Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,בטעות שרפתי טרנזיזטור במחשב רכב שלי, הטרנזיסטור הוא D1780 של NEC, חיפשתי ברוב החנויות בהר ציון הבוקר , וךא מצאתי את החלק, המוכרים יודעים באיזה חלק מדובר אבל אינם מחזיקים בו במלאי, גם לא תחליפי תואם,מישהו יודע איפה כדאי להמשיך לחפש? או, האם למישהו במקרה יש מחשב לא תקין של סיויק 92 ומעלה ומעוניין לתרום/ למכור אותו ?תודה

קו---------------------------------------

פורסם

הטרנזיסטור שציינת אינו תחליף עבור 2SD1780 ויתרה מזאת הם מוכרים את הרכיב בכמות של 1000 יחידות למיטב ידיעתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מבין מההודעה שלך שהמטרה היא תיקון מחשב רכב, למרות שלא כתבת זאת במפורש.

מאחר ואנחנו לא בפורום אלקטרוניקה נא להבהיר את הקשר להבא.

לעניינו של דבר, נראה לי שהבחור התכוון ל- 2SD1780, טרנז' NPN בעל Gain גבוה.

לא נראה לי שתהיה בעיה למצוא לו תחליף. גש לחנות אלקטרוניק סטוק (לשעבר א.א. מלאי אלקטרוניקה) בשד' הר-ציון בת"א או שתרים להם טלפון. סביר מאד שימצאו לך משהו תואם. אני מנחש שהטרנז' הזה משמש למיתוג ולכן לא אמורה להיות בעיה למצוא קומבינה אחרת.

פורסם

לי נראה שכן תהייה בעייה להשיג טרנזיסטור תחליפי שווה ערך מכיוון שה-2SD1780 הינו העל הגבר גבוה וגם דיודות זנר בין הבסיס לקולט.

פורסם
לי נראה שכן תהייה בעייה להשיג טרנזיסטור תחליפי שווה ערך מכיוון שה-2SD1780 הינו העל הגבר גבוה וגם דיודות זנר בין הבסיס לקולט.

אפשר למצוא לו תחליף, ובמקרה הכי גרוע ניתן להוסיף את הזנר חיצונית (זנר של 1W אמור להספיק)

-ל מרק10. לפי מה שקראתי, ה 2SD1780 הוא תחליפי ל D1780 של NEC. אבל אבדוק שוב. דרך אגב, ההיתמחות של DIGIKEY היא במכירת רכיבים בכמויות קטנות ולא בסרגלים. בדרך כלל, את רוב הרכיבים האקטיבים אפשר להזמין בבודדות.

-נסה גם את RS. יש להם קטלוג ענק (ברשת) וסניף חלוקה מקומי בראשל"צ. אם תמצא אותו בקטלוג תוכל לקבל אותו תוך שבוע בעלות של דולרים בודדים.

פורסם

בחברת RS וגם בפרנל תמצא שפע של טרנזיסטורים תוצרת פיליפס,ST ועוד, אבל מלאי של טרניזסטורים לפי תקן תעשייתי יפני כמעט ולא תמצא.

2SD1780=D1780 היפנים וגם חברות נוספות נוהגות לא להדפיס את האותיות הראשונות של תאור הטרנזיזטור '2S'.

איפה מצאת מידע שה-2SD21780 הוא תחליף ל-2SD1780 ? מתוך התבוננות קצרה בדף הנתונים הטרנזיסטור רחוק מלהיות תחליף ראוי.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

מצאתי 2 טרנזיסטורים מסוג זה במחשב חדש יותר של המנוע הישן שלי :-).

למרות המציאה המחשב עדיין לא מתפקד:-(

כנראה שהשריפה עשתה נזק בשכבות הפנימיות של הלוח.

שוב תודה

קו---------------------------------------

פורסם

כן, אז מה זה טרנזיסטור ? :-P (איזה באסה זה להיות צעיר)

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

טרנזיסטור זה המכשיר המרובע הקטן שזקנים מסתובבים איתו ליד האוזן, ומהם בוקעים צלילים של תחנות מלפני קום המדינה.:roll:

או בקיצור :http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8

• תוכן חדש...