Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

זאת פעם ראשונה שאני כותב בפורום זה ואני חייב לציין שהחיפוש שערכתי העלה בי רושם מאוד חיובי ומקצועי על הפעילים בו.יישר כח.

ברשותי פוקוס האצבק 2001,ואני מתכנן התקנת מערכת מלאה ברכב שלי שאני מעביר מהרכב הקודם שלי.

כבר הבנתי שבכל הדלתות יש מיקום לרמקולים 5X7,אני מתכנן לשים מקדימה קומפוננטים של M B QUART 5.25 ,מאחורה 5X7 רגילים או קומפוננטים,ושתי מגברים מאחור וכמובן סאב וופר צנוע.

כרגע יש לי מגבר אחד אבל אני מתכוון להריץ חיווט לשניים על מנת לא לעבוד פעמיים.

אותו כנל לגבי החיווט לרמקולים לדלתות האחוריות,בינתיים ישתמש עם המקוריים עד לרכישת סט חדש.

נכון להרגע השירשור הכי מועיל שמצאתי היה זה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=86961&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

השאלות שלי הן-

1.בנוגע להעברת כבל +,מה יהיה יותר קל ו/או מקצועי,לנסות להעביר מתא המנוע פנימה?(גישה חרא גם אחרי שפירקתי את תיבת הפיוזים),או לפרק פלסטיקה תחתונה בדשבורד ולעקוב אחרי הצמה של האזעקה ולהתעלק עליה לכיוון תא המנוע ומשם לתיבת הפיוזים ולמצבר?

יש אופציה מומלצת אחרת?

2.מה המסלול העדיף להרצת הכבל מתח לכיוון הבגאג?-צמוד לקורות הרכב צד נהג,צמוד לקונסולה מרכזית צד שמאל,צמוד לקונסולה מרכזית צד ימין,צמוד לקורות רכב צד נוסע?.

(הכל מתחת לשטיח כמובן)

3.היכן מומלץ להתקין את הקרוסים?-לצד המגבר על המגש (שאני יחבר לגב המושב האחורי) או מתחת לדיפוני הדלתות?

האם צפויה לי בעיה למקם את הקרוסים מתחת לדיפוני הדלתות?

4.האם צפויה לי בעיה כלשהיא בשילוב הטויטרים מתחת לדיפוני הדלתות?

5.בנוגע להרצת חיווט לרמקולים עם מינימום נזק-האופציה של קדיחה בקונקטור המקורי שיוצא מקורות הרכב ומתחבר לגומי שבדלת מחרידה אותי ואני מעוניין להימנע ממנה.

כמו כן האפשרות של העברת החיווט דרך הפקקים השחורים עם המכסה מעל ציר הדלת העליון לא ניראת לי לעניין כי אז יראו חתיכת צינור/כבלים מסתובבים חופשי וניכנסים כמו גנבים קטנים לגומית איטום של הדלת...מגעיל חשוף ובולט.

6.מה החומרים להם אני יזדקק ואיך אני מכין מתאמים בין המידה המקורית של הרכב על מנת שיתאים לי לקומפוננטים 5.25 והטויטר ביחד? מה הדגשים?

הכל יבוצע על ידי -אז בבקשה לא להפנות אותי לבעלי מקצוע,הדגש שלי הוא על התקנה נקייה ומקצועית ככל האפשר,ללא SHOW ורצוי כמה שיותר דיסקרטי ומוסתר.

אני מודה מראש לכל מי שיחלוק עמי את המלצותי ודעותיו.:type:

אז תודה.;-)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עזוב אותך שטויות, בוא לחיפה אני אעזור לך בהכל.

אני מפרק את האוטו הזה כבר על עיוור.( יש לי אחת כזאת)

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

תודה רבה על ההצעה אבל אני כרגע חי בקיבוץ אחרי קרית 8,

וחוזר למרכז מדי פעם.

חוציזה כל הכיף זה לעשות לבד,זה מסוג הדברים שקושר אותי לרכב ועוזר לי להכיר אותו לטוב ולרע:wink:

אם תוכל לתחלוק עמי את המידע שברשותך ותקל עלי בתהליך אני ישמח

פורסם
שלום רב,

זאת פעם ראשונה שאני כותב בפורום זה ואני חייב לציין שהחיפוש שערכתי העלה בי רושם מאוד חיובי ומקצועי על הפעילים בו.יישר כח.

ברשותי פוקוס האצבק 2001,ואני מתכנן התקנת מערכת מלאה ברכב שלי שאני מעביר מהרכב הקודם שלי.

כבר הבנתי שבכל הדלתות יש מיקום לרמקולים 5X7,אני מתכנן לשים מקדימה קומפוננטים של M B QUART 5.25 ,מאחורה 5X7 רגילים או קומפוננטים,ושתי מגברים מאחור וכמובן סאב וופר צנוע.

כרגע יש לי מגבר אחד אבל אני מתכוון להריץ חיווט לשניים על מנת לא לעבוד פעמיים.

אותו כנל לגבי החיווט לרמקולים לדלתות האחוריות,בינתיים ישתמש עם המקוריים עד לרכישת סט חדש.

נכון להרגע השירשור הכי מועיל שמצאתי היה זה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=86961&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1

השאלות שלי הן-

1.בנוגע להעברת כבל +,מה יהיה יותר קל ו/או מקצועי,לנסות להעביר מתא המנוע פנימה?(גישה חרא גם אחרי שפירקתי את תיבת הפיוזים),או לפרק פלסטיקה תחתונה בדשבורד ולעקוב אחרי הצמה של האזעקה ולהתעלק עליה לכיוון תא המנוע ומשם לתיבת הפיוזים ולמצבר?

יש אופציה מומלצת אחרת?

יש לך מאחורי הדוושות קצת מעלה, מן חלק ממבודד שניתן להוציא, שלוף אותו ומאחוריו תגלה פלטת פלסטיק, תקדח בה חור ותעביר בה את הכבל, זה מאוד נוח לעבודה ואתה תוכל בקלות לשלוף את החוט החוצה מהתא מנוע

2.מה המסלול העדיף להרצת הכבל מתח לכיוון הבגאג?-צמוד לקורות הרכב צד נהג,צמוד לקונסולה מרכזית צד שמאל,צמוד לקונסולה מרכזית צד ימין,צמוד לקורות רכב צד נוסע?.

(הכל מתחת לשטיח כמובן)

מה הכוונה בקורה? החלק העליון? או התחתון? אם אתה מתכוון לתחתון אז אצלי עוברים החוט + בצד הנהג עד הבגאז' נראה לי הכי נוח.

3.היכן מומלץ להתקין את הקרוסים?-לצד המגבר על המגש (שאני יחבר לגב המושב האחורי) או מתחת לדיפוני הדלתות?

האם צפויה לי בעיה למקם את הקרוסים מתחת לדיפוני הדלתות?

לא, יש לך מספיק מקום למקם את הקרוס בדלתות, אבל לא הייתי מליץ על זה. הייתי ממליץ לך למקם את הקרוס בתוך הדאש אחד מתחת להגה ואחד בתא הכפפות ואת הטוויטרים תמקם על הדאש בפינות כלפיך.

4.האם צפויה לי בעיה כלשהיא בשילוב הטויטרים מתחת לדיפוני הדלתות?

איפה בדיוק? אתה רוצה לעשות חור?

5.בנוגע להרצת חיווט לרמקולים עם מינימום נזק-האופציה של קדיחה בקונקטור המקורי שיוצא מקורות הרכב ומתחבר לגומי שבדלת מחרידה אותי ואני מעוניין להימנע ממנה.

כמו כן האפשרות של העברת החיווט דרך הפקקים השחורים עם המכסה מעל ציר הדלת העליון לא ניראת לי לעניין כי אז יראו חתיכת צינור/כבלים מסתובבים חופשי וניכנסים כמו גנבים קטנים לגומית איטום של הדלת...מגעיל חשוף ובולט.

6.מה החומרים להם אני יזדקק ואיך אני מכין מתאמים בין המידה המקורית של הרכב על מנת שיתאים לי לקומפוננטים 5.25 והטויטר ביחד? מה הדגשים?

נראה לי ממש ממש ממש ממש טעות למקם ככה את הרכיבים

הכל יבוצע על ידי -אז בבקשה לא להפנות אותי לבעלי מקצוע,הדגש שלי הוא על התקנה נקייה ומקצועית ככל האפשר,ללא SHOW ורצוי כמה שיותר דיסקרטי ומוסתר.

אני מודה מראש לכל מי שיחלוק עמי את המלצותי ודעותיו.:type:

אז תודה.;-)

תגובות באדום

אמיר

פורסם

א. החומרים שתזקק להם הם כדלקמן:

* מטר על מטר (ואני לוקח בכוונה יותר בשביל טעויות) עץ MDF בערך 10 מ"מ.

* ג'קסו

מה הדגשים?

אממ..

אני אגיד לך מחר מה הדגשים , פשוט אני שיכור מת..

אבל תוכיל להבין מה הדגשים מהתמונה הבאה (:

SAK-1514.jpg

ולגבי הטויטרים לא הבנתי למה הכוונה.

אני במקומך לוקח את ההצעה של אדון תחליף ופשוט ממקמם אותם בדשבורד.

פורסם

MR SUB

יש לך מאחורי הדוושות קצת מעלה, מן חלק ממבודד שניתן להוציא, שלוף אותו ומאחוריו תגלה פלטת פלסטיק, תקדח בה חור ותעביר בה את הכבל, זה מאוד נוח לעבודה ואתה תוכל בקלות לשלוף את החוט החוצה מהתא מנוע

החלק המבודד שאתה מדבר עליו היונ הספוג האפור המלבני?

אחרי שאני מסיר אותו תימצא רצועת פלסטיק ובה אני צריך לקדוח?-אין סכנה לפציעה של צמת החוטים בסביבה?

מה הכוונה בקורה? החלק העליון? או התחתון? אם אתה מתכוון לתחתון אז אצלי עוברים החוט + בצד הנהג עד הבגאז' נראה לי הכי נוח.

טעות בניסוח שלי-קורות תחתונות כמובן,המלצתך היא להמשיך את מסלול כבל המתח בצד הנהג,ושאר החיווט(RCA וחיווט רמקולים בצד ימין)?

לא, יש לך מספיק מקום למקם את הקרוס בדלתות, אבל לא הייתי מליץ על זה. הייתי ממליץ לך למקם את הקרוס בתוך הדאש אחד מתחת להגה ואחד בתא הכפפות ואת הטוויטרים תמקם על הדאש בפינות כלפיך.

למה להתקין את הקרוסים מאחורי התא ככפות ומאחורי ההגה?,סתם ניראה לי יש סיכוי שזה יקרקש,ישנה עדיפות על פני התקנה על הפלטה לצד המגבר מבחינה כלשהיא?

הבנתי שניתן לקדוח חור בקונקטורים שחברים את החיווט לדלתות המקורי של הרכב,

זאת הבעיה הכי משמעותית מבחינתי-איך אני מריץ את החיווט של הרמקולים והטוויטרים לתוך הדלתות...

אני מבין שמבחינה אקוסטית זה אולי חות עדיף למקם את הטויטר לצד המיד,אבל אני עושה זאת משתי סיבות-אחת שלא יהיה גלוי לעין,שנייה שלא יהיה חשוף לחום השמש.

תודה על המידע והעזרה

פורסם
א. החומרים שתזקק להם הם כדלקמן:

* מטר על מטר (ואני לוקח בכוונה יותר בשביל טעויות) עץ MDF בערך 10 מ"מ.

* ג'קסו

מה הדגשים?

אממ..

אני אגיד לך מחר מה הדגשים , פשוט אני שיכור מת..

אבל תוכיל להבין מה הדגשים מהתמונה הבאה (:

ולגבי הטויטרים לא הבנתי למה הכוונה.

אני במקומך לוקח את ההצעה של אדון תחליף ופשוט ממקמם אותם בדשבורד.

תודה רבה על התמונה אכן עוזרת לי מאוד!!!

האם יש מצב לרכוש מתאמים כאלו מוכנים?-אם כן ,אני ישמח להכוונה היכן

בכל מקרה האם יש למישהו שירטוט של מתאם כזה שממנו אני יוכל לסמן על העץ ישירות ולחתוך?

זה יחסוך לי מאמץ ניכר

פורסם
MR SUB

החלק המבודד שאתה מדבר עליו היונ הספוג האפור המלבני?

אחרי שאני מסיר אותו תימצא רצועת פלסטיק ובה אני צריך לקדוח?-אין סכנה לפציעה של צמת החוטים בסביבה?

רצועת פלסטיק? אתה מתכוון לפלטת פלסטיק, אם אתה קודח בה אין שום סכנה לפגוע בצמה, אך תיקדח בצורה זהירה, אל תיתן למקדח אחרי שהוא מסיים לקדוח לעוף לתוך החור.

טעות בניסוח שלי-קורות תחתונות כמובן,המלצתך היא להמשיך את מסלול כבל המתח בצד הנהג,ושאר החיווט(RCA וחיווט רמקולים בצד ימין)?

כן בדיוק

למה להתקין את הקרוסים מאחורי התא ככפות ומאחורי ההגה?,סתם ניראה לי יש סיכוי שזה יקרקש,ישנה עדיפות על פני התקנה על הפלטה לצד המגבר מבחינה כלשהיא?

יש עדיפות, יותר נוח לשחק בקרוס, מצד שני את לא שומע בצורה ישירה את השינוי שעשית בקרוס. מבחינתי יש יותר חיסרון מכיוון שאתה צריך להעביר הרבה יותר חוטים קדימה וזה סתם מיותר.

מאחורי הכפפת ומתחת להגה זה לא מקרקש ויש המון מקומום טובים לתפוד אליהם את הקרוס(תעלות האוורור של המזגן).

הבנתי שניתן לקדוח חור בקונקטורים שחברים את החיווט לדלתות המקורי של הרכב,

זאת הבעיה הכי משמעותית מבחינתי-איך אני מריץ את החיווט של הרמקולים והטוויטרים לתוך הדלתות...

האמת, שאצלי אני משתמש בחוטים המקוריים שהם סבירים לקומפוננט ממוצע. להיכנס לתוך הדלת זה סיפור מאוד מסובך.

אני מבין שמבחינה אקוסטית זה אולי חות עדיף למקם את הטויטר לצד המיד,אבל אני עושה זאת משתי סיבות-אחת שלא יהיה גלוי לעין,שנייה שלא יהיה חשוף לחום השמש.

חום השמש לא כזה קריטי לטויוטרים מכיוון שהם די מוגנים בתוך הבית שלהם. אתה הורס את הבמה לחלוטין והאמת?! גם בלי שום קשר לבמה, זה פשוט נשמע הרבה הרבה הרבה פחות טוב.

אם אתה מתעקשר למקם את הטוויטרים על הדלת, תמקם אותם ב"משולשים".

תודה על המידע והעזרה

בהצלחה

אמיר

פורסם

לא, אני מתכוון לחלק הפלסטיק בצבע שחור שיושב על הדלת ובצד הנהג מותקן בו הג'וייסטיק לכיוון המראות.

אמיר

פורסם

בחורצי'ק קח דוגמא למה שאני עשיתי אולי זה יעזור לך, אומנם זה לא פוקוס אבל אני מניח שזה יעזור לך.

הטוויטרים חוברו עם ברגים,לא הכנסתי את הטוויטרים לתוך המשולש כי אין מקום, הכנסתי קרוס אחד מאחורי התא כפפות(גישה קלה ולא מסובכת) ואת הקרוס השני ליד הפיוזים(כאילו היה לו מקום מוכן זה מדהים.

מקווה שעזרתי. תודה מראש.

תמונות 129.jpg

תמונות 163.jpg

תמונות 170.jpg

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם
לא, אני מתכוון לחלק הפלסטיק בצבע שחור שיושב על הדלת ובצד הנהג מותקן בו הג'וייסטיק לכיוון המראות.

אמיר

אם כך אתה מתכוון לחתוך חור בדיפוני הדלתות עמ להחדיר את הטויטרים

וזה משהו שאני ממש לא רוצה לעשות

עריכה-הבנתי לאיזה משולשים התכוונת.

זאת אופציה עדיפה אבל עדיין אני ישתדל להימנע ממנה

מה שבטוח שזה יותר יפה ומוסתר מאשר מיקום על הדלת או הדשבורד

תודה על הטיפ

פורסם
בחורצי'ק קח דוגמא למה שאני עשיתי אולי זה יעזור לך, אומנם זה לא פוקוס אבל אני מניח שזה יעזור לך.

הטוויטרים חוברו עם ברגים,לא הכנסתי את הטוויטרים לתוך המשולש כי אין מקום, הכנסתי קרוס אחד מאחורי התא כפפות(גישה קלה ולא מסובכת) ואת הקרוס השני ליד הפיוזים(כאילו היה לו מקום מוכן זה מדהים.

מקווה שעזרתי. תודה מראש.

אני מניח שיש לך פונטו

תודה על העיצה אבל אני עדיין בכיוון של הסתרת הטויטר ולא חיבור חשוף שלו

תודה בכל מקרה!

• תוכן חדש...