Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שהטרמוסטט מוצא החוצה והאוטו נוסע בכביש מהיר כשבחוץ הטמפ נמוכה.

האם אז נמדוד ערכים נמוכים של טמפ נוזל הקירור כמו 50,60 מעלות?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט יכול להגיע גם לזה (מנסיון שלי בכ"א).

עריכה: בכ"א = בכל אופן

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אז להחליף טרמוסטט סתם ככה, אפילו שאני לא יודע עם ממנו נוסעת הבעיה?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

למה לא יודע? כל הסימנים מצביעים עליו.

מה גם , שההחלפה די פשוטה וזולה (ברוב המקרים), ותמיד מתחילים מהקל אל הכבד.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ססורי

תתחליף טרמוסטט זה לא עולה הרבה ותמיד טוב להחליף .....בגלל :

1)רכב שיסע כול הזמן ללא טרמוסטט וכול הזמן מים קרים יקררו את המנוע הצילנדר בסוף יקבל צורה אוולית זאת אומרת שהרינגים בסופו של דבר לא יבצעו אטימה כמו שצריך ואז ההספק יירד ,(זה לא משהו שתרגיש עכשיו בצורה דרסטית אבל לאורך הזמן זה פוגע...).

2)אני נוסע ברכב ישן ללא טרמוסטט ..וכן הטמ"פ בחורף יכולה לרדת עד אפילו 2 או 3 כווים מההתחלה בכביש מהיר והתחממות כשמניעים היא הרבה יותר איטית .

3)במקרים חריגים ובעיקר במנועים גדולים מאסיבים לא מחייב רק רכבים יכול לקרות מצב של שוק טרמי שגורם למצב של סדקים

בגלל כניסה של מים קרים לחלל חם .

עכשיו אתה ממוחה לטרמוסטטים .

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

שלום רב,

ברשותי הייתה טויוטה קורולה זהה מכאנית לשלך ( רק גיר אוטומט) וגם אצלי הרכב התנהג אותו דבר.

אני לא חושב שזה מעיד על בעיה כלשהיא, יש רכבים שבהם חום המנוע קבוע כל הזמן ויש כאלה שהחום מנוע

נע בטווח מסויים.

הטויוטה הנ"ל שייכת לקטגוריה השנייה ואני לא חושב שזו בעיה כלשהי.

עצתי לך אם אתה רוצה להיות רגוע כנס למוסך טויוטה(הם מכירים את הרכב הזה הכי טוב) ותשאל את הבוחן מה דעתו

לפני שאתה רץ להחליף חלקים.

ודבר נוסף:

נאמר כאן שמים קרים יכולים לגרום לבוכנות להתעוות ולירידה בהספק וזה נכון , אולם כפי שאמרתי הטויוטה שהייתה לי

הייתה מודל 93 ,הייתה אצלי 5 שנים ללא שום בעיה או חלק שהוחלף ( למעט ציריות ,צמיגים ומצבר)והתנהגותה מבחינת חום מנוע הייתה זהה למה שמתאר הבחור ונמכרה לפני כחודשיים

כאשר בבדיקה התגלה הספק של 94 כ"ס במכון בדיקה. (הספק מקורי 117 כ"ס לפני 15 שנה)כלומר 80%מההספק נשמר.

אז לא יודע אם הקורולה שהייתה לי היא מקרה מיוחד אבל לדעתי אין שום בעיה ברכב של הבחור.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

אז שניכם צריכים ללכת למוסך לבדיקה! אין דבר כזה שעון שיורד למצב קור והכל תקין.

יתכ ןכי יש תרמוסטט אך הוא פועל באופן לא תקין, קל לבדוק זאת עם סורק תקלות ונסיעת מבחן, טמפ' המנוע לא צריכה רדת מתחת ל 80 מעלות סלזיוס.

פורסם

יש לי מזדה סדן 96 ויש לי בדיוק את אותה בעייה

לפי מה שאמרו לי במוסך בלי להסתכל שכנראה זה טרמוסטט

מחר אני הולך לבדוק את העניין

פורסם

מה היא צריכת הדלק ברכב שלך?

במידה והצריכה מוגזמת הבעיה יכולה לנבוע מכך שחום מנוע נמוך מהתקין.

במידה והרכב עומד במקום באיזה מצב של שעון החום ניפתח המאוורר של הרדיאטור?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

הצריכת דלק היא ממש מוגזמת, אבל אני לא חושב שזה בגלל זה, והמאוורר כמעט אף פעם לא מפעיל א ת עצמו גם בטמפרטורת עבודה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

טרמוסטט

הגדרת תפקיד:

תפקיד הטרמוסטט הוא להביא את המנוע לטמפ עבודה בזמן הקצר ביותר

ולשמור על טמפ זו בכל טווח פעולת המנוע

בעיות הנגרמות עקב טרמוסטט פתוח:

בוכנת מנוע השריפה הפנימית היא בעלת תכונות טרמיות ,ועל כן טמפ עבודה ,תגרום להתפשטותה ולאטימה טובה יותר

טמפרטורת תא השריפה היא בעלת מרכיב חשוב בשריפת התערובת ,טמפ נמוכה מדי תגרום לשריפה חלקית של התערובת ,ולשאריות פיח אשר יצטברו על הבוכנה ,וכל זאת יגרום לתצרוכת דלק גבוהה

הצטברות הפיח הנל בשיתוף עם אדי שמן אשר חודרים מאגן השמן עקב אטימה לקויה של טבעת השמן יגרום במהלך הזמן להתפסות הטבעות ולתצרוכת שמן גבוהה

בנוסף לכל זאת הבעיה העיקרית היא ,חילחול של דלק אל תוך אגן השמן במיוחד בסלד גבוהה הגורם לשמן לאבד מתכונות השימון,הוצא את מדיד השמן והרח ,

האם יש ריח של דלק?

הטרמוסטט בעיקרו בא לתת מענה לסוגיית זיהום האויר,רכב העובד בטמפ נמוכה מטמפ העבודה ,מזהם!

החלף טרמוסטט ויפה שעה אחת קודם ,חלק זה נכלל בטיפולים תקופתיים במערכת הקירור ונדרש להחליפו יחד עם נוזל הקירור כל שנתיים ,ולכן אל תתלבט

יגאל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מאוחר, החלפתי את הטרמוסטט באחד מקורי שקניתי בטויוטה ב-70 ש"ח והבעיה נפתרה כעת הרכב תמיד בטמפרטרת עבודה תקינה.

על הרמוסטט הישן רואים שכל הצבע האדום של הנוזל הקירור נדבקעליו ולא נתן לו להסגר עד הסוף.

פורסם
יש לי בעיה ברכב כבר הרבה זמן, אני חושב שהגיע הזמן לטפל בה, הרכב קורולה 95 ידנית, לא משנה עם נסיעה עירונית או בין עירונית הרכב כל הזמן נוסע על מנוע קר, לפי השעון חום מנוע כמובן, כאשר עוצרים עם הרכב ל-7-8 דקות בערך החום מנוע מצליח להגיע לחצי של השעון, שזה טמפרטורת עבודה שלו, וכשמתחילים בנסיעה החום מנוע שוב פעם קופץ לקר, חוץ מזה הרכב אף פעם לא מגיע לטמפרטורת מנוע, מה יכולה להיות הבעיה?

וכשאני אומר קר אני מתכוון המחוג בנמצא ממש ל האות C

שלום,

נראה לי שהתרמוסטט של המנוע נתקע במצב פתוח.

צריך להחליפו בחדש !!

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...