Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקישה בהגה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קיה סיד 2009, 62,360 ק"מ.

בבדיקה בטסט הבוחן סובב בפראות את ההגה בערך כפול זמן מהרגיל, עד שהתחילה נקישה שלא הייתה קודם, והכשיל אותי. הנקישה בעמידה ונשמעת ומורגשת מאחורי ההגה.

קראתי בפורום שבעיה ידועה בקיה וביונדאי מהשנתונים שלי שמתפוררת ונקרעת גומיית קופלונג הגה (שמות נוספים: שינן, כוכב, בוקסה).

מוסכים מומלצים עם ביקורות טובות שפניתי אליהם מנסים לסחוט אותי. כשהם מבינים (בעצמם) שזה בעקבות כישלון בטסט, המחיר קופץ אם לא כפול. המוסך הישר הקבוע שלי רוצה 1900 ש"ח רק להחלפת בוקסה, כי צריך לפרק הכל וזה המון עבודה, הוא לא עושה אח"כ כיול הגה במחשב, ואם תידלק נורה אחרי ההחלפה יהיה טיפול נוסף. מוסך אחר רוצה 1100 + תשלום לכיוון פרונט (שכנראה לא צריך אחרי רק החלפת גומייה). אחרים לא מוכנים לתת הצעת מחיר בלי בדיקה, והבדיקה רק בקביעת תור מראש לעוד כמה ימים, ובעוד כמה ימים פגה הארכת תוקף הרישיון מהמכון שניתנה לשבוע. מוסך מורשה קיה רוצה 350 ש"ח רק לבדיקה. בקיצור, מה לעשות?

פורסם (נערך)

אם אתה מתאים לזה, דוגמא להחלפה לבד בדגם חדש יותר אבל קרוב משפחה:

https://carsforum.co.il/topic/638618-מצולם-החלפת-קופלונג-הגה-יונדאי-אלנטרה-i35/

אני לא יודע עד כמה ב-ceed 2009 אלה אותה בעיה ואותו מסלול גישה לחלק, אבל מניח שזה דומה.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

השאלה אם את בטוחה באבחון שלך, בהרבה מקרים יהיה קשה לאבחן מאיפה בדיוק הנקישה, במיוחד למי שאינו מנוסה. 

אם זה אכן ה'שינן' הזה זה לא עבודה מסובכת ולא המון עבודה, (בערך חצי שעה),  אם נורת ההגה נדלקת צריך לבצע כיול לחיישן, (חיבור מחשב לרכב וביצוע כיול, לא 'טיפול נוסף').  המחיר של החלק עצמו הוא כמובן כמה שקלים, מוסך אמור לקחת על זה אזור ה500 שקל.  

כיוון פרונט לא קשור, אא"כ הוא מתכוון להחליף מסרק או קצה הגה. 

תרחיבי יותר את האזור שאת מחפשת מוסכים, תמצאי אחד עם המלצות מהפורום. 

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ELI001 כתב:

השאלה אם את בטוחה באבחון שלך, בהרבה מקרים יהיה קשה לאבחן מאיפה בדיוק הנקישה, במיוחד למי שאינו מנוסה. 

אם זה אכן ה'שינן' הזה זה לא עבודה מסובכת ולא המון עבודה, (בערך חצי שעה),  אם נורת ההגה נדלקת צריך לבצע כיול לחיישן, (חיבור מחשב לרכב וביצוע כיול, לא 'טיפול נוסף').  המחיר של החלק עצמו הוא כמובן כמה שקלים, מוסך אמור לקחת על זה אזור ה500 שקל.  

כיוון פרונט לא קשור, אא"כ הוא מתכוון להחליף מסרק או קצה הגה. 

תרחיבי יותר את האזור שאת מחפשת מוסכים, תמצאי אחד עם המלצות מהפורום. 

תודה, וכל הכבוד שענית לי בלשון נקבה 🙂 זה נדיר.

כאמור פניתי כבר למוסכים מומלצים. אפשר להמליץ לי על מוסכים, או לתת קישור למומלצים בפורום? עדיף באזור הרצליה, רעננה, רמה"ש.

הבעיה שבפורום כותבים שזה לא צריך לעלות יותר מכמה מאות ש"ח, אבל זה לא עומד במבחן המציאות במחירי המוסכים. זה גורם לי להרגיש שמנסים לגנוב אותי. הלא כך?

לפני כשעה, elera כתב:

אם אתה מתאים לזה, דוגמא להחלפה לבד בדגם חדש יותר אבל קרוב משפחה:

https://carsforum.co.il/topic/638618-מצולם-החלפת-קופלונג-הגה-יונדאי-אלנטרה-i35/

אני לא יודע עד כמה ב-ceed 2009 אלה אותה בעיה ואותו מסלול גישה לחלק, אבל מניח שזה דומה.

תודה על התשובה, לא רלוונטי לגביי.

עריכה אחרונה על ידי מיקימאוס
פורסם
לפני 32 דקות, מיקימאוס כתב:

הבעיה שבפורום כותבים שזה לא צריך לעלות יותר מכמה מאות ש"ח, אבל זה לא עומד במבחן המציאות במחירי המוסכים. זה גורם לי להרגיש שמנסים לגנוב אותי. הלא כך?

זה לא מדוייק, אני כתבתי על תיקון מסויים כמה אמור לעלות, לא על תקלת 'נקישות בהגה'  את החלטת מה הבעיה ואת רוצה שיעשו לך את העבודה הזו אבל יפתרו את התקלה. הגישה לא נכונה, כל בעל מקצוע לא יתן לך להסביר לו איך לפתור את הבעיה, אם את רוצה שיפתרו את התקלה אף אחד לא יכול להגיד לך בטלפון מה הבעיה ומה המחיר. 

אני הייתי הולך דווקא למוסך שאמר לך שהוא לא יכול לתת לך הצעת מחיר בלי לראות את הרכב, זה הרבה יותר רציני ומקצועי.   גם אם יש תור לעוד כמה ימים הייתי הולך על זה, (יש מצב שאפשר להאריך את האישור מהמכון טסטים לעוד שבוע). 

פורסם

היי ,

חפשי מוסך אמין שמכיר את הרכבים האלה 

וישקיע בבדיקה לעומק ולא ישלוף לך דברים מהמותן, בהצלחה !

היי ,

פורסם

מקצועי ואמין והוגן במחיריו ועם מומחיות במיוחד למכוניות יודאי וקיה

הנו "רמי שרותי רכב" שברח' תושיה 4 ת"א, טל' 5614645 או 050-5412236.

הוא מגיע למוסך כבר בשעה 07:00 בבוקר ואולי כדאי לתאם איתו את בואך.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sonego78 כתב:

היי ,

היי ,

אוקיי, יש המלצות באזור הרצליה, רעננה, רמה"ש? מוסך מורשה קיה רוצה כאמור 350 ש"ח רק עבור הבדיקה.

אגב, הבעיה היא לא המצאה או ניחוש שלי. מוסך אמין עלה על הבעיה שציינתי - גומיית כוכב=קופלונג הגה=שינן=בוקסה, רק רוצה 1900 ש"ח לתיקון, כי יש הרבה עבודת פירוק כדי להגיע לחלק. גם שרשור אחר בפורום כאן עם בעיה דומה עלה על זה, וגם AI עלה על אותה בעיה, לפי כל הנתונים שציינתי: קיה 2009 (בעיה מוכרת), הופיע בעקבות טלטול פראי ממושך של ההגה (מהבוחן בטסט), ובעיקר - כי הנקישה נשמעת ומורגשת פיזית מתחת להגה, וגם בזמן עמידה כשמסובבת את ההגה. 

לפני 27 דקות, רפי לין כתב:

מקצועי ואמין והוגן במחיריו ועם מומחיות במיוחד למכוניות יודאי וקיה

הנו "רמי שרותי רכב" שברח' תושיה 4 ת"א, טל' 5614645 או 050-5412236.

הוא מגיע למוסך כבר בשעה 07:00 בבוקר ואולי כדאי לתאם איתו את בואך.

בברכה  -  רפי לין

תודה רפי. תוכל להמליץ על מוסך אמין עם ניסיון בקיה ומחיר הוגן באזור הרצליה, רעננה, רמה"ש?

לפי הנתונים שציינתי אתה יכול להעריך בסבירות גבוהה שזו גומיית כוכב קופלונג הגה (שינן, בוקסה)?

כמה צריך להערכתך לעלות התיקון, והאם צריך לבצע כיוון כלשהו אחרי ההחלפה?

עריכה אחרונה על ידי מיקימאוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...