Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין לא שמעתי את ההייבריד אודיו, אבל מבחינת הגברה - זה פשוט חלום רטוב.

אני לא רוצה להישתחצן על האינטואיציה שלי, אבל בזמנו כשהייתי ב19-18, נשאלתי ע"י חבר טוב : "מה החלום שלך מבחינת מ"ע סטריאו לרכב ובמגברים בפרט" ?

אז לא הבנתי כלום במגברים, סוגים, חברות, בקושי היה לי מונו קטן לסאב 305C,

אבל כבר אז עניתי לו (סתם זרקתי באויר) "...מגבר מונו לכל רמקול" - והוא ענה לי "...אתה מטורף".

עם היה לי את התקציב הדרוש = לא הייתי עושה זאת אחרת. אבל עם לסבתא היו ב..ים היא היתה סבא :rolleyes:.

פורסם

כנראה לאף אחד אין הסבר בנידון?

למה הוא השתמש בדואל מונו אקסטרים במידריינג'ים וטוויטרים ולא בדואל מונו ה"רגיל"

ואז היה שם את האקסטרים (לפרופורציות - אחד בלבד) לזוג הוופרים שלו?

להגביר סאב ע"י 4 מגברי מונו, אחד פר סליל יש סאבים אדירים וזה נשמע יחסית הגיוני לכל שאר המערכת.

סתם להפריז בכוח? בגלל שיש ב- 1/8 מחיר? ואחרי זה להשוות ולחשב את הסיכונים לרכיבים?

איפה ההגיון שאני מחפש כאן :roll:?

למה וופר של נגיד 100W RMS צריך מונו של 500W RMS?

ממתי טוויטרים/מידריינג'ים צריכים 250W RMS פר אחד?

ולמה כבר אין איזו חברה שמייצרת מגברי מונו לאודיופילים?

מגבר אחד 50W-80W לטוויטר

מגבר שני 100W למידרייג'ים

מגבר שלישי 150W-200W לוופרים

כל אחד יקנה זוג מכל סוג ויהנה 8)

כנראה שזאת המטרה שלי בחיים? כמה פסיכומטרי צריך היום ללימוד חשמל ואלקטרוניקה?:idea:

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה מעליך, קרא את כללי הפורום***

לא יפה , נעלבתי :( למה אין ? יש כמה , רק שמשום מה הם לא עונים בשרשור .

א. הנדסת חשמל היא ההנדסה השלישית בדרישות אחריי הנדסה ביורפואית (אני) והנדסה ביוטכנולוגית .... תכוון ל700+ .

או.. שאם אתה רוצה להבין בסאונד יש לימודים שנקראים הנדסאי סאונד ... שהוא בטח יבין יותר ממהנדס חשמל על סאונד .

ב. כל אודיופיל מגביר בבית רק עם מונו לכל רמקול פה תמצא מגבר מונו של ברייסטון בד"כ תראה אותם אצל אודיופילים ממש קרוב לרמקול או על קיר או בארון ליד כל רמקול, תראה אחד כזה , או במקרה של חוסר תקציב דואל מונו .

הסבר ... לנושא המדובר .

אז ככה , ראשית כל אלמנט מחברה מבית טוב מסוגל לספוג כפעם וחצי מההצהרות של היצרן אם הכל מתבצע נכון (חיתוכים וכו' בהתאם להוראות ).

שנית הרמקול מקבל כ70% ממהספק של המגבר ברכב , 30 % זה איבודים .

רק מזה הבנו שבהנחה שאלמנט מוצהר 100RMS ומגבר מוצהר 100 RMS בפועל האלמנט מקבל 70 ויכול לעמוד ב150.

שלישית ככל שהתדר יותר גבוהה המגבר מוציא פחות הספק מהסיבה שהאלמנט צריך לעשות דרך יותר קצרה ז"א ... שמגבר שמוצהר 200RMS נמדד בד"כ ב100 או 50 HZ , ובתדר גבוהה יותר הוא יוציא פחות .. הכל משיקולים של איזון טונאלי במגבר .

לבסוף מה שקרה זה כזה דבר :

לקחו טויטר שמוצהר נניח 100RMS בחיתוך X (קרי 150% בד"כ = 150 RMS ) חתכו אותו בX + משהו ועכשיו הוא

המגבלות התרמיות שלו הן ב 150 RMS (ז"א שהוא יכול לקבל 250 + RMS נקי ) לוקחים מגבר שבתחום ההספקים האלו לא מעוות בכלל , והנה .... יצא שהאיכות הסופית אינה תלויה כלל בהגברה , אלא רק באלמנט .

זאת הדרך לעשות מערכת SQ , קודם להוציא את ההגברה מהמשוואה , מגבר לא אמור להשפיע על המערכת ! ככל שיש אובר קיל בנטשא הזה זה יותר טוב .. מגבר חלש הורס אלמנטים , לא מגבר חזק .... מגבר חלש מכניס עיוותים ולא שולט על תנודות בלתי רצויות.

פורסם

סוף סוף הסבר שנותן אור חיובי כאן! :-)

ברכב הרבה פעמים נכנס שיקול זרם החשמל :roll:

איך זה נכנס כאן לתמונה? למרות שיש עיבודים וכו' והאלמנט לא מקבל 100% מהכוח.

מערכת החשמל צריכה להיות אדירה!?! אני מאמין שאין נוסחה מדיוקת או קלה להבנה בנושא.

המונובלוקים של ג'נסיס איזה קלאס הם? AB או D?

במקרה והם AB אז כמות הזרם שמערכת החשמל כאן צריכה לספק שואפת למאות כבדות? 300-400 אמפר רק למערכת?

עוד שאלה הרבה פחות קשורה:

למה אודיופיל מתקין כזאת מערכת על כזה רכב עם שיפורים שיוצרים בוודאות לא מעת רעש רקע בזמן עבודה.

או שגם כאן נעשו מהלכים רציניים כגון איטום מופרע?

אבל איטום זה משקל? וואוו הרבה שאלות ואי הבנות ברכב אחד :twisted:

פורסם

ממש לא ... אני לא יודע אם ראית את הרכב בפורום שלהם שם ... יש לו אלטנטור או כמה (אני לא זוכר ראיתי את זה מזמן) ענקיים והתקנה מטורפת .

ואיזה 800 כ"ס גם נראה לי .

פורסם

המונובלוקים הם FULL RANGE CLASS AB

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
במקרה והם AB אז כמות הזרם שמערכת החשמל כאן צריכה לספק שואפת למאות כבדות? 300-400 אמפר רק למערכת?

כמות הזרם ביתם לאלמנטים, זה לא אומר שכול המגברים יספקו את מקסימום, רק משה נדרש כדי לנצל רכיבים עד סוף האחרון.

שאלה שלי אחרת, אם זה כבר מערכת SQ אידיאלית, למה לא מגברי מנורות של אותו מוטג?

כסף לא חסר...

פורסם

לגבי שאלתך לי יש תשובה כנראה:

מנורות לא בהכרך אומר שהצליל יהיה מקורי

לכן טרנזיסטור כאן נותן מענה יותר טוב.

יש חברה מגרמניה שמערכת ביתית בסיסית שלהם עולה 90,000 ש"ח וטופ אוף דה ליין שלהם שווה כ- 100,000 יורו

והם רשמו במאמרים שפשוט אין טעם במגברים מנורות כי הטרנזיסטורים משחזרים את הצליל הכי מדוייק.

יש עוד תשובה אפשרית: רכב ספורט קופצני זאת הסביבה הכי גרועה למגבר מנורות :roll:

פורסם

כן...באמת מגברי מנורות לרוב נשמעים פחות אמיתיים .הכל למעלה...כמו עם אקוולייזר...

היצרנים שלהמגברים הללו נראה לי צוחקים על אודיופילים ,ששומעים בתערוכות ועושים עם הראש ככה :hihi:

אם כבר מנורות,אז היברידיים.פרה מנורות,ופאואר טראנזיסטורים.שילוב נחמד,אבל עדיף לחפש מגבר מוצלח טראנזיסטורים.

וגם: - למי יש כוח להתעשק ולהחליף מנורות....?:-P

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

הם אמרו שזהו רכב תגובה , הוא לא יהיה רכב ספורט לנהיגה , ושכל מה שאפשר היה לעשות בשביל לשפר את הסאונד נעשה , בלי קשר לביצועים של הרכב , הם אפילו הורידו את החלונות .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
חברים,זו ניקראת מערכת SQ אמיתית לכול רכיב יש מונו(אפילו לאייל זה היה ככה אם אני לא טועה 5 מונואים).

אייל לא הרכיב מונובלוקים עבור הדרייברים הוא השתמש במגברי דואל מונו עבור כל אחד מהאלמנטים (אחד למידבאס , אחד למיד , אחד להורנים) ומיני בלוק עבור הסאב.

בסופו של דבר המונובלוק נחשב לאחד מהמגברים האיכותיים ביותר של גנסיס והוא full range בניגוד להרבה מונו-בלוקים ועקב היותו סופר איכותי הוא קוסם לאנשים שמחפשים את האיכות הגבוהה הזו. זה הכל . זה לא בגלל ההספק. הם פשוט מגברים משובחים.

תוסיפו לכל הסיפור שמדובר ברכב תצוגה. כשמו כן הוא .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מגברי מנורות טובים הם בין המגברים הכי טובים שיש , זה שיש חברה שמתעסקת רק עם טרנזיסטוריים ווקבעת שטויות לא אומר שזו אמת

היות וכאן מדובר על מגברי קלאס A/B אז ככול שהמגבר הוא יותר חזק , החלק של קלאס A שלו יהיה יותר וואטים , ולכן הוא רצה לטוויטרים מגבר הכי חזק , ע"מ שהטוויטרים יקבלו את ה10 וואטים שלהם בקלאס A

לא יעזור שום דבר ,מגברי קלאס A הם מגברים שצורכים המון אנרגיה , ואת רובה הם מבזבזים , אבל אין שום דרך בעולם , להשיג את האיכות הסונית של מגבר קלאס A טוב בשום צורה אחרת

מגברי מנורות SET עובדים על קלאס A כמו שהוא צריך להיות , הבעיה היחידה היא שהם זקוקים לרמקולים סופר נצילים עם עכבה די קבועה לכול אורך הספקטרום

מקווה שהאניפורמציה הזו תעזור למנוע כול מיני שטויות על מגברים

בברכה יהודה

פורסם

ברוב המקרים אין שום צורך לקחת מגבר שמוציא 100RMS (ובד"כ המגברים הטובים הם גם אנדרייטד - בדיוק כמו רמקולים טובים) ולהתקין אותו על רמקול שמסוגל לספוג 100RMS מסיבה מאוד פשוטה, רוב הרמקולים כבר מגיעים לניצולת המלאה שלהם כבר בשליש מההספק שהם מסוגלים לעמוד בו, כל השאר זה באמת שליש של איבודים (כמו בכל דבר בערוצי תקשורת) ושליש שפשוט מומר לחום במגנט כתוצאה מהתנודות של הסליל והממברנה.

יש באמת רמקולים יוצאי דופן שבאמת ידרשו לקבל קרוב לשני שליש מהעוצמה שהם מוצהרים בה וזה בעיקר בגלל שהם באופן מעשי מסוגלים לספוג הרבה יותר ממה שהם מוצהרים. דוגמא יפה מאוד היא אם ניקח מידבאס של פולס לעומת מידבאס אילייט, על מגבר של 50 RMS לערוץ אפשר להוציא מהפולס את התוצאה המירבית שלו, לאילייט - צריך משהו כמו 120 RMS בשביל שהרמקול יגיד תו-דה. ולמען האמת אפשר לתת לו בכיף את ה150 אפילו 175, שמעתי אפילו שישנם אנשים שנתנו לו קרוב ל250 והחיוך היה מפה לאוזן.

אז אם ניקח דרייברים כמו סקאן ספיק, הייבריד אודיו למשל - סביר להניח שהצריכה שלהם תהיה דומה - אפשר להבין כאן את השימוש במונובלוק חזק על כל אלמנט.

אבל אני ממש לא חושב שההספק הוא האספקט הראשי לשימוש בכזאת מערכת הגברה אלא נושאים כמו הפרדת ערוצים מוחלטת שכן במגבר שני ערוצים וגם במגברי 4 ערוצים ידוע שישנה זליגה מסויימת בין הערוצים ובגלל זה יש נתון שנקרא "הפרדת ערוצים".

יש כאן הפרדה של ספקי כוח - אחד לכל רמקול, מאפשר למגבר לתת את מלוא היכולת שלו לאלמנט אחד ויחיד.

אבל בסופו של דבר מדובר כאן בגמישות וביתירות של מערכת, הסבירות שיצליחו למדוד במערכת כזאת אות שמע לא יציבה - אפסית.

הייתי רוצה לשמוע דבר כזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...