Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-( שלום,

פורד פוקוס דגם TREND 2006.

בלחיצה על דוושת הבנזין במהלך נסיעה, כדי להאיץ, יש לפעמים השהייה של שתי שניות מהלחיצה ועד שהרכב מגיב. אמנם רואים שמד הטורים עולה עם הלחיצה על דוושת הבנזין, אך רק לאחר כשתי שניות תיבת ההילוכים מורידה הילוך להאצה ורק אז הרכב מאיץ. הייתי מצפה שתיבת ההילוכים תוריד הילוך לפי הצורך בהשהייה הרבה יותר קצרה או תאפשר לחיצה יותר עמוקה במצב כזה בלי להוריד הילוך ובלי השהייה. לחיצה עמוקה תגרום לקיק-דאון חזק וזה לא הכוונה.

לא נתקלתי בבעיה כזו בתיבות הילוכים אוטומטיות ברכבים אחרים שיצא לי לנסוע בהם. מישהו יודע איך ניתן לפתור את הבעיה. אולי כיוון של תיבת ההילוכים במוסך ?

תודה

פורסם

מעניין איך מדדת שתי שניות ?!

מספר אפשרויות לפנייך:

1. להתרגל לתיבה ולאופי שלה (זו לא תקלה)

2. לקנות גולף דור 5 עם תיבת הילוכים טיפטרוניק או DSG

3. לנסוע רגוע

איזה כייף לי :)

פורסם

מדדתי שתי שניות ממש בקלות. סופרים בלב 21,22,23... מצאתי שפרק הזמן הוא שתי שניות בערך.

כך מודדים גם שמירת מרחק בין מכוניות - אותה שיטה.

אני נוסע רגוע - זה לא לחיצה אפשר לחשוב על הבנזין. נניח למשל במהירות 70 כשאני רוצה להאיץ ל80,

אז אם ברכב אחר שנסעתי בו לאחרונה (מיצובישי סופרלנסר) הייתי פשוט נותן לחיצה עדינה על הדוושה והאוטו היה מאיץ יפה,

אז בפוקוס אני לוחץ כנ"ל ואז למשך שתי שניות בערך האוטו כאילו לא מתייחס ללחיצה (חוץ מבמד הטורים), ורק אח"כ זז.

אגב, איך זה במאזדה 3 ? אותו דבר ?

אוסיף עוד שאלה בבקשה. יוצא מזה שאני צריך לכוון את הלחיצה על הדוושה בהדרגה עם הרגל, במקום שהאוטו יעשה את ה"עבודה" הזו בשבילי. קצת מוזר. חוץ מזה, אוטו אחלה.

פורסם

לא ברור על מה הטענה. אם תלחץ עד הסוף על דוושת התאוצה, התיבה תוריד הילוך מייד, אבל אתה מתרעם על כך שבלחיצה חלקית היא מורידה הילוך רק אחרי מספר שניות ?

ככה זה עובד.

אתה יכול להעביר את התיבה למצב "ספורט" (יש גם מצב "חסכוני" ומצב למידה שאמור להיות שילוב של השניים). במצב הזה התיבה תהיה (קצת) יותר נכונה להוריד הילוכים. בחירת המצבים נעשית בעזרת מחשב הדרך, והתפריטים הללו נגישים רק כשהרכב עומד.

פורסם

איך מגיעים לתפריטים האלה ?

אני לא מתרעם על כך שהתיבה מורידה הילוך אחרי שתי שניות. מדובר בנסיעה במישור במצב נורמלי ולא על מנת לתפוס רייס...

פשוט אם אני נניח רוצה להאיץ מ70 קמ"ש ל80 קמ"ש בלחיצה חלקית נורמלית בלי קיק-דאון, אני לוחץ חלקית ולא מקבל שום תגובה לשתי שניות ואח"כ הילוך יורד ומגיב. בהילוכים חצי אוטומטיים אני משיג אפקט הרבה יותר טוב בסדרי גודל, בכך שלחיצה חלקית אם לא מספיקה אני יכול להגביר אותה לפני שמורד הילוך מבלי להוריד הילוך.

הורדת הילוך ע"י התיבה במצב כזה מתבטאת בתחושה כמו של קיק דאון חלקי...

פורסם

אתה מתאר תופעה מאוד מוזרה, מנוע הפוקוס אמור להגיב די בקלות ללחיצה על הדוושה ויתכן כי הבעייה אינה בתיבת ההילוכים כי אם במנוע או בבקרה שלו.

הרכב חדש ובאחריות, גש למוסך מורשה, שבוחן המוסך יבצע יחד איתך נסיעת מבחן ברכב ותמחיש לו את התופעה.

פורסם

מזכיר לי משהו דומה...

פוקוס אוטומטית 1.6L דור ראשון (לא הנוכחי), התגובה ל-"קיק דאון" היתה בערך כזאת: למשך כשניה לא נראה שכלום קורה, אחרי זה הטורים היו קופצים אבל חוץ מרעש עדיין כלום לא קרה למשך כשניה נוספת, ואז כאילו ההילוך היה מתשלב והיינו מרגישים בעיטה של כוח (בערך הורדת הילוך).

התנהגות מעצבנת במיוחד, אבל לא נדירה - ולמיטב ידיעתי גם תקינה למדי.

לא ניסיתי על הפוקוס החדשה.

ניר

פורסם

בפוקוס דור 1(במיוחד בשנתון של 2001) היתה קריאה לתיקון(RECALL) לעדכון תוכנה בגיר אשר פתרה את התקלה שציינת.

ככל הנראה שאצלך הרכב לא עבר זאת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מדובר בפוקוס דגם 2006 כך שהוא אמור להיות דור 2.

התופעה מוזרה ומעצבנת במיוחד - אנסה להכניסו לטיפול לכיוון גיר / מנוע.

זה לא קורה בקיק דאון אלא בלחצה חלקית / מלאה (לא קיק דאון) על דוושת הבנזין לצורך האצה,

בעיקר במהירויות של בין 70 ל90. בכלל מוזר למה הרכב מנסה להוריד הילוך במצב כזה,

כי כשניסיתי בהעברת הילוכים ידנית הרכב הגיב יפה בלי הורדת הילוך - סתם מוריד הילוך וזה מעצבן.

האם גם במאזדה 3 יש תופעה מעצבנת כזו ? למיטב ידיעתי למאזדה 3 ולפורד יש אותה תיבת הילוכים.

פורסם

כפי שהציעו לך, גש למוסך.

הניחוש שלי: אין לך שום בעיה בתיבה. במהירות שבה אתה מבצע את הניסוי הזה (סביבות 70-80 קמ"ש) התיבה בהילוך רביעי והמנוע בסל"ד נמוך, בו המומנט שהוא מסוגל להפיק נמוך אף הוא.

אתה לוחץ באופן חלקי על דוושת התאוצה. המנוע מנסה להאיץ, אבל לא ממש מצליח (בגלל חולשתו הבסיסית + סל"ד נמוך + רכב לא קל). אחרי שניה או שתיים התיבה מורידה הילוך (ה"חצי הילוך" שאתה מתאר הוא ממיר המומנט שנעילתו משתחררת בגלל פקודת ההאצה).

זהו.

פורסם

ואפשרות נוספת - תתחיל לנהוג ברכב באופן "ידני", קרי:

הפעלת ה - O.D.OFF ובמידת הצורך גם להוריד ידני ל- 2. זה ימנע ממך את המשחק המעצבן שבו התיבה משחקת בין ההילוכים 2 ו-3.

אני נוהג ברכב עם שישה הילוכים ותמיד במוד הידני.

פורסם

לפוקוס דור 2 אין טיפטרוניק?!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...