Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאמין לי שזה על קצה המזלג. אנחנו עוד היינו מקרים קלים לעומת מה שקורה בבית לוינשטיין או רעות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתחילת הרישיון שלי הייתי כמוך אפילו אני חושב שיותר גרוע אפילו מבלי שאני מכיר אותך.

בתחילתו של הרישיון שעוד הייתי חצי שנה הראשונה לרישיון עשיתי תאונה,למזלי מאלוהים שעשה עלי ועל חבר שלי נס והציל אותנו.

לפני התאונה הייתי נוסע על גדר "מטורף",הייתי נוסע כמה שרק אפשר להגיע בכביש,כמה שהאוטו יכול ככה הייתי נוסע.

אני לא מציין דוגמאות למהירות שאנשים פה לא יגיבו לזה כי זאת אינה המטרה.

לאחר מכן כמו שאמרתי קרתה לי תאונה שניצלתי בנס.

אני באתי מרחוב צדדי ובאמצע היה כביש והייתי צריך לעבור לצד השני,השעה הייתה 4 ועשרים לפנות בוקר.

חשבתי מי כבר יכול להסתובב בשעה כזאת,במיוחד ברחוב שכמעט לא עוברות שם מכוניות.

העפתי מבט או 2 ופשוט עברתי,על המזל שלי הופיע מכונית אשר באה במהירות נכנסה בי ועשינו אני וחבר שלי באוטו 360.

האוטו עלה בסוף על המדרכה ובמזל אבל ממש מזל לא היה מכוניות בצד השני שהאוטו עף אליו ולא קרה כלום.

לאישה שנכנסה בי לא קרה כלום ולנו במזל לא קרה כלום,אלוהים כנראה רצה להגיד לי שכדי להרגיע ומהר.

מאותו היום הבנתי טוב טוב שהכביש זה לא משחק,והפעלת האוטו זה גם כלי רצח בכוונת תחילה.

היה לי ביטחון כמו שאומרים "מופרז" , כיום אני נוהג שונה לחלוטין ומסתכל 300 פעם לפני שאני פונה אפילו שמאחורי מופיעים בראי מלא ישראלים עצבנים וכועסים.

כיום אני נוסע במהירות המותרת ולא משחק עם הכביש משחקים,אני את הלקח שלי למדתי בדרך הקשה.

תוריד את הרגל מהגז,אז תגיע עוד דקה לא יקרה כלום,אני יודע שזה קשה כי הייתי בעצמי כזה שכל הזמן רגיל ללחוץ ופזיז מאוד שלא מוכן לחכות.

תגיע עוד דקה הביתה אבל לפחות לא תהרוג "בטעות" משפחה שלמה בגלל טעות שלך.

קלוט,האוטו זה כלי רצח אם לא יודעים להשתמש בו נכון.

פורסם
יוסי, כשאתה לבד זה בסדר לנהוג מהר בתוך העיר?

לפותח השרשור: לדעתי אתה פשוט צריך לראות אנשים שבאמת יודעים לנהוג נהיגה ספורטיבית, ולראות כמה יש לך ללמוד.

אני לא נוהג במהירויות מטורפות, אבל אני חושב שבכמה כבישים בין חיפה לנשר אפשר להגיע ל80 קמ"ש בלי שום בעיה. טכנית אפשר להגיע גם כשיש מכוניות בלי יותר מדי סכנה, אבל אני לא עושה את זה. אני מגביל את עצמי לקצת נהיגה ספורטיבית (להזכירכם, יש לי מנוע 1000)

פורסם

תראה לדעתי הרבה ממה שכתבו פה באשכול לא יעזור לך, כי אם תשמע סטנד-אפ ותצחק או שתתחיל להתאגרף אתה תפרוק אנרגיות אבל לא לכיוון הנכון, אתה צריך לפרוק אנרגיות בנהיגה - אבל כמו שצריך.

בינתיים תוכל לעשות זאת באימוני קארטינג (:oops:), או באימונים במגרשים נטושים (אבל תסכן את הרשיון).

כשיכנס חוק הספורט המוטורי (בע"ה) חודש הבא, תוכל "להתפרק" על הרכב כמו בן אדם, בלי לסכן אף אחד חוץ מעצמך.

גם אני מקבל המון אדרנלין מנהיגה, אבל נמנע מלנהוג בצורה שכזו בעיר - יש בזה המון פוטנציאל סיכון כלפי אחרים.

כבישים פתוחים וריקים זה משהו אחר, אמנם אין פתרון נורמאלי עד שיכנס החוק אבל זה אמור להשתנות בקרוב (הלוואי, הלוואי וכל השרים המסריחים האלו יפסיקו למנוע את זה).

שוב - הכי חשוב, תוודא שאתה לא יכול לסכן אף אחד אחר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תקרא את זה

לפני 3 שנים בערך עברתי תאונה קשה - הייתי רדום על ההגה ונכנסתי בעמוד

חשמל ב100 קמ"ש בערך (העמודים הגדולים שמטפסים עליהם)

אני זוכר את הרגע לפני המכה,כשראיתי את העמוד מתקרב ולא היה לי את הכוח

לבלום במכה (יותר נכון בבום) ראיתי הכול שחור והתעוררתי (לפי הקהל שהגיע) אחרי הרבה זמן היה שוטר ליד הראש שלי שראה שאני מתעורר התחיל לשאול אותי שאלות

כמו איך קוראים לי שם משפחה וכ"ו לוודא הכרה,עניתי לו ולא כול כך התרגשתי מהתאונה כי הייתי סה"כ בהכרה,עצמתי את העיניים להריץ הכול בראש והשוטר נבהל

וחשב שאני "צולל" או משהו כזה והתחיל לצעוק לי לתוך האוזן,צעקתי לו די אני שומע

הכול בסדר והוא נרגע

און לאון ניסו לפתוח את הדלתות ולא הצליחו,אז הגיעו החברה הכבאים וניסרו את הצירים,לאחר מכן הגיע הדוקטור עים הצוות והתחיל להרגיע אותי שהכול בסדר\נוציא

אותך מפה...משהו כזה (קשה לזכור בדיוק)

שמו אותי על אלונקה עים תוך לצוואר ושלפו אותי בקלות

בבית החולים (איכילוב) עשו לי בדיקות וגילו שהירך שבורה (ההגה קרס עליה)

הפנים (לסת שמאלית - כנראה מהמכה בקורה ליד הראש של הנהג)

דימום בראש גם (קראו לזה דימום אפידורלי - מאז אני סרוט...סתם...)

הקיצר און לאון ניתוח,כאבי תופת בבוקר שאחרי (כפרת עוונות)

ואמא בוכה שזה היה הדבר הכי כואב באמת יותר מהכול!

קטונתי מלהטיף לכם מוסר או התנהגות כי אני לא חושב שאני ראוי לכך

דבר אחד תזכרו,אבל באמת

כשאתם מכניסים את עצמכם למצבים בעייתים (בכוונה) האנדרנלין אולי מגיע לשמיים

וההתרגשות גואה!

שניה לפני או בפנים או אחרי תחשבו על האנשים שדואגים לכם באמת

תהנו

שלכם,אלעד

אם הפנמת משהו אז את שלי עשיתי

תזכור - אף אחד לא רודף אחריך

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

חבר שלי התהפך עם הג'יפ של אבא שלו, במזל הוא שרד את זה, וזה לא מכביש רטוב, ולא מאלכוהול ולא מכלום, סתם כי הוא לקח את הסיבוב מהר מידי כי זה נותן "הרגשה טובה", הרכב איבד שליטה (בכלל לא בשליטת הנהג אין לו מה לעשות במצב כזה), התהפך...

חבר אחר שלי לפני שנה בערך, באמת ילד טוב חמוד טילים, גם כן האוטו סטה ימינה, לצערינו לא היה שום ברזל או חוצץ שיעצור אותו, עף הצידה ומת במקום.

אין בכלל מה לדבר על העתיד שנמחק לילד, כל החברים והמשפחה וכל השכונה שלו בטראומה אדירה ואמא שלו לא מצליחה להתגבר (וזה רק ההתחלה)...

בא לך ריגושים? אל תתקמצן, לך למכון החלקה, תנהג עם מוסמך לידך, תעשה החלקות ותרגולים כמה שבא לך, תקבל וואחד אנדרנלין והרגשה מדהימה, וכל זה בלי סיכון (כמובן שיש סיכון קטן, אבל פה אתה עם מקצוען שהוסמך לזה יושב לידך ועם רכב שנבדק יום יום לתקינות מקסימלית).

פורסם

אקיצר זו היתנהגות של בנאדם מ[צונזר]

שלצערי גם אני הייתי כזה מ[צונזר]

ועוד כמה חברים שלי היו גם מ[צונזר]ים

סתם איבדנו חברים מרוב [צינזור] של מוחות של היתבגרו בגיל העשרה המאוחר ולא ידענו לקחת אחריות אפילו על עצמנו

אבל לנו אפילו לא טרחו להטיף מוסר,

כי אז לא היתה מודעות כל כך להתנהגות של נהגים צעירים מ[צונזר]ים

אז עכשיו אומרים לך בעדינות שאתה מיתנהג כמו מ[צונזר]

אז קח אחריות על עצמך שלא י[צונזר]ו אותך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה יודע מה סע לבית לווינשטיין ותסייר במחלקות השונות . הייתי שם (לא בגלל תאונה) היה לי בחור אופנוען שיצא משם עם כסא גלגלים (במקרה הטוב) רק כי משוגע אחד לא עצר כשהרמזור אדום ונכנס בו מאחורה

היה שם ערבי משותק לחלוטין כי הוא נסע כמו מטורף (הוא ניסה למרות שהוא אשם לתבוע את קרנית ולקח עו"ד )

ויש עוד

אחרי שתראה אותם ותדבר איתם ותראה איך הם נראים (וזה אחרי בי"ח ואחרי שיקום כלשהו בבי"ח רגיל ) אני בטוח שלא כ"כ תרצה ללחוץ

ואם אתה רוצה תראה את הווידאו הבא מתוצרת YNET אולי תחשוב מה תחשוב אם תעשה את זה למישהו אחר . אם יש לך טיפה מצפון לא נראה לי שתוכל לחיות עם עצמך . אז אתה בטוח שאתה רוצה להשתולל?

ולשם הגינות וגילוי הוגן , אני לא חושב שמהירות הורגת , אני חושב שטעויות נהג , אישית אני לעיתים נוהג מהר ועובדה לא קרה לי אף פעם שום דבר , הענין הוא שאני מרגיש שזה בסדר ואני בריכוז מוחלט במה שקורה מסביבי עם הרכב והכול , אתה נוסע וסומך על לא יודע מה . ואתה גם חושב שאתה משתולל

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בולשיט, תאונות לא תלויות רק בך, מספיק איזה אידיוט שיבהל מירוק מהבהב וידפוק לך בלימת חרום, עם כל הערנות שבעולם אתה לא יכול להלחם בפיזיקה, כשאתה נוסע יותר מהר יקח לך מרחק הרבה (הרבה) יותר גדול לבלום, וכמה שתפגע בו מהר יותר הנזק יהיה גדול יותר (אני יודע שאני אומר כאן דברים שברורים לכל אחד, פשוט לפעמים אתם מדברים שטויות ושוכחים שאתם לא הדבר היחידי בעולם, שתנהגו על כוכב לכת ריק זה אולי יהיה תקף).

פורסם

שבלול, אתה אומר שמספיק אידיוט שבולם חזק כדי לעשות תאונה, אבל זה לא ממש ככה. נכון, הוא יסכן אותי, אבל אם יש עוד אנשים בכביש, אני פשוט לא אנהג בצורה ספורטיבית. אם אני אכנס במישהו ככה, אז זה אומר שאני עשיתי משהו לא בסדר, ושוב, האשמה חוזרת אלי. אני שולט ברוב מה שקורה לאוטו שלי על הכביש, ואם לא, אז זה אומר שאני נהג לא ממש טוב, ולא יודע להעריך את התנהגות הנהגים האחרים ואת תנאי הדרך.

דרך אגב, אני לא ממש אוהב את ההתבטאות שלך, בזה שאתה אומר "בולשיט", ו"אתם מדברים שטויות". אם באת לפורום כדי לקטול אנשים, הייתי מציע לך לעבור לפורום אחר, כי כאן יש לנו רמה מסוימת של דיון.

פורסם

שבלול ,

קצת מצחיק שאתה מתאר שתי תאונות שמקורן בטעות נהג באופן מוחלט ( איבוד שליטה לא כתוצאה מכשל מכני )

מתעקש שהן לא באשמת הנהגים ואחרי כל זה מרשה לומר שאנשים כאן אומרים שטויות. ( כמה שנים יש לך רישיון ? )

בקיצור נראה לי שאתה צריך להתאפס על עצמך לפני שאתה קוטל כאן את התגובות.

לפותח השרשור כמו שראית יש כאן לא מעט אנשים שהיו במצבך, אם תצליח לגלות בגרות ולהפנים שלא בכל מקום ותנאי

ניתן לקחת את הרכב למגבלות שלו ( שכרגע אתה לי יודע להתמודד איתן ) גם הנהיגה שלך תרגע.

אם לא תצליח תלמד זאת בדרך הקשה של איבוד שליטה / תאונה , תחשוב על זה.

פורסם

ראשית כל הכבוד על המודעות לכך שאתה עושה משהו לא בסדר אבל זה לא מספיק.

פשוט תיקח את עצמך בידיים ותבין, שאתה לא רק מסכן את עצמך אלא גם אחרים! וגם אם חס וחלילה בנאדם לא מת בתאונה אלא "רק" משתתק, אתה לא מבין איזה נטל זה על המשפחה ודפיקה לכל החיים בגלל רגע אחד של טיפשות!

תתעלם מתגובות של חברים של "מה אתה נוסע כמו זקן" ו"חיים רק פעם אחת" וכו'. אל תהיה מושפע.

אני לא אומר דברים באויר אני אומר דברים מנסיון כי ככה זה שיוצאים עם חברים והמוזיקה דופקת את המוח ולך תדע איך זה ייגמר.

במקרה הטוב בן אדם יגיע הבייתה בשלום או שיקבל דו"ח\שלילה, במקרה הפחות טוב...

תזכורת קשה מהעבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68308&highlight=%D7%9E%D7%94%D7%96%D7%95%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA

לא עלינו ולא על אף אחד!!!

פורסם

IDANDAVID, אתה בדיוק כמוני, מאז ששמתי מערכת אני נוסע רגוע מפחד שהסאבים יפגעו בדפנות ויהרסו משהו.

בעיקרון אני מידי פעם חייב ללחוץ אבל זה רק כשאני רואה בבירור ממרחק רב שאין בני אדם , חיות או מכוניות בדרך.

אני בכל זאת מנסה להפחית כמה שיותר, ועד עכשיו יצאתי למזלי ממספר כמעט-אסונות רק תודות לזה שנהגתי כמו משוגע פעם וידעתי איך לצאת ממצבים כאלו. מבחינת מהירות אני נוהג רגוע מאוד יחסית, בעיר אני מוריד ל2 בהונדה אקורד וזה שורף קצת יותר דלק אבל אני לא עובר את ה60 כי המנוע מתחיל לצווח וזה אומר לי להירגע עם המהירות, חבל על הקנס (וגם על החיים).

הנהיגה שלי מתבטאת בעיקר בנהיגה רגועה, מידי פעם אני חייב להשתגע קצת בפניות אבל אני עושה את זה רק כשהכביש ריק.

עד עכשיו יחסית הצלחתי להפחית את כמות השטויות שאני עושה, בהתחלה כשנגמר לי המלווה פשוט לחצתי ולחצתי, עכשיו כבר המצב רגוע הרבה יותר, מידי פעם מגיעה איזה פניית אנדרנלין מסוכנת, אני מניח שעד שאני לא אדפוק את הרכב אני לא אלמד.

לדעתי מה שיפתור את הבעיה הזאת שלי ושל עוד אלפי נהגים בארץ, זה פתיחת מסלול.

אני מאמין שאחרי כמה שעות נהיגה טובות על מסלול אני לא אצטרך לפרוק את זה בכביש האמיתי.

פורסם
בולשיט, תאונות לא תלויות רק בך, מספיק איזה אידיוט שיבהל מירוק מהבהב וידפוק לך בלימת חרום ברצינות?!! שמעת על החוק של שתי שניות (במקרה ולא אספר לך עליו אתה חייב לשמור מרחק בינך לרכב לפניך של שתי שניות נסיעה במהירות שלך ) תה יכול להשתמש בדרך בין עירונית בעמודי חשמל אבל אם אתה מתרגל לחשב את זה זה נעשה טיבעי ובשתי שניות אתה יכול לבלום ולא להכנס בנהג שלפניך, עם כל הערנות שבעולם אתה לא יכול להלחם בפיזיקה נכון המקרה היחיד שאני לא יכול להלחם בפיזיקה , זה במקרה ומטומטם עובר נתיב בדייוק לפני ולא נותן לי את הזמן אפילו לבלום ולראות אם אני יכול לזוז הצידה (וזה במקרה ואתה לא מצליח לזכור היכן כול הנהגים מסביבך ומהירותם היחסית ולחשבן בראש אם אפשר לסטות או לא ), אם אתה מרוכז כול הזמן בכביש ובמה שקורה מסביבך 99% שזה לא יקרה לך ואתה צודק כשזה יקרה הפיזיקה תתבע את ליטרת הבשר שלה , כשאתה נוסע יותר מהר יקח לך מרחק הרבה (הרבה) יותר גדול לבלום, וכמה שתפגע בו מהר יותר הנזק יהיה גדול יותר (אני יודע שאני אומר כאן דברים שברורים לכל אחד, פשוט לפעמים אתם מדברים שטויות ושוכחים שאתם לא הדבר היחידי בעולם, שתנהגו על כוכב לכת ריק זה אולי יהיה תקף) אני יודע כמעט רוב הזמן בדיוק ני נוסע סביבי היכן ומה המהירות היחסית שלו אלי ואיך הוא מתנהג , וכשאני נתקל בחירום יש לי תמונה של הכביש במוח אני רק צריך לוודא , אז זה לא אומר שתמיד אוכל להמלט משוטים רצחניים , אבל ב99% כן . ואת האחוז הנותר גם במבתיה אני יכול ליפול ולשבור את הראש .

בקיצר אל תחליט שמדברים שטויות

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

בלי להכנס להרצאות אלו ואחרות.

עשה קורס נהיגה מתקדמת - תבין קצת את ההפרש בין המחשבה שלך לכמה שאתה שולט על האוטו למציאות במצבים בעייתיים כאלו ואחרים - וזה יתן לך פרספקטיבה לעומת נהגים טובים יותר.

סע לעשות ג'ימקנות.

סע על קארטינג להוציא את האנדרנלין.

בכביש ציבורי - המטרה שלך ב98% מהפעמים היא להגיע מא' לב' במהירות ובבטיחות... לאו דווקא בסדר שכתבתי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...