Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבי יש רכב, טויוטה קורולה 93 ,אוטומט,בדגם המפואר ביותר שמורה:

מצבר חדש,רדיאטור+משאבת מים-הוחלף לפני כשנה וחצי,צלחות מקדימה+רפידות הוחלפו לפני שנה,מאדה+מאייד מזגן- חדש מלפני חצי שנה,4 בולמים מלפני שנתיים וחצי הוחלפו,

ללא מכות וללא תאונות- גיר במצב מעולה הוחלף בו שמן גיר.

מנוע-אבי נסע עם חוסר שמן- והבלוק התחיל לדפוק. נכנס למוסך, יצא חזרה ושוב דופק- הוחזר הכסף(3000).

בדקתי לגבי מנוע מפירוק כולל הכל (עבודה,מעמ,שטר מכר והכל) עלות של 3000 שקל.

האוטו מניע ונוסע,רק מרעיש מהקראנק.

מחירון הרכב 20 אלף.

אני מנסה למכור אותו ככה,"ללא מנוע" , ולא מצליח.

אנשים מחפשים לתת 10 אלף...

פרסמתי ב 15, אני מתגמש ל 14 גם... (מי שיסדר את המנוע ב 3000- ייצא לו הרכב שמור ב 17).

1. טויוטה קורולה,רכב מוצלח וטוב, ללא שוק היום?

2. לבקש 14 אלף נראה לכם "יותר מידי"?

3. האם כדאי להשקיע 3000 ולהחליף מנוע, ולנסות למכור ב 19-18 ? (אנשים מחפשים רכב נוסע)

תודה.

I30 CW

פורסם

אין סיכוי שהחלפת מנוע תעלה 3000 ש"ח,עם כל הכבוד עדיין אתה נוסע על טויוטה ולא על סובארו ומדובר על סכום גבוה לפחות ב-50%.

אל תשכח שבהחלפת מנוע יש להחליף טיימינג,מותחנים,מחזירי שמן ומה שכתבת זה רק עלות המנוע (גם זה בספק) ובטח לא כולל עבודה (1000-1500 )+מע"מ

זה מגיע לכמעט 5000.

אל תשכח שאחר כך יש לבצע במשרד הרישוי שינוי רישום מס' מנוע ברכב.

בלי קשר לעלות,חיפוש בשרשורים דומים היה מבהיר לך שקודם כדאי לתקן ואח"כ למכור במיוחד בתקלה כזו של מנוע או גיר שהם מכלולי נסיעה עיקריים ברכב וצודק מי שלא מוכן לקחת את הסיכון ולשלם 1000 פחות ממחירון.

המחיר שאתה מבקש מאפיין רכב שמור כמעט טיפ-טופ וזה לא המצב אצלך.

חוץ מזה אם כבר להחליף מנוע,וכל כך הרבה הושקע ברכב הזה למה שלא תשאיר לך אותו כרכב שני במשפחה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה.

ברכב הורכב מנוע קומפלט מייבוא בחברת טיוטה, לפני כשנתיים וחצי.

העלות באמת הייתה 5, אבל כרגע כל החלקים וכל מה שכתבת- הכל חדש ואינו דורש החלפה.

כבר ביררתי והמכונאי מהמוסך אמר לי 3000 כולל הכל (מנוע,חלקים,הרכבה ומעמ).

רישום זה שטויות, כסף קטן. (כבר עשיתי).

הרכב באמת מושקע טיפ טופ ונראה טוב, וללא תאונות, וחוץ ממנוע הכל בו מצויין.

אין טעם להשאיר אותו כרכב שני (יותר נכון חמישי). לכל האחים שלי יש רכבים, גם לי, ואין בו צורך...

הגעתי ל 13.5 וגם לא ממש רוצים... למכור ב 12 ? זה נראה לי זול מידי...

לסדר מנוע ב 3 ,ולמכור ב 17-18 ?

תודה.

I30 CW

פורסם

אם הקראנק מרעיש תחליף את המיסבים של הקראנק. הרכב לא מעשן כפי שהבנתי.

לא שווה לך להתעסק ?

בד"כ אנשים מורידים יותר מאשר את עלות המנוע מהמחירון. אומנם טויוטה אבל 93'.

אל תשכח את הבלאי הכללי של הרכב. ויש לך את העצבים והריצות וכל מה שכרוך בהחלפת מנוע.

אנשים לא אוהבים את זה, מה חשבת ?

אם מישהו נותן לך 12,000, תמכור.

פורסם

אנשים לא רוצים לקנות אוטו ולרוץ למוסך להחליף מנוע, ולא לדעת היכן זה מסתיים ואיך. הם רוצים לרכוש רכב ולדעת שהוא שנת 93 כמו 2003 .

מכאן, להשיג מחיר טוב על האוטו הוא לסדר אותו, ולמכור אותו לאחר מכן. מובן שראוי לבדוק האם ההשקעה כדאית, ואם לאחר ההשקעה , תקבל יותר מאשר כעת, בתוספת הסכום שהשקעת.

למכור את הרכב במצב הזה, צריך לאחד שאינו חושש מהחלפת מנוע, וזה בדכ, איש שמבין, כלומר, מכונאי, או סוחר רכב, ואשר אחד כזה, בדרך כלל ממש לא מתכוון שתפחית לו רק את מחיר המנוע, אלא הרבה מעבר לכך, מכאן כנראה, ההצעות שלדעתך מגוחכות כל כך.

בקיצור, אוטו ללא מנוע ,זו לא אטרקציה, ואת העובדה, אתה רואה בשטח. זאת, עם כל הכבוד לטויוטה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם הקראנק מרעיש תחליף את המיסבים של הקראנק.

.

רוברט ידידי, כאשר הקרנק דופק (לדבריו מרעיש), לא יעזור החלפת המיסבים ואפילו חריטת הקרנק. ברור מדבריו שזה מה שהמוסך עשה "נכנס למוסך, יצא חזרה ושוב דופק- הוחזר הכסף(3000)." אני מאמין שבוצעה חריטת קרנק, אלא מה המוסך והרבה מוסכניקים צעירים לא משפצים מנועים אלא מחליפים, אינם יודעים שיש מנועים בהם טרם חריטת הקרנק יש לצפות אותו בכרום ונדיום. במנוע המדובר חובה לצפות לפני החריטה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מה שעצוב פה זה שטויוטה 93 עולה 20 אלף ש"ח במחירון.

במחיר הזה אפשר להשיג המון רכבים מעולים משנתון גבוה בהרבה...

מעניין אותי מי יהיה מוכן לשלם יותר מ-12 אלף ש"ח על רכב משפחתי רגיל וכ"כ ישן, גם עם מנוע תקין.

פורסם

טויוטה 93 עולה 20 אלף ש"ח במחירון.

.

אני לא רואה איך המחירון משמש כהתייחסות לרכב שכזה.

הרכב מעל 15 שנה על הכביש , זמן רב לכל הדיעות - ועדיין המחירון שלו בשמיים.

הוכחה ניצחת לקיבעון המחשבתי של הקונה הישראלי,

יפני, טויוטה, 1.6 ליטר, אוטומט => מצדיק מחירון גבוה ,

גם אם הרכב קצת זקן , ועבר את גיל 15.

גם אם הרכב במצב "מלוקק" , הוא לא שווה יותר מ-13K ש"ח .

עדיף צרפתיה במחירים הללו, כולל יישור קו.

ZZR

פורסם

כמי שיודע מה זה יפנית- הוא דיי צודק...

אותה טויוטה שנתון 93-36 נחשבת רכב מאוד מאוד מאוד מוצלח.

המשפט "רק שים דלק וסע" , נראה לי נאמר עליה. גם ללא טיפולים וזניחות- הרכב מחזיק ושורד יפה.

בכל מקרה שלנו שמורה...

I30 CW

פורסם

לדעתי.

אם אתה חושב שתוריד רק את מחיר המנוע אתה צריך לקחת בחשבון שמי שקונה את הרכב נכנס להרפתקה

להשיג מנוע ולהרכיב אותו ואם זה לא טוב אז לחזור למוסך ולסדר והוא עדיין לא יודע עם זה טוב או לא כי הוא

הרי לא יודע איך הרכב נסע ונשמע לפני.

לכן זה שווה כ ס ף ! ! ! וזה מה שאנשים רוצים להרוויח אם הם לוקחים את כל הבלאגן הם רוצים לחסוך.

אני חושב שגם 10 אלף זה קצת הרבה אבל לא יותר.

לשיקולך האם אתה רוצה לחסוך כאב ראש ולמכור את הרכב ככה תפסיד כסף אם תתקן אולי יהיה החזר אולי לא.

פורסם

יש מוסך, שעובד עם רכבים של טויוטה, שעושה את הכל ב 3000, כבר בדקתי וכתבתי כבר.

(הכל הכל הכל כולל הכל- מנוע,עבודה,מעמ,שטר מכר ואישור מוסך ואחריות).

לכל מי שמעוניין ברכב אני אורמ את זה ונותן את הטלפון של המוסך- לבירור...

אז הם קונים את הרכב, מכניסים אותו למוסך (שהוא 5 דקות ממני), ואחרי יומיים יש להם מנוע חדש...

זה טרחה?

I30 CW

פורסם

אם לא, אז למה אתה לא עושה זאת בעצמך? כבר הוצאת יותר מחמש דקות של הטרחה הקטנה של לגשת למוסך לבצע את העבודה הזו, בכך שאתה שורף זמן וכותב וכותב, זה אחלה, אבל "טרחה"? יודע מה? כן! זו טרחה, וזה סיכון, וזה הוצאות, וזה לא בטוח במאת האחוזים שיצליח, ואם לא יצליח, צריך לחזור למוסך, שיתקן, ו/או יחליף מנוע, ואז אולי הוא לא ימצא ביום אחד מנוע, ואולי אף לא בכמה ימים, ובוא נאמר שזו לא הבעיה, אבל הינה, עוד, גם לא בטוח במאת האחוזים שלא יעבור את הסכום שצויין,וגם לא בטוח במאה האחוזים שלקונה שיכול למצוא רכב נוסע במצב טוב, כדאי לקחת את הטרחה הקטנה הזו, שאחרי שהגדרתי אותה, לא בטוח שהיא ככ קטנה, גם אם מבחינתי, היא מעשית.

ושורה תחתונה, עובדה, אף אחד עדיין לא קפץ על מה שאתה מגדיר כמציאה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הייתי אצל המכונאי-הוא מודע שאני אמור לשלוח אליו קונה של הרכב.

המנוע מונח אצלו, מכוסה, ממתין להחלפה. הוא גם נראה מצויין.

תודה בכל מקרה.

I30 CW

• תוכן חדש...