Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר השמשתי בספוג הזה שאתה משתמש בו (ואתה צודק לכל היצרנים זה כמעט אותו דבר )

למשאבת דיאפרגמה לחולי סכרת ... החולים נושאים את המשאבה עליהם כל הזמן בשלב הניסוי הקליני התלוננו על רעשים בלתי נסבלים ... בניתי מעין קופסא ריפדתי אותה בספוג הזה .. והרעש ירד ב3DB בממוצע .. זה חומר מדהים........ אני לא יודע כמה זה יעזור ברכב .. אבל ... בדקתי אצלי במעבדה .. זה מעולה :).

אגב, מחיר זול .... מנסיון עם כל מיני ספוגים אחרים בהחלט ההבדל מדיד .

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בספוג של מי השתמשת ובאיזה עובי?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני די בטוח שזה אותו החומר 1:1. בלי מותג, בלי מדבקה בלי כלום. סתם ספוג שחור :shock:

3 DB זה הרבה, בטח ביחס לעובי החומר. אם החומר יצליח להפחית 3 DB אני אהיה מבסוט מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב עם אתה מתכונן להדביק את הספוג אני ממליץ לך להדביק עם קומפרסור ועם דבק כחול של חברת ארדסטיק זה יוצא ממש טוב וחוסך דבק

מנסיון עם הדבקת חומר פלציף במגוון גדלים לעץ ולמתכות ממש יוצא טוב אין מילים

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם
אני די בטוח שזה אותו החומר 1:1. בלי מותג, בלי מדבקה בלי כלום. סתם ספוג שחור :shock:

3 DB זה הרבה, בטח ביחס לעובי החומר. אם החומר יצליח להפחית 3 DB אני אהיה מבסוט מאוד.

איתמר.

אני מניח שעם תעטוף את כל הרכב זה יקרה אני מדבר על רעש של 30DB ממרחק של מטר (מרחק בין הכיס לאוזן )

הפך ל27

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

בשבועות האחרונים סיימתי לבודד את האוטו שם החומר, וצירפתי כאן שתי תמונות להתרשמותכם.

החומר הותקן (אפשר פשוט להניח אותו, אני בחרתי להדביק אותו) מתא המטען - קירות, שקע הגלגל הרזרבי, שכבה על השטיח שמעל הגלגל הרזרבי, בתי הגלגלים האחוריים, תחת המושבים האחוריים, כל רצפת הרכב ועד רבע קיר האש, קצת מעל הדוושות.

חוץ מהשכבה ששמתי על בתי הגלגלים, התקנתיי שכבה נוספת על הפלסטיקים של בתי הגלגלים, מה שאמור שלמעשה יותר שצי שכבות. על מכסה המנוע התקנתי 3 שכבות מהחומר, מודבקות אחת לשנייה וחיברתי את החומר למכסה מנוע באמצעות ברגים קודחים קצרים והוספתי מסביב שכבת מונטאז' קיט, שלא ינשור ויראה רופף. את הברגים ניסיתי "לנעול" באמצעות דבק 3 שניות, וזה הלבן שרואים מסביבם.

בנוסף לחומר, התקנתי שתי שכבות ספוג אטום למים שהיו לי בבית, אחת על המסגרת של המכסה מנוע ואחת על הכנפיים הקדמיות, קצת לעמעם גלים העולים מהרווחים שם.

כדי לנסות ולהשתיק קצת את רעשי הגלגלים, דחפתי לשתי שקיות זבל אקרילן ודחסתי אותן ברווח בין בתי הגלגל הקדמיים לקיר האש (מצטער, את זה לא צילמתי).

אז אחרי כל זה מה המסקנה? שרכב רועש נשאר רכב רועש :roll:

עם זאת אני בטוח שיש שיפור מסויים. כל חומר בעל מסה עושה תפקיד כלשהו בהפחתת רעשים, על אחת כמה וכמה חומרים ייעודיים לדבר, אבל בהחלט לא קיבלתי את מה שציפיתי לקבל.

למען האמת, נראה לי שהשיפור הכי גדול הופיע לאחר הוספת האקרילן הדחוס. עכשיו נראה שרעשי הגלגלים מגיעים בעיקר מכיוון הסרן האחורי. הופחתו מאוד רעשי הגלגלים הקדמיים, אבל הם בהחלט עדיין מורגשים ומציקים. הגלגלים האחוריים עושים שמח (ולהזכירכם, יש שם שתי שכבות מהחומר הייעודי + שכבת דיינמאט) והמנוע נשמע היטב בחלל תא הנוסעים.

אני לא רואה עוד טעם להמשיך ולהאבק באוטו הזה, בטח לא פירוק הדשבורד וקניית חומרים נוספים. עשיתי את המקסימום האפשרי מבחינתי.

אני מניח שהחומרים האלה יעילים יותר ברכבים שמראש שקטים יותר. קל הרבה יותר להפחית עוצמת קול שכבר ככה חלשה יותר.

סתם לאנקדוטה, יצא לי לראות את חומרי הבידוד שיש בפאביות החדשות (תודה לרוני ואוראל). חוץ מזה שכנראה הפח עבה יותר במ"מ או שניים, יש שם ספוגים אקוסטיים שבמגע שלהם מאוד הזכירו סונקס. לא רק זה, העובי של הספוג היה באיזור ה 20 ס"מ בחלקים מסויימים ו... נראה לי שהבנתם.

בקיצור, אם יש לכם רכב ישן, קטן ורועש - אל תנסו להשתיק אותו :wink:.

איתמר.

SFG 001 (Large).jpg

SFG 002 (Large).jpg

פורסם

החומר סופג אנרגיה הוא לא דמפלפייר אלה אבזורובלפייר ... בפועל הוא מחליש את האנרגיה שפועל על X (האנרגיה שמובעל על חומר = לרעש -איבודים) מה שהחומר עושה זה להגדיל איבודים.

אני מקווה שמזה הבנת את הנסר שניסיתי להעביר ...:)

פורסם

יש חומרים משככים \ סופגים (Absorb) ויש חומרים בולמים (Block). האנזולייט הוא חומר משכך. גלי הקול עוברים דרך החומר אך אמורים לצאת מופחתי עוצמה. חומר בולם הוא חומר כמו האקסטרים-ליינר של דיינמאט, שמכיל שילוב של חומר משכך וחומר בולם. יש עוד כמה פטנטים כאלה, ואלי זה באמת מה שהיה עוזר במקרה הספציפי שלי, אבל אין לי 500-שקל-למטר להשקיע בזה.

במאמר המתורגם שגרם לי להיכנס לכל הפרוייקט הזה (:x) יש הסבר מקיף על כל הנושא הזה, מי שמתעניין שווה לו להשקיע קריאה. נמצא ב FAQ.

איתמר.

פורסם

איתמר,

עזוב את כל הבולשיט הזה ותשלים עם העובדה שטויוטות עד דגמי 98 הם רכבים רועשים, הקורולות והיאריסים השתחילו לצאת משנת 98 הם רכבים שקטים בהרבה, ה2003 עד 2007 בכלל רכב שקט בצורה מפתיעה מאוד ליפנים.

את השינוי הכי גדול שישתיק לך את הרכב שעוד לא עשית, זה פשוט מאוד לשים צמיגים עם גומי רך, לנסיעות של נוחות ולא נסיעות ספורטיביות.

אני ממליץ לך בחום להשקיע בצמיגים של מישלן או גודייר (שנה טובה כן?) אתה גם יכול לנסות גלגלים של חברה בשם TIGAR שהיא חברת בת של "שנה טובה" - אתה שמעת אותם והרגשת אותם ברכב הפרטי שלי.

הרכב יהיה קצת פחות ספורטיבי אבל תתנחם בעובדה שטויוטות מתאפיינות ביחידות מנוע חזקות במיוחד ביחס לנפח שלהן והרכב ישאר חביב וזריז.

העמסת על הרכב המון משקל שלא ממש טרם לך - תיקח בחשבון שאקרילן, לפחות עד כמה שידוע לי, זה חומר דליק, אם אתה פותח את בתי הגלגלים לתחזוקה - תעשה את זה במקום עם הרבה צל כשהרכב קר.

רוב הרעש שנקלט ברכב בבתי הגלגלים והרצפה מגיע משני מקורות - רוח, צמיגים.

לגבי הרוח אין יותר מידי מה לעשות.

לגבי הצמיגים - שם קבור הכלב.

בחרת בצמיגים שקטים - הפחתת באופן מיידי את כל רעשי המרכב בצורה משמעותית מאוד.

אה כן, ונראה גם שהצמיגים ברכב חברה סה"כ מאוד שקטים - ברידג'סטון, לא זוכר את הדגם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ראית לאחרונה צמיגי 13" ספורטיביים? :lol:

אם לא ראית את הת'רד הזה , אחת הסיבות שבחרתי בצמיגים האלה היא בגלל שהם מוצהרים כצמיגים שקטים ומיצרן גדול ומוכר. לצערי אין במידה שלי יותר מדי מבחר, בטח לא של צמיגים רכים או ספורטיביים.

אני לא הולך לזרוק לפח עוד 1,000 שקל על עוד ניסוי צמיגים, לא ב 4 שנים הקרובות.

מה גם שכאן יש את המקור, בעוד שאצלך זה חברה בת. לא נראה לי לעניין לזרוק אותם לפח \ למכור \ להחליף ולקחת צמיגים נחותים יותר שלא בטוח שבאמת יהיו שקטים יותר על הרכב שלי.

לגבי האקרילן - מדובר בחומר הזה שמשמש למילוי כריות. הוא מוגן מאחורי החיפוי פלסטיק שמפריד בין הגלגל לקיר האש, כך שאני לא רואה איזושהי בעייה.

איתמר.

פורסם

כשקניתי את הצמיגים האלה חששתי קצת מהעובדה שמדובר בחברה חדשה.

בחנתי אותם קצת באופן פיזי, ובאמת שהם השתיקו לי את הרכב בצורה מאוד משמעותית, הבעיה היא שבדגם הזה, שנת 96, יש גם רעשים שנכנסים מהגג!

דבר שפשוט לא קורה בדגמי 98 ומעלה בקורולות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם בקורולה 95 נכנס לי רעש מעצבן מאזור הגג

עדיין לא הבנתי מאיפה הרעש הזה בא

אבל גם במהירות גבוהה יש לי כניסה של אוויר מאיפשהו, מוזר

וצמיגים של שנה טובה הם אחלה צמיגים

גם לי יש אותם

פורסם

אני קניתי פעם חומר דומה

SECONDSKIN השתמשתי בדבק שלהם-מאוד נוח ואייכותי .לא זוכר מחיר-80\90שייח עבור בלון 340 גרם

-עוד נישאר לי יותר מחצי

פורסם

איתמר, ץבדוק איז סןג של דבק ספריי זה, אני די בטוח שתןכל למצוא תחליף נאה בארץ, יש לM3 ספריי דבק נהדר שאני משתמש כמעט לכל אפליקציה שמצריכה כסוי נרחב ואופטימלי של משטחים, הבעיה שככל שאני יודע הספריי הזה מאוד אגרסיבי כלפי חומרים ספוגיים (פולמרים תהה המליה הנכונה נדמה לי) דוגמת קלקר. אולע שווה לראות תגובה של דבק כזה עם דוגמה של החומר

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...