Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:?: אני משער שמועלם לא ניסית אלא רק שמעת...

ברוב הרכבים בעלי הילוכים ידניים (משנות השמונים והלאה) אפשר להעביר הילוכים ללא שימוש בקלאץ', בתנאי שהסל"ד נמוך ואין לחץ על ההילוך, כמובן שצריך לדעת איך לבצע החלפת הילוכים בדרך זאת. שימוש נכון בטכניקה כזאת לא יישבור את הגיר מייד...

בסל"ד גבוהה אפשר להעביר הילוכים בצורה חלקה למדי, דורש מיומנות ומיותר לחלוטין, אבל אפשרי (כמובן שיש לשחרר את הגז).

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה בדיוק הבעיה בלעמוד ברמזור עם קלאץ לחוץ?

אין שום בעיה, זה רק יצרף לספר הטיפולים של הרכב שלך חשבונית בגין החלפת קלאץ' הרבה יותר מהר ממה שהיה צריך להיות.

לפני משהו כמו 10 שנים,הצלחתי לשרוף ככה קלאץ' במהלך פקק תנועה של כמה שעות, ע"י השארת הקלאץ' לחוץ שלא לצורך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הגיר ברכב לא נועד לבלימה, אלא להאצה.

לשם כך המציאו את הבלמים.

מי שמוריד הילוכים כדי לבלום פשוט מאיץ את הבלאי של הקלאץ' ומקצר את חיי הגיר.

לרמזור אדום מגיעים בהילוך משולב (שמאט את הרכב) וברקס. על הקלאץ' לוחצים מעט לפני העצירה המלאה של הרכב.

5700 סל"ד מקסימום

פורסם

לרמזור אדום מגיעים בהילוך משולב (שמאט את הרכב) וברקס. על הקלאץ' לוחצים מעט לפני העצירה המלאה של הרכב.

באמת הזכרת לי שזה מה שלימדו אותי בשיעורי נהיגה (נהגתי מאז על אוטומט, לכן שכחתי)

אם הייתי מגיע לרמזור אדום ברביעי - עוזב גז, קצת ברקס, מוריד לשלישי, ורק כשהאוטו קרוב לעצירה (לא הגעתי למצב שהאוטו רועד) לוחץ על הקלאץ'.

פורסם

אז מה שאומרים פה במשך כבר 4 עמודים זה שלא חייבים להוריד הילוכים. אוטומט לדוגמא משתמש רק בבלמים ו"מכניס קלאץ'" על ההתחלה כך שלא יגרם נזק לבלמים מבלימה ללא בלימת מנוע.

בלימת מנוע משמשת בעיקר בירידות בהן לחיצות ממושכות על הבלמים יכולים להביא לחוסר תפקוד שלהם בהמשך הנסיעה עקב התחממות.

פורסם
אין שום בעיה, זה רק יצרף לספר הטיפולים של הרכב שלך חשבונית בגין החלפת קלאץ' הרבה יותר מהר ממה שהיה צריך להיות.

לפני משהו כמו 10 שנים,הצלחתי לשרוף ככה קלאץ' במהלך פקק תנועה של כמה שעות, ע"י השארת הקלאץ' לחוץ שלא לצורך.

כדאי להיות בניוטרל ברמזור ולחסוך את הלחיצה על הקלאצ'?

לימדו אותי בשיעורי נהיגה ללחוץ על הבלם והקלאצ' ביחד בעצירה.(ולהשאיר קלאצ' לחוץ).

לדעתי, אם אתה נמצא בהילוך גבוה מומלץ להוריד הילוך ולהרים את הקלאצ' אחרי ההורדה כי לתת למנוע לעזור בהאטת האוטו(ככה הבנתי ממורה נהיגה).

פורסם

את האף איך יותר נוח לגרד? עם יד שמאל מאחורי הגב או ממתחת לסנטר? או בכלל עם יד ימין לאוזן שמאל?

מה עדיף?

בלאי לרפידות בלם? בלאי לקלאצ'?

אולי לגיר? מה עם המנוע?

שכל אחד יעשה מה שנוח לו, איך שהוא מרגיש שיותר טבעי לו.

הכי בטיחותי - נהג שיודע מה הוא עושה ונוהג\בולם\מאיץ עם ביטחון.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

ברגע ששיחררת את הקלאץ' אחריי הורדת ההילוך רק אז יש אפקט הבלימה כי הכנסת הילוך נמוך יותר והמנוע נאלץ לבלום.

מה שאתה עושה הוא שאתה סתם משחק עם ידית ההילוכים עם קלאץ' לחוץ.

צודק בהחלט, לא חשבתי על זה ככה:roll:

רשמתי לפניי, מהיום ברמזור אני שם ניוטרל ומשחרר קלאץ'.

בלימת מנוע משמשת בעיקר בירידות בהן לחיצות ממושכות על הבלמים יכולים להביא לחוסר תפקוד שלהם בהמשך הנסיעה עקב התחממות.

נרשם גם כן.

שכל אחד יעשה מה שנוח לו, איך שהוא מרגיש שיותר טבעי לו.

הכי בטיחותי - נהג שיודע מה הוא עושה ונוהג\בולם\מאיץ עם ביטחון.

מה שנוח לא תמיד בהכרח יהיה גם בטוח וחיוני.

יש נהגים שנוח להם להחזיק הגה ביד אחת, זה נוח להם לא? אבל מי אמר שזה בטיחותי?

המטרה בשירשור היא להבין איך לבלום נכון בגרימת נזק המינמלי ביותר.

פורסם

לא מסכים לגביניוטרל בעמידה. אמנם ישנו בלאי על מיסב הלחץ , אבל אני מעדיף לעמוד עם הילוך משולב ולו רק מפני שאם חס וחלילה אצטרך לבצע התחמקות ממישהו שטס לעברי מאחור אז זה בזמן שאני אשלב להילוך סביר להניח שזה כבר יהיה מאוחר יותר.

ד"א קשה לי להאמין ששרפת ככה קלאץ בגלל עמידה, אז תחליף את הקלאץ לאחר 60 אלף ולא לאחר 80 אלף, אבל אין כאן בלאי גדול מי יודע מה.

ROOONEEYY

פורסם
לא מסכים לגביניוטרל בעמידה. אמנם ישנו בלאי על מיסב הלחץ , אבל אני מעדיף לעמוד עם הילוך משולב ולו רק מפני שאם חס וחלילה אצטרך לבצע התחמקות ממישהו שטס לעברי מאחור אז זה בזמן שאני אשלב להילוך סביר להניח שזה כבר יהיה מאוחר יותר.

ד"א קשה לי להאמין ששרפת ככה קלאץ בגלל עמידה, אז תחליף את הקלאץ לאחר 60 אלף ולא לאחר 80 אלף, אבל אין כאן בלאי גדול מי יודע מה.

פליקס- איזה התחמקות אתה בדיוק יכול לבצע ממצב עמידה ברמזור?? אם אתה עומד ברמזור אדום, לא נראה לי שתצליח להתחמק לאנשהו (ישר- אדום, בצדדים- מכוניות/כביש/מדרכה). אין שום הגיון בלעמוד 2/3 דקות ברמזור עם קלאצ' לחוץ.

• תוכן חדש...