Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי אין בקטנועי 50 סמ"ק מצמד צנטרפוגלי אלא וארייאטור, ובכל מקרה המנגנון הזה גדול וכבד בסדר גודל מהנדרש למכסחת 3.5 כ"ס.

לכל חרמש כיסוח, מגזמת רגילה, מגזמת גובה ומשור שרשרת יש מצמד צנטרפוגלי. הבעייה היא שמהירות הסיבוב של מנועי מכסחות נמוכה לעומת מהירות הסיבוב של הציוד הנ"ל - משורי שרשרת למשל מסתובבים ב-10,000 סל"ד ואף יותר וגם חרמשים מגיעים ל-8,000 סל"ד בערך. יכולת ההצמדה תלויה במהירות בחזקה שנייה ולכן מצמד כזה צפוי להחליק אם תנסה להעביר דרכו ישירות את המומנט שמפתח מנוע המכסחת.

למיטב ידיעתי מנגנון הנסיעה של מכסחות דשא מתנייעות מבוסס על חגורה טריזית שפשוט מחליקה, ולהנעה מותחים אותה בעזרת ידית מתאימה.

אם תפרט לאיזה צורך דרוש לך המצמד אולי ניתן יהיה לתת לך עצה מעשית.

יוסי

• ספונסר פורום
פורסם
לדעתי אין בקטנועי 50 סמ"ק מצמד צנטרפוגלי אלא וארייאטור, ובכל מקרה המנגנון הזה גדול וכבד בסדר גודל מהנדרש למכסחת 3.5 כ"ס.

יוסי

יש בקטנוע גם את המצמד וגם את הווריאטור.

הווריאטור תפקידו לשנות את יחס ההעברה, והמצמד תפקידו להפריד ולשלב את ציר הגלגל האחורי בתחילת נסיעה כתלות בסלד המנוע.

אורן

פורסם

אני מתחיל בפרוייקט קטן של בניית באגי לא גדולה הנהוגה בשלט רחוק, המנוע נלקח ממכסחת ישנה 3.75 כ"ס, ואני מחפש דרך לחבר את המנוע לגלגלים. לאחר חיפוש הגעתי למסקנה שהכי יעיל ופשוט יהיה לחבר מצמד צנטריפוגלי.

אם אני טועה או שיש דרך אחרת, אני אשמח לשמוע עליה.

בריאות לכולם!

פורסם

גם אני חשבתי על אותו הדבר, אפילו יש לי מנוע שמחכה שיהיה לי זמן.

אכן קלאץ' צנטרפוגלי הוא המתאים ביותר למשימה. כאמור קלאץ' של חרמש מוטורי או משהו באותו סדר גודל לא יחזיק מעמד.

אתה יכול להשתמש בקלאץ' צנטרפוגלי של ג'פקה (בשפה מקצועית ויברטור- לא לצחוק). מדובר על המכונה הזאת שדופקת ורועדת (גם לא לצחוק) על אבנים משתלבות אחרי שמניחים אותן.

ברר מי מתקן ציוד כזה, אני דיי משוכנע שתוכל להשיג ממנו קלאץ' כזה בלי בעיה.

לחילופין להשתמש בקלאץ' של קטנוע. או שבכלל תשתמש בכל המכלול מנוע של טוסטוס במקום המכסחת.

אנא חזור לעדכן בדבר התקדמות הפרויקט.

פורסם

בדוק עם יבואן בריגס & סטרטון בחולון ,/ לומברדיני / יבואני גו קארטס / מנועי הונדה שלהם . ייצא לך יקר (ואיטי עם מנוע 3.5 כ"ס ב3000 . עד 3000 הוא בכלל מת ,- בנוי לעבוד קבוע ב 3000 , חסר קידום הצתה ומשאבת האצה ).

• תוכן חדש...