Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני חדשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שאני מחפש:

אמינות - שונא מוסכים ברמות קשות.

נוחות - מאוד חשוב לי שלא יכאב לי הגב אחרי חצי שעה נסיעה כמו שקורא בסובארו.

תצרוכת דלק - כל הרעיון לוותר על הליסינג הוא לחסוך. אחרת אין טעם.

רצוי גם בטיחות ואיבזור פנימי.

תראה מה הבחור חיפש ותראה מה אתה רשמת:

אין ספק שהכי אהבתי מכולם את הפאביה, היא הכי מרווחת, לדעתי גם הכי יפה, היא הכי איכותית, ויחידות ההנעה שלה בהחלט סבירות.

שונא מוסכים ברמות קשות. הפאביה דווקא מחבבת אותם.

נוחות - על חתך 45,או 60 במקרה הטוב, לא נראה לי שהפאביה יותר נוחה מהמאזדה, וגם אם כן, אין ממש הבדלים. תאמין לי ישבתי בשתיהן, והפאביה ממש לא שיא הנוחות. שכחתי שבשבילך היא כמו לקסוס.

תצרוכת דלק - לפי בעלי פאביות בפורום, הפאביה ממש "חסכונית" בדלק. אני, עם רגל ממש לא רכה על הגז (וזה עוד ממש בלשון עדינה מאוד, מה לעשות אני עדיין נער בן 20), עושה 1 ל-9 (שזה המון, נכון) בנסיעות שהן 80% עירוניות (!!!).

בטיחות - הפאביה קיבלה 4 כוכבים. למרות היותה "מכובדת" ו"מאסיבית" יחסית למאזדה הקטנה וה"מסכנה", היא נופלת ממנה בבטיחות, שקיבלה 5 כוכבים והצטיינה. לא נשמע לך קצת עלוב?

איבזור - הפאביה כנראה לוקחת. אז בוא נקנה פאביה :roll:

אז לפני שאתה ממליץ, אולי תבדוק מה מבקשים, ואחר כך תקפוץ ישר עם הפאביה שלך.

נ.ב

תראה איזה פלא! אני 11 חודשים עם המאזדה, וטפו טפו טפו, אין לי בעיות בגב. מפתיע אה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אולי, אם חיבבת את הפוקוס ליסינג, תקנה אותה מהליסינג ותמשיך להשתמש בה באופן פרטי ?

18K לשנה כפול 3 שנות חוזה - 54K קילומטר, רכב ממש חדש. בנוסף אתה מכיר את מי שנהג ברכב, אילו תקלות היו (או לא היו) לו ואיכ חברת הליסינג טיפלה בו.

יתכן ותקבל הנחה על המחירון המשוקלל (אצלנו בחברה מקבלים) ויצא שירידת הערך הגדולה כבר מאחוריך.

כל הנאמר לעיל בלי להיכנס לך לכיס, לתלוש ולכלי.

שי.

פורסם

מנהלים יקרים, הילד חזר - לטיפולכם המסור.

גיא, הגיע הזמן שתפסיק להתבסס על שמועות (לא. אין פה שום הוכחות, אך ורק שמועות - שאתה [וחלק מהאחרים] נתפסים ומגלגלים הלאה והחלטת שהיא משרת יפה את המטרה שלכם) ואין לך שום זכות להגיב בכלל - אין לך שום ניסיון איתה, הכל מגיע מרס"ן שמועתי.

תתבגר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה שאתה ועוד (לא מעט יש לציין) בעלי פאביות נכנסתם למוסך אחרי תקופה כה קצרה עם האוטו (ולא מעניין אותי בכלל על מה ולמה!) זה לא נכון? זה נכון.

זה שהמאזדה קיבלה 5 כוכבי בטיחות והפאביה 4 זה לא נכון? נכון.

זה שחלק מבעלי הפאביות בפורום טענו נגד צריכת הדלק של הפאביה (ולהם יש פאביה, אל תשכח, לא רק לך!) זה לא נכון? נכון.

וזה שאין לי שום בעיות בגב זה לא נכון? נכון.

ותרשה לי לפרסם תגובה של אחד מחברי הפורום משירשור אחר שדיי מנגד את מה שהוא תמיד אומר (שהוא גם אחד ממהללי הפאביה, והציטוט קשור לשירשור הזה, שכן פותח השירשור רוצה רכב בטיחותי):

לדעתי מבחני ריסוק קודמים לעיצוב \ גודל בגאז' או אפילו חסכון בדלק. (יש על זה ויכוח בכלל ? :|)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לדעתי לפני שתרכוש סופר מיני כלשהי כדאי שתעשה בדיקה מול חברות הליסינג השונות.

שלמה סיסקט, אלדן ואחרות מוכרות מכוניות חדשות עם אפס קילומטרים בעשרות אלפי שקלים הנחה.

קל-אוטו מוכרים סוזוקי סוויפט חדשה ב-85000 ש"ח (בסוזוקי יש גם מבצע של הסתדרות המורים והסתדרות הטכנאים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אולי, אם חיבבת את הפוקוס ליסינג, תקנה אותה מהליסינג ותמשיך להשתמש בה באופן פרטי ?

18K לשנה כפול 3 שנות חוזה - 54K קילומטר, רכב ממש חדש. בנוסף אתה מכיר את מי שנהג ברכב, אילו תקלות היו (או לא היו) לו ואיכ חברת הליסינג טיפלה בו.

שי.

מאוד אהבתי את הפוקוס מבחינת נוחות. שאר פרמטרים ירודים ביותר.

זו בדיוק הבעיה. האקזמפלאר שלי כפי שאתם קוראים לו יצא חובב מוסכים נלהב. כך שאת האוטו הזה אני לא אקנה בשום מחיר, למרות שאני זכאי להנחה משמעותית. חלקית זה נבע מתחזוקה ירודה ביותר של ניו-קופל. חלקית בגלל המזל שלי שכל המחלות שיש לפוקוס צצו אצלי.פעמיים חלך הגה כוח, הלך סליל הצתה, מלא בעיות של נעילה מרכזית. בעיות הצתה שבגללן פעמיים תכנתו לי את המחשב המרכזי, כוון פרונט אחרי 45 אלף ק"מ ולא בגלל שעליתי על מדרכות ונסעתי בשטח.

על כל תקלה האוטו הלך וחזר כמה פעמים למוסך. מצד שני היה לי הרבה הזדמנויות לנסוע על רכבים אחרים ולהשוות.:lol:

בכל מקרה, מכיוון שבאופן טבעי אישתי מעדיפה רכב יותר קטן מבין השניים שיהיו בבית, היא יותר מעדיפה את המאזדה או פיג'ו 207 לזכר ימים שהיה לה206 שהיא ממש אהבה.

פורסם

פתוח לאופציות נוספות?

אם לא, הפסק לקרוא. :-) אם כן אז:

אשתי נוהגת על קליאו III חדשה, והיא מאוד מרוצה. הרכב מאוד נוח, כסאות מעולים והמרווח הפנימי גדול מאוד (בסיס הגלגלים הגדול בקטגוריה אם אני לא טועה).

עמדנו באותה דילמה כשלך לפני מספר חדשים, ובסוף לקחנו את הקליאו (ליסינג, דרך העבודה שלי).

המאזדה, הסויפט והפאביה נפסלו אצלינו על מרחב פנים או גודל תא המטען.

אין לי מושג עדיין בקשר לאמינות, הרכב עם 5K ק"מ סה"כ, אבל המנוע והגיר זהים לאלו שבמגאן.

באשר לאבזור, אפילו בגרסת הליסינג יש בקרת שיוט עם שליטה מההגה, ידיות טיפטרוניק מאחורי ההגה ועוד.

לך תראה, שווה לפחות לנסות. אנחנו מאוד מרוצים SO FAR.

פורסם

207 וקליאו הן מכוניות בדרגה אחת מעל הסופר מיני האחרות, גם בגודל ובמיצוב, וגם במחיר (נכנסות בין הסופר מיני לקומפקטיות, מעין נישה משל עצמן).

השאלה אם אתה מוכן לתוספת המחיר הנ"ל ואם יש לך צורך בכך.

פורסם
ושוב צריך להזכיר את הדבר הידוע- פאביה החדשה טובה מכל רכב אחר בקט' כמעט בכל פרמטר ? (במיוחד בדיזל).

תבצע חיפוש בפורום, ותשתכנע.

מה כל כך ידוע בזה? מי קבע זאת? אתה? אולי תפסיק?

הוא קבע.

ובכלל, נראה שבכל פעם שיש דיון שמוזכרת בו המילה פאביה, יש כמה מגיבים קבועים שחייבים לכתוב משהו ביחס לרכב הזה, לטוב או לרע. לא נמאס כבר מכל ההתנצחויות האלה? :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה שחלק מבעלי הפאביות בפורום טענו נגד צריכת הדלק של הפאביה (ולהם יש פאביה, אל תשכח, לא רק לך!) זה לא נכון? נכון.

וכמו שכבר נכתב, והוכח (גם אצל אימי ברומסטר), צריכת הדלק מתייצבת על התחום המקובל בקטגוריה לאחר תקופה לא ארוכה בכלל.

!AWDSOME

פורסם
ושוב צריך להזכיר את הדבר הידוע- פאביה החדשה טובה מכל רכב אחר בקט' כמעט בכל פרמטר ? (במיוחד בדיזל).

תבצע חיפוש בפורום, ותשתכנע.

מז"ט, זכית בהתראה על השטות שרשמת פה.

מנהלים יקרים, הילד חזר - לטיפולכם המסור.

גיא, הגיע הזמן שתפסיק להתבסס על שמועות (לא. אין פה שום הוכחות, אך ורק שמועות - שאתה [וחלק מהאחרים] נתפסים ומגלגלים הלאה והחלטת שהיא משרת יפה את המטרה שלכם) ואין לך שום זכות להגיב בכלל - אין לך שום ניסיון איתה, הכל מגיע מרס"ן שמועתי.

תתבגר.

אוראל, יש פה מספיק מנהלים שרואים הכל, אין צורך בהפניות שלך...בטח כשהן לא במקום וגם מעליבות אחרים.

אתם מותחים את הגבול ואת הסבלנות שלי, גם פה וגם באוף טופיק.

תנשום עמוק...סה"כ פאביה.

מה שהכי אהבתי עד כה שבמקום לדבר לגופו של עניין אנשים מתחילים לספור לי את הכסף בכיס, לשכנע בכדאיות ליסינג, לריב ביניהם על רכב שבכלל לא היה ברשימה ונתתי דווקא נימוקים מדוע.

בסה"כ שאלתי על בעיות ספציפיות, תצרוכת דלק ונוחות.

כל כך ישראלי כאן. כל אחד יש לו מה להגיד ודעתו הכי חכמה. אין צורך להקשיב או לשמוע.

תודה רבה לכם, אנשים טובים. תמשיכו לריב למי יש כלי יותר גדול.

אם ציינת שהשיקולים שלך לעבור לרכב פרטי הינם כלכליים, למה אתה מתפלא שאנשים נכנסים לחישוב של כדאיות הליסינג מול רכב פרטי? אולי אנשים יכולים להאיר לך נקודות שלא חשבת עליהן? אנשים מנסים לעזור לך...קבל את זה בהבנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה שאתה ועוד (לא מעט יש לציין) בעלי פאביות נכנסתם למוסך אחרי תקופה כה קצרה עם האוטו (ולא מעניין אותי בכלל על מה ולמה!) זה לא נכון? זה נכון.

זה שהמאזדה קיבלה 5 כוכבי בטיחות והפאביה 4 זה לא נכון? נכון.

וזה שאין לי שום בעיות בגב זה לא נכון? נכון.

ותרשה לי לפרסם תגובה של אחד מחברי הפורום משירשור אחר שדיי מנגד את מה שהוא תמיד אומר (שהוא גם אחד ממהללי הפאביה, והציטוט קשור לשירשור הזה, שכן פותח השירשור רוצה רכב בטיחותי):

1. נכון, אך לא מדוייק. נכנסתי על קליפס שבור בדלת אחורית שמאלית. לא ידעתי שזאת בעיית אמינות.

2. נכון (לא טענתי אחרת).

3. נכון, אבל לא מדוייק - שיחכו ויראו שאחרי מספר מסויים של ק"מ (אחרי ההרצה) צריכת הדלק תתייצב, בדיוק כמו שקרה אצלי וברומסטר של ההורים של גדעון.

4. לא נכון בעליל. המושבים שלך הרבה פחות טובים מהמושבים בפביה (בעיקר של ה"ספורט").

נוחות הנסיעה של הפביה "אמביאנטה" (185/60/14) ושל ה"אלאגנס" (195/55/15) טובות מנוחות הנסיעה שלך.

נוחות הנסיעה של ה"ספורט" (205/45/16) שלי מעט נוקשה יותר משלך - לא מרסקת עצמות, לא שוברת גב ובטח שלא תשלח אותך לאורטופד.

אני (וכמובן שגם אתה) עוד צעיר ואין לי שום תלונה לגבי נוחות הנסיעה, היא בהחלט נוחה.

הוריי סובלים מבעיות גב (לא קלות) ואינם מתלוננים.

זהו, סיימתי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני חושב שראוי לציין דבר: הנוחות ב206 מדגם XS יותר טובה מנוחות של פאביה ספורט (אין לי נסיון בדגמים אחרים).

לטובת מי שיקרא את הדבר בעתיד כי ראיתי שפותח השרשור הזכיר את ה206.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...