Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 95, הרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה במהלך נסיעה

maatrixx
שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לי בעיה ברכב כבר הרבה זמן, אני חושב שהגיע הזמן לטפל בה, הרכב קורולה 95 ידנית, לא משנה עם נסיעה עירונית או בין עירונית הרכב כל הזמן נוסע על מנוע קר, לפי השעון חום מנוע כמובן, כאשר עוצרים עם הרכב ל-7-8 דקות בערך החום מנוע מצליח להגיע לחצי של השעון, שזה טמפרטורת עבודה שלו, וכשמתחילים בנסיעה החום מנוע שוב פעם קופץ לקר, חוץ מזה הרכב אף פעם לא מגיע לטמפרטורת מנוע, מה יכולה להיות הבעיה?

וכשאני אומר קר אני מתכוון המחוג בנמצא ממש ל האות C

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

טרמוסטט תקוע על מצב פתוח (עדיף מאשר ייתקע על סגור) או שהוא בכלל לא נמצא.

התנע את הרכב , ובדקות הראשונות (כשהטמפ' עדיין לא בטמפ' עבודה) בדוק צינור עליון ותחתון של הרדיאטור. אם שניהם חמים אז הטרמוסטט הוא הבעיה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק , אולי הוציאו טרמוסטט באוטו או שהוא תפוס על מצב פתוח.

אפשרות שניה והלא כל כך סבירה היא שהשעון מזייף (זה במקרה והאפשרות הראשונה נבדקה כבר)

אצלי באונו אתמול נסעתי בכביש ירושלים תל אביב והחום היה על 60 מעלות ואצלי אין טרמוסטט , אני מקווה שהשבוע אני ילך לשים , הוצאתי אותו בגלל שהקודם התפרק לחלקים מהחממויות חוזרות ונשנות בגלל הרדיאטור שהיה מחורר. (כמובן שהחלפתי רדיאטור)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את התרמוסטט ברכב לא פירקו, בקשר לצינורות אני יבדוק כאשר הרכב יהיה בבית.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרגע הסתכלתי על הרכב ויש משהו שאני לא מבין, נכון הטרמוסטט עובד ככה שיש מים "כללואים" בבלוק מנוע, וכאשר הם מתחממים לטמפרטורה מסויימת אמור להפתח הטרמוסטט מהבלוק מנוע לכיוון הרדיאטור, ומלמטה של הבלוק אמורים להכנס מים קרים מהרדיאטור נכון?

כי מה שהרגע ראיתי אצלי בטויוטה שהכניסה מלמעלה של הבלוק, והכניסה מלמטה לבלוק יש הבדלי גובה של 5 ס"מ בערך וזהו, זה אמור להיות ככה?

וגם הטרמוסטט יושב ביציאה התתונה של הבלוק לרדיאטור ולא העליונה, זה מקובל אצל רוב המכוניות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחלק מהמכוניות הטרמוסטט יושב במבוא המים ה"קרים" של הרדיאטור. אין עם זה בעיה , הוא מבצע תפדיקו מצויין גם משם.

הבדלי הגובה בצנרת לא חשובים, כנראה המבנה של הרדיאטור הוא כזה. מה שחשוב הם מעברי המים ברדיאטור , אל חשש טויוטה לא עשו פאדיחה.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון: הנעתי את המנוע כשהוא היה במצב קר לחלוטין, שמתי יד אחד על צינור שמוביל לרדיאטור בלי הטרמוסטט, ויד אחד על צינור עם הטרמוסטט.

צינור ללא הטרמוסטט התחמם עם קצב החימום של המנוע, כאשר הצינור עם הטרמוסטט עדיין קר, כאשר חום המנוע הגיע בשעון חום לרבע, שניהם התחילו להיות בערך באותו חום. עד שהרכב הגיע טמפרטורת עבודה אפילו לא הופעל המאוורר.

אחרי זה עשיתי ניסוי קטן, כאשר חום מנוע תקין והחץ נמצא בחצי יצאתי לנסיעה עירונית בשיוט, 50 קמ"ש הילוך שלישי למשך כמה דקות והחום ירד דרסטית לרבע.

עצרתי בצד חיממתי את האוטו עם החץ עד החצי, ואז נסעתי בכביש מהיר במהירות של 100 קמ"ש בהילוך 5 בדקת נסיעה הראשונה החום מנוע ירד כמעט לתחתית של השעון.

יכול להיות שהנוזל קירור כל-כך מוצלח שהאוטו אפילו לא מצליח להגיע למפרטורת עבודה?

אני לא מבין מה קורה פה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שהנוזל קירור כל-כך מוצלח שהאוטו אפילו לא מצליח להגיע למפרטורת עבודה?

בוודאי. למעשה, אם תשים נוזל מספיק טוב בכלל לא תצטרך מצנן ברכב :-)

אני צוחק, כמובן.

או שהטרמוסטט תפוס או לא מתאים, או שהחיווי לא תקין. לפי התיאורים שלך עושה רושם שהחיווי תקין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן

הטרמוסטט נפתח או אמור להיפתח רק בטמ"פ של בין 75 ל 95 מעלות צלזיוס ,לא משנה באיזה מצב ,נסיעה, עמידה, או טיסה.

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטמ"פ זה אינדיוידואאלי .....

אבל כשהכול תקין אז כן הטמ"פ צריכה להיות יציבה ואחידה.

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא. נניח וטמפ' הפתיחה של הטרמוסטט היא 75 מעלות, אזי זה גבול תחתון של הטמפ' , ובטמפ' זו הוא אמור להסגר.

כלומר, במצב עבודה רציץ (לא תחילת נסיעה) הטמפ' הכי נמוכה שאתה אמור לראות היא 75 מעלות.

יש לי הרגשה שיש לך טרמוסטט משוגע, נפתח פעם ראשונה ואז לא נסגר עד לקירורו המוחלט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...