Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאלצתי היום להוציא את המצבר מהרכב (הפקק של נוזל הבלם נפל מתחת למדף שלו)

בנוסף,

תקופה ארוכה על החיבור עצמו לטרמינל היה גריז של NOCO.

הבורג עצמו 8mm לא זז ותקוע, כשאני מלביש את זה ככה זה סבבה, מחזיק. אבל יש אפשרות ב DIY להחליף מחבר לטרמינל ואם לא כמה יעלה אצל חשמלאי בערך?

סה"כ אם זה יחזיק ולא יהיו שגיאות אין מה לטפל?

בעבר, בתחילת הדרך עם הרכב, לא סגרתי טוב את הפלוס. אז היה לי Service, stop the car now. עצרתי בצד והבנתי שזה זה. סגרתי טוב ולא חזר.

תודה.

IMG_20260421_214039.jpg

פורסם

עם יש לך כלים וידיים במקום הנכון אפשר לעשות הכל, גם להוציא את הבורג,להחליף לאחד יותר גדול או להחליף את הטרמינל לחדש. 

מחיר במוסך הינו לפי שעתון מוסך + חלקים. 

פורסם

גריז מורידים עם סמרטוט, קח ג'אקבה ותלחץ על הבורג לכיוון הפתיחה ותסובב אותו החוצה. 

אל תתחיל לעבוד לפני שיש לך תוכניות יציאה עם לא תצליח, טרמינל חדש או  כל פתרון אחר שיתן אפשרות להגיע למוסך שלך. תמיד אפשר לתפוס עם ג'אבקה את הכבל לפוסט של המצבר חחהה.

🤣image.jpeg.e933d2fee22a3fd6a7d79c2e4357075b.jpeg

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

שאלה, אם זה מספיק חזק, ואני חושב שזה לא ייצא החוצה, אני יכול פשוט להמשיך ליסוע ככה עד שבאמת תהיה בעיה?

יש דרך לחזק את זה בלי לקנות כלום ובלי מוסך? לא כי אני מתקמצן כי יקח לדברים מלא זמן להגיע

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

זה לא איזה מנגנון מכני מתוחכם.

אם יש מגע טוב בין הטרמינל למינוס של המצבר ולכבל שממשיך- לא צפויות בעיות משם.

אם אתה לא מצליח להזיז את זה עם היד (בהפעלת כח סביר, לא חזק מידי), זה אמור להספיק כדי לשמר רציפות של מגע תו"כ נסיעה, שזה כל התפקיד של הטרמינל.

בכל מקרה, אין כאן צורך להמתין להזמנות מחו"ל. נעל כבל חדשה עולה בערך 7.5 שקל בכל חנות חלפים שכונתית.

(סתם, כי זה 15 שקל לזוג) :

Screenshot_2026-04-22-12-56-20-65_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.thumb.jpg.44413cb7433913f3f2c26032a0c7d9f1.jpg

זה לא משהו שהייתי מתעכב עליו יותר מ-3 דקות.

חותך את הבורג הישן מחליף וזהו.

הנעל החליפית הזו, נראית האמת יותר מאסיבית ובטוחה מהמקורית שבצילום שלך...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, natco כתב:

אם אתה לא מצליח להזיז את זה עם היד (בהפעלת כח סביר, לא חזק מידי), זה אמור להספיק כדי לשמר רציפות של מגע תו"כ נסיעה, שזה כל התפקיד של הטרמינל.

אם אני מנסה עם הפעלת כוח סביר זה יכול לצאת, כאילו, יוצא יותר בקלות ביחס לתקופה שהבורג היה עובד, אבל עדיין בכח חלש זה לא יוצא.  נסעתי בבאמפרים בכוונה על 50, לא זז. יספיק טוב?

אני אגיד לך את האמת. התהליך הזה של לחתוך כבל ואז לחשוף, שונא את זה, ולא טוב בזה. לכן רוצה להימנע מזה. עשיתי דברים יותר מסובכים, אבל בזה מעדיף לא להתעסק.

או להיעזר במישהו שיודע לעשות את זה, ואשלם לו.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • פיתרון
פורסם
לפני 32 דקות, גולדן191 כתב:

אם אני מנסה עם הפעלת כוח סביר זה יכול לצאת, כאילו, יוצא יותר בקלות ביחס לתקופה שהבורג היה עובד

תחליף טרמינל בהקדם

לפני 33 דקות, גולדן191 כתב:

אני אגיד לך את האמת. התהליך הזה של לחתוך כבל ואז לחשוף, שונא את זה, ולא טוב בזה. לכן רוצה להימנע מזה. עשיתי דברים יותר מסובכים, אבל בזה מעדיף לא להתעסק.

או להיעזר במישהו שיודע לעשות את זה, ואשלם לו.

אז גש לכל חשמלאי רכב באזורך שיעשה את העבודה עבורך, זה עניין פשוט וזול של כמה דקות וכמה עשרות שקלים,בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, גולדן191 כתב:

אני אגיד לך את האמת. התהליך הזה של לחתוך כבל ואז לחשוף, שונא את זה, ולא טוב בזה. לכן רוצה להימנע

לא. חלילה.

לא לחתוך ולא לחשוף כלום.

אתה חותך רק את הבורג (גם זה רק כי אמרת שהוא לא נפתח/נסגר). הסופית עם הטבעת בכבל המקורי נשארת! היא עוברת לבורג האחורי בנעל הכבל החדשה. אתה מהדק הכל יפה עם מפתח 10 ונגמרה העבודה. הכל נשאר מקורי ובלי חוטים חתוכים.

*ברור שאם חותכים כבל כזה, אז זה רק ללחוץ סופית חדשה כמו שצריך עם לוחץ מתאים. בטח שלא לשים נעל עם בורג מעלי אקספרס על חוט שזור כמו חאפר.

במקרה בו נפגם החוט עצמו הייתי פשוט מחליף אותו בחדש מהחיבור לשלדה ועד המצבר. זה כבר עולה בין כמה עשרות ועד מאה ומשהו שקל, תלוי בקוודרנט ובאורך הכבל הדרוש:

Screenshot_2026-04-22-13-41-47-51_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.thumb.jpg.9064500b3b0f85e1261a9afcbe420cff.jpg

פשוט הולכים לחנות החלפים השכונתית עם הכבל הישן כדוגמה.

עריכה: כמו שאמרו, אם הצלחת להוציא את זה עם היד, אתה חייב להחליף טרמינל.

במקרה הטוב, זה יקפוץ לך החוצה ברגע הכי לא מתאים. במקרה הרע זה יתן מגע "און-אוף" מידי פעם, וישגע לך את כל המערכות ברכב. 

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 שעות, natco כתב:

*ברור שאם חותכים כבל כזה, אז זה רק ללחוץ סופית חדשה כמו שצריך עם לוחץ מתאים. בטח שלא לשים נעל עם בורג מעלי אקספרס על חוט שזור כמו חאפר.

לדעתך, שיטת פעולה כזו, של לחתוך לחבר ללא סופית, ללא לוחץ וללא אקדח חום - היא פסולה?

תודה

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, גולדן191 כתב:

לדעתך, שיטת פעולה כזו, של לחתוך לחבר ללא סופית, ללא לוחץ וללא אקדח חום - היא פסולה?

לא בהכרח פסולה זה פשוט טרמינל קצת שונה שפחות נפוץ/מקובל בארץ מהתמונה שהעלה נתקו שלמעשה זה החיבור הנכון עבורו במידה כמובן שבוצע נכון וחוזק היטב אין עם זה שום בעיה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

זו נעל שונה, שמיועדת בדיוק לזה.

החוט נסגר בתוך ה"שלה" הזו, ונראה שיש מגע טוב על כל שטח הכבל. זה לא כמו לסגור "על הבורג", שתופס במקרה הטוב חצי מהקוודרנט של הכבל.

אבל אישית- ממש לא אהבתי את מה שהוא עושה שם...

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, natco כתב:

בכל מקרה, אין כאן צורך להמתין להזמנות מחו"ל. נעל כבל חדשה עולה בערך 7.5 שקל בכל חנות חלפים שכונתית.

(סתם, כי זה 15 שקל לזוג) :

Screenshot_2026-04-22-12-56-20-65_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.thumb.jpg.44413cb7433913f3f2c26032a0c7d9f1.jpg

זה לא משהו שהייתי מתעכב עליו יותר מ-3 דקות.

חותך את הבורג הישן מחליף וזהו.

הנעל החליפית הזו, נראית האמת יותר מאסיבית ובטוחה מהמקורית שבצילום שלך...

בדיוק מה שבאתי לכתוב. זמין בשלל מקומות.

רק לשים לב לקוטר של הקוטב במצבר, הם לא בהכרח זהים. 

באחד המצברים שהיו לי המינוס (דומני. לא זוכר כבר) היה בקוטר קטן יותר מזה של הפלוס. משתנה בין מצבר למצבר. 

[הומור]

מצבר זה כבד, תתארגן על ידית הרמה נוחה, כמו זו למשל:

Found this meme on FB. : r/mechanics

[הומור\]

(אל! תנסו את זה בבית!)

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ברווז כתב:

באחד המצברים שהיו לי המינוס (דומני. לא זוכר כבר) היה בקוטר קטן יותר מזה של הפלוס

ברוב המוחלט של המצברים(למעט אולי בחריגים) קוטב המינוס דק יותר מקוטב הפלוס וזה מטעמי בטיחות כדי שלא יוכלו לטעות ולהרכיב את הטרמינלים הפוך.

לפני שעה, ברווז כתב:

מצבר זה כבד, תתארגן על ידית הרמה נוחה, כמו זו למשל:

יש מצברים שמגיעים במקור עם ידית פלסטיק מובנית עליהם

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...