Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי ניסן אלמרה 99 אוטומט.

כשהרכב מונע, אני שומע סוג של בריחת אוויר (צליל של "פסססס") מתחת לרכב. לי זה נשמע קשור לאגזוז.

במקביל שמתי לב לצריכת דלק ירודה, לא קטסטרופה, אבל ירודה...

האם יש קשר בין שני הדברים?

למה אני צריך לשים לב?

מה לעשות עם זה?

מה העלויות (בערך)?

תודה מראש על התגובות.

פורסם
שלום לכולם.

יש לי ניסן אלמרה 99 אוטומט.

כשהרכב מונע, אני שומע סוג של בריחת אוויר (צליל של "פסססס") מתחת לרכב. לי זה נשמע קשור לאגזוז.

במקביל שמתי לב לצריכת דלק ירודה, לא קטסטרופה, אבל ירודה...

האם יש קשר בין שני הדברים?

למה אני צריך לשים לב?

מה לעשות עם זה?

מה העלויות (בערך)?

תודה מראש על התגובות.

לא מומחה גדול באגזוזים, אבל..

אם הרעש הוא מחור קטן במערכת הפליטה, לא אמורה להיות השפעה (בטח לא רצינית) על צריכת דלק.

אם אכן הבעיה היא חור קטן באגזוז, הלחמת/סתימת החור (בדוד או החיבורים לצינורות) עשוייה להיות הפתרון הפשוט ביותר (מאות שקלים בודדות, אלא אם אתה עושה זאת לבד).

אבל יש לבדוק אם זו הבעיה וכן אם החור הוא לא בגלל רקבון מתקדם בכל האגזוז. לעיתים במצב כזה עדיפה החלפת הדוד (הקדמי, האחורי, הצינור המקשר או כל המערכת)

פורסם

רעש ה"סססס" הזה שאתה שומע לא ממש קשור לאגזוז.

לדעתי הוא נובע ממשאבת הדלק.

פעם הבאה כשאתה מניע את הרכב באיזור שקט בלילה, נסה לשים רק סוויץ' ולפתוח חלון אתה תשמע את אותו הרעש, והוא ימשך עם תחילת הנסיעה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פעם הבאה כשאתה מניע את הרכב באיזור שקט בלילה, נסה לשים רק סוויץ' ולפתוח חלון אתה תשמע את אותו הרעש, והוא ימשך עם תחילת הנסיעה.

רעש שכזה ישמעו יותר חזק מפנים הרכב כאשר הכסאות מעל תא הדלק מורמים, לא? (או שמא תא הדלק ברכב זה לה קרוב לפנים הרכב?)

נ.ב. :לגבי הרעש.. אם איני טועה.. לרוב רעש מחור באגזוז נשמה באופן שתואם את פעימות המנוע (מעיין 'פררר פררר פררר...'), ואינו רעש אחיד

פורסם

כשאני עושה חצי סוייץ', אני שומע את המשאבה (אגב היא עייפה - לוקח לה בערך 6 שניות להתמלא). אבל הרעש שהיא משמיעה לא אותו הרעש עליו אני מדבר.

הרעש "סססס" מתחיל כשניה אחרי שהנעתי את האותו. הוא נשמע כמו יציאת אוויר בלחץ דרך חור קטן. לי נדמה שזה באזור אמצע הרכב או בערך מתחת למושבים הקדמיים. כשאני מקשיב לאגזוז מאחורה, הוא נשמע שונה ממה שאני רגיל: כמו שלפעמים פותחים חלונות תו"כ נסיעה והרוח מכה ברעש שמפריע לאוזניים. האגזוז נזמע ככה, אבל חלש, בקטנה.

ואגב: צליל ה-"ססססס" הינו רציף.

פורסם

גם לי יש את הצליל הזה באלמרה, לא חושב שזה קשור לאגזוז.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
גם לי יש את הצליל הזה באלמרה, לא חושב שזה קשור לאגזוז.

היה לי לפני כן אלמרה 97 - ושם היה שקט למופת. פשוט תענוג.

חבל שהאוטו הלך טוטאל...

פורסם

לגלות חור או דליפה באגזוז זה לא בעיה כלל, פשוט מרימים את הרכב על ליפט ורואים איפה יש סימני פיח על האגזוז , שם יש חור, \דליפה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ולשאלתך המקורית שטרם נענתה- חור במערכת הפליטה עלול לשבש את יחס התערובת, בהתאם למיקום החור (לפני או אחרי חיישן/חיישני החמצן).

אם אתה חושד שיש חור גש למכון לאגזוזים והם ירימו את הרכב ויבדקו. הבדיקה פשוטה מאד.

פורסם

ESTK, AVIVZ וכל השאר - תודה על התשובות.

נראה לי שהנושא מוצא.

אגש להרים את הרכב ואתקן את החור במידת הצורך.

לאחר בדיקות - אחזור עם תשובות: האם אכן יש השפעה על צריכת הדלק...

• תוכן חדש...