Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

20VT (מה שמך מחוץ לקונצרן אגב ? :p ) קבל ח"ח עצבני !!

קראתי הרבה כתבות שונות ומשונות על מה שבין מומנט להספק וההודעה שלך היא הברורה מכולן BY FAR !

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אודי,הסבר מעולה :!::mm_yeah:

קוסטי.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

20VT, הסבר שסידר לי כמה דברים בראש - כל הכבוד.

אז רגע, לפי מה שהבנתי, מנוע עם 100 כ"ס ו-50 קג"מ.. יהיה עדיף על מנוע עם 300 כ"ס ו-20 קג"מ?

172

פורסם

גם אני קראתי הרבה הסברים וכל הת'רד הזה היה הכי ברור.

משהו יכול לתת כמה גרפים של מומנט והספק לדוגמא?

(רצוי שיהיה גם של 106 xsi 1.4 אני מחפש את זה שנים!)

אני יכול להגיד שב-106 שלי, המנוע ממש חלש מתחת ל-3000 סל"ד.

מעל 3000 אני מתחיל להרגיש יותר כוח.

מה זה אומר? שלמנוע יש ממונט נמוך? ומה אפשר לעשות כדי להשיג כוח בסיבובי מנוע נמוכים יותר?

תודה מראש.

פורסם
יש לי הרגשה שיש לכם טעות בדבר אחד קטנטן...

הספק = מומנט * סיבובים לשנייה , ולא סל"ד.

מה זה משנה אם זה בסל"ש או בסל"ד?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלה על האותיות

??Force=Mass*Acelleration

20VT, תודה על ההסבר המעולה,

ורק תגיד, איפה נעלמת בחודשיים האחרונים??

חו"ל? :p

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

קודם כל אני שמח לראות שאכן לא נשפכו מילים לשווא.

לכל אחד משהו אחר מפיל את האסימון, ונראה שקלעתי לכמה ...

yosi-m: הנוסחה המדוייקת דורשת התחשבות ביחידות שבהן נמדד העניין, לצערנו יש יותר מדי כאלה כמו כוח-סוס, קילווט, ניוטון-מטר, קג"מ, פוט-פאונד סל"ד, סל"ש ועוד. חוצמזה גם pi (פאי, 3.14) הנודניק נכנס למשוואה בגלל התנועה הסיבובית.

הנוסחה המוכרת באנגליה היא: P = T*RPM/5252

כאשר P הוא בכח-סוס (שגם זו בעצמה יחידה מטופשת ולא סטנדרטית כי יש לפחות שני סוגי כ"ס)

T הוא מומנט בפאונד-פוט (lb*ft)

RPM הוא סיבובים לדקה.

בארצנו יותר שימושי: P = T*RPM/9551

כאשר T ב-N*m (ניוטון-מטר) ו-P נתון ב-kW (קילווט)

כל זה לא ממש מעניין לצורך ההסבר כי מה שחשוב להבין זה מה גדל ומה קטן יחסית אחד לשני.

ל-veyron, התשובה היא כן ולא, וכנראה שיותר לא (לא עדיף 100 כ"ס ו-50 קג"מ על 300 כ"ס ו-20 קג"מ).

כדי לענות על זה ממש טוב, כמו שאמרתי, צריך גרפים. זה תלוי באיזה סל"ד מושג כל אחד מהדברים.

באופן פשוט, מכיוון שלמנוע הראשון יש יותר מומנט ועם זאת פחות הספק, המשמעות היא שהוא 'נגמר' יותר מהר, כלומר המומנט נופל בסל"ד משמעותית יותר נמוך מהמנוע השני.

מה שעושים במקרה כזה זה משתמשים בהילוכים למנוע השני.

היה מישהו בת'רד הזה שביקש לא לערב הילוכים, ובצדק, כי מי שעוד לא הפנים את עניין המומנט-הספק לגמרי, זה יכול לבלבל.

הילוכים לא יכולים לשנות את המשוואה שלעיל, אבל הם כן יכולים לשנות את איפה אנחנו שמים דגש, על הסל"ד או על המומנט. כלומר, אם נהיה מוכנים להפעיל את המנוע בפי 3 יותר סל"ד, ועדיין לקבל אותו מומנט מהמנוע (נשים לב ש-P צריך לעלות פי 3 לפי המשוואה), נוכל לייצר פי 3 יותר מומנט בגלגלים. כל הדיון בהודעה הקודמת שלי הניח שההילוך נשאר קבוע, או שמודדים במוצא המנוע ולא בגלגלים.

*** עריכה - בפרסום הראשון של ההודעה ההסבר לעיל היה שגוי ***

יחס הילוכים של 1:3 אמנם יטחן את המנוע השני, כי הוא יפעיל אותו בסל"ד גבוה פי 3, אבל יתן לנו מומנט פי 3 של 60 קג"מ בגלגלים, שזה יותר מהמנוע הראשון. ככה ההילוכים מאפשרים לנו תאוצה גבוהה למרות שלמנוע יש מומנט נמוך, כל עוד המנוע שלנו מסוגל 'לחיות' בסל"ד גבוה. זה מה שעושה ההונדה טייפ ערס, שבאמת יש לה יופי של תאוצה ב-8000 סל"ד, בעוד שלי יש בסל"ד הזה יופי של תאונה.

הסיבה שבד"כ מציינים את ההספק של המנוע ולא את המומנט היא שההספק הוא הנתון שנשאר קבוע בגלגלים לא משנה מה נעשה בהילוכים. זה עדיין לא אומר משהו על תאוצה.

אני מקווה שזה עדיין ברור. די קשה לקלוט הסברים כאלה מהודעות טקסט בפורום, וגם קשה לכתוב אותם בצורה ברורה. אם למישהו יש רעיון לשיפור המדיום, shoot.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
שאלה על האותיות

??Force=Mass*Acelleration

בדיוק. ואגב ניוטון צדק בזה עד שבא אינשטיין וקילקל לו את הכל, וגם הכניס כל מיני דברים מסובכים כמו חזקות ושורשים לנוסחה.

אבל כל זה קורה רק במהירויות שהן לא חוקיות בארץ, אז זה לא מעניין אותנו בפורום הזה, נכון ?

20VTורק תגיד, איפה נעלמת בחודשיים האחרונים??

חו"ל? :p

ממש לא. וזה יותר כמו שבועיים שלושה מאשר חודשיים. כנראה שעובר לך הזמן ממש לאט בהתבטלות עד הגיוס :) .

סתם. פשוט אני מובטל, וזה עבודה ממש קשה, אז לא היה לי זמן. ברצינות.

כי רציתי לנצל את ההזדמנות ולעשות את כל הדברים שלא הספקתי קודם, וגלישה באינטרנט ירדה לעדיפות ז'.

פורסם

טוב, לסיכום..

אכן הנושא מובהר לי יותר ממקודם - תודה לך 20VT (אודי?) על הקדשת הזמן וההסברים המוצלחים.

אני רואה שבשביל להבין את כל הקטע, צריך תואר שני בפיזיקה, ולי ממש אין ז*ן לזה.

תודה רבה. :wink:

172

פורסם

אני אחפש לך משהו. תדגום את הת'רד עוד איזה שעה שעתיים.

אני יכול להגיד שב-106 שלי, המנוע ממש חלש מתחת ל-3000 סל"ד. מעל 3000 אני מתחיל להרגיש יותר כוח.

מה זה אומר? שלמנוע יש ממונט נמוך?

כן. ומכיוון שסקלת הסל"ד שלך לא נמתחת רחוק מדי , כמו בהונדה, אז כנראה שגם ההספק שלו לא גבוה מאוד.

ומה אפשר לעשות כדי להשיג כוח בסיבובי מנוע נמוכים יותר?

בעיקר להחליף מנוע. או לשים טורבו. שניהם לא מאוד מעשיים. גם אצלי אגב יש מדרגה מורגשת בסביבות ה-3000. אם אתה רוצה להאיץ - תשתמש בהילוכים ותישאר מעל 3000.

פורסם
אני לא מובטל,

אני פצוע ולכן בחופשה,

עד יום שני, ואז אני חוזר לעבוד 12 שעות ביום! :evil:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=17646

לראיה :wink:

מאחל החלמה מלאה לפצועים ולמשפחות.

מצטער שאני כזה חמדן ורודף בצע,

הכל למטרת הגשמת חלום על ארבע...בעתיד...הקרוב :twisted:

"חלום על ארבע" זה כבשה חדשה למעשים מגונים ?

נ.ב. אם תסתכל ממש טוב בסמלון החדש שלי תוכל לראות כבשה בצד הכביש, משמאל ללאון !

פורסם

אני אחפש לך משהו. תדגום את הת'רד עוד איזה שעה שעתיים.

מצאתי גרף של הגולף 1.6 האקסית שלי

Car_100-03.jpg

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

הנה הדבר הכי קרוב ל-106 מנוע 1.4 שמצאתי.

1450 סמ"ק, עם ראש משופר (קמשפט + שסתומים), הספק מקסימלי 104 כ"ס אחרי השיפור, 75 לפני . אם זה XSI, XS, XR, GTI, Rallye - קטונתי מלהבין בקיצורי הצרפתים.

הגרפים הם לאחר השיפור. קצת קשה להשיג את הגרף של המנוע הסטנדרטי כי אף אחד לא ינסה לעשות איתו דאווין ברשת, ועם המשופר דווקא כן.

הנה קישור לדף המלא של אותו משפר שבזכותו הגרפים: http://www.peugeot-gti.net/photopost/showgallery.php?stype=2&si=charlie_sav&cat=500&sort=1&ppuser=1929

יש בדף עוד שני גרפים שלא ממש הבנתי של מה הם.

1929104bhpsmall.jpg

1929Dscf0009small.jpg

• תוכן חדש...