Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי איביזה טורבו סטנדרטית לחלוטין. בלי שום תוספות או שינויים, אפילו לא רמקולים. הבדיקה לא יצאה טוב, אם כי באמת אין שאסי. מצורף טופס הבדיקה.

בגדול יש כמה דברים שאני והמוכר לא ציפינו להם:

1) הפרשי קומפרסיה גדולים מהמותר

2) קלאץ' מתפקד אבל מצבו ממש לפני החלפה

3) בולמי זעזועים אחוריים

4) זויות היגוי

בנוסף יש שני צמיגים שברור שצריך להחליף, הבודק אומר שיש שמן שמצליח להגיע לטורבו וכדאי לתקן כי בשמן יש תמיד קצת לכלוך וזה לא בריא לטורבו. כמו כן אמר שחסר מי-קירור ברדיאטור.

מצד שני הבוחן אמר שהמנוע לא יצא עם קומפרסיה תקינה אבל נשמע תקין ומגיב תקין (גם לי נשמע ומרגיש תקין).

כשנהגתי הרגשתי שההילוכים לא נכנסים "כמו חמאה" כמו באיביזה אחרת שראיתי. הבוחן אמר שהגיר עצמו תקין אבל יש חופשים במנגנון.

אין פגיעה בשלדה לטענת הבודק (לקחתי את המוכר למכון שאני בחרתי כמובן).

לפני הבדיקה סיכמנו על מחיר מסוים, לא מעט מעל המחירון. כרגע מסתבר שמבחינה מכאנית, האוטו לא במצב כלכך שמור כמו שהמוכר אמר, וגם שממש בקרוב הוא צריך לעבור טסט.

כמה לדעתכם המוכר צריך להוריד מהסיכום שלנו ?

האם יש סכנה שצריך חצי אוברול או שניקוי פיח עם אינפוזיה יספיק?

IBIZA1.JPG

IBIZA2.JPG

IBIZA3.JPG

פורסם

טוב אני רואה שקשה לקרוא את התמונות פה, אז הנה המלל:

מנוע, קירור, דלק, הצתה:

לחץ דחיסה לא זהה- לתקן (21 22 19 20), רעש מערכת שסתומים, לבדוק מתי הוחלפה רצועה תיזמון (בדוק, לא צריך החלפה), לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, קורוזיה וסימני נזילות בחיבורים, חוסר מים במערכת, לתקן מערכת קירור, סיבובי מנוע לא יציבים, רטיבות שמן בטורבו, אין אחריות למגדש, לתאם מנוע

מע' פליטה - תקין

סרן קדמי והיגוי:

לתקן זויות היגוי, שחיקת צמיגים, נזילת שמן במערכת ההדיראולית + ממשאבה, רעידות בגלגלים

קפיצים:

בולמי זעזועים אחוריים חלשים/פגומים

שילדה/מרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה:

לאחר תיקון תאונה בחזית, תיקון וכיפוף בתא מנוע ודופן ימין, הוחלפו חלקי מרכב, הוחלף מכסה מנוע וכנף קדמית ימנית, תיקון פגיעה בדופן ימין - תיקון בכנף אחורית ימנית, תיקוני פח וצבע, פגיעות בפח ופגמים בצבע ובפגושים, פגמים בחלקי פלסטיק, גג ניפתח לא מקורי.

בלמים- תקין

צמיגים:

צמיגים אחוריים פגומים

תאורה ומצבר- תקין

העברת כוח:

מצמד מחליק, מצמד קשה, חופשים במנגוני הילוכים

מחוונים- תקין

פורסם

כמה דברים (מה שאני יכול לתרום - אחרים ישלימו אותי):

מנוע וקירור: האם הבחנת בעיות טמפ' ברכב בזמן נסיעה? בכל אופן צריך לבדוק לעומק את כל הנושא של מערכת הקירור. צריך לבדוק אם אכן חסר נוזל קירור כמו שהוא כתב והאם הרכב עובד בטמפ' חריגות עם מזגן ולאחר נסיעה מאומצת.

לגבי המנוע בכלליות ע"פ הבדיקה נשמע כי באמת המנוע לא יצא עגול.

בולמי זעזועים: עסק לא זול. צריך לקחת בחשבון אני מאמין לפחות 3000-4000 שקל לחדשים מקוריים.

אני הייתי לוקח חוות דעת נוספת של מכונאי מומחה לגבי הממצאים. גש למוסך מורשה ותבקש הצעה.

פורסם

חברה, אם מישהו יכול להגיב ולעזור אני מאוד אשמח.

אני חושב שבוודאות צריך לתקן מיד עם הקניה את הדברים האלה:

2 צמיגים = 1000

טסט שנגמר = 1400

פרונט = 300

קלאץ' = 3000

כלומר כמעט 6000 ש"ח מבלי להזכיר קומפרסיה לא תקינה, בעיה בשימון הטורבו ובולמי זעזועים אחוריים לא תקינים.

לכן, אני חושב שצריך להוריד פה במחיר משהו כמו 5-6 אלף לפחות.

מה דעתכם?

פורסם

נזילת שמן בע' ההגוי ומשאבה - זה מה שנשמע לי הכי רציני בכל הבדיקה הזו.

מה דעתכם?

את הכסת"ח הזה עוד לא יצא לי לראות.

כל השאר נשמע כמו הכסת"ח הרגיל (בדיקת הקומפרסיה הבנתי כי היא לא נעשית בצורה האמינה ביותר).

פורסם

אני הבנתי שהאיביזות נמכרות מעל המחירון רק במידה והם שמורות!

לפי מה שאתה רושם כאן לא נראה לי שהיא שמורה:

נראה שהיא עברה תאונה יחסית קשה מקדימה (החלפת מכסה מנוע מקדימה??!!)

החלפת כנפיים???? מה קורה כאן??? אין מספיק איביזות למכירה????

האוטו צריך להימכר מתחת למחירון!

פורסם

עבר 97000 ק"מ ב 7 שנים על הכביש.

אין שום שיפורים.

כפי הנראה בשנה ורבע שהאוטו אצלו, הוא עשה טיפול בודד במוסך לא-מורשה (עם שמן סינטטי).

הבעיה עם האיביזות שכמעט כולן משופרות ונמכרות מעל המחירון, משהו כמו 10 מעל.

אני חושב ש 2000 מעל המחירון זה מספיק לאקזמפלר הזה.

פורסם

אם תקנה את האוטו אתה תצטרך להשקיע כמעט 8K על האוטו.

זה יצא לך 10K מעל המחירון אז ככה שתחפש אוטו אחר המצלצה שלי

סתם לא דורשים על אוטו 10K מעל, יש סיבה!

פורסם

לא הייתי נותן שקל מעל המחירון לרכב זה. מחירון ואפילו אומר לו שיוריד עוד 700 ש"ח על חצי מהטסט..

זוג צמיגים טובים יעלה מעט יותר מאלף, בולמים- כדי לשים של חברה ידועה זה גם ישנה את התנהגות הרכב לגמרי לכיוון הבטוח יותר ויתרום המון, אין טעם ללכת לכיוון של מקוריים, זוהי דעתי לפחות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

חוץ מהתאונה אין שם משהו מיוחד....אל תשכחו שבדקו תמפלס מים שהאוטו היה בבדיקה והמנוע שלו פעל!

הזעות באיזור הטורבו זה גם רגיל אצל מכוני הבדקיה, גם אצלי באיביזה אמרו את זה לפני 4 שנים שקניתי תאוטו והטורבו עד היום עובד אחרי שעבר 70 אלף ונמצא ברכב אחר היום.

בולמים חלשים אבל כנראה שעדין תקניים ויכולים לשמש עוד זמן ממושך.

• תוכן חדש...