Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כשקניתי את האוטו לפני חצי שנה והחלפתי אטם ראש כמעט מייד, שמתי לב שאחת הבוכנות זזה קצת יותר מדי במקומה. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה, והמשכתי לנסוע.

המכונית עברה קרוב ל-20K מאז, ועם הזמן התחלתי לשמוע מדי פעם, במיוחד על מנוע קר, מה שנשמע כמו רעש דפיקות בירידת סל"ד חדה, אך לא תמיד סדירות - פסלתי מיסבים ראשיים ומיסבי טלטל (הם עושים רעש מאוד סדיר ומאוד ברור וקל לשחזור, וזה רעש שלא שומעים אותו מתוך האוטו, רק עם מכסה פתוח), ואחרי שהחלפתי מפזר שמן קאמשפט שהיה פגום בקצה, וזה לא עזר, נשארתי עם אבחנה - כנראה, piston slap. וקומפרסיה התחילה לרדת בצילינדר המדובר.

כמו שאני יודע, piston slap עלול להרחיב את הצילינדר עם הזמן, וכנראה שזה כבר קרה\קורה. אני יכול לסחוב על המנוע כמו שהוא עוד הרבה זמן, אבל אני רוצה מתישהו לתקן את העניין. אם הצילינדר אכן יצא מהטולרנסים (אבדוק עם הכלים הנדרשים) - הדילמה תהיה בין החלפת צילינדרים להחלפת מנוע בשלמותו. נכון להיום, אני יודע שאני יכול להשיג את הסט של צילינדרים+בוכנות+רינגים במחיר הרבה יותר זול (פחות מחצי) ממחיר המנוע המשומש + התקנה במקרה הכי זול.

השאלה היא - האם יש איזשהם קשיים שאני יכול להיתקע בהם, אם ארצה להחליף צילינדרים ללא פירוק המנוע התחתון (ולכן גם ללא פירוק המנוע ממקומו). ואם יש תובנות אחרות שקשורות לעניין - אשמח לשמוע.

ניסיון בהחלפת צילינדרים יש לי, ב-AX זה עבד יופי (שם פירקתי את המנוע ממקומו והרכבתי בחזרה, אבל שם הייתי חייב, בשביל להחליף קראנק).

תודה.

פורסם

איך אתה מתכוון להוציא סליב ללא הוצאת קראנק וכל מה שיש למטה? ועוד ללא הוצאת המנוע מהרכב.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

Jack_R1

כידוע לך אני לפני ביצוע עבודה דומה ברכבי.

תודות לבלוק שהבאת לי.

אני רץ מפרוייקט לפרוייקט(הגדול ביותר הינו ילד שיבוא לאויר העולם בעזרת השם עוד כ חודשיים):hihi:

אני מעוניין להצטרף עליך לביצוע הפרוייקט (מהשלב הראשוני ביותר).

אם זה בסדר מבחינתך.

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
מקפיץ.. מי פתח לאחרונה מנוע כזה זוכר ממנו משהו? :)

המנוע האחרון ששיפצתי לפני כחצי שנה היה של C-15. השיפוץ כלל החלפת סליבים ובוכנות חדשים,שיפוץ ראש,לגרים.סט אטמים וטיימינג.העבודה כללה, פירוק ראש, קרטר, פירוק הטלטלים מהקרנק, הוצאת הבוכנות והסליבים.

לא יעזור לך אם תפרק ראש ותוציא את הסליבים החוצה בלי לפתוח קרטר. הבוכנות ישארו בפנים ויפריעו לך ללטש את הבלוק, היכן שיושבות טבעות/נייר האטימה. בכל מקרה לא תוכל להחזיר את הסליב למקומו יחד עם רינגים חדשים. אין אפשרות במצב הזה לפרק את הבוכנה מהטלטל, מפני שצריך לחמם עם ברנר ולשלוף את פין הבוכנה. וזה חייב להעשות מחוץ למנוע.

גם את הרכבת הבוכנה לסליב יש לבצע בחוץ, כאשר הטלטל מפורק מהקרנק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כולכם לא הבנתם את הכוונה - והכוונה היא לפרק את הקארטר, כמובן, אך לא לפרק את המנוע התחתון (הקייס עצמו והקראנק), אלא להוציא את הסליבים עם הבוכנות בתוכם, כשאני דוחף את הסליבים החוצה מתוך קארטר מפורק ועם טלטלים מפורקים, כך שהבוכנות גם יוצאות. אם XU בנוי כמו TU, אז יש גישה מספיקה מהקארטר מסביב לקראנק לכל הסליבים. אבל מכיוון ש-TU פירקתי לגורמים וכשהורדתי פעם אחת קארטר ל-XU, לא התאמצתי להסתכל מלמטה על המנוע ולראות, איך הגישה - אז אני לא בטוח. בגלל זה אני שואל, לוודא - אולי מישהו עשה את זה קודם.

MUSH, אתה מוזמן :) אני רק לא יודע איפה ומתי אני עושה את זה. עוד חודש-חודשיים, כנראה.

חג שמח לכולם :)

פורסם

שלום.

אין שום בעיה לפרק את הקרטר ולפרק את הסלבים והפיסטונים מהמנוע כאשר הוא מורכב ברכב.

יש בעיה בהרכבה כי צריך לשים לב להרבה דברים והעיקר הנקיון.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה בני! זה מה שחשבתי. חסכת לי הרבה כאב ראש.

אנסה לעבוד בסביבה סטרילית ככל האפשר, ולא לתת לג'יפה מאזור המים להגיע לאזור השמן אחרי הפירוק.

• תוכן חדש...