Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חילוקי דעות עם שמאי רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן מה כתבתי את ההודעה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186910

שבקצרה אומרת שרכב אחר נכנס בגלגל השמאלי של הרכב שלי בעוצמה רבה בזמן שעמדתי בחניה. כתוצאה התעקם הבולם, הג'נט שקיבל את המכה ומאוחר יותר התגלה שגם את הג'נט השני שנדחף למדרכה. אתמול הכל תוקן ובמוסך רנו התגלה סדק במסרק ההגה. השמאי שמטפל ברכב מתחילת כל הסיפור עודכן על ידי בעל המוסך וטען שזה לא קשור לתאונה בגלל שהסדק לא ממש קרוב לגלגל שמאל אלה קצת מרוחק ממנו. אחרי שהגעתי מוסך היום והראו לי היכן הסדק הבנתי שאין שום מצב בעולם שהוא נוצר לפני התאונה. אפילו ישנן כמה סיבות משכנאות מאוד:

1. לפני כ3 חודשים בבדיקה שהרכב עבר במכון לא התגלתה שום תקלה במערכת ההיגוי ובמסרק ככלל, כמובן שהמסמך אצלי.

2. הרכב "נמחץ" בין הרכב השני לבין המדרכה ולכן בכלל לא משנה היכן הסדק במסרק, הופעל לחץ על כל מנגנון ההגה והסרן.

3. שלושה מקצוע במוסך רנו מסכימים שהסדק מהתאונה ומוסיפים שאם זה היה לפני התאונה לא יכולתי להתנייד עם הרכב (ותאמינו לי שהיו גם ניודים קיצוניים למדי והייתי שם לב).

ביום ראשון אתעמת עם השמאי ואנסה להסביר לו את מה שכתבתי כאן, במידה והוא יתעקש ולא יסכים מה האופציות שלי?

האם אני יכול להביא שמאי אחר באמצע הטיפול ברכב ולמרות שהשמאי הראשון כבר התחיל?

או אולי פניה לעורך דין תעזור?

רק כדי להכניס לפרופורציה, מסרק הגה לקליאו ספורט אמור לעלות הסביבות ה2000 ש"ח.

תודה מראש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שאלה בסיסית.

זה שמאי מטעם חברת הביטוח שלך או מטעם חברת הביטוח של זה/זאת שפגעו בך?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

חברת הביטוח שלי, אבל אני תובע את חברת הביטוח של הפוגע! לא ממש ברור לי האינטרס שלו לחסוך להם כמה שקלים.

פורסם
לא ממש ברור לי האינטרס שלו לחסוך להם כמה שקלים.

עקרב ביקש מצפרדע להרכיב אותו על גבה, כדי לחצות נהר.

הצפרדע סירבה בטענה שהעקרב יעקוץ אותה.

העקרב שלף טיעון מנצח: במקרה כזה שנינו נטבע".

הצפרדע הסכימה ושניהם יצאו אל הדרך. באמצע החציה הצפרדע הרגישה עקיצה.

תוך כדי שהיא גוססת היא שואלת את העקרב שגם הוא טובע, "למה עשית את זה?".

ענה העקרב "אינני יכול אחרת כי זה האופי שלי..."

גם השמאי לא יכול אחרת, כי זה האופי שלו.

דבר ראשון והכי חשוב - קח חוו"ד כתובה מהמכונאים במוסך, צלם מהרבה זוויות את הפגיעה בגלגלים ובהגה ותודיע לשמאי שאתה תתבע בבית משפט את נזקך.

ברגע שקיבלת את חוו"ד, להערכתי אין לך יותר מה לדאוג כי אתה תזכה.

פורסם
ברגע שקיבלת את חוו"ד, להערכתי אין לך יותר מה לדאוג כי אתה תזכה.

אני בספק עם עו"ד יכול להבטיח הבטחה שכזאת ללקוח שלו בבטחון של 100 אחוז, כפי שאתה עושה כאן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
להערכתי אין לך יותר מה לדאוג כי אתה תזכה.

כתבתי שלהערכתי הוא ייזכה. .

כתבת בתגובה המקורית שלהערכתך אין לו מה לדאוג.

המשפט המקורי שלך מתחלק לשניים:

"להערכתי אין לך מה לדאוג"

והסיבה שאינו צריך לדאוג: "כי אתה תזכה".

כלומר מדבריך עלה שענין הזכיה הוא חד משמעי.

בתגובה הנוספת אתה מתקן את הניסוח ומעריך שיזכה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני בספק אם המוסך יהיה מוכן לכתוב לך משהו גם תמורת תשלום.

אתה צריך להביא חוות דעת נגדית של שמאי רכב חיצוני, עו"ד לבדו לא ממש יעזור.

פנה אל חבר הפורום דני גורביץ' שהינו שמאי רכב בכיר המתמחה בנושאים אלו.

פורסם
כתבת בתגובה המקורית שלהערכתך אין לו מה לדאוג.

המשפט המקורי שלך מתחלק לשניים:

"להערכתי אין לך מה לדאוג"

והסיבה שאינו צריך לדאוג: "כי אתה תזכה".

כלומר מדבריך עלה שענין הזכיה הוא חד משמעי.

בתגובה הנוספת אתה מתקן את הניסוח ומעריך שיזכה.

.

מר בחור , לוגיקה פשוטה.

להערכתו אין לבן אדם מה לדאוג , כיוון שהוא יזכה.

נב עוד אדם צריך לעשות כדי שתבין אותו לכתוב משהו בסגנון "להערכתי אין לך מה לדאוג , כיוון שלהערכתי אתה תזכה"?? זה כפל לשון בסיסי, ומאחר ולא בפורום של אנאלפבתים עסקינן , מצופה שהאדם בעל ההגיון הבריא יבין .

בד"כ אני לא קטנוני ולא מתעסק בדקויות לשון , אבל היציאה הקטנונית הזו שלך קצת מוגזמת.

פורסם

תראה, סדר הדברים השתבש מעט אצלך במוסך.

ככה זה צריך להיות:

המומחה של המוסך מקבל את האוטו, בודק את הנזקים, מוציא את הרשימה לשמאי והשמאי מאשר.

הסמכות הטכנית להחזרת הרכב לקדמותו בצורה בטיחותית הוא המוסך ולא השמאי.

השמאי הוא לא שום סמכות טכנית והוא לא יקבע מה מחליפים!

הוא כן יכול לקבוע אם יחליפו לחדש/משומש/מקורי/חליפי אבל בפרוש לא מה מחליפים (ברור שאם יש לך קומבינה עם בעל המוסך ועל תאונה חזיתי אתה מנסה להחליף בקליות אחוריות אז הוא לא יאשר).

בקיצור, דבר עם בעל המוסך (שכמובן יש לו אינטרס כלכלי בהחלפת מסרק ההגה), שתי נביחות של בעל המוסך על השמאי ואתה מקבל מסרק הגה.

הערה צרדדית - לאחר תאונה, גרור את הרכב למוסך הקבוע שלך. כמעט תמיד, למוסך הקבוע שלך יש שמאי קבוע(שעובד עם רוב חברות הביטוח) שיאשר לך גם החלפת מנוע אחרי שסרתו לך את הרכב עם מפתח.

כל המדינה קומבינות :cry:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עדכון:

למכירה: כליה שנת יצור 1985, יד ראשונה מצב מכני מעולה. מוכן להחליף תמורת מסרק הגה לקליאו ספורט.

אז ככה, יצאתי חומוס לאאלה. מאז שהרכב היה בתאונה ועד היום נעשו נסיעות (קצרות אבל בכל זאת) ברכב, דבר שמופיעה אצל השמאי ברישום מד האוץ. כמו כן בדוח שנעשה במכון פרונטים מיד לאחר התאונה לא מוזכר נושא ההגה. אז נכון שאני יודע שהבעיה במסרק לא ארע אחרי התאונה או לפניה ונכון שהגיוני מאוד שמכה בגלגל תשבור את המסרק אבל כל הנתונים היבשים נגדי. גם אם שמאי אחר יאשר את הנזק שמאי הביטוח שאותו אני תובע לא יצא פראייר ופשוט ישחק על זה שנעשו נסיעות אחרי התאונה.

מישהו יודע עם הקליאו ספורט חולקת חלקים במערכת ההיגוי עם דגם אחר של רנו?

פורסם

יתכן שמערכת ההגה כוח דומה עד זהה לדגמים אחרים אבל לא אוכל לענות בלי לדעת מס' שלדה מלא.

תרשום לי בבקשה בה.פ. מס' שלדה מלא (כמו שיש ברישיון רכב למעלה) או לחילופין, תשלח לי תמונה של המדבקה על משקוף דלת נוסע - היא בצבע לבן עם כל מיני מספרים ואותיות.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
לפני זמן מה כתבתי את ההודעה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186910

שבקצרה אומרת שרכב אחר נכנס בגלגל השמאלי של הרכב שלי בעוצמה רבה בזמן שעמדתי בחניה. כתוצאה התעקם הבולם, הג'נט שקיבל את המכה ומאוחר יותר התגלה שגם את הג'נט השני שנדחף למדרכה. אתמול הכל תוקן ובמוסך רנו התגלה סדק במסרק ההגה. השמאי שמטפל ברכב מתחילת כל הסיפור עודכן על ידי בעל המוסך וטען שזה לא קשור לתאונה בגלל שהסדק לא ממש קרוב לגלגל שמאל אלה קצת מרוחק ממנו. אחרי שהגעתי מוסך היום והראו לי היכן הסדק הבנתי שאין שום מצב בעולם שהוא נוצר לפני התאונה. אפילו ישנן כמה סיבות משכנאות מאוד:

1. לפני כ3 חודשים בבדיקה שהרכב עבר במכון לא התגלתה שום תקלה במערכת ההיגוי ובמסרק ככלל, כמובן שהמסמך אצלי.

2. הרכב "נמחץ" בין הרכב השני לבין המדרכה ולכן בכלל לא משנה היכן הסדק במסרק, הופעל לחץ על כל מנגנון ההגה והסרן.

3. שלושה מקצוע במוסך רנו מ

סכימים שהסדק מהתאונה ומוסיפים שאם זה היה לפני התאונה לא יכולתי להתנייד עם הרכב (ותאמינו לי שהיו גם ניודים קיצוניים למדי והייתי שם לב).

ביום ראשון אתעמת עם השמאי ואנסה להסביר לו את מה שכתבתי כאן, במידה והוא יתעקש ולא יסכים מה האופציות שלי?

האם אני יכול להביא שמאי אחר באמצע הטיפול ברכב ולמרות שהשמאי הראשון כבר התחיל?

או אולי פניה לעורך דין תעזור?

רק כדי להכניס לפרופורציה, מסרק הגה לקליאו ספורט אמור לעלות הסביבות ה2000 ש"ח

תודה מראש.

הסדק נוצר ממכת התגובה של הגלגל השני שנדחף למדרכה,דו"ח של מומחה יספק אותך להגשת תביעה משפטית נגד חברת הביטוח שלך, ידוע שיש לך גם זכות לפנות לשמאי אחר וזה יתן גם הוא חוות דעת ואם חברת הביטוח תסרב יש לפנות לשמאי "מכריע", זה החוק ויש לפעול בדרכו.תוכל לפנות בתלונה למפקח על הביטוח במשרד האוצרבמידה ולא יסכימו לשמאי אחר או לשמאי מכריע

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...