Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ובסל"ד של 2000 סל"ד ללא עומס המתח הינו 14.0 וולט ולאחר הפעלת עומסים כגון: אורות+מפוח במהירות גבוהה המתח נופל ב-1 וולט אזי האלטרנטור לא תקין.

ברכבים חדשים מתח המוצא מאוד מדוייק ולא משתנה יותר מ-0.3 +/- בסל"ד שציינתי.

ייתכן גם שהתקינו לך אלטרנטור לא תקין או בעל תפוקה קטנה ממה שהיה מותקן.

מתח האלטרנטור, הינו בממוצע 14.2V ללא עומסים.

אבל במצב זה הוא גם מרצד ויורד ל 13.2V.

האם הרכב שלי נקרא חדיש ?

אגב, האלטרנטור זהה לחלוטין לזה שהיה מותקן ברכב.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי המידע שציינת האלטרנטור לא תקין או/גם בעיה בחיבורים.

מדוד גם מתח AC בכדי לרצות את דניאל :-)

מתח AC צריך להיות בסביבות 30 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא צריך לרצות אותי, אני מנסה בצורה פרקטית לעזור לאבחן מרחוק בעיה באלטרנטור.

בעיית ריצוד אורות מצביעה על מיישר לא תקין ולבדוק זאת יש לבצע מדידת מתח AC בין קוטב [+] באלטרנטור ולגוף האלטרנטור.

בזמן הפעלת צרכנים (מזגן+אורות) ובסל"ד של 1500 מעל 250 מיליוולט יהווה ערך לא תקין, בתנאי שהמצבר טעון ותקין.

בשום מצב לא 30 וולט!

פורסם

ומה שאני מציע זה בצורה תיאורטית ? כול מה שנדרש מהבחור לבצע חיפוש והיה מגלה שפע של מידע שרשמתי בעבר בעניין (לכן אני לא מסביר שוב פעם).

מאיפה המספר 0.25 וולט ? שוב פעם מידע סודי ? :-)

אתה מוזמן לרדת לרכב שלך בכדי להיווכח שאני צודק.

חבר מד מתח לקטבי המצבר והקריאה שתקבל היא בסביבות 30 וולט AC.

אפשר גם לחשב זאת בצורה פשוטה.

בכול מקרה לבדוק מיישר אך ורק בעזרת סקופ או לפרק את המיישר ולבדוק אותו עם DMM במצב בדיקת דיודות.

פורסם

אין מצב ואתה מוזמן לבדוק.

בדיקת מיישר אפשר גם עם רב-מודד בשיטה שציינתי ואל תווכח איתי על זה יותר מידי. אין לי את הסבלנות להכנס לפרטים היום!

פורסם

אני מתערב איתך על הגולף שלי ! שתקבל 30 וולט AC בערך.

אני חייב להסביר ...

בדיקה של מתח AC על קטבי המצבר שהינו DC בעזרת מד-מתח דיגטאלי היא שגוייה ולא נותנת שום מידע שימושי.

התוצאה של מתח AC של 30 וולט זו סתם שגיאה של צורת המדידה.

תחבר מד-מתח אנלוגי תקבל קריאה שונה ואפילו גם עם מד מתח של חברה אחרת.

דוגמא:

ספק כוח AC שמתח המוצא שלו 11.5 וולט AC לאחר יישור על-ידי גשר דיודות נקבל מתח של כ-13.8 וולט DC ומתח AC של 29.5 וולט (גם פה זה סתם מספר).

החישוב השגוי מתוך ניסיון הינו מתח DC במוצא כפול 2.

פורסם

אני מוותר לך על הגולף כי אין לך מושג על מה אתה מדבר ואתה תפסיד. לך תבדוק ותראה שאפילו לא תעבור 100mv.

אין כאן שום שגיאה במדידה, אתה פשוט מודד AC RIPPLE VOLTAGE של האלטרנטור כי הרי אין ישור מתח מושלם באלטרנטור אלא אם המיישר תקול.

פורסם

אני חושב שבענייני חשמל/אלקטורניקה אתה יכול לתת לי קצת קרדיט כי יש לי ניסיון מעשיי של 20 שנה ויותר.

מתשובתייך נראה שאתה טועה.

אכן אין יישור מושלם של מתח AC ל-DC.

בדקתי את הנושא לפני 2 דקות בדיוק.

מדובר על גולף דור 5 מנוע 1.6L במצב מעולה.

1. חיברתי מד-מתח תוצרת חברת BK (שלא נופל מפלוק מצוי) לקטבי המצבר.

תוצאות:

מתח DC בסל"ד סרק 14.0-14.2 וולט

מתח AC שנמדד 30.2 וולט

ברכב יש לי מד-מתח נוסף פשוט תוצרת חברת UNI ובדקתי גם איתו.

מתח DC 14.0-14.2 וולט

מתח AC משתנה בסביבות 3.8 וולט

פרטי המכשיר שביידי: BK 2703

כפי שכתבתי אני יודע על מה אני מדבר.

כנראה שאתה לא רוצה לפעמים לכתוב מרק10 אתה צודק ומנסה להתחמק בהסברים לא רלוונטים.

Battery Top-4 (Large).jpg

פורסם

אל תתחיל להעלב לי עכשיו, אני מבצע כאלו בדיקות יותר מעשור וגם מוצא מידי פעם מיישרים תקולים ואני מדבר איתך על תדירות בדיקות תכופות ביותר כי אני לא מתחיל אבחון ללא בדיקת מצבר, טעינה והארקות.

קבלת אולי 30mv AC (שזה בערך מה שמתקבל בבדיקה בסרק על המצבר ללא עומסים חשמליים) ולא 30mv AC שהיה לבטח גורם לנזק ליחידות בקרה ברכב או לעבודה לא תקינה של המנוע.

אגב, הרבי-מודד שיש לי הם רק FLUKE ואיתם אני מבצע את הבדיקות.

פורסם

הקריאה היתה 30 וולט AC וכפי שרשמתי זו מדידה לא נכונה מכיוון שכול מכשיר מדידה DMM יציג במצב זה קריאה שונה ואין למדידה זו שום ערך.

פורסם

אני חושב שמרק צודק.

לא מזמן מדדתי מתח AC של שנאי DC 20V והמתח שהתקבל בAC היה 30V.

כניראה הרב מודד לא יכול למדוד AC במתח DC משהו כזה אני לא מבין גדול באלקטרוניקה.

פורסם
הקריאה היתה 30 וולט AC וכפי שרשמתי זו מדידה לא נכונה מכיוון שכול מכשיר מדידה DMM יציג במצב זה קריאה שונה ואין למדידה זו שום ערך.

תבדוק עם פלוק, יש לך איך להשיג מכשיר כזה למדידה?

• תוכן חדש...