Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול במהלך הנסיעה נדלקה מנורת אזהרה של מצבר, וככל שהזמן עבר האורות דעכו. כמובן, שכרגע האוטו לא מצליח להניע. די ברור שהבעיה היא במצבר או האלטרנטור.

1. איך אני מזהה בדיוק היכן הבעיה?

2. מה סדר גודל המחיר של החלפת אלטרנטור? האם מסובך או שאפשר לעשות לבד? (כרגע אני תקוע באיזור זכרון, ובד"כ אני בת"א)

3. האם יש אפשרויות אחרות לתקלה?

מקווה לעזרה,

שנה טובה

נמרוד

פורסם

ככול הנראה שהאלטרנטור תקול ולא מטעין את המצבר ובמהלך הנסיעה המצבר התרוקן.

עלות תיקון של האלטרנטור היא הסביבות 500-1000 שקלים.

מתי הוחלף מצבר לאחרונה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הבעיה נפתרה חלקית.

בעזרת מצבר חיצוני התנעתי את הרכב. ואומנם הייתה טעינה (13.7 V). הבעיה היא כנראה לאחר שהמנוע מתחמם (חצי שעה), האלטרנטור אינו טוען את המצבר. כנראה ה"פחמים", כך נאמר לי.

משהו נתקל בתופעה? (אני סתם סקרן)

תודה

והמשך חג שמח.

נמרוד

פורסם

יש לבצע בדיקה יותר מעמיקה לטעינה בכדי להבין מה המצב באמת. בעיקר בדיקת עומס ובסל"ד עולה.

תיתכן בעיית טעינה כתוצאה מכשל באלטרנטור עצמו (לרוב פחמים או מייצב) או בעיה של נפילת מתח בחיבור המתח הראשיים.

מה שאתה מתאר עקרונית יתכן אך לא מאוד נפוץ.

פורסם

חשבתי שהבעיה נפתרה חלקית ושאצליח להגיע עד תל אביב, כך שבמידת ונורת הטעינה נדלקת אבצע עצירה להתקררות האלטרנטור, ואז המשך נסיעה.

לדאבוני יצאתי מזכרון יעקב, וכשהגעתי לגבעת אולגה, המחוגים "נפלו" והאוטו איבד מהירות ונעצר....

כמובן שהזמנתי גרר והשארתי מכונית ליד מוסך.

מקווה שהמוסך יגלה לי מה בדיוק קרה. אפרסם כאן את התוצאות.

למישהו יש ניחוש?

נמרוד

פורסם

ניחוש?

בקרוב פורומים ניחושים..

יש בעיה של טעינה , אם זה בגלל אלטרנטור תקול, או רצועה מחליקה מאוד/לא קיימת, או בגלל מפלי מתח, או בגלל כל סיבה, השורה התחתונה שאין מספיק זרם לכל הצרכנים, דבר שהאלטרנטור צריך לספק, ואשר תלוי בכמה גורמים נוספים.

בהצלחה בתיקון, ובמחיר לא יקר יחסית, וחזור לעדכן.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מנחש שהלך האלטרנטור,על העלות אני מנחש שזה 800 ש"ח,

אך אני מקווה בשבילך שזה משהו קטן

פורסם

סביר להניח שאתה הולך להחליף אלטרנטור..לא נורא יש צרות גדולות יותר..

פה באזור ב"ש קניתי אלטרנטור (מקורי מפירוקייה)לסובארו לגאסי ב350 ש"ח

הרכבה מאוד פשוטה כמובן אם יש לך ידיים טובות..אם אתה הולך לפרק מנוע כדי לראות לאן האלטרנטור מחובר עדיף לא לנגוע!

אלטרנטור תקין אמור לספק לך בין 13-15V פחות מזה אתה בדרך לאלטרנטור חלופי...

שיהיה בהצלחה.

פורסם

בסופו של דבר, הגעתי למוסך ימית בת"א, שם פירקו ושלחו אלטרנטור לשיפוץ, והרכיבו אלטרנטור משופץ (אחר אבל מתאים).

פירוק והרכבה (עבודות) עלו כ 215 ש"ח. והאלטרנטור המשופץ (עבודות חוץ) עלה 580 ש"ח. (לא כולל מעמ). shay76- פגעת מאוד קרוב !!

המצבר עדיין בחיים אחרי ששרד פעמיים פריקה מלאה.

ותודה למגיבים.:-)

נמרוד

• תוכן חדש...