Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז התקנתי אתמול רדיו דיסק באוטו סאונד בחיפה.

הרדיו דיסק הוא 7950 של פיוניר.

בהפעלה וכיבוי של הסוויץ' הרדיו דיסק נכבה ונדלק.

אבל כאשר אני מכבה את הסוייץ' ומחכה פרק זמן מסויים הזיכרונות נמחקים.

עכשיו אני יודע שיש 2 חוטים, 12V קבוע ו 12V שמושפע מהסוויץ'. אז לא יכול להיות שהוא התבלבל בינייהם כי אז המערכת לא הייתה נכבית. מה יכולה להיות אז הבעיה?

כמובן אם לא אצליח לפתור אחזור אליו, אבל יש לי קצת מחסור בזמן בשבוע הקרוב.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

בדיוק השבוע רכשתי רכב והתקנתי את הHU שלי בתוכו ויש לי את אותה הבעיה.

אשמח גם לקבל תשובה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

בדיוק הסיבה שהוא התבלבל, הרדיו נכבה ללא פלוס משתנה. הקבוע שומר על הזכרונות.

הפוך בין החוטים, האדום והצהוב.

הסיטואציה הפחות הגיונית אבל עדיין קיימת היא - הוא גישר בין הקבוע והמשתנה של הרדיו

וחיבר את שניהם למתח המופעל לאחר סוויטץ'.

פורסם

אם הוא היה מתבלבל בינייהם אז הרדיו דיסק לא היה נכבה עם סגירת הסוויץ' לא ככה?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

לא.

כאשר הרדיו מקבל פלוס קבוע לפלוס הקבוע = הזיכרון נשמר, הרדיו כבוי עד אשר יגיע מתח 12 וולט לחוט הפיקוד - הפלוס המשתנה.

כאשר המצב ההפוך קורה, הפיקוד מקבל מתח קבוע (לא משפיע) ונדלק רק כאשר נק' המתח הראשית של הרדיו מקבלת מתחר (אחרי סוויטץ'.

רדיו, או כל מכשיר חשמל עם פיקוד מתח אשר מדליק אותו, חייב לקבל בנוסף לפיקוד גם מתח קבוע על מנת להדלק, מבין?

פורסם

אהה הבנתי, צודק.

אני אברר אילו צבעים אלו ואחליף בינייהם.

עוד שאלה, אני לא יודע אם זה קרה לפני או אחרי הרכבת הרדיו דיסק.

הקודן של האוטו לא עובד, כאילו הוא התבטל, נשמע לי מאוד מוזר כי אם זה נניח זה קרה עקב הרכבת הרדיו דיסק,

ונחתך חוט בטעות. לא הגיוני שלחתוך חוט יבטל את הקודן כי אז כל גנב יחתוך חוט מסויים והופ עקפנו את זה.

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

תלוי אם לקודן יש עלוקה, או רק ניתוקים. איזה קודן זה?

ייתכן והמתקין כיבה אותו (בכוונה) או אחד האנשים הנוהגים על הרכב.

האור בקודן נדלק?

לצורך העניין, אני לא מאמין שזה קרה בטעות, נשמע כמו מעשה מכוון. אבל לאט לאט.

פורסם

המתקין לא כיבה אותו, הייתי אני ואבי לידו לכל אורך ההתקנה.

ולא, אף אחד מאיתנו גם לא כיבה אותו בכוונה.

עלוקה? הוא בצורת שחור אליפטי.

יכול להיות שהוא מקורי כי כאשר בזמנו לא היית מקיש את הקוד ומנסה להתניע, הייתה מהבהבת נורה של מפתח, ואם בכל זאת אתה מנסה אז האוטו מניע לשניה ונכבה.

פורסם

אוקיי אז התקנתי אתמול רדיו דיסק באוטו סאונד בחיפה.

בהפעלה וכיבוי של הסוויץ' הרדיו דיסק נכבה ונדלק.

תמוה מאוד, הלכת למקום שאמור להתמחות בהתקנות ובפועל קיבלת התקנה של חובבנים.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

לא מדוייק, עושים טעות זה קורה. אפשר לסלוח.

פורסם

אוקיי אז הוחלפו החוטים, עכשיו הכל פועל כשורה. הפאנל נופל כאשר מכבים את הסויץ'.

בקשר לקודן, החיבור שלו התנתק וכאשר חובר בחזרה הוא פועל כשורה, נשמע שהקודן לא כזה מתוחכם.

פורסם

בדוק בעזרת מכשיר מדידה אם יש מתח בעת קיביו הסויץ

mazda 3 2008

Jin Ba Ii Tai

מכונית היא אחלה כלי להחזרה בתשובה,

תמיד כשאני נוהג כולם מתפללים כל הדרך.

פורסם
לא מדוייק, עושים טעות זה קורה. אפשר לסלוח.

נניח שבאמת הוא התבלבל/טעה/לא שם לב וחיבר את החוטים הפוך.

אבל אם המפתח לא היה בסויטש המכשיר לא היה עובד לו, ואם הוא כן היה בסוויטש אז המינימום שאדם צריך לבדוק אחרי שהוא התים משהו זה אם זה עובד.

ופה הוא נפל.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...