Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לקחתי רכב לבדיקה. מהבדיקה הוא יצא עם דברים לא תקינים שזה בעצם סטנדרט במכוניות.

במהלך הבדיקה היתקשרתי לחברה (פג'ו) ודרכם גיליתי את העבר על האוטו...בחברה היה רשום להם הערה שולית לגבי "פירצה בבלוק מנוע " לאחר מיכן המשיכו לספר לי על הרכב. בסיום השיחה הלכתי לבוחן שבדק לי את האוטו ושאלתי אותו מה המצב של הבלוק מנוע ברכב זה הבוחן אמר לי "מעולה במצב מצוין ".

כשהגיע טופס הבדיקה ישבנו מול הבחור שמסביר ואמר לנו שבעצם יש רק בעיה שיש בפקום ראש וצריך לתקן אוותו הסכום הכי גבוה שיכול לעלות לנו הוא 1500 ש"ח!

לאחרי שהבנו שהאוטו יצא מהבדיקה רק עם תיקון של 1500 ש"ח והאוטו יסע כמו חדש. קראנו את הבדיקה והיה רשום בה

"ריקבון בלוק מנוע" הלכתי לבוחן ואמרתי לו שהוא אמר לי משו אחר ורשום משו אחר. הבוחן אמר שזה לא אותו דבר מה ששאלתי ומה שיש. הוא אמר שזה כבר ניקרא בנושא סטנדרט והדבר הזה לא יפריע לי במשך ה10 השנים הקרובות

סמכתי עליו הוא איך שהוא קשור לאחד מהחברים שלי( שבסוף רימה אותי )

רכשתי את האוטו ולמחרת לקחתי אותו לתיקון הפקום ראש.

בדקו לי את הרכב וגילו שיש לי סדק בבלוק מנוע שהודבק בדבק בכדי ליסתום את הסדק.

הסדק נוצר מילחץ בבלוק המנוע. בלוק המנוע יצר לעצמו סדק בכדי לשחרר את הלחץ והבן אדם שם בוא דבק בכדי לאטום אותו. ומוסך עבדו עלינו מהבחינה הזאת שלא אמרו לנו כלום וגם הבן אדם ידע ולא סיפר.

לסיכום כרגע נימצא בידיי רכב פג'ו 206 שנת 2000.

עם סדק בבלוק מנוע שהודבק בדבק...במוסך אמין ביותר אמרו שהדרך הטובה ביותר הוא להחליף מנוע...

שזה יעלה לי 4500 ש"ח כולל עבודה וכולל מנוע ושמנים.

כדי להחליף מנוע!?

כדי ללכת למישפט ולהילחם על הכסף שלי ולהחזיר לבן אדם את האוטו ? (שכרגע הוא לא מוכן ...הוא מוכן לשלם לי 2000 ש"ח ולא יותר מכיון שהוריד לי 3000 מהמחיר שססגרנו ביגלל הפקום ראש ובמידה ואני מחליף מנוע אין בזה צורך )

להגיע עם הבן אדם להסדר של מעל 2000 ש"ח וליקנות מנוע חדש?

מה החסרונות ומה ההיתרונות של מנוע חדש ?

באמת סיפור ארוך וקשה. מבחנתי זה רכב ראשון שאני קונה ונידפקתי בוא חזק אני יהיה שמח עם תעזרו לי להגיע לדרך הנכונה

אושרי

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

התשובות בכחול.

כדי להחליף מנוע!?

מצא מוסך אמין שאתה סומך עליו ובקש חוות דעת נוספת. ייתכן ולא תהיה ברירה אלא להחליף מנוע.

כדי ללכת למישפט ולהילחם על הכסף שלי ולהחזיר לבן אדם את האוטו ?

בדוק עם עו"ד. יש לך אפשרות לתקן את הרכב ולתבוע את התשלום + עוגמת נפש מהמוכר, או אחריות ממכון הבדיקה. כדאי לברר עם עו"ד או עם בעל נסיון בתביעות קטנות, לאו דווקא בפורום רכב.

מה החסרונות ומה ההיתרונות של מנוע חדש ?

ברכבך לא יותקן מנוע חדש", אלא מנוע מפרוק בארץ או בחו"ל, מרכב דומה שהושבת מסיבה כלשהיא.

לא תקבל מנוע "חדש מהניילון", אלא מנוע משומש, בד"כ עם אחריות לשלושה חודשים.

היתרונות - לפחות תוכל להמשיך להשתמש ברכב.

החסרון - הוצאה כספית שלא תכננת, עם סיכון כלשהו כיוון שאינך יודע בוודאות מה מצב המנוע שאתה קונה.

בשלב ראשון הייתי פונה לעו"ד ומתייעץ בנוגע לתביעה מול המוכר, ואחריות מכון הבדיקה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אסור לסמוך על בוחנים! הם שקרנים בדרך כלל, אתה לא הראשון שנדפק בגלל זה. אין דבר כזה סטנדרט, אני מכרתי 206 שהיה לה סעיף אחד לא תקין, פגיעה בצבע. (שריטה )

כל מה שהם אומרים לא ניתן להוכיח. כל מה שרשום בבדיקה שווה לתחת, קרא מאחורי הדף.

פנה לבעל המכון, פנה לבעל הרכב או שתפנה ישר לייעוץ אצל עו"ד.

חתמת על הכסם קניה? המוכר ידע על זה ולא סיפר לך, החוק לצידך!

אני מבין אותך ומאחל לך לז**ן את כולם על זה! :evil:

פורסם

אני חושב שבכל מקרה אתה יכול לתבוע את הבוחן (מקום עבודתו) כדי לתבוע את כספך (או את כסף התיקון) כי הוא זה שרימה אותך לא פחות מאשר המוכר .

להבא אני ימליץ (אמליץ!!! כמה פעמים צריך לומר זאת? גוף ראשון עתיד, תחילית א' תמיד!!!) על בדיקה שנעשית ע'י "המומחה" , מהסיבה הפשוטה שהם יהיו אחראים לכל דבר שיתגלה אחרי הבדיקה , ולא יהיה מצב כמו שאתה מתאר עכשיו .

זה מתוך נסיון שעשיתי לפני חודשיים בדיקה לרכב נסעתי מחיפה עד אשדוד , הרמתי טלפון הם שלחו "מומחה" שיבוא ויבדוק את הרכב בתוך המגרש של בעל המקום , ואחרי נסיעת מבחן ובדיקה כוללת הוא נתן לי מגילה אחו שילינג (מיהו שילינג, ולמה אחיו קשור לעניין) על יד המוכר (בעל המגרש) והוא אמר לי שהוא חייב להוציא את עצמו מכל צל של בעיה שיש באוטו כרגע , כדי להימנע מתביעה בעתיד .

בגלל זה האוטו לא נקנה באותו תקופה .

אגב הבדיקה שלהם זולה יותר 299 (עלה לי אז) והם באים לכל מקום בארץ , רק תרים טלפון והם יגיעו , מבלי לחפש חאפרים שיבדקו לך תאוטו . *** תאוטו = את האוטו *** (בתרגום מג'אחרית).

בכל מקרה בהצלחה עם הרכב .

פורסם

התייעצתי עם עו"ד

לקבל על אוגמת נפש ורמאות אני יוכל לקבל רק מתביעה בבית מישפט לתביעות קטנות עם בעל המוסך

שזה יכול להגיע ל 2000 ש"ח

במידה ואני מגיע לפשרה עם הבן אדם שקניתי ממנו את הרכב אני מקבל ממנו את הכסף על המנוע שזה אפשרי לפי דבריו

וככה יצא לי שליפני שקניתי את האוטו ידעתי שאחר הטיפול שאני יעשה לו שחשבתי שזה רק זה

38500 ובמידה ואני מקבל מהבן אדם כסף על המנוע מפירוק מקומי שזה עדיף על ייבוא יוצא לי 37500

ולאחר שאני מקבל ממנו את הכסף אני חותם שאין לי תביעות ותלונות נגדוו ואת המוסך אני תובע

פורסם

להגיע לפשרה עם הבנאדם זה רק אם הוא מוכן והוא לא חייב להסכים במידה ויסכים יופי, לקבל את הכסף ולהחזיר את הרכב אי אפשר אלא אם כן המוכר יסכים שזה לא נשמע הגיוני שיסכים. ליתבוע את המוסך בהחלט אפשרי אבל צריך לברר עוד ולחקור קצת.

תגיע עם המוכר לפשרה אם הוא יסכים ובנוסף אולי תוכל לתבוע את המוסך תלוי מה בדיוק קרה אולי הייתה אי הבנה.

פורסם

בלאגן אחד שלם אין לך מושג כמה

שאלה לי אלייך אתה נשמע בן אדם מבין

להחליף מנוע נשמע קצת מוזר

הרבה אמרו לי שזה כמו שאתה מחליף גיר וקלא'צ ככה בידיוק מנוע

אתה פשוט מוציא חלק מיפאזל גדול ומכניס חדש

ושאני סתם עושה מיזה ביג דיל ביגלל שזה להחליף מנוע וזה גם לא סכום עד כדי כך יקר

זה נכון? שזה לא ביג דיל ושאחרי שאני ירצה לימכור את האוטו רק עם הבן ילך למשרד הרישוי ויבדוק אז הוא רק ידע שהחלפתי מנוע במידה והוא לא ילך מבחנתו האוטו לא החליף שום דבר

הכוונה שזה לא יפגע לי בעתיד במידה ואני ירצה לימכור

לא יגרם יותר בעיות לרכב מרכב סטנדרט

אולי ביגלל שזה לא מנוע מקורי של האוטו וכו'

פורסם

אם אתה מחליף מנוע זה דווקא טוב ולהפך כל מי שתירצה לימכור לו את הרכב ישמח נורא שהחלפת מנוע!.

ואתה ביכוון הנכון לגבי התביעה והפשרה ככה צריך לעשות!.

בית המשפט לתביעות קטנות זה לא משהו כל כך מהר ילך אתה צריך לחכות כמעט שנה עד שיהיה המשפט.

בינתיים תתפשר עם המוכר ותנסה לא להחתים אותו על תביעות וכו. תחתים אותו רק שקיבלת את הכסף ממנו ושניכם תחתמו על דף.

אם אתה תחתים אותו משהו בנוגע לתביעות זה יכול להגביל אותך קח מהמוכר את הכסף ואחר כך תיכנס במכון לבדיקת הרכב ששם היה את הרמאות שלא אמרו לך על הסדק בבלוק. לדעתי אתה צריך לדרוש מהמכון השתתפות על הנזק שלא אמרו לך שקיים+עוגמת הנפש שניגרמה לך תבקש מהם (במשפט) את ימי ההעבודה שהפסדת על הריצות האלה.

להחליף את הבלוק מנוע צריך לפרק את כל המנוע להחליף את כל מה שלא תקין בפנים על הדרך וכל מיני חלקים מסביב ואחר כך מרכיבים את המנוע חזרה. זה כבר העבודה של המוסך.

פורסם

לא ניתן לפרק את המנוע הישן ולתקן את הבלוק מנוע לא אפשרי כזה דבר

בלוק מנוע זה בעצם המעטפת של המנוע שבתוכה יש את כול הצילנדרים לא אפשרי להוציא את הצילנדרים לתקן ולהחזירם שנית. כשאני עושה הרכבה של פירוק מנוע מקומי פשוט מפרקים לי את המנוע הישן בוודאי שמתקנים מה שלא יהיה טוב בשאר החלקים על הדרך עם זה גיר קלאצ' מערכות חשמל וכדומה ומרכיבים את המנוע ה"חדש" עם שמנים חדשים וכו'. שזה עדיף על המנוע שיש לי כעת כמובן !

לגבי התביעה עם הבן אדם אני לא יכול לעשות כלום כי הוא יכול להגיד לי שהוא לא רוצה ביכלל לא להוסיף כלום ולהעלם כי פשוט הוא לא חייב לי כלום יותר

אבל במידה ואני יוציא ממנו 2000 שח שהוא מוכן לתת אך אני משתדל למישוך יותר ביגלל העוגמת נפש אז אני יוצא ברווח ולא בהפסד.

לגבי המוסך כשאני יסיים עם הבן אדם אני יעבור למוסך יותר חשוב לי הכסף שלי ליתבוע את המוסך על רשלנות בעבודה עוגמת נפש וימי עבודה שזה ייקח המון זמן ומקסימום כסף 2500 ש"ח

תודה רבה לך!

פורסם

שתי אפשרויות לפניך:

1- להתפשר עם המוכר,לקחת עוד 2000 ש"ח ולספוג את הנזק.

יתכן שיש מקומות של חלקי חילוף שיש להם רק בלוק מנוע לרכב ויסכימו למכור לך.

אם לא תיאלץ להחליף מנוע וכדאי לקחת כמה הצעות מחיר,קח בחשבון שיש להחליף טיימינג,מחזירי שמן ,מותחנים ועוןד קצת ירקות(משאבת מים?,תלוי בקילומטר'ז),ואם כל זה ב-4500 אז תחטוף אבל לא נראה לי.

כדאי לעשות סקר שוק ולבדוק כמה עולה כל החבילה הכל כולל הכל.

הזול עלול לצאת בסוף יקר !!!.

לדעתי זו האפשרות הטובה ביותר. (מספר 1).

2- לא להתפשר עם המוכר ולתבוע את מכון הבדיקה כאשר עוד לפני כן כדאי לשלוח מכתב חריף לאיגוד המוסכים עם תלונה על מכון הבדיקה.

קח בחשבון שתהליך של תביעה עלול להימשך גם חצי שנה ונראה לי שאאתה מעוניין לסיים את הסיפור המסויט הזה כמה שיותר מהר.

המכון עלול לטעון (כמו בסניפי קומפיוטסט-יש סעיף מאחורי הבדיקה שאומר- המכשור הקיים במכון הבדיקה לא איפשר לגלות את הפגם הזה בעת הבדיקה ואתה עלול לצאת קרח מהסיפור אם כי ברור שחוות הדעת של המכון הייתה שגויה ביסודה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תשמע אחי ### אם הוא אחיך, תשבו בבית ותתייעצו מה לעשות. אם אתם לא מצליחים להחליט, תשאלו את השכנה רחל ###

במשו אתה טועה

אין כזה דבר היום ליקנות רק בלוק מנוע

בלוק מנוע זה בעצם המעטפת של המנוע בתוכו יש את הצילנדרים והבוכנות לא ניתן לפרק בלוק מנוע להוציא ממנו צילנדרים והכול ולחבר בלוק אחר ושוב להרכיב את הצילנדרים בבלוק אחר

זה או מנוע או שלחכות מתי הדבק שהדביק את הסדק ימס והולך המנוע לפח

וברגע שאני מחליף מנוע מפירוק מקומי במצב יותר טוב מימה שיש לי כרגע שהוא עשה 80 אלף ק"מ ושלי עשה 108 אלף..

אז אני מקבל את המנוע בצורה הטובה ביותר עם טיימינג עם הכול שזה רק לפרק את הישן להרכיב את החדש עם שמנים חדשים וליסוע

אין כזה דבר ליקנות בלוק מנוע...

לגבי האופציה השניה אני מסכים איתך שזה יקח הרבה זמן וזה או לפה או לפה זה או שאני זוכה ומקבל את הכסף רק שלה הנזק לא את הכסף של האוטו שזה יסתכם ב4 וחצי או שאני מפסיד ולא מקבל שקל ויוציא את הכסף של העורך דין במידה ואני יקח...

אז אני בוחר באופציה הראשונה היא נישמעת טובה רק שבמיקום שאני יחפש בלוק מנוע אני מחפש מנוע יותר טוב משלי והוא יתן לי 2000 ועם אני יצליח יותר אז יותר טוב בהרבה

ומהמחיר הסופי הוא הוריד לי 3 וחצי אלף על תיקונים אחרים שהייתי אמור לעשות במנוע ובמידה ואני מחליף לא צריך אותם אז אני יוכל לקחת את ה3 וחצי אלף האלו למנוע החדש ואז יוצא לי שהוא שילם לי 5 וחצי אלף ועוד נישאר לי עודף

לא חושב ככה? שזאת האופציה הטובה ביותר ?

פורסם
קראנו את הבדיקה והיה רשום בה

"ריקבון בלוק מנוע" הלכתי לבוחן ואמרתי לו שהוא אמר לי משו אחר ורשום משו אחר. הבוחן אמר שזה לא אותו דבר מה ששאלתי ומה שיש. הוא אמר שזה כבר ניקרא בנושא סטנדרט והדבר הזה לא יפריע לי במשך ה10 השנים הקרובות

לי מפריע שאף אחד לא התייחס לסעיף הזה בבדיקה.

כדאי לבדוק, טרם התביעה, אם בכלל יש עילה לתביעה. אומנם הבוחן לא אמר במפורש שיש סדק בבלוק אך מצד שני הוא קבע כי הבלוק רקוב. אני חושש שהוא ידע מה הוא עושה והשאיר לעצמו מפלט חוקי לצאת מהתסבוכת הזו.

אני ממליץ להתייעץ עם מקצוען (עו"ד מהתחום), אם יש עילה אז ליצור קשר עם המכון, המוכר ואיגוד המוסכים במטרה לקבל פיצוי הולם שיכסה גם את כל הריצות שייגרמו לך כתוצאה מהבעיה.

בהצלחה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

היתייעצתי עם מוסך מורשה

ורקבון בלוק מנוע

וסדק בלוק מנוע שהודבק באמעות דבק איפוקסי

זה לא אותו דבר ביכלל

וכשקראת את הסיפור שלי רשום שבמהלך הבדיקה היתקשרתי למוסך מורשה שהאוטו טופל ואמרו לי על הסדק הזה בתור הערה שולית שאלתי את הבוחן במהלך הבדיקה מה מצבו של הבלוק מנוע אמר לי תקין לחלוטין

פורסם

אני לא בקיא בנושא עד כדי כך שאוכל לומר לך בוודאות כיצד יש לנהוג.

אבל עצם הרישום של "רקבון בבלוק המנוע" מדליק לי מנורה אדומה בכל מה שקשור להגעה לבית משפט.

הבוחן יוכל לטעון שהסדק נבע כתוצאה מהמשך תהליך הרקבון של בלוק הנוע וכו וכו. צודק או לא צודק זה כבר יחליט מי שהכח בידו.

אינני אומר שאין עילה לתביעה, אלא היה חשוב לי לציין שיש מצב שהבוחן השאיר לעצמו פתח מילוט מהעסק הזה ואתה כ"תובע" צריך להיזהר בתביעה ללא בסיס מוצק שכן רק תפגע מכך יותר.

נעשה לך עוול, אני מסכים.

הבוחן התנהג ברשלנות (אולי מכוונת), מסכים.

עכשיו אתה צריך לשאול את המומחים "האם יש עילה לתביעה?" אם התשובה היא "כן" אז קדימה, אתה כבר יודע איך להמשיך.

אם יאמרו לך שיש מצב שהמשפט שציטטתי עלול להוציא את הבוחן כצודק, אז המנע מלגשת למשפט.

דעתי האישית היא שללא חוות דעת של עו"ד אסור לך להיכנס לתביעות, אתה עלול להפגע.

ייתכן ואכן תוכל להגיע עם המוכר לפשרה שתהיה טובה לשניכם. דרך זו היא עדיפה אך היא גם הקשה ביותר ללכת בה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

עפ"י טופס הבדיקה של המכון הכיתוב "רקבון בלוק המנוע" מכסה את המכון מפני תביעה משפטית או תלונה, מה שאמר הבוחן ממש לא משנה כרגע כי הוא פשוט יכחיש שאמר.

לדעתי אין לך קייס, והעובדה שהסטורית הרכב הקודמת ידועה לך היא לא חוקית ולכן גם לא קבילה בבית משפט.

כל שנותר לך זה לנסות להגיע להבנה כלשהי עם המוכר, ולבקש ממנו השתתפות בקניית המנוע מפירוק.

• תוכן חדש...