Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך עכשיו אוויר במערת במצב כזה אין ליסוע ברכב, רק גרר למוסך, או לתקן בבית.

אם הדוושה צנחה אז כבר יכול להיות שניגרם נזק למשאבה או שקיצרת את חיי המשאבה כי הבוכנה הגיעה לאיזור מלוכלך כמו בהסבר שקיבלת.

אני במקומך מחליף את הנוזל בלמים עם השיטה הרגילה מפמפמים בדוושה ומנקזים אוויר מהניפל(הסברתי לך בה"פ)

או ללכת למוסך ולבצע את ההחלפה ע"י משאבה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל היחיד לדעתי בין לפמפם לבין לתת לגרביטציה לעשות את שלה - זה חוסר סבלנות ואז יכולים לגרום לבעיות.

תכלס אני עכשיו ברגע זה לאחר ששמתי את ידיי על הנושא אני לא שולל את השיטה

אבל - יש לבצע את זה בצורה נכונה

מה שאני מתכוון לעשות מחר זה להרים את הרכב על בוקים לפרק גלגלים, יותר נוח מאשר להלחם מתחת לרכב הרי אין לי ליפט בבית. ולתת לנוזל לזרום וברגע שאראה שיסתיימו הבועות אסגור. ואעבור גלגל גלגל

במידה וזה לא יעבוד. אכנס למוסך

ולא משנה שיש לי 9 מיכלים של נוזל בלמים בבגאז' שקניתי מראש

פורסם

יכול להיות שאתה או מישהו אחר נגע בדוושת הבלם בזמן שאחת הפיטמות היתה פתוחה?

או שהיה מצב שבו זמנית פיטמה היתה פתוחה ולא היה נוזל במיכל?

בכל מקרה, גם אם אתה מחליט לפמפם, תעשה את זה עם בלוק עץ מתחת לדוושה, שלא תגיע אל האיזור הלא שמיש.

פורסם

יכול להיות שהכלבה שלי התיישבה על הדוושה, אבל לא לקחתי סיכונים ואפילו שלא פמפמתי שמתי קרש מתחת לדוושה

נוזל תמיד היה במיכל, איך שפתחתי כמה בועות יצאו מכל ניפל שהופתעתי לדעת כמה אויר היה במערכת, הנוזל היה די נקי שיצא אבל בכל זאת המשכתי להחליף סה"כ סירקתי במערכת כמעט ליטר, הסתכלתי בהתחלה הכול היה כתום במיכל והיה נקודות שחורות של לכלוך שומני.

עוד שאלה שרציתי לשאול כל התהליך צריך להתבצע עם מנוע כבוי ואמברקס למטה, או שזה לא משנה למעלה למטה?

אז מה אתה אומר חנן לפתוח לתת לנוזל לזרום עד שלא יהיה בועות ולסגור תוך כדי שמירת מפלס תקין וזה יעבוד ? או שבכל זאת יש צורך לפמפם ?

ואם כן לפמפם - זה אומר אחד על הדוושה שני פותח, ראשון מפמפם שני סוגר ולקראת סוף הסגירה ראשון לוחץ חזק ואז שני סוגר... נכון ?

פורסם

ברגע שכבר יש אוויר במע' יכול להיות שגרביטציה לא תספיק.

הכול סגור. אחד מפמפם פעמיים שלוש, מחזיק דוושה לחוצה, אומר את זה לשני, שני פותח את בורג הניקוז וסוגר, מדווח את זה לראשון, ראשון מפמפם פעמיים שלוש, מחזיק דוושה לחוצה וחוזר חלילה. אין לעזוב דוושה כשפיטמה פתוחה.

פורסם

ניסיתי לעשות לא הצלחתי, לא הצלחתי להחזיר את הבוכנה בקליפר.

יכול להיות שצריך מברג מסיבי יותר ? כגון מברג דפיקה 4x100

לגבי הניקוז אויר זה לא הלך ניסיתי פמפום והכול אפילו לא היה אויר במערכת, אבל עדיין שהרכב מנוע הדוושה מנפחת כדורים, אבל עם זה יהיה בסדר הייתי במוסך שאמר לי תחליף ברקסים אחרי זה תבוא אלי אנקז לך אויר בחינם.

אחרי שראה את הברקסים בבגאז והבוקים וכל הכלים. קיצר גם היה מאוחר והייתי צריך ברגים קטנים לכל צלחת שכמובן שאין ברכב כי במוסך האחרון שהחליפו לא שמו. ושכחתי גם נייר שיוף.

פורסם

לא בו זמנית, קודם בלמים ושלא הצלחתי להחזיר בוכנה מאחורה החזרתי הכול למקומו וניסינו לנקז אויר. אבל משום מה אין שום סימן לאויר במערכת, מוזר!

חברה שלי ישבה ליד ההגה, רכב בניוטרל מנוע כבוי מכסה מיכל פתוח אני מתחת לרכב (מתחיל מגלגל ימני אחורי, אחורי שמאלי, קדמי ימני ושמאל קדמי) עם צינור שקוף ומפתח רינג על הניפל, היא מפמפמת ואז לוחצת חזק אני פותח יוצא נוזל אחיד מלא ויפה ללא בועית ולא הקטנה ביותר, אני סוגר חזק היא עוזבת ואז שוב. כך פעמיים בכל גלגל ועדיין יש טיפונת שיפור אבל לאחר שמניעים את הרכב יש תחושה לש משאבה שמנפחת סירות עם הרגל. מתחת לדוושה שמתי קרש בעובי של 4.5 ס"מ. הבלימה בסדר אבל יכול להיות יותר טוב, אגב הנוזל שיצא אתמול לא היה שחור אלא גם יפה יכול להיות שהחליפו לא מזמן (הרכב אצלי חצי שנה), אבל זו הסיבה שרציתי להחליף נוזל לא הייתי מרוצה מהבלימה ומהדוושה, שהייתי בולם פתע הדוושה היתה יורדת למטה ואז הייתי מרגיש דפיקות מהירות מתחת לרגל.

יש מצב שלא הצלחתי להחזיר בוכנה בגלל שהמברג שהשתמשתי בו לא היה מספיק מסיבי ? או בגלל (כפי שאני קורא עכשיו שצריך לעשות אולי) שפקק המיכל לא היה פתוח ? שהחלפתי במוסך מעולם לא פתחנו את פקק המיכל והבוכנה תמיד היתה חוזרת.

לא חשבתי שיש הבדל בהחלפה בין קדמי לאחורי, ממש בשביל להחליף רפידות יש לפרק את כל בית הקליפר להלביש את הרפידות ורק אז להחזיר את כל בית הקליפר למקומו כי הכבל של האמברקס (אם זה מה שאני חושב שזה) לא נותן לפתוח את הקליפר על צירו ושמנסים הציר שמתחבר לנאבה מפריע לו להפתח .

פורסם

אתה חי ?? :-)

גש למוסכניק שמכיר את הרכב לשם בדיקה.

חבל שלא נעזרת בספרות ייצרן שמסבירה בצורה ברורה כיצד להחליף רפידות והחלפת נוזל בלמים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצורף קובץ עם תיאור הכלים.

מי יודע איך קוראים לכלי בשפה מקצועית המסומן בצהוב לדחיפת הבוכנה והיכן ניתן להשיגו ?

1.pdf

איזה כייף לי :)

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ

מחפש מוסך מקצועי בצפון שיחליף את נוזל הבלמים לפי הספר .

במוסך שטיפלתי המכונאי ניקז נוזל בלמים מגלגל אחד בלבד בטענה שכל צינורות הבלימה בגלגלים מחוברים ומספיק לנקז מגלגל ימני אחורי .

תודה מראש לממליצים

פורסם
מקפיץ

מחפש מוסך מקצועי בצפון שיחליף את נוזל הבלמים לפי הספר .

במוסך שטיפלתי המכונאי ניקז נוזל בלמים מגלגל אחד בלבד בטענה שכל צינורות הבלימה בגלגלים מחוברים ומספיק לנקז מגלגל ימני אחורי .

תודה מראש לממליצים

מקפיץ

צפונים בבקשה נא הגיבו אם החליפו לכם נוזל בלמים כמו שצריך במוסך באיזור חיפה , מחפש המלצה .

תודה

• תוכן חדש...