Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחה"צ טובים לכולם!

ובכן, קיבלתי את הרכב, סיאט לאון 20VT, שנת 2002. עכשיו הגיע הזמן לתכנן מערכת! 8)

אני רוצה להכניס מערכת + אזעקה + בניה\עבודה, בתקציב של 10,000 ש"ח.

המטרה היא מערכת איכותית עד כמה שניתן בתקציב הזה.

מינימום כסף על בניה: עדיף שהכל יהיה מוחבא בבגאז'.

אני מוכן ואפילו מעדיף לקנות חלק מהרכיבים משומשים כדי להשיג כמה שיותר בתקציב הנתון.

בקיצור, מקסימום SQ בתקציב הנתון הזה.

המערכת תשמש לשמיעת כל סוגי המוזיקה (גם ג'אז, קלאסי, וכו'), אבל בעיקר למוזיקת טראנס\דאנס, פופ, ומוזיקה שחורה.

עד כמה שידוע לי יש בכל אחד מ-4 הדלתות (קדימה ואחורה) מקום למידבאס עד 6.5 אינץ' בתחתית הדלת ומקום לטוויטר למעלה. שמישהו יתקן אותי אם אני טועה. כמו כן - הבגאז' לא קטן, אבל אני לא מעוניין לחסל את כולו על המערכת.

דרישות:

1. Head Unit: או משהו מבוסס דיסק קשיח שאפשר לסנכרן אליו קבצים, או משהו שקורא CD/DVDים צרובים - אולי אפילו צ'נג'ר. חובה שידע לנגן MP3ים, יהיה נחמד אם הוא יכיר גם APE/OGG/FLAC וכו'. כמו כן יהיה נחמד אם תהיה לו תמיכה בדיבורית Bluetooth אחרת אני צריך להוסיף דיבורית חיצונית.

2. עוצמה: לא חשוב במיוחד. שהקומפוננטים ידחפו בעוצמה יפה, אבל לא מחרישה (חבל על האוזניים, אני עוסק במוזיקה). הסאב יכוון בהתאמה לקומפוננטים ולכן לא צריך להיות חזק במיוחד, אין לי שאיפות ל-SPL.

3. איכות סאונד: זה הקטע החשוב לי, ואני אפרט מה הציפיות שלי -

דיוק ומהירות תגובה: זה דבר שחשוב לי מאוד. Time Alignment הוא חובה. כמו כן, אני מחפש סאב וקומפוננט מהירים שידעו לתת סאונד "הדוק" ומדוייק מאוד גם במוזיקת מהירה כמו טראנס.

ניטרליות: חשוב לי למדי שיהיה סאונד מאוזן וניטרלי. צריך סוג כלשהו של אקולייזר (פרמטרי ו\או גרפי), חיצוני או בתוך ה-Head Unit.

במה: קצת פחות קריטי. זה ממש לא רכב לתחרויות SQ (בכל זאת התקציב מוגבל). אני גם לא כ"כ רוצה להתחיל להתעסק עם פודים ובניות, ולא רוצה למשוך עיניים.

---------------------

בתור התחלה, אני רוצה לחלק בערך את ה"עוגה" של התקציב (10K).

כיצד לדעתכם כדאי לחלק את התקציב בין החלקים (זכרו שאני מוכן לקנות רכיבים משומשים, במידה וזה כדאי):

Head Unit, מגברים, רמקולים, קרוסים אקטיבים או פסיבים, בידוד אקוסטי, פרוססורים\אקולייזרים כאלו או אחרים (?), צ'נג'ר (?), דיבורית חיצונית (?), אזעקה, בניה פשוטה וחבויה לבגאז', עלות עבודה למתקין.

תודה רבה!

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחה"צ טובים לכולם!

ובכן, קיבלתי את הרכב, סיאט לאון 20VT, שנת 2002. עכשיו הגיע הזמן לתכנן מערכת! 8)

אני רוצה להכניס מערכת + אזעקה + בניה\עבודה, בתקציב של 10,000 ש"ח.

דרישות:

1. Head Unit: או משהו מבוסס דיסק קשיח שאפשר לסנכרן אליו קבצים יש לקלריון אבל להם אין טיים אליינמנט, או משהו שקורא CD/DVDים צרובים - אולי אפילו צ'נג'ר. חובה שידע לנגן MP3ים, יהיה נחמד אם הוא יכיר גם APE/OGG/FLAC וכו' אין חיה כזו. כמו כן יהיה נחמד אם תהיה לו תמיכה בדיבורית Bluetooth אחרת אני צריך להוסיף דיבורית חיצונית.

אם טיים אליינמנט חשוב לך (ולא ברור לי למה) אזי אתה צריך אלפיין 9855 משומש (אין חדש עד כמה שאני יודע) 2000-2500

2. עוצמה: לא חשוב במיוחד. שהקומפוננטים ידחפו בעוצמה יפה, אבל לא מחרישה (חבל על האוזניים, אני עוסק במוזיקה). הסאב יכוון בהתאמה לקומפוננטים ולכן לא צריך להיות חזק במיוחד, אין לי שאיפות ל-SPL. קומפוננטים אתה חייב לשמוע בעצמך המומלצים הם המורל האטון וההרץ הי אנרג' ואולי הפוקאל כולם בסביבות ה2000+-

תצטרך מגבר אני ממליץ לך לייבא מארה"ב את הסאונדסטרים טרנטולה TRA960 הוא יעלה לך כאן בסביבות ה2200 ש"ח

סאב אני ממליץ לך על פניקס גולד קסנון ZR אתה יכול למצוא משומש וחדש עולה בסביבות ה800 ש"ח

מה שישאיר לך בסביבות ה2000 להתקנה ובידוד

תודה רבה!

הדיעות שלי באדום , לגבי בניות של פודים וכיו"ב אם אתה הולך למתקין טוב זה אפשרי לבצע עם מה שפחות תשומת לב . וזה יתן לך אפשרות לרכוש HU אחר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

9855 אתה יכול למצוא ב2200 שקל חדש מBUB פה בפורום,

לסוג המוסיקה שאתה ציינת שאתה שומע אני הייתי הולך על הרץ הי אנרג'י, לפי דעתי יש להם גם מיד חזק וגם טוויטר חד ומפורט,

אבל ממש לא קורע עור תוף כמו של פוקאל, יתאי לך למוסיקה.

לי יש את הפניקס גולד ZR ואני ממש ממש אוהב אותו מדוייק וחזק.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לא ממליץ על הפוניקס גולד בכלל

ההי אנרג'י סט מעולה

אולי גם סאב של הרץ?

אני שמעתי את ה250 D 250 RMS

אולי סאב מסדרת ההי אנרג'י 450 RMS

ה10 וה 8 מאוד מדוייקים

והמחיר עומד בתקציב

פורסם

אם אני לא טועה (ואני לא) היה (או שעדיין יש) לבחור את האדייר אודיו שיבה - ולטעמי הוא אחד הסאבים היותר מהירים ומדוייקים שיש בארצנו. השאלה שלי היא האם הוא יותר מדוייק מה-ZR של פיניקס גולד או ההרצים למיניהם? אם לא תמליצו לו באמת על הסאבים הנ"ל. אם כן אני ממליץ לו להישאר עם האדייר אודיו.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה לכולם!

אני מופתע לדעת שיש בנמצא בסה"כ הד יוניט אחד שתומך ב-Time Alignment. זה כן דרוש לי, אני מאוד רגיש לסאונד שמגיע באיחור (כמו באס מהבגאז').

1. האם נכנס בתקציב איזה פרוססור בשביל Time Alignment ו\או EQ? (נגיד שאני לא רוצה להיות מוגבל רק ל-9855)

2. לגבי השיבה - אני יודע שסאב הזה לא רע בכלל, וגם מצטיין ב-XMAX מרשים. האם הוא באמת סאב SQ? לטעמי האישי הוא די מדוייק, אבל אני לא בטוח שהוא מהיר\מדויק כמו סאבים יקרים יותר.

3. האם נכנס בתקציב (והאם בכלל כדאי להכניס בתקציב כזה) Bi Amping?

אני רוצה לחדד - עוד לא שאלתי לגבי המלצה לרכיבים, לא שזה רע לקבל המלצות כבר מעכשיו :wink:

אני רוצה לשמוע את דעתכם כיצד הייתם מחלקים את התקציב בין הרכיבים? על מה הייתם מוותרים (נגיד BiAmp או EQ/DSP חיצוני או רמקולים אחוריים פשוטים) ועל מה לא? כמה כסף להשקיע במגברים וכמה בסאב, וכו'. מה כדאי לקנות משומש ומה לא.

בכל זאת, לא מדובר על תקציב בשמיים, ואני רוצה לשים אותו על הדברים שישפיעו הכי הרבה על איכות הסאונד.

פורסם

באס שמגיע באיחור הרבה פעמים אפשר לפתור את הבעיה בלי ב T A , כמובן שזה עוזר אבל לא מחייב כלל וכלל, מכשיר נוסף שכולל את הפונקציה הזאת הוא הקלריון 955 וגם לאקליפס יש דגמים שתומכים ב TA אבל אני לא בטוח איזה דגמים (אלו מכשירים שחורגים מהתקציב).

יד שניה מגברים לדעתי אבל לקנות חופשי מיד שניה כמובן לבדוק אותם ,הם הכי פחות מועדים לפורענות מבחינת תקלות, רדיו דיסק עם אחריות לדוגמא לעוד שנתיים גם בהחלט אפשר לקנות( מתייחס במיוחד לאחריות של היבואנים שנותנים 3 שנים אחריות), HU יד שניה בלי אחריות אישית לא הייתי קונה, קרוסים ואקוולייזרים אין בעיה עם יד שניה, רמקולים הם קטע בעייתי אבל אם לדוגמא אתה יודע שמשהו קנה אותם חדשים והם היו בשימוש רק אצלו ולא היו תקלות גם כן אחרת קצת יותר בעייתי

כל מה שרשמתי זה הקווים שהנחו אותי אישית לקניית הציוד שיש לי כרגע

פורסם
באס שמגיע באיחור הרבה פעמים אפשר לפתור את הבעיה בלי ב T A , כמובן שזה עוזר אבל לא מחייב כלל וכלל

דני או מישהו - אתם יכולים להרחיב על העניין?

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לפתור איחור באס ללא Time Alignment היא באמצעות שינוי פאזה.

זה יכול לעזור, אבל זה עדיין לא יושיב את הבאס בדיוק במקום.

השינוי שהיה לי ב-106 כתוצאה מ-Time Alignment היה משמעותי מאוד ומורגש. לאחר כמה דקות של כיוונונים, הסאב התחבר לקומפוננט בצורה כמעט מושלמת.

עדיין מחכה לדעותיכם בנושא הכדאיות של Bi-Amping ופרוססור\אקולייזר חיצוני, בתקציב הנתון.

פורסם
תודה לכולם!

אני מופתע לדעת שיש בנמצא בסה"כ הד יוניט אחד שתומך ב-Time Alignment. זה כן דרוש לי, אני מאוד רגיש לסאונד שמגיע באיחור (כמו באס מהבגאז').טיים אליינמנט לא נועד למנוע איחור של הבאס , הוא נועד ל"פצות" על המרחק בין הקומפוננט השמאלי לאזני הנהג ובין הימני שצמוד לאוזני הנהג (הפוך )

את הבעיה(אם יש) של סאב שמופיע באיחור , זה מצב שבו אתה לא שומע את הסאב כאילו הוא מקדימה וזה אומר שלא עשו כיוונים נכונים

הדרכים העדיפות זה בתלות במתקין בניות/פודים ועוד טריקים שאני אישית לא מכיר ( יש טובים ממני בפורום , אני אלך למתקין) ואז לא צריך TA

1. האם נכנס בתקציב איזה פרוססור בשביל Time Alignment ו\או EQ? (נגיד שאני לא רוצה להיות מוגבל רק ל-9855) פרוססור יעלה הרבה יותר מHU שמכיל את הדברים האלו אלא אם כן תמצא מציאה

2. לגבי השיבה - אני יודע שסאב הזה לא רע בכלל, וגם מצטיין ב-XMAX מרשים. האם הוא באמת סאב SQ? לטעמי האישי הוא די מדוייק, אבל אני לא בטוח שהוא מהיר\מדויק כמו סאבים יקרים יותר.לא שמעתי אותו אישית אבל אני מאמין שלא תמצא משהו יותר טוב (בהרבה) עד שלא תגיע לIDMAX

3. האם נכנס בתקציב (והאם בכלל כדאי להכניס בתקציב כזה) Bi Amping? לא כ"כ כי תצטרך לרכוש מגבר מונו טוב וזה מוסיף עוד 1000-2000 ש"ח להוצאה

.

אני בתקציב הזה , שהוא מכובד , אבל לא מספיק להשתגע בו הייתי הולך ע"פ התקציב שארגנתי לך בחלוקה לרכיבים , למרות שאם זה היה שלי אזי הייתי קונה קלריון ב1700-1800 ומשקיע טיפה יותר אצל מתקין שיסדר לי את הכיוונים ובניות כך שלא תהיה לי בעיה של TA ושל קרוס (שחסר לו) ,

אישית אני מעדיף לשמוע FLAT ואני לא אוהב איקולייזר (באופן עקרוני השתמשתי פעם באחד עים 30 ערוצים ולשנות כול פעם (בתלות בסוג המוסיקה) ולבדוק שזה יוצא טוב עלה לי על העצבים) אז לי זה לא חסר . יש אנשים שבגלל זה החליפו HU , היכן אתה על המישור הזה אתה יודע

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה יהודה!

לגבי איחור הסאב - אני לא מבין איך ניתן לסדר את זה באמצעות "טריקים". למיטב ידיעתי לוקח זמן מה לגל לצאת לדרכו (תלוי בתיבה, בתיבה סגורה מדובר על דיליי יחסית קטן) ויש לקחת בחשבון את הזמן שלוקח לגל הקול להגיע לנהג.

אני גם אוהב לשמוע כמה שיותר נייטרלי, אבל לפעמים הסביבה עצמה משפיעה על היענות התדרים. יש פיקים\חריצים בתדרים מסויימים, ולפעמים רוצים לתת Roll Off עדין לתדרים למעלה או למטה.

שאלה נוספת - בד"כ ב-Time Alignment מכוונים את הבמה כך שתהיה מול הנהג (במקום באמצע הדשבורד?)

פורסם

עם שינויי פאזה ובנוסף עם שינויי בחיתוכים של הסאב והקומפוננט וגם עם משחק של התיבה. לפעמים במקום שהסאב יסתכל קדימה שהוא יסתכל אחורה או ימינה, אפשר להגיע לתאימות טובה מאוד כי כל שינוי במיקום התיבה זה כמו שינוי פאזה ב 45 מעלות ולא ב 180 וככה אפשר להגיע לשלמות או כמעט שלמות, כמובן שזה לפעמים בלתי אפשרי אבל אפשר לנסות זה לא עולה כסף.

עם T A אפשר לכוון את הבמה לכמעט כל כיוון, שאלה של העדפה יש כאלה אוהבים שהבמה נמצאת באמצע הדש יש כאלה על ההגה, כל אחד והטעם שלו

פורסם
תודה יהודה!

אני גם אוהב לשמוע כמה שיותר נייטרלי, אבל לפעמים הסביבה עצמה משפיעה על היענות התדרים. יש פיקים\חריצים בתדרים מסויימים, ולפעמים רוצים לתת Roll Off עדין לתדרים למעלה או למטה.גם בביית יש (אומנם הרבה פחות אבל יש) ובביית שומעים כמעט הכול כי זו סביבה שקטה יחסית באוטו שזו סביבה רועשת (לא רכשת מרצדס או רולס רוייס לצערך:lol: ) , לי אישית לא נראה , אבל כול אחד וטעמו

שאלה נוספת - בד"כ ב-Time Alignment בTA לא מכוונים כלום זה עוזר לכיוון במה אבל מה עושים מתקינים שבא אליהם לקוח שאין לו HU עים TA ? יש כמה דרכים לעבוד גם בלי TA מכוונים את הבמה כך שתהיה מול הנהג במה טובה היא במה שבא אתה מרגיש שהבמה היא מקצה המכונית מימין לשמאל ועומקה הוא מחוץ למכונית (אמצע מכסה מנוע) , האם היא תהיה גבוה או נמוך תלוי בהעדפותיך וביכולת של המתקין לעבוד עם הדגם הספציפי של המכונית שלך (במקום באמצע הדשבורד?)

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

טיים אליימנט בא לשפר את המיקום הפיזי של הרמקולים.

במילים אחרות, אין תחליף להתקנה נכונה (זוויות ובידוד) ומשחק עם פאזות, אך ברגע שמגיעים למקסימום האפשרי - טיים אליימנט נותן את הטאצ' הסופי וניתן להגיע בעזרתו לתוצאה טובה מאוד.

עם זאת, טיים אליימנט עם חברו בי-אמפינג יכול לשפר באופן משמעותי את הסאונד המתקבל כי הוא נותן אפשרות משחק מסויימת לדרייברים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תקציב לא רע בשביל מערכת איכותית.

הייתי הולך על הגברה פאסיבית, כי לפי מה שאני מבין, חשובה לך האיכות. בשביל להגיע לרמות טובות עם BI-AMPING צריך להשקיע קצת יותר (יותר מגברים, HU בעל חיתוכים מלאים ואיכותיים והקרוס ב 9855 לא מספיק טוב בשביל זה, מניסיון. ואני לא אפרט יותר מזה כרגע). אגב, לא תמיד זה משתלם מבחינת התוצאה. ניתן להגיע לרמות מעולות בהגברה פאסיבית.

אלמנטים - זה כבר עניין של טעם אישי. לך תשמע רמקולים שונים. עצתי היחידה - אל תשאל מה אתה שומע ואל תשמע את המחיר (תרתי משמע...), זה יעזור לך לגבש דעה אוביקטיבית.

לגבי סאב - לך על הגברות בינוניות. 400 וואט מקסימום, לא צריך יותר מזה לצרכיך, ממה שהצלחתי להבין.

כל עליה מאזור ההספק הזה, תגרור אחריה - מגברים יקרים יותר, כבלים (CAPACITORS) וכו'.

מציע לך לשמוע מגוון רמקולים - מורל הייבריד/עלית, פוקאל K2P, הרץ HI-ENERGY, בוסטון.

לא לשלול רכיבי יד שניה, ביחוד מהפורום. אנשים שמפרסמים כאן הם בד"כ אנשים שמבינים ושיודעים להעריך ולשמור על הרכיבים.

אתה מוזמן להתייעץ באופן פרטני לאחר שתשמע מערכות והצעות שונות.

בהצלחה!

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

לפתוח התדר בתאכלס פה לא יובילו אותך לכלום אתה צריך לישמוע סאבים,קומפוננטים ומערכות של אנשים אחרים בכדי לגבש דעה של איפה אני עומד או ומה אהבתי ומה אני הולך ליקנות..להמליץ בפורום אנחנו יכולים אבל המלצה פה זה כמו חתול בשק אם אתה לא שומע לך תידע אולי 4 אנשים אהבו ואתה לא תאהב לך תידע לכן אני מציע ללכת לאחד המיפגשים לישמוע ציוד ,ללכת לחניות אודיו ולבקש לישמוע גם ורק אז ליקנות....

בחיים אל תעשה קנית של רכיבי אודיו רק על בסיס המלצות.. שמע לפני!:idea:

• תוכן חדש...