Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רדיו דיסק פיוניר 2950 עם יציאה אחת למגבר

אני רוצה לחבר אליו מגבר קראנץ' 4 יציאות

עכשיו השאלה מה כדאי יותר לעשות:

1- לקנות 2 מפצלי RCA מזכר לשתי נקבות ולחבר אותם ליציאת הRCA ברדיו דיסק ולהעביר 2 כבלי RCA למגבר

2- לקנות 2 מפצלי RCA מנקבה לשני זכרים ולחבר אותם לכבל RCA אחד הבא מהרדיו דיסק וכך יהיה לי כבל RCA מצד 2 יציאות ומצד השני 4 יציאות שאחבר אותם למגבר

מה עדיף יותר משתי השיטות? והאם יש יתרונות לאחת על השניה חוץ שבשיטה 2 אני חוסך את מחיר כבל RCA אחדץ

פורסם

אוקיי. אני חושב שאתה לא יודע כ"כ...

אז הנה הסבר קטן:

יציאת RCA אחת, מספיקה כדי לחבר את המגבר.

כשהמגבר מחובר, עוברים אליו, גרך יציאת ה-RCA כל היגנלים, במקום לרמקולים.

את הרמקולים, ארבעתם, אתה צריך לחבר למגבר, לארבעת ערוציו.

כשזה יהיה מחובר, תשמע סאונד מוגבר.

אם המגבר יהיה בבגאז', מה שיש ברב אם לא כל המקרים, אתה צריך לחבר מהכבלים ש הרמקולים ש הדלתות הקדמיות הארכת כבלים, למגבר כמובן, או לנתק את החוטים הקיימים, ולחבר ארוכים יותר, וחדשים.

אם לא הבנתי אותך, תאיר את עיני.

פורסם
אוקיי. אני חושב שאתה לא יודע כ"כ...

אז הנה הסבר קטן:

יציאת RCA אחת, מספיקה כדי לחבר את המגבר.

כשהמגבר מחובר, עוברים אליו, גרך יציאת ה-RCA כל היגנלים, במקום לרמקולים.

את הרמקולים, ארבעתם, אתה צריך לחבר למגבר, לארבעת ערוציו.

כשזה יהיה מחובר, תשמע סאונד מוגבר.

אם המגבר יהיה בבגאז', מה שיש ברב אם לא כל המקרים, אתה צריך לחבר מהכבלים ש הרמקולים ש הדלתות הקדמיות הארכת כבלים, למגבר כמובן, או לנתק את החוטים הקיימים, ולחבר ארוכים יותר, וחדשים.

אם לא הבנתי אותך, תאיר את עיני.

לא אחי ***אם הוא אחיך דבר איתו בבית, קרא את כללי הפורום***.

יש למגבר 4 כניסות INPUT לכל ערוץ לרמקולים יש כניסה

פורסם

המגבר הוא 4 ערוצים שמחולק לשניים ושניים

השניים הראשונים לדוגמא שולטים על זוג רמקולים קדמיים לדוגמא

והשניים הנותרים שולטים על הרמקולים האחוריים

ולמה זה? הרי הרבה יותר פשוט לעשות רק כניסה אחת והצליל יגיע לכולם בלי לחלק קדימה\אחורה (ויש כאלו מגברים)

אבל אם היה רק חיבור אחד - לא הייתה לך אפשרות FADER בניווט בין העוצמה ברדיו דיסק (ובמכשירים מתקדמים יותר גם בחלוקת תדרים - קרוס) בין הקידמיים והאחוריים - משמע - שטוב שהמגבר מחלק את הארבע ערוצים לקידמי\אחורי על מנת שתהיה לך שליטה טובה ישירות מרדיו דיסק (בעל 2 יציאות לפחות,שאין לך כרגע) בין קידמי לאחורי

לגבי החיבורים שציינת לא כול כך הבנתי אותך,אם יש לך RCA עד למגבר - פשוט תקח שני מפצלים ולכול אחד תחבר מפצל

ככה יהיו לך 4 כניסות למגבר,מכיוון שRCA - אחד לבן - צד ימין לדוגמא שמושמע ואדום - צד שמאל שמושמע - ביחד יש לנו סטריאו

אם תחבר (ואנשים טעו) את הלבן שהתפצל לשניים בכניסות של הקידמי נגיד - תקבל מונו,מכיוון שרק צד אחד משדר

לכן עושים הצלבה - ונותנים אחד לבן ואחד אדום לכול זוג חיבורים - ככה יש לנו סטריאו גם מקדימה וגם מאחור

ברדיו דיסק עם יציאה אחת - תאבד את אפשרות הFADER שנותן לך "משחק" בין הרמקולים הקידמיים והאחוריים כאמור

הBALANCE ל"משחק" בין צד ימין ושמאל נשאר

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

לגבי החיבורים שציינת לא כול כך הבנתי אותך,אם יש לך RCA עד למגבר - פשוט תקח שני מפצלים ולכול אחד תחבר מפצל

ככה יהיו לך 4 כניסות למגבר

השאלה שלו לגבי החיבורים היתה איפה הכי טוב לפצל 2 ל 4- לשים 2 מפצלים על הHU ולהעביר למגבר שני כבלי RCA, או להעביר למגבר כבל RCA אחד ושם לפצל ל4 בננות....

לפי דעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) לא יהיה הבדל בשמע, והתוצאה היחידה תהיה סירבול עם עוד כבל RCA....

אלון

פורסם

אחרי שקראתי עוד פעם (טוב,פעמיים :mm_wink:)

הבנתי את השאלה שלך

האים כדאי לפצל ליד הHU ומשם למשוך שני RCA באורך מלא עד למגבר

או שעדיף למשוך RCA אחד מהHU ולפצל ליד המגבר (לפצל תהיה חייב - יציאה אחת)

לדעתי אם עדיין לא עשית כלום,תפצל ליד הHU (לא אמור להיות הבדל שמיע בין הבחירות)

וזה על מנת שתרצה להשתדרג בHU בעל יותר יציאות - התשתית כבר תהיה מוכנה - פשוט תעיף אז את המפצלים ותחבר ישירות את הRCA הנוסף אל הHU החדש

אם זה לא המצב וכבר קיים RCA אחד עד למגבר - תפצל ליד המגבר אם לא - התשובה למעלה

ואם אנחנו כבר בשדרוג :mm_wink:

תפרוס על הדרך גם כבל לשליטה על הסאב

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אין חשיבות באיזה צד תפצל אבל כדאי כמו שאמר E M777

להכין תשתית של כבלים RCA נוספים לשדרוג עתידי (בזה האירו את עיני לא מזמן)

אם כבר העברת כבל או שאתה לא מעוניין להעביר RCA נוסף תפצל ליד המגבר וסגור עניין.

החיסרון היחידי והמעותי בחיבור זה הוא שאם מחובר לך סאב במערכת לא תהיה לך עליו שליטה בנפרד,

מה שכן אתה יכול לעשות וזה בדיוק יתאים לך הוא לקנות קרוסאובר עם 2 או 3 ערוצים ושליטה על סאב באמצעות שלט חוטי

(מעין פוטנציומטר) שיורכב בדשבורד במקום נוח,

דבר שני בקרוסאובר עצמו יש מפצל וכך לא תצטרך להשתמש במפצלים חיצוניים,

דהיינו, בקרוסאובר יש כניסה אחת לכבל RCA , ושתי יציאות או שלוש תלוי בקרוסאובר שאחת מהן מיועדת לחיבור הסאב

ושליטה עליו דרך "השלט" שיותקן באזור הדשבורד.

דווקא היום מכרתי את הקרוסאובר שלי שהיה בעל שתי יצאות

בגלל שרכשתי לאחרונה HU עם שליטה על הסאב.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

• תוכן חדש...