Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להתייחס כרגע למהות העניין עם הקרוז (בקצרה - הכתבה המדוברת אכן גרועה, להבנתי נכתבה בחפזון ועלתה למרות זאת. הנושא יטופל), רק רציתי להגיב פה לשני מגיבים:

זו לא הפעם הראשונה שאני טוען (גם מעל דפי הפורום הזה) שריבוי הפרסומות (למכוניות) שב'אוטו' נותן תחושה של טעם לפגם בשל ניגוד אינטרסים לכאורה.

בכ-ל מגזין רכב מודפס (ואינטרנטי!) יש עשרות עמודי פרסומת למכוניות. לא רק במגזינים ישראלים כמו אוטו והגה, אלא גם ב-CAR, EVO, TOPGEAR, AUTOCAR, AUTO MOTOR & SPORT, CAR&DRIVER והרשימה ממשיכה. אם אתה רוצה לקבוע שריבוי פרסומות למכוניות במגזינים היא סיבה טובה לא להאמין להם - אני ממליץ לך לא להאמין לאף מגזין בעולם.

המנוי שלי לאוטו בוטל לפני מספר שנים וככל הנראה הם לא נותנים לי סיבות לחדש אותו.

אני זוכר את הפירסומת למרצדס עם הדף הכפול בשער (!) שהרבה התלוננו עליה ושלחו אף למערכת שלהם מכתבים אך באוטו המשיכו בשלהם.

או כתבה של מכוניות על באחת מארצות אירופה (שבאמת אני כבר לא זוכר איזה) שבה הם רק דיברו על המלונות, אוכל, ועוד דברים שלא קשורים לרכבים.

הפאנצ'ים בתוך הטקסט והעקיצות של העורך לכתב או מי שזה לא יהיה, מורידות מערך הכתבה כי מה לעשות, אני רוצה לקרוא כתבה על מכונית X ולא כתבה על רמת הציניות והעוקצנות של חברי המערכת.

פרסומת כפולה בבפנים של השער - מסכים איתך שזה מציק ומכוער. ברוב הגיליונות מהשנים האחרונות אין את זה. הסיבה לפרסומת כזו פשוטה - בגלל המיקום והצורה שלה אפשר לגבות הרבה יותר כסף לעמוד.

כתבה של מכוניות על - אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל אני יכול להבטיח לך שבשום פנים ואופן לא הייתה כתבה שעיקרה מכוניות על אשר מדברת רק על מלונות, אוכל וכדומה. הדבר הכי קרוב שאני זוכר כרגע הוא הכתבה על ה-911 C4 שהייתה אמורה להיות גם על אסטון מרטין ועוד כמה מכוניות-על - כתבות מהסוג הזה יש פעמים רבות גם במגזינים מחו"ל (כתבות מסע) ובפירוש כן מדובר שם הרבה מאוד על האוטו.

עקיצות בין העורך לכתבים - מסכים איתך ומעביר את הביקורת הלאה.

מעבר לזה - כל אלו שמטרתם רק להאשים ולפגוע - אין לי דיבור אתכם. אשמח לענות לאנשים שלא כותבים תגובה רק בשביל להוציא קיטור. סה"כ, תאמינו או לא, מגזין מתקיים בשביל הקוראים והם הנכס הכי חשוב לו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה רוצה לקבוע שריבוי פרסומות למכוניות במגזינים היא סיבה טובה לא להאמין להם - אני ממליץ לך לא להאמין לאף מגזין בעולם.

לא לזה כיוונתי, טענתי לניגוד עניינים בין הצורך לרצות את המפרסם ובין הצורך לפרסם את "האמת העיתונאית".

אין לי מושג איך הדברים מתנהלים ב'אוטו' ויתכן שישנה שם חומה סינית בין הצרכים הסותרים.

לטעמי האישי העניין צורם מבחינת מראית העין שבדבר, כשמידי פעם מתפרסמות גם כתבות תמוהות - כמו זו שבשרשור - אז סימני השאלה גדלים, זה הכל.

פורסם

לכן בכל מערכת עיתונאית מתוקנת יש הפרדה בין מחלקת הפרסום למחלקת התוכן. ולכן כפי שאמרתי אם אתה לא מאמין למגזין אחד עדיף שפשוט לא תאמין לכולם.

באשר לכתבות מהסוג הזה - אני יכול להבין את סימני השאלה ולמען האמת זה חורה לי גם, לכן התרעתי בנושא לנוגעים בדבר. ובכל זאת הרשה לי להבטיח לך - יש כאן עניין של דיווח עיתונאי גרוע, בפירוש לא עניין של ניגוד עניינים כזה או אחר.

אגב, מה שחורה לי במיוחד הוא שאני וקולגות רבים שלי עובדים קשה בכדי לייצר תוכן טוב אבל לעיתים מספיק כתבה אחת או שתיים גרועות בשביל להרוס מה שנבנה בעמל רב. לפעמים מספיק כתבה אחת גרועה בשביל שאנשים יחזרו לאותן אמירות בסגנון "זו הסיבה שאני לא קורא עיתונות רכב ישראלית" וכדומה. שנאמר - מה שנבנה בעמל רב אפשר להרוס ברגע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גם ככה בארצנו הקטנטונת בקושי יש זכות קיום למגזינים,כמו בכל עסק שם המשחק הוא רווח כספי,אני חושב שעם לא היה את הפירסומות של הרכבים אז המגזינים ביכלל לא היו שורדים.

:fadein:
פורסם
לכן בכל מערכת עיתונאית מתוקנת יש הפרדה בין מחלקת הפרסום למחלקת התוכן. ולכן כפי שאמרתי אם אתה לא מאמין למגזין אחד עדיף שפשוט לא תאמין לכולם.

אגב, מה שחורה לי במיוחד הוא שאני וקולגות רבים שלי עובדים קשה בכדי לייצר תוכן טוב אבל לעיתים מספיק כתבה אחת או שתיים גרועות בשביל להרוס מה שנבנה בעמל רב. לפעמים מספיק כתבה אחת גרועה בשביל שאנשים יחזרו לאותן אמירות בסגנון "זו הסיבה שאני לא קורא עיתונות רכב ישראלית" וכדומה. שנאמר - מה שנבנה בעמל רב אפשר להרוס ברגע.

רוני - אני ורבים מודעים לבעית מראית העין - ואם אין קמח , אין תורה - זה בסדר ( לכן צריך פרסומות ), עד ..

התשובות שלך במקום - אני מחכה כבר לכתבות/מבחנים היותר רציניים של ה 3 והקרוז .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
או כתבה של מכוניות על באחת מארצות אירופה (שבאמת אני כבר לא זוכר איזה) שבה הם רק דיברו על המלונות, אוכל, ועוד דברים שלא קשורים לרכבים.

היתה לפני שנתיים שלוש בערך סדרת כתבות מסע אשר עסקו במסע של חלק מחברי המערכת באירופה.

במסגרת המסע הזה הם נהגו על כל מיני מכוניות מיוחדות ותיארו גם את המסע הארוך שהם עשו.

דווקא אני אישית מאוד נהנתי מהכתבות האלו ששילבו התרשמות קצרה ממכוניות מיוחדות בסיפור מסע מעניין.

על השרשור הזה יש לי להגיד את הדבר הבא:

כתבות או סקירות לא מקצועיות אפשר למצוא בכל תחום ובכל עיתון לרבות עיתונים יומיים נחשבים מאוד.

לא כל עיתונאי ניחן באותה רמת ידע כמו חבריו למערכת ולעיתים מדובר בעקומת למידה ולאחריה יש שיפור.

להשליך מכתבה אחת או כמה כתבות בודדות על מגזין שלם ועוד על רמת היושר והאתיקה שלו זו הגזמה פראית שבמקרה משחקת לידי מי שמעוניין לנגח את מגזין "אוטו".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הרשה לי להבטיח לך - יש כאן עניין של דיווח עיתונאי גרוע, בפירוש לא עניין של ניגוד עניינים כזה או אחר.

נו, אם אתה מבטיח אז מי אנחנו שנפקפק ביושר של מגזין שהמו"ל שלו נותן עדות שקר בבית משפט...

לא, זאת לא כתבה גרועה. זו כתבה מוטה, מסולפת בזדון [מענין שרק הדברים הרעים "נאבדו"] ונוצרה ממניעים מושחתים. אבל אם אתה "מבטיח"...

ולגבי "בכל מערכת עיתונאית מתוקנת יש הפרדה בין מחלקת הפרסום למחלקת התוכן", כבר קראנו איך ההפרדה הזאת מתקיימת במגזין אוטו:

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/auto.asp

פורסם

תודה לך על הלינק המבדר. והנה עובדות:

* נטקאר הוא one man show. אבל יש בו גם פרסומות. אז רגע, אהרנוביץ אחראי לתוכן. ומי אחראי לפרסום?

* המשפט המצוטט שם והמיוחס לפרומצ'נקו לא נאמר בקונטקסט שאהרנוביץ נורא רוצה שתאמין שהוא נאמר - הוא נאמר בנושא מספר המנויים של המגזין, מספר אשר פרומצ'נקו לא רצה להוציא באותה התקופה.

* באותה התקופה התנהל משפט (יותר נכון בוררות, אם אני לא טועה) בין השניים, כשאהרנוביץ ראה שהוא עומד להפסיד (וכתוצאה כנראה לשלם כספים לפרומצ'נקו) הוא ביקש להפגש איתו ובפגישה ביקש לשים את זה מאחור. פרומצ'נקו הסכים רק אם אהרנוביץ יתנצל פומבית באתר שלו וכך עשה אהרנוביץ (אתה יכול להריץ חיפוש בנטקאר אחרי "פרומצ'נקו", זה ימצא לך את זה בצ'יק). אבל עוד באותו היום העלה אהרנוביץ את המסמך הידוע בנושא "מותו של אוטו מגזין" - אותו כמובן הכין מראש...

* כמו שכבר כתבתי לך - כשהעורך הקודם של המגזין עזב, לפני ארבע שנים, אהרנוביץ ביקש לחזור ולערוך את אוטו.

* אהרנוביץ טוען שאוטו מושחת וכולי - כשהוא מודה שלא קרא את המגזין במשך יותר מ-10 שנים. סליחה?

* כתבים רבים שעבדו בתקופת אהרנוביץ המשיכו לעבוד במגזין גם אחריה, כולל אברהם פורת. כולם מושחתים?

* אתיקה - יבואן ב.מ.וו היה שותף במגזין של אהרנוביץ. אהרנוביץ עבד עבור פיג'ו בזמן נטקאר. אם תרצה, אמצא לך בקלות כמה וכמה עבירות על חוקי האתיקה מבית מדרשו של אביר האתיקה שלך - אובייקטיביות, אפליה וגזענות, ניגוד עניינים, שימוש לרעה, עיסוק נוסף...

אז לי יש את כל אלו (ועוד!) מה יש לך? טענות חסרות ביסוס באשר למידת שחיתותו של המגזין, ללא שום הוכחות למעט כמה כתבות גרועות שפורסמו באתר האינטרנט של המגזין (ובקרוב, אגב, הן יתוקנו). אה, שכחתי, ההוכחות שלך רשומות פיקסל על גבי מסך באתר האינטרנט הלא-אובייקטיבי-בגרוש של הצנזור הראשי, שונא אוטו מוצהר, הוד מקצועיותו, ר.אהרנוביץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

העתון שלך מפרסם 9 כתבות על משפחתומטית קוריאנית שעוד לא נסע בה, כולן נוטפות דבש יחצ"ני, האחרונה אינה אלא "סיכום" בדוי ומוטה של כתבות עלומות.

באחת הכתבות בווידאו מעיד מנהל השיווק של שברולט על טיב העיסה שלו, בווידאו אחר מהלל אותה המו"ל שלך בלי כל סיבה ענינית - ולצד ערימת הכתבות הזאתי יש כמובן פירסומת למכונית...

ומה ההגנה שלך? אוסף קטעי רכילות על אהרונוביץ'...

מול הסיפורים שלך יש בכתבה על אוטו בנטקאר ציטוטים של פסקי דין ועדויות במשפט שלא מותירים כל מקום לסימני שאלה [ציטוטים ציטוטים, לא ציטוטים-כביכול כמו בכתבה "סיכום מבחנים מאירופה"].

איך שלא תנסה לסובב את זה, נמצאים כאן אנשים כמו ארנון יוזם הדיון הזה או שמר, שמבינים היום מה שאהרונוביץ' הבין ביום בו פרומצ'נקו צינזר את המגזין שלכם לפי דרישת יבואן רכב:: שהעתון הפך לפירסומון.

אז תלכלכו על אהרנוביץ' [שכותב מה דעתו על מכוניות במקום לתת ליבואנים שלהן לספר לנו עליהן, איזה מין עתונאי מושחת]

פורסם

אל תסלף - פורסמו די הרבה כתבות על הקרוז כי היא מעניינת את הישראלי המצוי. יש בהן המון עובדות והן כתובות באופן ענייני. הכתבה האחרונה אכן גרועה - חכה מעט והיא תתוקן כראוי.

הציטוטים החלקיים באתר של אהרנוביץ בוודאי לא מספרים את התמונה כולה. כבר אמרתי לך הרי שהוא מסלף את הקונטקסט בו הם נאמרו. אבל אתה כמובן בוחר להאמין לו, כי יש לך התנהגות של עמחה - אתה מאמין למי שצועק יותר חזק. ואהרנוביץ צועק כבר מי-יודע-כמה-שנים, ככה שהוא בטוח צודק. לא?

אהרנוביץ לא קרא את אוטו במשך יותר מעשור לפי עדותו שלו - אבל הוא ממשיך לקבוע שאוטו הוא פרסומון. על סמך מה? לי יש מספיק הוכחות אחרות - עשרות ומאות מבחני דרכים שקטלו מכוניות, בין השאר. לאהרנוביץ אין אפילו מבחני דרכים באתר שלו...

ולסיום, באשר לאותה דעה על אהרנוביץ - תמשיך אתה להתמוגג מהתפלפלויות בנות 20 שורות המציגות מכונית שעתידה להגיעה ארצה. מכונית אשר אהרנוביץ כלל לא נהג עליה. זה כל המידע שהוא נותן לגבי מרבית המכוניות המגיעות לכאן. אם זה מספיק לך, אז לך תקנה את האיביזה - היא הרי הייתה מכונית השנה של נטקאר עוד הרבה לפני שהגיעה לארץ...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום חברים ,

לפי דעתי:

1. היה על פרומצ'נקו להודות על "שניים שלושה " אירועים מצערים מהעבר ולהצהיר כי "אוטו" יוצא לדרך חדשה.

2. משלא עשה כן , סלל את הדרך למה שמתרחש עתה- כל עכבר הופך בין רגע לפיל.

3.עוד לא מאוחר--- ניתן להציל את המולדת-- על פרומצ'נקו לצאת עתה בקול רם ובגלוי, ולבצע את הצעד המתבקש--שינוי של 180 מעלות ממגזין פרסומי למגזין לוחמני . לקוראים זיכרון קצר--- כמה מבחני דרכים עם תוצאות חד משמעיות , נצחון אבסלוטי של מכונית אחת על פני רעותה ,יכולות אט אט להחזיר אמון הקוראים במגזין.

בברכת ערב טוב ,

פורסם
שלום חברים ,

לפי דעתי:

1. היה על פרומצ'נקו להודות על "שניים שלושה " אירועים מצערים מהעבר ולהצהיר כי "אוטו" יוצא לדרך חדשה.

2. משלא עשה כן , סלל את הדרך למה שמתרחש עתה- כל עכבר הופך בין רגע לפיל.

3.עוד לא מאוחר--- ניתן להציל את המולדת-- על פרומצ'נקו לצאת עתה בקול רם ובגלוי, ולבצע את הצעד המתבקש--שינוי של 180 מעלות ממגזין פרסומי למגזין לוחמני . לקוראים זיכרון קצר--- כמה מבחני דרכים עם תוצאות חד משמעיות , נצחון אבסלוטי של מכונית אחת על פני רעותה ,יכולות אט אט להחזיר אמון הקוראים במגזין.

בברכת ערב טוב ,

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

פורסם

אחה"צ התקשרה אשה נחמדה מאוטו בהצעה מפתה מאד לחדש מינוי שהפסקתי.

עניתי (מקווה שהיא מעבירה למישהו ) שאינני רואה שיפור.

התחכמויות,ויצים והפגנות כושר ניסוח וכתיבה לשמן לא עושות מגזין טכני. (נראה שהוא מכוון את עצמו יותר להגדרת מגזין לייפסטייל. אז שיגידו, כי לא זה מה שאני מחפש בו).

• תוכן חדש...