Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתפס על 181 קמ"ש בכביש 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי בעיה עם 180 קמ"ש בכביש ריק, יש לי בעיה עם 61 הרשעות קודמות. אתם לא יודעים על מה ההרשעות? אז אל תשעירו השערות. תשאירו את זה ככה.

אני רק אומר שאם יש הגבלה ל110 קמ"ש (וברוב הכבישים המהירים, ההגבלה היא ל90 קמ"ש לכל היותר) אז צריך לפעול לפי החוק ולא להגזים עם המהירות המותרת ולא לשחק תופסת עם המשטרה.

אולי יש כאן בארץ מיעוט שבאמת יכול לנהוג במהירויות כאלה ועדיין להשאר בשליטה מלאה, אבל ברוב המקרים זה פשוט איזה מתלהב שנוסע ב-במוו החדשה של אבא שלו ורוצה לראות כמה היא סוגרת או איזה ערס מסטול רצח אחרי בקבוק אבסולוט ולילה של ריקודים באיזה מועדון בוולבו S70.

לדעתי, מי שפושע בכביש הוא פושע גם בחיים האמיתיים. מי שחותך ברמזור אדום - מסוגל גם לדקור מישהו סתם בלי סיבה. בגדול זה מה שעושים ברמזור אדום, משחקים בחיים של אנשים (לגבי הרמזור האדום אני יודע שזה לא הנושא אבל רציתי לתת דוגמא לעבירה על החוק).

אני לא נגד מהירות גבוהה מהמותר היום בחוק, אני רק אומר שקודם ננסה להגדיל את המהירות המותרת דרך הדרכים המקובלות לפני שנתחיל לשחק תופסת עם ניידות משטרה ומכמונות מהירות.

* רק לשם הבהרה והבדלה, לי אין בעיה עם ערבים. אני גם מאמין שכולנו שווים וצריכים לחיות בדו קיום ומסתייג מדבריהם של גזענים אחרים. להתחיל להגיד שצריך לקחת לו את החיים אם הוא ערבי או שיש הבדל בין ערבים ליהודים זהו דבר מאוד לא מקובל ומאוד לא נכון ואני נגד זה.

כ5 דקות לאחר שכתבתי את התגובה הקודמת שלי יצאתי לעבודה ואיזה מטומטם שחנה בצד בחניה כפולה השתלב לנתיב שלי, הוא כנראה מאלה שחושבים שאם אותת באיתות השמאלי אז יש לך זכות אוטומטית להשתלב. דפקתי ברקס עצבני שאני מאמין שחצי שניה הבדילה בין תאונה לכמעט תאונה. למזלי הנהג מאחור הספיק גם לבלום ואם לא אז הייתי באמצע הסנדוויץ' של תאונת שרשרת עצבנית.

אני לא מתרגש מזה בכלל. אתם יכולים לראות שנזכרתי לכתוב את זה לקראת הסוף. יודעים למה? כי אני בקושי שנה וחצי על הכביש ומקרים ממש כאלה קרו לי משהו כמו 10 פעמים. שלא נדבר על מקרים אחרים. ובמזל כולם נגמרו בטוב. אז אני לא מתרגש, אני שוב מודה למערכת הבלמים שלי ולארבעת צמיגי הפירלי שלי שעזרו לי למנוע תאונה. לגבי הנהגים? אני לא מתרגש זה קורה כל יום. אני יודע ש99.9 מהנוהגים בחוץ הם פשוט מטומטמים וטיפשים שאסור לתת להם רשיון ביד, ככה אני גם מתייחס אליהם בכביש. ככה למדתי להתייחס אליהם מהזמן הקצר שאני על הכביש. עוד מהשיעור הנהיגה הראשון כשהמורה שלי כמעט הלך מכות עם איזה מטומטם שכל הזמן נצמד אליי מאחורה וכמעט נכנס בי כמה פעמים, רק בשביל שאני אגיע לכיכר הקרובה קצת מהר יותר כי 40 קמ"ש ב1 בצהריים בכביש עירוני לא ממש מתאים לו. זו התרבות הישראלית אגב, לראות תלמיד נהיגה בכביש ואוטומטית ברשעות לצפור לו ולשכוח שפעם גם הם היו תלמידים.

אבל גלשתי למקום רחוק שלא רציתי בכלל להגיע אליו וזה לא הנושא שאנחנו מדברים עליו.

לסיכום, אני חושב שבישראל רחוקים מאוד מתרבות נהיגה, תקראו לי פסימי אבל אני חושב שצריך להתחיל לחנך דור חדש על ערכים נכונים. לנהגים של היום אסור לתת מתנות, אם אני יכול להתאפק לנסוע על 90 בכביש של 90, גם מי שלידי יכול לנהוג ככה. אם מישהו רוצה לנהוג בכביש ללא הגבלת מהירות אז צריך לבנות כביש כזה ורק אותו להשאיר לאנשים שיודעים שהם עולים לכביש ללא הגבלת מהירות.

תטחנו במוח כמה שתרצו כי זה מה שאתם בעצם עושים. אבל אני מדבר על האמת בשטח, שאם אני רוצה לנסוע ביום שישי לשחק באולינג בפתח תקווה עם חברים אני פשוט רוצה להגיע לשם, לשחק את המשחק שלי ולחזור הביתה בשלום! פשוט תסלחו לי שאני לא יכול לסלוח לנהג שנתפס על 181 קמ"ש עם 61 הרשעות נוספות! כי מה לעשות?! אני לא רוצה למות בכביש ואני לא רוצה להיות חלק מהסטטיסטיקה!

נמאס לי לשבור ימינה לתוך השוליים כשמישהו נוסע עם אורות גבוהים באמצע שתי נתיבים ב1 בלילה על 180 קמ"ש ולהגיד תודה לאלוהים שאני עדיין חי כשהמטומטם הזה כמעט מוריד אותי מהכביש.

בשבילי זה החיים, בשבילכם זה עוד חצי דקה של לראות מכונית מרוסקת בחדשות של 12 בצהריי שבת ולשמוע על הרוגים. להרגיש אולי עצב לבדיוק דקה. אחר כך אתם תכבו את הטלויזיה תרימו את המגבת ותסעו להשתזף בים כאילו לא שמעתם כלום.

אז שמר אל תגיד לי שאני לא מבין דבר וחצי דבר, כי בכל פעם שאני עולה על הכביש אני מסתכל לכל הכיוונים ב7 עיניים ומנסה במקרה הצורך להמנע מתאונות. ככה זה כשמנסים לשמור על החוק במדינה המטורפת שלנו.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין לי בעיה עם 180 קמ"ש בכביש ריק, יש לי בעיה עם 61 הרשעות קודמות. אתם לא יודעים על מה ההרשעות? אז אל תשעירו השערות. תשאירו את זה ככה.

אני רק אומר שאם יש הגבלה ל110 קמ"ש (וברוב הכבישים המהירים, ההגבלה היא ל90 קמ"ש לכל היותר) אז צריך לפעול לפי החוק ולא להגזים עם המהירות המותרת ולא לשחק תופסת עם המשטרה.

אולי יש כאן בארץ מיעוט שבאמת יכול לנהוג במהירויות כאלה ועדיין להשאר בשליטה מלאה, אבל ברוב המקרים זה פשוט איזה מתלהב שנוסע ב-במוו החדשה של אבא שלו ורוצה לראות כמה היא סוגרת או איזה ערס מסטול רצח אחרי בקבוק אבסולוט ולילה של ריקודים באיזה מועדון בוולבו S70.

מאיפה הגעת למסקנה הלא חכמה הזאת שמי שנוהג במהירויות כאלה זה איזה ילד מתלהב או מסטול ?

ולמה נראה לך שזו מהירות שכל כך קשה להיות בה בשליטה על הרכב ???

לדעתי, מי שפושע בכביש הוא פושע גם בחיים האמיתיים. מי שחותך ברמזור אדום - מסוגל גם לדקור מישהו סתם בלי סיבה. בגדול זה מה שעושים ברמזור אדום, משחקים בחיים של אנשים (לגבי הרמזור האדום אני יודע שזה לא הנושא אבל רציתי לתת דוגמא לעבירה על החוק).

יוסי, אני חושב שאתה קצת מגזים, ולוקח את כל העניין לכיוונים שלא צריך.

אני לא נגד מהירות גבוהה מהמותר היום בחוק, אני רק אומר שקודם ננסה להגדיל את המהירות המותרת דרך הדרכים המקובלות לפני שנתחיל לשחק תופסת עם ניידות משטרה ומכמונות מהירות.

אתה אופטימי........אתה יודע כמה שנים יש בארץ ספורט מוטורי (עוד לפני שנכנס החוק לספורט המוטורי)?

* רק לשם הבהרה והבדלה, לי אין בעיה עם ערבים. אני גם מאמין שכולנו שווים וצריכים לחיות בדו קיום ומסתייג מדבריהם של גזענים אחרים. להתחיל להגיד שצריך לקחת לו את החיים אם הוא ערבי או שיש הבדל בין ערבים ליהודים זהו דבר מאוד לא מקובל ומאוד לא נכון ואני נגד זה.

כ5 דקות לאחר שכתבתי את התגובה הקודמת שלי יצאתי לעבודה ואיזה מטומטם שחנה בצד בחניה כפולה השתלב לנתיב שלי, הוא כנראה מאלה שחושבים שאם אותת באיתות השמאלי אז יש לך זכות אוטומטית להשתלב. דפקתי ברקס עצבני שאני מאמין שחצי שניה הבדילה בין תאונה לכמעט תאונה. למזלי הנהג מאחור הספיק גם לבלום ואם לא אז הייתי באמצע הסנדוויץ' של תאונת שרשרת עצבנית.

אני לא מתרגש מזה בכלל. אתם יכולים לראות שנזכרתי לכתוב את זה לקראת הסוף. יודעים למה? כי אני בקושי שנה וחצי על הכביש ומקרים ממש כאלה קרו לי משהו כמו 10 פעמים. שלא נדבר על מקרים אחרים. ובמזל כולם נגמרו בטוב. אז אני לא מתרגש, אני שוב מודה למערכת הבלמים שלי ולארבעת צמיגי הפירלי שלי שעזרו לי למנוע תאונה. לגבי הנהגים? אני לא מתרגש זה קורה כל יום. אני יודע ש99.9 מהנוהגים בחוץ הם פשוט מטומטמים וטיפשים שאסור לתת להם רשיון ביד, ככה אני גם מתייחס אליהם בכביש. ככה למדתי להתייחס אליהם מהזמן הקצר שאני על הכביש. עוד מהשיעור הנהיגה הראשון כשהמורה שלי כמעט הלך מכות עם איזה מטומטם שכל הזמן נצמד אליי מאחורה וכמעט נכנס בי כמה פעמים, רק בשביל שאני אגיע לכיכר הקרובה קצת מהר יותר כי 40 קמ"ש ב1 בצהריים בכביש עירוני לא ממש מתאים לו. זו התרבות הישראלית אגב, לראות תלמיד נהיגה בכביש ואוטומטית ברשעות לצפור לו ולשכוח שפעם גם הם היו תלמידים.

מזל טוב, עברת את הטסט עם המורה "ללימוד מעבר טסט" ? עכשיו הגיע הזמן גם להתחיל ללמוד לנהוג.

בישראל לא מלמדים נהיגה, אלא מלמדים איך לעבור טסט. מתי תבין את זה ? כשתעשה קורס נהיגה ספורטיבית\מתקדמת בבי"ס לנהיגה, ופתאום תלמד את הדברים החשובים באמת (איך לבלום נכון לפני מכשול, איך להחזיר את הרכב לאחיזה לאחר איבוד אחיזה, הרבה יותר חשוב מללמוד את האומנות הפנומנלית של זינוק בעלייה ללא דרדור של 5 ס"מ לאחור)

אבל גלשתי למקום רחוק שלא רציתי בכלל להגיע אליו וזה לא הנושא שאנחנו מדברים עליו.

לסיכום, אני חושב שבישראל רחוקים מאוד מתרבות נהיגה, תקראו לי פסימי אבל אני חושב שצריך להתחיל לחנך דור חדש על ערכים נכונים. לנהגים של היום אסור לתת מתנות, אם אני יכול להתאפק לנסוע על 90 בכביש של 90, גם מי שלידי יכול לנהוג ככה. אם מישהו רוצה לנהוג בכביש ללא הגבלת מהירות אז צריך לבנות כביש כזה ורק אותו להשאיר לאנשים שיודעים שהם עולים לכביש ללא הגבלת מהירות.

דווקא אתה לא פסימי, אתה מאוד אופטימי אם אתה חושב שאפשר לחנך דור שלם על ערכים נכונים (ואם כן, אז עוד לפני רשיון נהיגה הייתי מלמד אותם להתנהג ושיתחילו להפנים שבסכין משתמשים לחתוך לחם\ירקות\אוכל, ולא בני אדם, כי יש לנו נוער מפגר)

תטחנו במוח כמה שתרצו כי זה מה שאתם בעצם עושים. אבל אני מדבר על האמת בשטח, שאם אני רוצה לנסוע ביום שישי לשחק באולינג בפתח תקווה עם חברים אני פשוט רוצה להגיע לשם, לשחק את המשחק שלי ולחזור הביתה בשלום! פשוט תסלחו לי שאני לא יכול לסלוח לנהג שנתפס על 181 קמ"ש עם 61 הרשעות נוספות! כי מה לעשות?! אני לא רוצה למות בכביש ואני לא רוצה להיות חלק מהסטטיסטיקה!

ידידי,אתה קצת מלודרמטי ועם גישה כמו שלך לא הייתי יוצא מהבית, כי מוסכן בחוץ ויש זיהום אויר, ופה ושם יש פיגועים ואנשים נכנסים לכל מיני סטטיסטיקות.

נמאס לי לשבור ימינה לתוך השוליים כשמישהו נוסע עם אורות גבוהים באמצע שתי נתיבים ב1 בלילה על 180 קמ"ש ולהגיד תודה לאלוהים שאני עדיין חי כשהמטומטם הזה כמעט מוריד אותי מהכביש.

ואם הוא היה מסנוור אותך על 100 קמ"ש לא היית שובר לשוליים,כי הוא במהירות חוקית ?

בשבילי זה החיים, בשבילכם זה עוד חצי דקה של לראות מכונית מרוסקת בחדשות של 12 בצהריי שבת ולשמוע על הרוגים. להרגיש אולי עצב לבדיוק דקה. אחר כך אתם תכבו את הטלויזיה תרימו את המגבת ותסעו להשתזף בים כאילו לא שמעתם כלום.

תפסיק להחמיא לעצמך, ליתר האנשים פה אכפת מתאונות הדרכים לא פחות ממך, גם אנחנו לא רוצים למות, אבל אנחנו גם עם קצת נסיון, ויודעים שהחוק בישראל קצת "מוגבל" ויותר קרוב לחוקי התעבורה במדינות עולם שלישי דוגמת עיראק.

אז שמר אל תגיד לי שאני לא מבין דבר וחצי דבר, כי בכל פעם שאני עולה על הכביש אני מסתכל לכל הכיוונים ב7 עיניים ומנסה במקרה הצורך להמנע מתאונות. ככה זה כשמנסים לשמור על החוק במדינה המטורפת שלנו.

וזה אומר שאתה מבין דבר וחצי דבר, זה שאתה מסתכל לכל הכיוונים ומנסה להמנע מתאונות ?

את זה יודעת גם בת דודה שלי, בת 11, זה עושה אותה למבינה ? (נותן את זה רק להמחשה, אל תעלב חלילה)

יוסי.

אל תפגע יוסי, אבל כתבת פה די הרבה שטויות, ניפחת את נושא המהירות מעל ומעבר, ממליץ לך כמו ששמר אמר, קודם תצבור נסיון, תאמין לי שיותר מאוחר דברים ייראו לך אחרת לגמרי.

אגב, אם כבר ציינת סטטיסטיקות, אתה אמור לדעת שמהירות היא אחד הגורמים היותר שוליים בגרימת תאונות דרכים.

לעניין כמות ההרשעות הקודמות שיש לנהג ?

כמו שאני לא יודע על מה יש לו עבירות תנועה, כך גם אתה לא יודע, לכן אין מה להתייחס לזה, כמובן שבכל מקרה זה אומר שמשהו דפוק ביסודו, אבל עדיין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לכל החבר'ה שמצדדים במהירות....

אז ככה: גם אני חובב מהירות מושבע (ונזכר בימים העליזים בהם הייתי נוסע המון ב-S70 T-5, והמבין יבין;-)) , אבל בכל זאת, שאלה: (ואשמח לקבל עליה תגובות רציניות):

נניח וב-90 קופץ בע"ח לכביש. לא גמל, אלא משהו בגודל של חתול (או שפן). ב-90 קמ"ש יותר קל להתחמק. כמו כן, הפגיעה בן תהיה פחות חמורה, ונמוכים הסיכויים שיתפוצץ הצמיג. (כך אני משער; אני צודק?). ב-200 קמ"ש: א. מה להערכתם יקרה?; ב. האם אתם חושבים על זה כשאתם נוסעים מהר, או שמתעלמים ומקווים לטוב?

פורסם

חתול \ שפן , ישבור לך סביר להניח את הטמבון, ויעוף לאלפי חתיכות ... אם לא תיבהל יותר מדי ותאבד שליטה על ההגה או תפנה חדות לתוך בטונדה.. לא יקרה לך כלום. (לא מניסיון שלי, אלא של חבר)

פורסם
חתול \ שפן , ישבור לך סביר להניח את הטמבון, ויעוף לאלפי חתיכות ... אם לא תיבהל יותר מדי ותאבד שליטה על ההגה או תפנה חדות לתוך בטונדה.. לא יקרה לך כלום. (לא מניסיון שלי, אלא של חבר)

אורן ידידי, לא יפה לעשות ראש קטן... החתול לא בא בהתאמה אישית של גובה הטמבון.. ;-) - אני מדבר על מקרה בו יש פגיעה בצמיג. וכן, יש סכנה להתפוצצות ולאיבוד שליטה.

אז מה התשובות לשאלותיי?

פורסם
במיוחד בשביל אנשים כמוך יש את היציע המערבי.

יציע מערבי זה החוליגנים , יציע מזרחי זה החיות.

הפעם האחרונה שלי בטדי:

1. בשער הכניסה עומדים בתור (לא כי מנומסים ,אלא כי יש גדר ברזל). מגיע אינטליגנט - מטפס מעל הגדר. מגיע שוטר , מנסה להוציא אותו החוצה. מגיעים החברים של האינטליגנט , דופקים מכות לשוטר. מגיעים המפקדים של השוטר - מרגיעים את השוטר בצד ,כי האינטליגנט חבר של אחד מהם.

2. יושבים ביציע (מערבי , מערבי) - ילד מפצח גרעינים. פוגע בטעות בזה שלפניו.

ההוא קם בעצבים על הילד וצועק. האבא של הילד קם כמו תרנגול הודו ומברך את האמא של העצבני.

העצבני מברך את הדודה של האבא.

תוך דקה שניהם מתגלגלים ממרומי המערבי עד כמעט לכר הדשא. ואלה שני אוהדי בית"ר. יעני אחים.

אני עם טדי גמרתי . אחרי שהייתי עם הקבוצה הזו במספיק מקומות. אחרי הליגה הארצית , אחרי שנה שלמה בבלומפילד. תודה ושלום.

(ולא נדבר על זה שהקבוצה משחקת בלי טיפת נשמה כבר יותר מ-5 שנים).

פורסם
בקורס נהיגה מתקדמת לא לומדים בכאלה מהירויות...
שמישהו יסביר לו...

אין לי כוח - אני הולך להתקלח עם הברווזוון* של יאשה

ברווזון - בובה שמשמיעה קולות של ברווז

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
נניח וב-90 קופץ בע"ח לכביש. לא גמל, אלא משהו בגודל של חתול (או שפן). ב-90 קמ"ש יותר קל להתחמק. כמו כן, הפגיעה בן תהיה פחות חמורה, ונמוכים הסיכויים שיתפוצץ הצמיג. (כך אני משער; אני צודק?). ב-200 קמ"ש: א. מה להערכתם יקרה?; ב. האם אתם חושבים על זה כשאתם נוסעים מהר, או שמתעלמים ומקווים לטוב?

ב50 קמ"ש הפגיעה תהיה פחות חמורה

(שמר, אני שמח שהוצאת את מה שהיה לך על הלב :roll:)

פורסם
וב-120 הוא לא יכול להרוג את אשתו וילדיו ? וב-90 ? 70 ? 50 ? כל מה שמעל 12 קמ"ש - הוא אופציה למוות.

אולי נחזור לסוסים ועגלות ?

בושה למשטרה על המארבים בכביש 6.

לפי דעתי אתה לא לגמרי צודק...

אם הוא לבד על הכביש אז בסדר, נגיד והוא רואה רחוק... אבל אם הוא על 180 ושאר הרכבים נוסעים 110 אולי 120, זה עדיין הפרש של 60 70 קמ"ש, די מסוכן הייתי אומר...

פורסם

נכון ,

אבל מי אמר שהיו עוד רכבים על הכביש ?

בכלל - שמישהו יסביר לי בבקשה , איך ניתן למדוד רכב שנוסע במהירות 180 קמ"ש , לנעול 1/3 שנייה , להניח את המכשיר בצד , לקפוץ לכביש , לסמן לנהג לעצור , לתת לנהג להגיע מאותם 180 קמ"ש לעצירה מוחלטת - וכל זה בתוך מרחק של 300 מ' בלבד ?

נסתרות הן דרכי האל...

פורסם
נכון ,

אבל מי אמר שהיו עוד רכבים על הכביש ?

בכלל - שמישהו יסביר לי בבקשה , איך ניתן למדוד רכב שנוסע במהירות 180 קמ"ש , לנעול 1/3 שנייה , להניח את המכשיר בצד , לקפוץ לכביש , לסמן לנהג לעצור , לתת לנהג להגיע מאותם 180 קמ"ש לעצירה מוחלטת - וכל זה בתוך מרחק של 300 מ' בלבד ?

נסתרות הן דרכי האל...

לא חשבתי על זה שמר! יפה!

הוא בטח לא ביקש לבדוק את מרחק המדידה,

אז בעצם רצוי לנסוע 200 קמ"ש, ככה אין סיכוי לקבל דו"ח, פרצה בחוק! :idea:

• תוכן חדש...