Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר ראשון מזל טוב!

בעזרת השם אני יהיה הבאה שלא בעוד הרבה זמן יביא לנו עוד פוני זקן לארץ.

(חולם על fastback, אבל כולנו תקועים במחלה הזאת אני חושב).

מישהו יודע על אחת fastback או לא למחירה בארץ, מהשנים האלו, שזקוקה לשיפוץ?

פורסם
אם תמצא המחיר יהיה בשמים

תוסיף פחחות שתעלה קרוב ל 40

ועוד יבוא של חלקים ומכניקה וכו

אתה מגע ליבוא של אחת מושלמת

מנסיון, מחזק את הדברים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

שורה תחתונה נכון אין כמו ליבא אחת משופצת, אבל זה לא אומר בזה שיבאת אחת סיימת את העבודה, צריך לדעת מה להביא ... יש שם דילים מצויינים אבל לדוגמא לא הייתי מיבא לארץ מוסטאנג עם דראמים מקדימה כי ההסבה יותר מידי יקרה (סתם דוגמא).

בקשר לשיפוץ בארץ, לצערי אין מספיק בעלי מיקצוע אשר מבינים בפורד אמריקה מה שמקשה על שיפוץ ,כמו כן המחסור הגדול בחלקים בארץ וגם העלות הגבוה יותר באופן יחסי ל GM ,לא נקרא למוסטאנג כרכב עממי וקל לשיפוץ אני חושב שאם האוטו שלי ספציפית לא היה משופץ בארה"ב אני לא חושב שהייתי מגיע למצב שהוא נמצא בו היום ובטוח לא היה לי את היכולת והביטחון לשפר אותו .

מצד שני, שאתה משפץ את האוטו שלך לבד (כמו שדודי עושה ) אתה יודע מה עשית ברכב שלך , אתה מכיר את הבסיס של הרכב לרמת הבורג (כמו ליאור אומר 8) ) .

שורה תחתונה אני חושב שהאופציה של היבוא הכי עדיפה ........

אבל אם לשפץ או לקנות בארץ... רק לבד! אני לא סומך על בעלי מיקצוע .

נקנח בסירטון של המוסטאנגים הכי יפות בארץ!

הלינק המדליק----> כאן!

סרטון שיפוץ מוסטאנג 68

הלינק המדליק----> כאן!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

קובי, התשובה שלך טובה למי שרואה את המוסטנג כרכב ספורטיבי שצריך לשפר אותו לביצועים ולכן למשל יש חשיבות לשיפור המעצורים מדראם לדיסק או לחיזוק המערכות המיכניות.

אבל אם אתה משמר רכב לאספנות ונסיעות נינוחות של כמה עשרות ק"מ בשנה, אז אין הבדל באיכות השיפוץ בארץ או בחו"ל.

ההכללה שלך על בעלי מיקצוע בארץ היא כמו כל הכללה. כמו כל דבר בחיים, איכות עולה כסף, והדבר נכון גם לארה"ב או לגרמניה.

ההבדל העיקרי הוא כספי. היות ואני עובר את התהליך אני מסכים שלקנות מוסטנג או כל רכב אחר בחו"ל ולשפץ אותו שם, יהיה זול יותר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

אם אני יקנה מוסטנג זה רק בשביל לשפץ בעצמי, בגלל זה אני מחפש רכב לפני שיפוץ.

רכב משופץ על ידי מישהו אחר אפילו אם אני יקבל אותו במחיר נמוך, לא עושה לי את זה.

בני, כמה מעבודת הפחחות אתה עשית? היה לך פחח שעבד לצידך?

כולם מדברים על עבודת פחחות של 30-40 אלף, אבל אם אני מכין את הרכב בצורה מלאה מפרק מנקה ואפילו עושה יסוד, כמה יעלה לי רק הצביע אצל פחח (פשוט אין לי קונטיינר נקי מאבק בבית :-D )

פורסם

יש הבדל מהותי בין אנשים שמשפצים רכבים לבד לבין כאלה שלוקחים לבעלי מיקצוע,

דודי לדוגמא ואבא שלו מרק משפצים לבד הכל! וזה מדהים.

הכי קל לקחת לבעל מיקצוע, אבל אין כמו מלאכת כפיים עצמית .

בני,לגבי הדרמים, לא מדובר בנושא של רכבי ספורט ,זה דבר ביטחותי בסיסי שצריך לשאוף אליו

הרי הוכח מעל כל ספק שדראם קידמי לא ראוי בגלל זה הוא הוחלף ועבר מהעולם.

אספנות זה דבר טוב ויפה, קלאסיות זה דבר טוב ויפה, אבל אני לא חושב שזה יעניין מישהו בשעת חרום שקפץ לי חס וחלילה מכשול לכביש או בן אדם או בעל חיים או בירדות של ירושליים בטיול מנהלתי עם חבריך במועדון.

לגבי בעלי המקצוע לפורדים, בעלי ה 6 צילנרים הרוויחו ביג טיים המנוע פשוט ונפוץ ורוב המכונאים יודעים להתעסק איתו.

אין בעל מוסטאנג V8 אחת בארץ שיכול להצביע על בעל מיקצוע 100% שיעשה אוברול למנוע V8 של פורד ויכולו לסמוך על זה שזה יסע כמו צריך.

בגלל זה אנשים פה מיבאים מנועים על ימין ועל שמאל.

אני חייב להדגיש שהדברים הללו נאמרו רק על פי דעתי האישית בלבד.

פורסם

לגבי בעל מיקצוע או לבד, זה תלוי גם בידיים של החובב. יש כאלה שעצם ההחזקה של הרכב העתיק עושה להם את זה והם פחות מתענינים בתהליך השיפוץ. ויש כאלה שלהפיח חיים בגרוטאה עושה להם את זה. אני גם וגם אבל את המוסטנג, כדי להשיג תוצאה טובה (והכי טובה) שלחתי לבעלי מיקצוע. (בעברי רשומות שתי מכוניות ששיפצתי לבד, כך שאני מכיר את כל הצדדים גם האיכותיים).

ביחס לברקסים כבר דשנו בזה ולא ארחיב.

פורסם

כולם מדברים על עבודת פחחות של 30-40 אלף, אבל אם אני מכין את הרכב בצורה מלאה מפרק מנקה ואפילו עושה יסוד, כמה יעלה לי רק הצביע אצל פחח (פשוט אין לי קונטיינר נקי מאבק בבית :-D )

ה"מפרק, מנקה ואפילו עושה יסוד" זה רק חצי עבודה כי שכחת את "המתקן" כלומר, תיקון חורים, הלחמת טלאים יישור וליטוש. לפעמים יותר זול להחליף את החלקים ובמוסטנג זה קל יחסית וזול יחסית ואפילו יותר זול באופן מוחלט אם אתה עושה את זה בחו"ל (כלל האצבע שלי אומר שעל כל חלק כמו כנף או מכסה אתה צריך להכפיל את המחיר הקטלוגי עד שהוא ינחת ליד המוסטנג בארץ).

כלומר העסק הרבה יותר מורכב ומסובך ואל תשכח שבמהלך השיפוץ מתגלים דברים, במיוחד בחלקים פנימיים ולא נגישים.

בנוגע למחיר שציינת, אל תשכח שהחלפת חלקים זולה יותר מתיקון חלקים.

פורסם

מסכים איתך לגבי החלפת החלקים.

אבל יש בעיה שבזמן האחרון השוק האמרקאי מוצף בחלקים שמיוצרים בסין כולל חלקי מתכת אולי לפעים עדיף למצוא חלקי New old Stock

למרות שהם ממש נדרים.

בני את יבאת עכשיו המון פחים לאוטו מהנסיון שלך איך הם?

פורסם

מה שאגיד לך יוכיח את מה שאמרת ביחס לפחים מסין וNOS

הפחים מסין לא הכי מדוייקים ויש לעשות עבודת הכנה של יישורים וכיפופים. הם גם לא זהים, כלומר דלת שמאל יכולה להתאים ודלת ימין צריך להתאים..אל תשכח גם שמדובר ברכב שהתעוות קצת במשך השנים. בכל מקרה החלקים לא רעים ובטח עדיפים על תיקון החלק הישן.

NOS תמיד טוב ובדרך כלל יש חלקי פח למוסטנג אי אפשר לברוח מהתאמות בגלל מצב הבודי אחרי 40 שנה. שיטוט בהרשי וקרלייל יכול להניב תוצאות לא רעות אבל יקרות מהחלקים התחליפיים.

אגב, וקטע מעניין, אם תראו את הפלקון שלי בתמונה שבשירשור שלי על שיפוץ המוסטנג, הגריל הוא NOS שקניתי באריזת הקרטון המקורית משנת 1960... אני שומר את האריזה לשיעורים שאני מעביר על איכות נייר וקרטון כי קל מאד לתארך אותה..

פורסם

שמע, בני אמר לך להכפיל את מחיר הקטלוג.

אני אגיד לך משהו יותר פשוט: תכפיל ב 10, זאת אומרת שכל דולר שם זה 10 שקלים פה .

בנושא של בעלי מקצוע בארץ, כמו שקובי אמר הרמה פה הממוצעת, לא גבוה ומה שטוב יקר.

מה שנחשב טוב זה לא תמיד הכי טוב. אני לא מאמין שיש בעל מקצוע שהיה מגיע לרמה שאבא שלי עשה באוטו. כשאתה עושה לבד דברים אתה יודע בוודאות ובדיוק מה נעשה על האוטו, ויודע שלא חיפפו מתחת לכנף כי לא רואים את זה ויש שם זפת שמסתירה הכל.

בקשר לפחחות לבד - וואלה אם יש לך ידים טובות, סבבה אני בעד, אבל שהמוסטנג לא תהיה האוטו הראשון שלך. זה לא אוטו לניסיונות, אז אם יש לך ידע כלים ניסיון זמן אז סבבה, אם לא תלך לפחח.

עכשיו אתה יכול ללכת לפחחות גם ב 10, אבל קח בחשבון שזה לא רמה גבוה והרבה חומר יהיה לך על האוטו .

מבחינת מחירי צבע אז כך:

תלוי אם אתה עושה דו שכבתי או ברק ישיר ואיזה איכות של צבע פוליאסטר סיקנס לקה וכו (חומרים ).

אני אישית שמתי רק על פוליאסטר, שזה השלב הראשון של ההכנה, 1400 שקל כי שמתי את הכי טוב שיש בשוק. רק חומר של הצבע אני הולך להגיע לעלות של 5 אלפים אם לא יותר .

צבע ברמה גבוה דו שכבתי אתה מגיע בשקט ל 10-15 אלף שקל .

הכל תלוי מה אתה רוצה .

מבחינה מכנית אני לא הולך להיכנס שוב לנושא הזה של 8 או 6 צילינדר ואיך מוסטנג צריכה להיות,

טחנו את זה מספיק בפורום וכל הזמן שרשורים ננעלו בגלל זה .

בקיצור, מנועי 6 צילינדר אין לך בעייה איתם "יחסית" ואפשר למצוא מנועים וחלקים, אפילו עשיתי אוברול למישהו לא מזמן ומצאתי הכל בלי ממש לשבור את הראש.

V8 זה קשה בארץ. תחילה אתה צריך לעשות הסבה אם האוטו שלך הוא 6 צילינדר .

אחר כך למצוא מנוע שזה סיפור אחר, כי אתה לא רוצה מנוע עצלן של טנדר ואתה רוצה משהו ספורטיבי (לי לקח משהו כמו שנה של חיפוש כאשר בחצי שנה האחרונה זה היה ממש טירטור וקניתי רק לפני שבועים ) .

זהו - קח בחשבון שהמחירים בארה"ב כבר לא זולים, ופסטבקים נעים שם על 15-25 אלף $, תלוי ברמה .

קופה אתה יכול לקנות ביותר זול וגם פתוח .

שוב קח בחשבון שאם תביא פרוג'קט קאר יהיה לא לא פשוט - כמובן שתלוי ברמה שתרצה להגיע אליה.

נקודה נוספת - הדולר נמוך אז אם אתה רוצה עכשיו זה זמן טוב.

לפי הערכה גסה שלי, פסט-בק מיבוא בארץ אתה מגיע ל 120-150 אלף שקל.

שיפוץ אצל בעלי מקצוע יקח לך שנה לפחות ותגיע לאותו מחיר.

mustang 67 GT, 302 engine t5

• תוכן חדש...