם למכוניות.

 

ניקח תינוק שטרם נחשף לפרסום , והוא יחבק דובי פרוותי , ומבחינתו זה משהו חי ביותר , כך גם חלק מהמבוגרים בהתייחסות שלהם למכונית כזו או אחרת

 

אלפא זו מכונית שאתה לא אדיש אליה, יש שיאהבו אותה יש שלא , אבל מעטים יהיו אדישים אליה. בניגוד למכוניות רבות שאתה רואה בהם מכשיר להעביר אותך מנקודה לנקודה. וכפי שאומרת המכוערת ג.יפית "נקודה"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בעניין חיזוי הקלאסיקה העתידית, מנקודת מבטי שלי, של אדם שלא חובב אלפות יותר מידי, דווקא ה- 166 תמיד תדמה בעיני כמיוחדת ומרשימה (אולי כמו הקווטרו פורטה של לפני כמה עשורים), לעומת ה- 147 שנפוצה ומשעממת מידי במראה שלה. אבל שוב, זו דעתי שלי כמתבונן מהצד ולא כבעלים של הרכב, אבל לפעמי םדווקא העומדים מהצד הם שקובעים מה נחרט בזיכרון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם למהנדסי דייהטסו בעצמם :lol:), אין צורך להסביר את זה. אולי אתה מסתכל על רכב באופן קר יותר - ביצועים, ניהוג וכו' -

 

ניהוג זה דבר "קר"?

קר???

כשאתה נוהג מהר במכונית עם ניהוג משובח זה משאיר אותך קר?

כשהאצה מדביקה אותך למושב זה לא עושה לך כלום?

 

באו'נה, אתה חתיכת קרחון...

 

אני מסתכל על הדברים ברכב שהם באמת מרגשים, שזה מה שהוא עושה (ובמידה פחותה מאוד) איך הוא נראה. זה שיש לו אותו שם כמו הג'ורלנטינה טיזי שזכתה במירוץ מונאקו ב-1953 לא עושה לי את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı


×
×
  • תוכן חדש...