Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושית הראשונה שלי החלפתי חגורות לנמתחות .

היא כרגע עומדת ואני נוסע בפילגש , כנראה שאני יעביר את החגורות .

לגבי משענת ראש , מאוד מומלץ ,אומנם עוד לא עשיתי את זה , אבל זה דבר חשוב מאוד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוספת קטנה וחשובה מאוד:

חגורות בטיחות לא חייבות להיות נמתחות!!!

חגורת 3 נקודות עם מתיחה ידנית, אם הן מתוחות כראוי, בטוחות כמעט כמו חגורות אוטומטיות (לא לשכוח, ברכבים האלו אין ולא יהיו כריות אוויר, כך שהמותחנים פחות חשובים).

מה שכן, חגורת בטיחות עם מתיחה ידנית חייבת להיות מתוחה - מה שאומר שכל פעם כשיוצאים מהרכב משחררים את המתיחה, וכל פעם שמתיישבים במושב נחגרים ואז מותחים. מידת המתיחה אמורה לאפשר לכל היותר לכף יד שטוחה להכנס בין החגורה לגוף.

מזה יוצא, שבחגורה אם מתיחה ידנית, האבזמים חייבים להיות תקינים.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מה קורה ברכבים שבהם אין נקודות עגינה או ברכבים בהם החגורות האופציונליות היו חגורות בטן, כמו במטוסים?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

האם מישהו יכול להסביר על סמך ידיעה בדוקה ולא משמועות, מה ההבדל [אם יש] בין חגורת 3 נקודות עיגון

לחגורת שתי נקודות, הכוונה לזו שמתחברת באלכסון מלמעלה למטה (לא על המתניים מימין לשמאל)?

תודה, אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

זאת שאלה לא פשוטה נושא המקוריות מול התאמה לצרכים עכשוויים.

לדעתי זה תלוי בדרישה של כל אחד מאיתנו מהרכב שלו ובכמה הוא משתמש ברכב לנסיעות מעבר למפגשים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• אחראי פורום
פורסם
האם מישהו יכול להסביר על סמך ידיעה בדוקה ולא משמועות, מה ההבדל [אם יש] בין חגורת 3 נקודות עיגון

לחגורת שתי נקודות, הכוונה לזו שמתחברת באלכסון מלמעלה למטה (לא על המתניים מימין לשמאל)?

תודה, אבי.

ראיתי פעם תוכנית על בטיחות בכלי רכב בזמן תאונה, הראו שם את השתלשלות הפיתוח בעניין

חגורות הבטיחות ואחד מהדגמים שהיו בהתחלה כללו חגורת 2 נק' - אלכסון מהכתף למותן.

הטענה נגדן היתה שבזמן בלימה חזקה או מכה, הגוף מחליק מתחת לחגורה, הרי אין תמיכה

אמיתית לאיזור האגן במצב כזה. מפה בא הפיתוח של חגורת 3 נק'.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בתגובה לדבריו של איתי, לאור הרכישה של חגורת 4 נקודות לרכב שלי למדתי לעומק את התופעה שאתה מדבר עליה והיא נקראת Submarin (צלילה). לשם כך ברכבי מרוץ יש חמישה או שישה נקודות עיגון שמונעות את החלקת הגוף מתחת לחגורה. גם חגורה רגילה של שלוש נקודות עיגון סביר ולא תמנע את ההחלקה מתחת לחגורת המותן (אותה חגורה שמותקנת במרבית הרכבים המודרניים).

ל- Schourth הגרמנית יש חגורות ייחודיות ללא רצועה שעוברת בין הרגלים שגם מונעת את ההחלקה מתחת לחגורת המותן אבל נראה לי שזה כבר חורג מהדיון דכאן.

לגבי מיקום העגינה - במרבית המדריכים של חברות המייצרות חגורות בתקן למרוצים יש הסבר מה יש לעשות בכדי להכין נקודות עיגון מקום שאין ייעודיות כאלו ברכב (ראו לדוגמה באתר של Schourth)- זאת לרבות פלחים של פלדה שמיועדים לחלק את העומס שמופעל על נקודת העיגון בעת תאונה כך שזו לא תתלש ממקומה בעת תאונה (דבר שיכול להיות מאוד לא נעים).

מקווה שעזרתי ולו במעט,

זיו

?How Can Anything Bigger Be a MINI

• אחראי פורום
פורסם

זיו, יש לך קישור לאתר או לחגורה ללא רצועה שציינת?

אני לא מוצא בחיפוש.

תודה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

באוטו שלי אין נקודות עיגון לחגורות בטיחות, ואני והפחח מתלבטים מה הדרך הטובה ביותר להתקין אותן, במיוחד לאור העובדה שהרכב הוא קבריולט ואין עמוד מאחורי הדלת.

אשמח לקבל עצות ממישהו שכבר עשה את זה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
מה קורה ברכבים שבהם אין נקודות עגינה או ברכבים בהם החגורות האופציונליות היו חגורות בטן, כמו במטוסים?

בני השאלה לא ברורה!

לפני תאונה או אחרי תאונה?!...

לדעתי, ניתן להתקין חגורות ברכבי אספנות אבל לא ניתן לבחון אם הן תעמודנה במעמס של תאונה. החיבור צריך להעשות למקום מחוזק. סביר שרצפת פח לא תעמוד בעומס ותקרע בתאונה קשה.

לדעתי, במוסטנג שלך צריכות להיות נקודות עגינה לחגורת מותניים לפחות בכל הכסאות קדמיים ויתכן שגם בבכסאות האחוריים. יכול להיות שבמישור הגג שמעל הדלת או מעל חלון הנוסעים האחורי או בסיס של חלון הנוסעים האחורי או בעמוד הדלת יש גם נקודת עיגון לחגורת 3 נקודות.

אתה בודאי זוכר שבתחילת שנות השבעים חייבו את כל המכוניות להתקין חגורות של 3 נקודות והיו קודחים חור בעמוד הדלת, בד"כ מתוך בורות של המתקינים, שלא ידעו כי כבר יש נקודות עגינה מבית החרושת.

במציאות התברר כי החגורה נעקרת ממקומה בזמן תאונה ולכן פטרו רכבים לפני שנת 69 מחגורה.

שלמה דן גדרון

פורסם

זכור לי שהיו משענות לראש כפי שמציין דב , המולבשות על המשענת .

כשחזרנו מהנסיעה מקרית שמונה עם האופל אישתי דווקא ציינה , חבל שאין כאן משענות ראש ,

כמובן לנוחיות אולם גם אפקט הבטיחות מוזכר כאן .

אגב , מישהו נתקל כאן במשענות כאלו ?

דרור .

אכן נושא חשוב מאוד, ואכן, כמו חגורות הבטיחות, גם משענות הראש ידועות כמצילות חיים ממדרגה ראשונה, אני שמח שהנושא הועלה ושמח עוד יותר שלא במחיר חיי אדם.

בזמנו (שנות השישים המאוחרות) אני זוכר שאפשר היה לקנות משענות ראש שפשוט התלבשו על גב המושבים... מעניין אם יש דברים כאלה היום?

כשאני רואה אנשים נוסעים ברנו אקספרס, ויושבים במושב האחורי, שהגב שלו נמוך מגובה הכתפיים שלהם, אני מקבל חררה. ואכן, זה נכון לגבי כל רכב.

שווה לבדוק כל אפשרות להתקין משענת ראש מסוג זה או אחר. תאונות חזית אחור הן התאונות הנפוצות ביותר, ומשענות הראש מונעות כמעט לחלוטין את הפגיעה הקשה שיכולה להגרם בתאונה כזו.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
ובכמה הוא משתמש ברכב לנסיעות מעבר למפגשים.

מה הקשר ?

מישהו ערב לך שבנסיעה למפגש אתה מוגן ?

אמנם הסיכוי / סיכון להפגע בתאונה גדל ככל שנוסעים ברכב יותר, אבל גם בנסיעה למפגש, מספר דקות בלבד אחת לשבוע יכולה חלילה להגרם תאונה.

זה לא שמישהו מתכנן לא להפגע בדרך למפגש, ובמועד אחר הוא פגיע יותר /פחות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
מה הקשר ?

מישהו ערב לך שבנסיעה למפגש אתה מוגן ?

אמנם הסיכוי / סיכון להפגע בתאונה גדל ככל שנוסעים ברכב יותר, אבל גם בנסיעה למפגש, מספר דקות בלבד אחת לשבוע יכולה חלילה להגרם תאונה.

זה לא שמישהו מתכנן לא להפגע בדרך למפגש, ובמועד אחר הוא פגיע יותר /פחות.

מצד שני, ככל שאתה מרבה בנסיעות, אתה רוכש נסיון רב שיכול לעזור לך להמנע מתאונה...:roll:

ארז רונן

• תוכן חדש...