Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי בטויוטה יאריס 2004 יד 1 33000 ק"מ

לאחר כל הבדיקות והפראנויה סביב קניה. סה"כ בעלים היה ונראה אמין ואוטו היה מטופח

אך...אתמול שמתי לב , בדקדנותי למשהו שלא ראיתי לפני קניה

האוטו נקנה בפברואר 2004. באפריל 2005 עבר טיפול 15K בקילומטרז 11000

הטיפול הבא טיפול 30K האוטו עבר במקום במרץ 2006 במרץ 2007 בקילומטראז 26000 (כלומר נסע 15000 מטיפול קודם)זה טיפול הכולל החלפת שמן מנוע ונוזל בלם.

כלומר היה דילוג של שנה על טיפול. האוטו לפחות לפי ספר טיפולים לא עבר טיפול ב2006.

האם עכב כך נגרם למנוע נזק בוודאות שמקצר את חייו? מה עלי לעשות?

האם זה בכלל קריטי, או שאם זה קרה חד פעמית (כנראה כי האוטו נסע מעט כל שנה, ויש כאלו שטוענים שקילומטראז יותר קריטי מזמן) אז זה לא נורא? פשוט להקפיד מעתה והלאה על טיפולים

בטיפול הבא מרץ 2008 האם עלי לעשות טיפול 45+60 או רק טיפול 45?

עדיין לא הוצאתי הסטורית טיפולים ממוסך מורשה טויוטה. ייתכן שלאעשה טיפול כי השמן פשוט לא התקלקל אחרי שנה בגלל נסיעה לא מרובה, יכול להיות דבר כזה???

אני מציין שלא נמצאו בעיות מנוע בבדיקה במכון טסט בשרון מעבר לכסתוחים הרגילים. מקוה שתענו לי שהעניין לא רציני פשוט להקפיד על הטיפולים בהמשך.

פורסם

שלום רב

דבר ראשון תתחדש על רכישת הרכב ( טויוטה נחשב כיום כרכב אמין מאוד )

א. הוצא היסטורית טיפולים לגבי הרכב

ב. יש שתי צורות חשיבה הראשונה היא תחזוקה מונעת ( החלפות יזומות על פי הוראות היצרן )

השניה היא תיקון תקלות אים ומתי שהם מופיעות

השאלה היא האים ברצונך להחזיק ברכב מספר רב של שנים ושמירתו במצב חדש או החזקת הרכב זמן קצר

עכשיו לגבי תחזוקת הרכב כול רכיב ( או שמן ) אשר תשתמש יש לו אורך חיים משוער וכדאי להתיחס לכך

לדוגמא " שמן מנוע מינרלי מחזיק כ 5000 ק"מ ואז נהפך ממש לבוצה . שמן מנוע חצי סנטטי ( שמן מינרלי מתוסף ) מחזיק יותר זמן ( זמן עמידות השמן תלוי ברמת המתוספים ובאחוזם כלומר גם 10 % נחשב לחצי סנטטי ) שמן מנוע סנטטי יכול להחזיק כ 30000 מבלי להפוך לבוצה

אני מקווה שלא בילבלתי אותך יותר ( אים תרצה הסבר מפורט יותר או ממוקד לגבי דבר מסוים אשמח להסביר )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זיסו

תודה. רק רציתי לשאול...בהנחה שקראת את מודעתי.

בהנחה שעשו טיפול 30K לאחר שנתיים מטיפול 15K נגרם כנראה נזק למנוע או לא, חד פעמי?

אני כן הולך לטפל בזמן בלי קשר לקילומטראז.

אין שום נקישות רעשים וכו. זה בכ"ז טויוטה. והם טיפלו במוסך מורשה (מוסך בן מאיר בהרצליה לפי חוברת הטיפולים) אך רק עכשיו שמתי לב לכך למרווח של כמעט שנתיים בין הטיפולים.

אז מה יותר קריטי הקילומטראז או הזמן?

אשמח אם בכ"ז תקרא שוב את ההודעה המקורית ותענה לי

אבראקדברא והוקוספוקוס

אלכס

• תוכן חדש...