Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחרונה החלה לי בעייה פעם במספר ימים, אני מכניס את המפתח מסובב עד הסוף כדי להתניע את הרכב, הנורות נדלקות נשמע רעש חשמלי כלשהו, אבל שום דבר לא קורה אני לא שומע את הסטארטר ולא קורה כלום. אני מסובב את המפתח בחזרה למצב סגור ומתניע שוב וזה מתניע כרגיל.

מה יכולה להיות הסיבה לדבר הזה ?? האם הסוויצ' עצמו מתחיל להראות סימני מוות ? האם סתם בעיית מגעים ? עזרה ועצות יעזרו לי מאד, הבעייה החלה לפני כמה ימים וצצה פעם בכמה ימים...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

אם בזמן סיבוב הסויץ למצב הדלקה נשמע תיקתוק מכיוון המנוע אך אין סטרטר

הבנדקס בסטרטר לא מקבל מספיק מתח כדי לסגור מעגל

אם זה המצב ניתן לנסות לנקות את המגע הקטן בבנדקס

או להוסיף ממסר 30A סטנדרטי ליד הסטרטר כדי לבטל נפילות מתח באיזור הסוויץ והחיווט המקורי

הוספתי תמונה של סטרטר הצינור הקטן מבניהם הוא הבנדקס

bosch1.jpg

פורסם

"בנדיקס" זה הגלגל שיניים שבמתנע (סטרטר) ואתה מתכוון לסולונואיד שאליו מתחבר הכבל העבה מהמצבר וחוט דק יותר של פיקוד להפעלת הסולונואיד, שהוא דוחף את הגלגל שיניים (בנדיקס) אל גלגל השיניים הגדול של המנוע וגם סוגר מגע חשמלי המעביר זרם מהמצבר אל מנוע המתנע, שמסתובב ומניע את מנוע הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אם בזמן סיבוב הסויץ למצב הדלקה נשמע תיקתוק מכיוון המנוע אך אין סטרטר

על איזה תיקתוק אתה מדבר? אני שמעתי רעש חשמלי מוזר כזה...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

אם אתה שומע מין תקתוק יחיד כזה (כאילו נתת מכה על ברזל או משהו), סביר להניח שהפחמים שתפקידם להעביר את הזרם לרוטור משופשפים. הם תמיד משתפשפים, ולאחר זמן מה יוצרים מספיק אבק המפריע לזרם.

צירפתי תמונות לדוגמה .התמונות מראות היכן משתפשפים הפחמים- הצבע השחור בצד השמאלי (תמונה ימנית), ומוקפים בירוק הפחמים עצמם (תמונה שמאלית).

זו מכונה לזרם ישר (במקרה), אבל הרעיון דומה מאוד.

* התמונות באדיבות "המעבדה להמרת אנרגיה", אונב' בן גוריון.

1.jpg

2.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני לא מומחה אבל בפעם הבאה שתיתקל בתופעה תאתר את הסטרטר ותנסה לדפוק עליו עם מברג או משהו דומה.

זה יכול לעבוד באותו הרגע ("לשחרר את הסטרטר" ) אבל זה לא יפתור את הבעיה כי אם הוא נתפס ומשתחרר לסירוגין אז זה כנראה סימפטום לבעיה שמצריכה טיפול של מישהו שמבין.

פורסם

התגובה של דודו היא המשך ישיר למה שאמרתי. אם אכן הפחמים משופשפים מידי מכות על הסטרטר "ינערו" את שכבת אבק הפחם הזו (זה לא משחרר שום דבר תפוס), אך טריק זה לא יעיל לאורך זמן וטוב רק אם נתקעים עם האוטו בפינה נידחת. במצב כזה חייב להחליף פחמים, היתקעות מוחלטת מובטחת לאחד שלא יחליף פחמים אם הגיע זמנם, ורק יפליא בסטרטר את מכותיו שוב ושוב.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לפי דעתי יש לך בעיית מגעים ביחידה החשמלית של הסוויץ'

כי לפי מה שאתה אומר, שאתה מסובב את המפתח פעם ראשונה ואין סטרטר ובפעם השניה יש זה יכולה ליהיות בעיית מגעים בלבד

MAX'S -- Tuning

פורסם
"בנדיקס" זה הגלגל שיניים שבמתנע (סטרטר) ואתה מתכוון לסולונואיד שאליו מתחבר הכבל העבה מהמצבר וחוט דק יותר של פיקוד להפעלת הסולונואיד, שהוא דוחף את הגלגל שיניים (בנדיקס) אל גלגל השיניים הגדול של המנוע וגם סוגר מגע חשמלי המעביר זרם מהמצבר אל מנוע המתנע, שמסתובב ומניע את מנוע הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

צודק התכוונתי לסולונואיד הזה

עדיין לא הצלחנו להבין מפותח השירשור מהו הרעש החשמלי שהוא שומע,תיקתוק יחיד,זימזום,או משהו אחר

פורסם

התקלה הזו לא תמיד קלה לאיתור, כשהיא קורית פעם אחת ונעלמת להרבה זמן עד שהיא חוזרת שוב. כשמגיע אליי לקוח עם תקלה כזו (וכמובן כשמגיעים לרופא אז הסימפטומים נעלמים), אני קודם כל עובר ויזואלית על החיבורים השונים בדרך מהסוויץ' אל הסטרטר, כולל פירוק קונקטורים מהירים וממסרים. אם לא מצאתי כלום, אני שם בתא הנהג נורה, שמחובר אליה חוט לנקודה כלשהי במערכת. אני מתחיל מחיבור לכניסת הפיקוד לסולנואיד של הסטרטר. כשהתקלה קורית אני רואה אם הנורה דולקת או לא. אם היא דולקת אז הבעיה היא בסטרטר/סולנואיד. אם היא כבויה יש בעיה בפיקוד. ככה אני מעביר את החוט עד שאני מגיע בדיוק לנקודה שגורמת את הבעיה. במקרה קיצוני זה יקח כמה שלבים. ברוב המוחלט של המקרים התקלה תתגלה עוד בשלב הבחינה הויזואלית הראשונית, ואם לא אז בשלב אחד הלאה בבדיקה.

פורסם
זימזום,או משהו אחר

זמזום מכאני יהיה התיאור הכי מדויק שאני יכול להעביר כאן, עוזר קצת ?

ואכן בכל הפעמים שהדבר קרה לי פעם שנייה האוטו מניע כרגיל, כלומר סיבוב מפתח ראשון רעש מכאני, סיבוב שני התנעה רגילה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

מן הסתם יש לך משאבת דלק באוטו, לא? זה ההסבר לזמזום המכאני.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אוקיי, מקבל את ההנחה, יכול להיות שמשאבת דלק, עדיין, יש את הרעש שלה ואין סטראטר בגלל, סיבוב חזרה וסיבוב מחדש להצתה והכל כרגיל, אלך למוסך כנראה יום שישי לבדיקת הנושא אבל עדיין לא כל כך הבנתי מאיפה להתחיל, למי ללכת אפילו.

מדובר ב-205 כנאמר בתחילת השירור.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

יש מצב שזה רק הסויץ' דפוק.

קרה לי בסופה, הסויץ' הוחלף ופטר את הבעיה (כן אני יודע הסויץ' בסופה עובד אחרת, אבל בכל זאת תבדוק גם בכיון הזה.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

• תוכן חדש...