Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בחיבור קופסאת פיצול ADSL/PHONE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי קופסאת פיצול ADSL/PHONE להתקנה על הקיר (על הטייח) ורציתי לדעת כיצד לחבר נכון את הקופסא ולמה יש בתוך הקופסא 2 מחברים ירוקים ? (לפיצול נוסף).

תודה

שקע טלפון+ADSL-1.jpg

שקע טלפון+ADSL-2.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

כמה חוטים רצים בכבלי הטלפון אצלך בבית?

זוג אחד או שתי זוגות?

אם זוג אחד, עליך לחבר אותו לאחד המחברים ולג'מפר לשני.

אם שני זוגות - באסה. תצטרך לגלות איזה זוג משמש לשיחות ואיזה לADSL ולחבר בהתאם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השקע הזה זה תחליף למסנן שבזק נותנים?

אני יודע שעל כל שקע צריך להיות מסנן תבדוק האם מה שקנית טוב לאינטרנט.

רז

פורסם

יש בתים (בעיקר חדשים) בהם סלולה תשתית טלפון ארבע-גידית ואז אפשר להעביר שני קווי טלפון שונים לאותה הנקודה, ולפעמים טכנאים מפרידים את הקו מהADSL.

לגבי הפילטר - שים לב שהשקע כולל כבל ונגד שבטח יוצרים איזה LPF חביב שמפריד בין הטלפוניה לADSL.

פורסם

בכול השקעים בבית רץ רק זוג חוטים, רכשתי את הקופסא במיוחד עם פילטר מובנה בכדי שלא אצטרך לחבר פילטר חיצוני מכוער ובולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

הימני לקו 1 (חוטים 3,4 מתוך 6) והשמאלי לקו 2 (חוטים 2,5). במקרה שלך יש רק קו אחד ולכן תתעלם מהשמאלי (אין צורך לג'מפר/לקצר, הטלפונים שלך לא משתמשים בו).

דרך אגב אצלי קניתי מפצלים חיצוניים ופירקתי מתוכם את החלק של הפילטר שהוא הרבה יותר קטן מאשר אצלך, ואותו חיברתי בתוך השקעים הפנימיים של ביטיצ'ינו (כמו גוויס) ולא רואים כלום מבחוץ.

בכל מקרה הפילטר הוא בשביל הטלפון - לא הADSL, ותצטרך כזה בשביל כל שקע שמחובר אליו טלפון.

פורסם

הADSL והטלפון עוברים על אותו זוג חוטים (3,4). התקע של הADSL ושקע טלפון רגיל אמנם לא באותה צורה אבל אם תחבר את המודם או הראוטר ישירות לחוטי הטלפון החיבור לאינטרנט יעבוד היטב.

הבעייה היא שכאשר החיבור לאינטרנט פועל יש רעשים שמפריעים לטלפון ולכן יש פילטר.

מה שהמפצל עושה זה להוציא חיבור ישיר מהקו לשקע של הADSL ולהוציא חיבור דרך פילטר לשקע הטלפון (הקו הראשון).

דרך אגב, היציאה לקו השני בשקע הטלפון (פינים 2,5) היא גם ישירה.

אתה צריך פילטר לכל מכשיר שעובד על אותו קו של הADSL

פורסם

כי ADSL מייצר הפרעה בקו עצמו, לא משנה איפה על הקו תחבר מכשיר טלפון, אתה עדיין תאלץ לשים פילטר לסנן את ההפרעות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

OK. אז למה לא לחבר את הפילטר על הקו ראשי שממנו מתפצלים כל הקווים לבית?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כי אז אתה תצטרך להעביר את כל הבית דרך פילטר, ובעצם תהיה מאוד מוגבל במיקום של המודם, מה שאתה אומר אפשרי אם יש ארון תקשורת מרכזי מסודר בבית והבית גם מרושת עם ראוטר

Tzvika-Pick : מה שאמרת זה דבר לא הגיוני לחלוטין, אין לטכנאי ולא לאף אחד למען האמת דרך לפצל את הADSL מתוך קו הטלפון שלך, כדי לבצע דבר כזה צריך להתקין לך ממש 2 קוים בבית, וזה יעלה בהתאם

שאתה מדבר על קו הטלפון אתה עושה את זה בתדרים הנמוכים, שהADSL מבצע תקשורת לאינטרנט הוא מבצע אותה בתדרים גבוהים, כתוצאה מזה אפשר לבצע את 2 סוגי התקשורת בו זמנית על קו תשתית בודד, רק מה ? התקשורת של הADSL יוצרת רעשים מרגיזים על הקו, וה"רחש" שהטלפון מכניס לקו יוצר בעיות באיכות הקו של הADSL (נוייס מארג'ן) הפתרון לזה זה אותו פילטר, בצורה כזאת הוא לא נותן למודם לשדר נמוך ממה שהוא צריך, ולא נותן לטלפון לשדר גבוה (דומה מאוד מאוד לקרוס אובר של קומפוננט ברמקולים של הרכב)

טוב זהו, חפרתי יותר מידי

פורסם

עתיד, את התאוריה שאתה כותב אני מכיר היטב.

בתכלס, אני בטוח ב99% שנתקלתי בתופעה כזאת בבית של חבר טוב שעזרתי לו להתקין רשת ביתית על ADSL. אחרי חפירה ארוכה הבאנו שיש הפרדה בין זוג החוטים של הADSL לזוג של הטלפוניה. אולי היו לו שני קווים ולא ידע להגיד לי? :roll:

אבל לא משנה, בכל מקרה אצל מרק עוברים רק זוג חוטים ואין לו בכלל מה להתלבט. רק לחבר את זוג החוטים לשוקולדות המתאימות ולסגור את הפינה.

אגב, סתם אנקדוטה - אצלי בבית המודם ADSL לחובר לשקע טלפון עגול, מאלה שהיו פעם עד שנות ה-90. לידו מונח טלפון חוגה משנות ה60. תענוג לראות את הקידמה של הADSL ליד פאר הטכנולוגיה של שנות ה-40.

פורסם
OK. אז למה לא לחבר את הפילטר על הקו ראשי שממנו מתפצלים כל הקווים לבית?
כי הפילטר מפריע לADSL.

אם יש תשתית של 4 חוטים (אפשר גם להשחיל מחדש) אפשר באמת לשים את הפיצול בכניסה לבית ואז חוטים 3-4 יהיו דרך הפילטר לכל הטלפונים בבית ואת החוטים 2,5 לחבר עוד לפני הפילטר לחוטים 3,4.

במצב הזה יש בכל הבית את אותו קו בשני זוגות החוטים, אבל בזוג האמצעי הוא מסונן ובזוג החיצוני (2,5) הוא לא מסונן לטובת הADSL. בשקע של ה ADSL צריך להתחבר דווקא אל הזוג החיצוני בעזרת מתאם או מפצל מתאים או מניפולציה של השקע.

רעיון אחר לניצול תשתית 4 חוטים היא בניית רשת ביתית של HPNA. היא אמנם פחות מהירה מרשת LAN אבל מאפשרת חיבור בקלות בין חדרים רחוקים בלי השחלת חוטי רשת מסורבלים וללא צורך ב HUB במקרה של יותר מ 2 מחשבים.

המהירות שלה מספיקה בהחלט אם לא צריך העברת קבצי ענק בין המחשבים ברשת.

לבזק היה בעבר פתרון HPNA משולב ADSL שהתאים גם לתשתית 2 חוטים אבל ככל הזכור לי זה היה ציוד יקר עם דמי שימוש חודשיים ואילו בניצול תשתית הקו השני אפשר להשתמש ב HPNA adaptors בסיסיים וזולים.

פורסם

בעברת היה שיווק של HPNA דור קודם בעזרת ראוטר מסוג 2WIRE, היום יש שוב HPNA דור חדש בבזק עם ראוטר פאוור נט,

בכל מקרה תשתית הHPNA טובה ויציבה רק בבתים חדשים בהם הכבילה הפנימית חדשה טריה ואיכותית, כל כבילה פנימית מעט לא מושלמת גורמת לניתוקים ותקלות בHPNA, בגדול הכי טוב זה קבילת LAN באם לא מתאפשר, אבל הטווחים מתאימים עדיף WI-FI על HPNA

• תוכן חדש...