Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

היום בדקתי את מפלס שמן הגיר בתיבה של הקליאו(ספורט), חסר המון. הולך לתא המטען כי זוכר שיש שם קצת שמן גיר..אבל מסתבר שזה לגיר אוטומטי.(?) אני קצת חרד לגלות שייתכן שקודמי מילא שמן לגיר אוטומטי בתיבה, ומכאן שאלתי: כמה זה קריטי?

(עד לא מזמן הגיר התנהג למופת, ואת ההרעה בזמן האחרון ניתן לייחס לחוסר שמן)

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

הנוזל ההידראולי אולי נועד להגה כוח אם יש כזה, וקצת נוזל ATF בתיבה ידנית לא יגרום לשום נזק בטווח הקצר. סע למוסך ולבדיקה.

פורסם
אל תנהג ברכב, קח אותו למוסך על הבוקר, לרוקן את השמן האוט', אחרת ילך הגיר במידה ואכן מולא שמן גיר אוט'.

"קצת" הגזמת.

גש עוד השבוע למוסך להחלפת השמן, צבע חיפוש על הנושא מאחר והוא נידון רבות בפורום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם הוספת קצת שמן של גיר אוטומאט/הגה כוח, אין עם זה בעיה מיוחדת.

מומלץ שתקח את הרכב לבדיקה ולהחלפת שמן גיר בשביל ראש שקט.

פורסם

אתה בטוח שבדקת שמן גיר ? ללא פירוק פילטר אויר קשה מאוד לבדוק.

האם הרכב היה במישור בזמן בדיקה ? איך אתה יודע שחסר המון ? אין לך יכולת לדעת בוודאות כמה חסר.

Veni Vidi Vici

פורסם

הבדיקה נעשתה מתחתית הרכב אחרי פירוק מגן הבוץ (או איך שקוראים לפלסטיק הזה מתחת). פתחתי את פרפר הפלסטיק ולא הצלחתי למצוא שמן גם עם האצבע מתחת לקו ההברגה. הרכב לא היה מאוזן לגמרי, מוטה קצת הצידה (חצי על מדרכה), אבל עדיין בטוח שחסר.

לך תמצא ELF עכשיו..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אוקיי, גם זאת דרך טובה לבדוק (למלא בצורה הזאת לא תצליח).

אם הרכב לא מאוזן לגמרי, לא תוכל לדעת בוודאות כמה חסר.

שמן גיר של ELF ניתן להשיג ללא קושי מיוחד. יש לך חנות בפ"ת + מחסן ספק ביהוד.

בכל מקרה, האם אתה מזהה קושי בהכנסת הילוכים, חריקות ?

Veni Vidi Vici

פורסם

כן, האוטו מתנהג לפעמים כמו אופנוע ספורט ונוקש בהעברה לראשון בעמידה..בא והולך

+ חריקה משלישי לרביעי מדי פעם

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מה הק"מ ? האם הוחלף קלאצ' מתישהו ? האם אתה לוחץ על הקלאצ' עד הסוף בעת העברת הילוך ?

בתור התחלה: תקנה שמן גיר ELF TRX (ברנו מרכזי בראשון) או ELF TRJ ותחליף. לא קשה ואם תרצה אדריך אותך איך לבצע.

בגשר לשמן:

ELF TRX 75W80 - בזמנו פורסם כשמן המומלץ לתיבת הילוכים של קליאו ספורט (סוג התיבה הוא CJ5). אישית, מעיון בספרות הטכנית של היצרן עולה בחלק מהמקרים כשמן המומלץ לתיבה זו ולפעמים רשום TRJ. ביצעתי החלפה לפני כ-4 חודשים ועד כה לא מרגיש הבדל כלשהו לטובה או לרעה.

את השמן הנ"ל ניתן להשיג רק במורשה רנו בראשון לציון מערב בעלות של 440 ש"ח ל-5 ליטר. תנסה לברר קודם טלפונית אם יש במלאי.

ELF TRJ 75W80 - שמן גיר שגם עולה כמומלץ בחלק מהמקרים בספרות הטכנית. רשום שמתאים לתיבות הילוכים מסוג JBx ו- JCx. שמן גיר הזה מומלץ כיחיד המתאים לתיבות JBx שקיימות במנועי 1.6 ו-1.4 של רנו. החפלתי בזמנו כאשר הייתה לי מגאן קופה 1.6 עם תיבה מסוג JB3 וישר הורגש שיפור לטובה. מכיר מס' בעלי קליאו שהחליפו דווקא לשמן הזה ומספרים על שינוי לטובה. אישית לא יודע להגיד אם אכן כך כי כאמור אני שמתי בשלי TRX. יתרון גדול של השמן הנ"ל הוא המחיר הנמוך שלו - כ-30ש"ח לליטר. ניתן לקנות בחנויות מסוימות או מהמחסן של היבואן ישירות. (בצע חיפוש לפרטים)

כמות השמן הדרושה בתיבה שלך (JC5) היא 3.1 ליטר.

מציע לא להיבהל ולבצע החלפה עצמאית בתנאי שיש לך כלים בסיסיים ומפתח 8מ"מ בצורת ריבוע.

קשה לי להאמין שהבעלים הקודם מילא שמן גיר אוט' בתיבה אבל כרגיל, הכל אפשרי. למה פשוט לא להתקשר ולשאול ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

ממש לא הגיוני שמישהו שיודע ( או שחושב שהוא יודע )

מילא שמן הידראולי אדום במקום שמן ממסרה!

אפשר להתקשר ולברר, ואפשר לחסוך בילבול מיותר.

כך מדיד כלשהו, אפילו מעץ נקי.

ותסתכל טוב, אין בעיה להבדיל בין שמן אדום לשמן גיר בצורה וויזואלית!

יותר טוב מיזה, אם יש חשד, וכבר התחלת עם זה, תחליף ולא יהיה לך כאבי ראש

פורסם

wiking, האם מדובר ביותר מריקון השמן דרך בורג הריבוע בתחתית ומילוי דרך פרפר הפלסטיק?

ואיך אתה ממלא דרך הפתח חסר הגישה? (חשבתי פשוט על בקבוק וצינור ארוך..)

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
הרכב לא היה מאוזן לגמרי, מוטה קצת הצידה (חצי על מדרכה), אבל עדיין בטוח שחסר.

אתה מעוות בצורת מדידה כזו את תוצאת המדידה באופן מאוד משמעותי עד כדי הפיכתה ללא רלוונטית בכלל. אל תחשוב גם למלא שמן בצורה כזו.

אתה חייב לבצע את המדידה ואת המילוי כאשר הרכב מאוזן.

לגבי המילוי, קנקל שבפקק שלו קדוח חור מתאים וצינור גמיש שייכנס בתוכו יעשו את העבודה. מלוכלך ומעצבן, אבל בסוף השמן ייכנס.

גם צינור שיוכנס מלמעלה לתוך מיכל השמן שיוגבה מעל הרכב, יעשה את העבודה לאחר שאיבה קטנה עם הפה, לתחילת פעולת הסיפון. זה יהיה איטי יותר, אבל עם פחות ליכלוך ומאמץ.

פורסם

דבר איתי בה"פ אם תחליט לרכוש TRJ.

אני מנתניה, ויש לי 4 ליטר שקניתי למגאן בתחילת ספטמבר וטרם השתמשתי בו.

אשמח לעזור ולהעביר לך את המלאי שלי, בצמוד לקבלה מיום הרכישה.

• תוכן חדש...