Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתקופה האחרונה נדלקת לעיתים נורה בצבע צהוב-כתום בלוח שעונים של הרכב.

הרכב הוא טיוטה קורולה רנאקס שנת 2004

כרגע הנורה דולקת באופן קבוע כבר כמה ימים מבלי להכבות.

מצורפת תמונה הממחישה:

http://picasaweb.google.com/motiyu/UntitledAlbum

פורסם

מחשב ניהול המנוע ברכב זיהה תקלה באחת מהמערכות :דלק /הצתה /חשמל.

גש למוסך מורשה ,התחבר לסורק תקלות ואז תדע מה קרה.

לא מומלץ להמשיך לנסוע כך עם הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מנוע בנזין.

ופרט חשוב נוסף, לאחר החלפת מצבר שנגמר הנורה חדלה להדלק עד לפני כמה ימים, ומאז הוא דולק באופן קבוע.

האם יש שם לנורה הזאת? אני לא מצליח לזהות את צורתה.

פורסם

זוהי נורת check engine

והיא נראית כך : Check%20engine%20light.jpg

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

כנראה שבעת החלפת המצבר לא היה מתח גיבוי ולכן התקלה שהייתה שמורה נמחקה. לאחר נסיעה ברכב התקלה חזרה, מה שאומר שלא מדובר על משהוא חד-פעמי ולכן תצטרך להגיע למוסך שיש לו אפשרות חיבור למחשב ולאבחן את התקלה.

פורסם

עידכון: לאחר ביקור במוסך וביצוע איבחון תקלות נאמר לי כי הנורה נדלקת בעקבות חיישן חמצן לא תקין.

כמו כן, נאמר לי, כי ניתן להמשיך לסוע כך בלי חשש.

האם זה לא מסוכן להמשיך לסוע עם חיישן חמצן לא תקין?

ומה בעצם תפקידו של החיישן הנ"ל?

תודה.

פורסם

הממיר הקטליטי,יעיל רק לתערובת מסוימת של חמצן ודלק.

ברגע שהערכים משתנים,היעילות שלו יורדת/נפגמת.

חיישן החמצן,נמצא בתחילת סעפת הפליטה,ומודד את הגזים היוצאים מתא השריפה-מחפש שם חמצן.

יותר מדי,מחשב הניהול ידאג להזרים קצת יותר דלק.

פחות מדי-יפחית את כמות הדלק .

עכשיו אתה נוסע עם חיישן לא תקין-שבחלט לא מפריע לתקינות הרכב,אלא רק גורם לזיהום אויר...אבל זה בקטנה.

הבעיה שלי עם נורה דולקת-היא שעל תקלות נוספות,אני בכלל לא אוכל לדעת.

אם יש לך מחר תקלה חדשה במערכת ההזרקה/מנוע/מחשב...אתה בכלל לא תדע כי אתה תקול,וזאת כי...המנורה דולקת קבוע.

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

אם יש תקלה ברכב מתקנים אותה.

חיישן חמצן (לא חובה מקורי, ניתן לרכוש חיישן של דנסו = מקורי) בכמה עשרות אחוזים פחות מהמחיר המבוקש במוסך טויוטה. העלות הכוללת תהיה עד 1,000 ש"ח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מספיק רק לראות בבדיקה שחיישן החמצן פגום ולהחליפו לחדש אלא יש צורך גם לבצע סריקת כל מע' נהול המנוע וקריאת נתוני החיישנים כדי לוודא שאין נתון שגוי שגרם ויגרום שוב לקלקול חיישן החמצן.

אם ממשיכים לנסוע עם רכב שפליטת המזהמים שלו גבוהה מדי (בגלל חיישן החמצן הפגום) אז עלול אח"כ להתקלקל גם הממיר הקטליטי. כמובן שבמחן רישוי שנתי הרכב יכשל אם יהיה זיהום אורי גבוה מהמותר.

בברכה - רפי לין :-)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון: הוחלף חיישן חמצן אחורי, היושב על האגזוז.

החיישן שהותקן הינו של חברת NGK תוצת יפן.

לצערי, לאחר שבוע ימים של נסיעה עם הרכב, נורת ה- check engine חזרה לדלוק.

כתוצאה מכך, ביקרתי שוב במוסך מורשה של טיוטה, שם בוצעה סריקת שגיאות באמצעות המחשב שהעלה

כי מספר התקלה הוא 420.

נאמר לי כי עפ"י מספר התקלה הנ"ל, ניתן להגיע למסקנה כי הגורמים לתקלה הינם הממיר הקטליטי ומחשב המנוע ועל כן

יש להחליפם.

ברצוני להתייעץ אתכם על סמך מספר התקלה האם אתם חושבים כי אין מנוס מהחלפת הממיר והמחשב?

כמו כן, אשמח לשמוע עצות נוספות בנושא.

תודה רבה,

מוטי.

פורסם

שבת שלום

אם אני זוכר נכון 420 זה קוד יעילות ממיר קטליטי

נגד זה אין הרבה מה לעשות אלא להחליף

לגבי מחשב מנוע זה נראה לי קצת הזוי

כדאי להחילף ממיר ולראות מה קורה

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אתה מודע לזה שהחלפת ממיר קטליטי ומחשב זה עניין יקר מאוד

אם תחליף לחלקים מקוריים בחברה המחירים הם מאוד גבוהים מחשב ניהול מנוע נע בערך באיזור ה-7-8 אלף שקל וצפונה

ממיר קטליטי גם או עולה יקר משהו כמו אלפיים ש"ח וצפונה

פורסם

מוטי, לא יורים על ציפור עם תותח.

מהיכן אתה בארץ?, כי נראה לי שמכון הזרקות דלק טוב יפתור את הבעיה בצורה מקצועית יותר וללא החלפה סתמית של כל החלפים.

מי הוא מוסך טויוטה שבדק את התקלה?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הרכב נבדק במוסך שי בראשל"צ, מוסך מורשה טויטה.

רפי, האם ידוע לך על תקלה גורפת מהסוג הנ"ל ברכבי טויטה ראנקס שנת ייצור 2004?

• תוכן חדש...