Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מזדה לנטיס מוסבת לגז (מערכת רב נקודתית).

מלאתי גז בתחנות הטוענות שמוכרות גפ"מ וכן בתחנות שלא מתביישות לומר שהז שהן מוכרות הוא גז בישול. לא הרגשתי שום הבדל בסחיבה של המנוע או בשינוי כלשהו בתצרוכת הגז.

גז בישול אמור בהרכבו להקביל לדלק באוקטן 80 ולהיות מזוהם יותר מגפ"מ המקביל לאוקטן 110~ , בפועל לא הרגשתי הבדל, בשעה שאם הייתי ממלא בנזין באוקטן 80 הרכב כנראה לא היה נוסע חלק.

אבא שלי ניסה לברר את הנושא בבתי הזיקוק, בחברת דור ובתחנת מילוי הגז בכרמיאל אך הם מתחמקים ממתן תשובות ולא מוכנים להראות אישורים שהגז שהם מספקים הוא אכן גפ"מ ולא גז בישול.

האם מישהו יודע איזה גז באמת מוכרים לנו בתחנות מילוי הגז?

גלעד

פורסם

הרכז גז הבישול שונה במקצת, לא בעיה לזהות רכב שתודלק בגז בישול, ויש הוראה חדשה שהאחריות מתבטלת ברגע שתדלקת גז בישול, הוראה של משרד התחבורה אם אני לא טועה.

גז בישול תוקע בשלב מסויים את השסתומים של המערכת.

לשאלתך, יש רשימה אחת רשמית של תחנות חוקיות, אשר מוכרות גפ"מ.

אם התחנה לא ברשימה, היא לא מאושרת.

התחנות הרשומות יכולות בלי בעיה להציג לך קבלות.

פורסם

למיטב הבנתי 2 הגאזים שונים מהותית (במבנה הכימי) שלהם ולא רק בריכוז או ברמת הניקיון. במקרה זה כדאי לשמור על הכלל שאומר שיש להשתמש בהתאם להוראות היצרן. אם היצרן ממליץ על גפ"מ אז למה להתחכם ולקחת גז בישול. (אולי יש גם בעיות בטיחות)

פורסם

שלום,

אין הבדל בהרכב הכימי בין גז בישול לגפ"מ, ההבדל הוא ביחסים בין הפרופן והבוטן.

באופן עקרוני בגז בישול יש שעווה ותוספים המזהמים ופוגעים במכלולי המנוע והמערכת, וכאמור הוא מקביל לאוקטן 80.

כל זה ידוע ונכון רק שזה לא בא לידי ביטוי ובפועל אין כל הבדל כאשר ממלאים גז בישול או גפ"מ. לדעתי יש לזה הסבר אפשרי אחד והוא שהגפ"מ שמוכרים לנו זהה לחלוטין בהרכבו לגז הבישול הנמכר בארץ!

זה לא אומר בהכרח הגפ"מ הינו באיכות של גז בישול, להפך, יותר הגיוני שגז הבישול הנמכר בארץ זהה ביחסים לגפ"מ – זוהי רק דעתי האישית.

בכל מקרה מחיר גז הבישול זול משמעותית ממחיר גפ"מ!

עד היום אף תחנה "מאושרת" לא הציגה לי אישור שהיא מוכרת גפ"מ, וביקשתי. למעשה הם אפילו בודקים איזה גז "דור" מספקת להם. מבחינתם אם "דור" אומרת שזה גפ"מ אז זה גפ"מ.

גלעד

פורסם

לא הבנתי, אתה שואל ועונה לעצמך?

בכרמיאל כבר הגיעו שלושה מכוניות שתודלקו בגז בישול, גז הבישול משאיר חומר דביק במערכת, והשסתומים לא מצליחים להפתח ולהעביר למצב של גז.

אבל מה זה משנה, שים גז בישול, אתה כבר יודע איפה נמצא כפתור פתיחת נושא חדש, תחשוב רק על כותרת שלא תגרום להתלהמות עלייך....:idea:

דרך אגב, בכרמיאל עד היום מחיר הגפ"מ עומד על 3.1 כשבתחנה הפיראטית בכרמיאל המחיר של גז בישול עומד על 2.85, אז ברשותך אני אספוג את 25 האגורות האלה בשביל לישון בשקט...

פורסם

ארז,

משום מה אתה לוקח את הנושא באופן אישי ואין סיבה.

התלהמות יכולה לבוא רק מצד בעלים של חברות מילוי גפ"מ, שעד היום יודעים רק להעלות מחירים ולא עומדים בהבטחה שמחיר הגז יעמדו על 50% ממחיר הבנזין.

אתה שוכח שהסיבה להתקנת המערכת מלכתחילה הינה חיסכון בעלויות, וחסכון של 0.25 אג' לליטר (ואפשר לחסוך יותר) ברכב שנוסע 30000 ק"מ בשנה מסתכם ב- 750 ש"ח – לדעתי לא מעט כסף!

בכל מקרה, כל מה שביקשתי זה שמישהו שעוסק (למשל עובד בתי הזיקוק או עובד ב"דור גז") בנושא הגז בארץ יענה לי על השאלה הפשוטה האם יש הבדל בין גז הבישול שנמכר בארץ לגפ"מ שנמכר בתחנות מילוי הגז?

אני מסכים שאם באמת קיים הבדל, אפילו רק בנקיון, אז אכן הנזק שעלול להגרם לרכב לא שווה את החיסכון.

גלעד

פורסם

אני לא לוקח אישית בכלל גלעד, ובתשובה למה שאמרת,

חקרתי את הנושא דיי הרבה זמן, האם יש הבדל או לא,

לא הצלחתי לקבל תשובות כבר חצי שנה.

לאף אחד אין מושג.

אבל קבלות יש, איפה שאני מתדלק.

פורסם

אני מקווה שאני לא אצור בלבול :

השוני בין גפ"מ אוטומטיבי לגפ"מ ביתי הוא היחס בוטן פרופן.

בחורף נהוג ליבא ארצה גפ"מ אוטומטיבי גם עבור בתים ולכן המחיר עולה (כפי ששמתם לב)

בקיץ (המתקרב אלינו לטובה) ירדו המחירים והגפ"מ הביתי יחזור להרכבו המקורי.

תחנות רבות מתדלקות גם בקיץ גפ"מ אוטומטיבי אך לגבי קבלות אין לי תשובה, אנסה לברר זאת בימים הקרובים.

כמובן שניתן גם עכשיו (בחורף) להשיג גפ"מ ביתי רגיל ואכן מחירו זול יותר , אני משער כי את התוצאות נגלה מאוחר יותר בעיקר במערכת הפליטה המפוייחת, הממיר הסתום ועוד נקודות מעניינות כמו צילינדרים מפוייחים ושסתומים שהתייבשו או החליטו לא להיפתח ...

פורסם

חברים, אתם חושבים שממשלת ישראל פריירית.

הרי בכל מקום שאפשר לסחוט כסף מהנהגים, סוחטים.

ולרשויות ממש לא איכפת לעודד צריכת דלק ידידותי יותר לסביבה.

באשר הסולר עלה הרבה פחות מבנזין, החילו מס (בגובה של כ-3000) על רכבי דיזל בזמן תשלום אגרת הרישוי השנתית (ואפילו עכשיו, כשהמחיר הרשמי של הסולר השיג את זה של הבנזין, עדיין קיים קנס, המתוכנן להעלם בעתיד).

שוק התדלוק בגז עדיין בחיתוליו. אני בטוח שכאשר הוא יהיה מסודר יותר ותהיינה הרבה מכוניות מונעות בגז, תמצא ממשלתנו הנהדרת דרכים להורדת הכדאיות של השימוש בגז ברכב.

סעו בבנזין. לפחות תהנו מהנהיגה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני הבנתי אחרת:

לגז יש ביצועים פחות טובים (במעט) וכך גם צריכת ה"דלק" שלו.

שני היתרונות שלו הם: ידידותי לסביבה וזול יותר בבנזין ומסולר (בינתיים...)

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

"גז בישול" הוא שם אחר, עממי, ל"גפ"מ". הנה מאתר אמישרגז-

http://www.amisragas.co.il/envirnment.htm#g

דרך אגב, הגפ"מ הוא תוצר לוואי של זיקוק נפט, היות וכך הוא בהחלט לא "דלק ירוק". ברחבי העולם מקובל להשתמש ב"גז טבעי" שהוא תוצר זמין מהטבע, בקרוב גם בישראל בעקבות הבארות שנתגלו בים מול אשקלון ועזה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
אני הבנתי אחרת:

לגז יש ביצועים פחות טובים (במעט) וכך גם צריכת ה"דלק" שלו.

שני היתרונות שלו הם: ידידותי לסביבה וזול יותר בבנזין ומסולר (בינתיים...)

מהניסיון שלי יש הבדל של 5% בערך בצריכת הגז לעומת הבנזין, וזה נכון למערכת רב נקודתית המותקנת בלנטיס 1600 סמ"ק.

מבחינת ביצועים, אני לא מרגיש שום הבדל וכך גם אנשים נוספים שאני מכיר שהתקינו את מערכת הגז הרב נקודתית.

אני נוסע עם גז ונהנה :-) , כיום זה הדרך הזולה ביותר להניע את הרכב - עובדה!

גלעד

פורסם

נצטרף לשרשור בשאלה אחרת הקשורה משהו; לפני כמה ימים הציעו לי מערכת גז אשר מתאימה גם לעבודה עם גז טבעי, ז"א שכאשר יהיה גז טבעי למילוי ברכב אז היא כבר תהיה מותאמת לו ולא נצטרך לבצע שינויים.

מישהו שמע על זה? למי שמכיר, האם זה נשמע הגיוני?

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

אם אני לא טועה וזוכר נכון, כל מערכת גז נוכחית ניתנת להסבה בקלות לגז טבעי,

ועל פי השמועות, אכן נשתמש בגז טבעי בקרוב.

אבל אני אחפש חומר בנושא, מה שם היצרן של המערכת?

• תוכן חדש...