Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ ברדיאטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר לנסר 89,הבעייה,חוסר מים ברדיאטור,ובפתיחת פקק ריאטור בבוקר,רעש יציאת אוויר בלחץ,

האוטו לא מתחמם,אך כל בוקר חסר איזה רבע בקבוק מים ליטר וחצי ברדיאטור עצמו,ולא במיכל עיבוי.

תודה מראש רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

בוקר טוב,

רעש יציאת לחץ אוויר ממיכל העיבוי זה תקין ,מכיוון שמערכת הקירור ברכב נמצאת בלחץ של 15PSI שזה גבוה מהלחץ האטמוספרי מה שניתן להסיק מכך שאין לך נזילה במערכת.

מילוי נוזל קירור אך ורק דרך מיכל העיבוי אין צורך לפתוח את הפקק של הרדיאטור.

המים שחסרים לך ברדיאטור פשוט עוברים למיכל העיבוי, כי כנראה מילאת מים ברדיאטור והמים התחממו מה שגרם להתפשטות המים.

במידה וחסר מים במיכל העיבוי אז עלייך להתחיל לדאוג.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה על התגובה המהירה,ממה שאני מבין ממך המערכת תקינה?

אין לו מה לדאוג?

בתודה רן.

פורסם

מרק מהיכרות איתך על גבי הפורום,אני מוכן להעלות ל 95%,אך יחד עם זאת יש לי שאלה שניה,מה אמור להיות מפלס המים ברדיאטור בבוקר אחרי לילה שהאוטו דומם?

במיכל עיבוי בסובארו ישנו חור קטן בהברגה של הפקק,האם זה ככה מהחברה?או שהוא נהיה איך שהוא? [מה שלא נראה לי כי הוא עגול מושלם בפלסטיק הקשיח של ההברגה],

ושוב תודה רן

פורסם

אני לא ממש מכיר את הפקק של מיכל העיבוי בלנסר.

בכלי לרכב עם מערכת קירור סגורה קיים בפקק של מיכל העיבוי שסתום לפריקת נוזל עודף.

כלומר במידה ותמלא נוזל קירור מעבר לגובה המסומן ב- MAX במיכל העיבוי, הנוזל יתרוקן דרך השסתום כאשר הלחץ יעלה.

ייתכן שהחריר שנמצא בלנסר זה תפקידו.

פורסם

רן אתה אכן צודק ברוב המקרים מרק צודק, וגם הפעם הוא צודק, לא ניתן להבטיח חוסר דליפה של מערכת הקירור במכוניתך!

החור הנמצא בפקק מיכל העבוי הוא חריר לשחרור לחץ, ברדיאטור מפלס המים אמור להיות מלא, בזמן הבדיקה בבוקר, אלא אם יש נזילה במערכת הקירור, ומיכל העבוי ריק, או הצנורית המחברת מהרדיאטור למיכל העבוי סתומה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שאתה אומר מלא,למה אתה מתכוון?

מלא עד הפקק? או מלא שעובר את הצלעות קירור,אך נמוך מהפקק?

אצלי המים מגיעים מעל הצלעות אך לא נוגעים בפקק,וההוספה בבוקר היא בערך כוס חד-פעמית,ממש כמות קטנה,יש לציין שוב שהאוטו לא מתחמם,טפו טפו,טפו:roll: .

שוב תודה ויום טוב רן.

פורסם
הרכב המדובר לנסר 89,הבעייה,חוסר מים ברדיאטור,ובפתיחת פקק רדיאטור בבוקר,רעש יציאת אוויר בלחץ,

האוטו לא מתחמם,אך כל בוקר חסר איזה רבע בקבוק מים ליטר וחצי ברדיאטור עצמו,ולא במיכל עיבוי.

תודה מראש רן.

יש לך בעייה של איבוד מים וודאית, נזילה כנראה. כמו כן פקק הרדיאטור שלך לא תקין.

הרעש שאתה שומע הוא רעש יניקת אויר ולא רעש יציאת אויר.

פורסם

הפקק של הרדיאטור ושל המיכל עיבוי הוחלפו בחדשים,פלנצ' הוחלף,משאבת מים הוחלפה,איך אני יכול לבדוק לבד מהיכן הנזילה?

ובמידה וצריך מכשיר יעודי לכך, מה עלות הבדיקה אצל מוסך/איש רדיאטורים?

בתודה רן.

פורסם

דניאל

עכשיו שאני קורא שוב פעם את ההודעה שלו אני מבין שגם לרדיאטור יש פקק עם שסתום.

במידה ומה שכתבת נכון, אזי ברדיאטור שורר תת לחץ שהיה אמור לשאוב את הנוזל ממיכל העיבוי חזרה לרדיאטור.

אבל הבחור כתב שיש נוזל במיכל העיבוי.

פורסם

אני אחדד שוב,האוטו לא מתחמם,אך בכל בוקר אני מוסיף ככוס פלסטיק חדפעמית[ לרדיאטור],שהקיבול שלה קטן,בבקרים שאני לא בודק ולא מוסיף,האוטו לא מתחמם,יש מים במיכל עיבוי,והמפלס שלהם קבוע +-, האם ישנה בדיקה עצמאית לבדיקת דליפות? [יש לציין שהאוטו מוזן במי-ברז רגילים].

תודה רן

פורסם

לא תשובה מלאה אבל שתי הערות:

א) תתייחס אך ורק למפלס הנוזל במיכל העיבוי ותוסיף אך ורק משם אלא אם כן הוא התרוקן לגמרי (אם טעיתי במשפט האחרון מישהו כבר יתקן אותי...)

ב) אתה ככל הנראה מוסיף כל יום במשך (?) ימים מי ברז למערכת הקירור שלך. אתה צריך להחליף מיד את כל מה שיש לך כרגע במערכת הקרור בנוזל קירור אמיתי.

פורסם

היי,

לבדיקה מקיפה מומלץ להכנס למוסך, הבדיקה מאוד פשוטה ומהירה.

בקשר לכך שאתה ממלא מי ברז רגילים ללא נוזל קירור אזי זו שאלה של זמן עד אשר מערכת הקירור לא תתפקד כראוי.

באותה הזדמנות של בדיקת נזילות החלף את נוזל הקירור בנוזל קירור איכותי של חברת פרסטון תוכל לקנות באוטדיפו.

ראה תמונה מצורפת.

prestoneAntiCool4.jpg

פורסם

תבדוק את הצינור שהולך למיכל העיבוי, בדוק בשני צדדיו שהוא חופשי ולא סתום,מניסיוני,אם אף פעם לא בדקת את העניין, החיבור של אותו צינור למיכל העיבוי סתום או סתום חלקית,כנ"ל בצד של הרדיאטור.

תכניס לחור מברג ותבדוק שהוא חופשי(שיש מעבר חלק בין מיכל העיבוי לרדיאטור).

תבדוק שהצינור עצמו לא מקופל,אם הוא מקופל או מכופף,תחליף אותו.

העניין רלוונטי גם למיצובישי ובטח לסובארו.

החור הקטנטן במכסה של מיכל העיבוי בסובארו הוא בשביל לפרוק לחצים.

• תוכן חדש...