Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח

עלתה שאלה בראשי בעקבות הליכה ליד בניין עם 60 מדחסי מזגן מותקנים עליו.

כולם עבדו,הרגשתי רוח פרצים שם שעברתי ליד. 

השאלה אם כל ההתקנות האלו גורמים לשינוי אקלים או שזה בטל בשישים?

בחורף המדחס מוציא קור ובקיץ מוציא חום לאטמוספרה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

זו משאבת חום. את החום שהוא פולא בוא יונק מתוך הדירה אז זה מתאזן.

זה כמו לשאוב את הים לנחל. כמות המים בים תישאר אותו הדבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

העניין של המזגנים לבד לא משפיע הרבה, אבל עם תוסיף למכלול הדברים את הבנייה הצפופה, חוסר בצמחיה, כמות כבישים, אפשר לראות במחקרים שבערים הטמפ' הכללית יותר גבוה מאשר באזורים חקלאיים.

כמובן שהמגמה הכללית במזג האוויר משתנה, יותר ימים חמים ופחות ימי גשם.

• אהבתי 1
פורסם

התשובה חיובית. מיזוג אוויר אחראי ל-7% מצריכת החשמל בעולם, 2.7% מפליטת CO2 ו-3.2% מגזי החממה. ואני מוסיף - אלה נתונים מ-2022, סביר שהם בעליה.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה פה (לדעתי) היא לא עם ההמזגנים אחראים על שינוי האקלים או מכוונים אותו לכיוון מסויים. עובדה שיש שינוי אקלים בעולם משלל סיבות. יש מושג "מיקרו אקלים" שאני התייחסתי אליו שמדבר על האקלים באזור עירוני ועם היציאה ממנו אקלים משתנה, עיר ומחוץ לעיר. בקיצור מה הייתה השאלה?😁

פורסם

ככל שהחשמל מופק ממקורות שאינם מזהמים, אין סיבה שתהיה השפעה.

מעשית ברוב העולם הפקת חשמל מזהמת את הסביבה.

אם אתה מנסה להיות ירוק, יש דברים יותר יעילים מכיבוי מזגן.

פורסם

התשובה היא שכן

https://mida.org.il/2016/07/28/טרור-המזגנים-של-גון-קרי/

Isis4_2625123a.jpg

"מזגנים ומקררים מסוכנים כמו דאעש"

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 15 שעות, viper83 כתב:

העניין של המזגנים לבד לא משפיע הרבה, אבל עם תוסיף למכלול הדברים את הבנייה הצפופה, חוסר בצמחיה, כמות כבישים, אפשר לראות במחקרים שבערים הטמפ' הכללית יותר גבוה מאשר באזורים חקלאיים.

כמובן שהמגמה הכללית במזג האוויר משתנה, יותר ימים חמים ופחות ימי גשם.

אני גר מול פארק גדול.

את השינוי בטמפ' לעומת מרכז השכונה (שכונת וילות) אפשר להרגיש גם בלי למדוד, רק מללכת ברחוב ולהגיע לאזור מול הפארק.

אספלט לבדו קולט חום במשך היום ופולט בלילה, ברמה שמשנה את הטמפ' במקום.

הניחוש שלי (וזה ניחוש, כי זה לא מבוסס על שומדבר מלבד תחושת בטן) זה שענייני אקלים הולכים לתפוס מקום משני לצורך של התקדמות הבינה המלאכותית באנרגיה. 

בינתיים (כל זמן שאין טכנולוגיה אחרת), כל צ'יפ הוא תנור קטן, ועם כל ההתקדמות והתכנון לשימושים שונים ומשונים (מכוניות אוטונומיות, לדוגמא), הדרישה לצ'יפים תדרוס את כלכלת האקלים (בלי להכנס לכן/לא מתחמם הכדור בגללנו ו-כן/לא אפשר בכלל לנהל פליטות פחמן ברמה גלובאלית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי המיקרו אקלים כל בניין משפיע. בוודאי המגדלים הנבנים בעשורים האחרונים, שמשנים לחלוטין את משטר הרוחות המקומי. ואת משטר התאורה/הצללה. וההשפעות של האספלט שהזכיר פאלו, שעליהן גם להוסיף את ההשפעה על ספיגת מי משקעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שבגדול,

נוסעים יותר מבעבר, יש יותר מכוניות מבעבר. טסים יותר מבעבר (מטוסים זה הרבה יותר מזהם מאוטו שנוסע)  מפעילים מיזוג יותר, 

אז בסופו של דבר הכיוון הוא לחמם יותר ולקרר יותר את הכדור. צריכת האנרגיה תלך ותעלה המון. משמע, האקלים יושפע מזה ככל הנראה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עיקר העלייה של פליטת פחמן באה ממדינות מתפתחות, שעדיין עושות שימוש נרחב בפחם.

אין מצב שהן תעצורנה את התיעוש שלהן.

פורסם
לפני 55 דקות, sperial כתב:

לגבי המיקרו אקלים כל בניין משפיע. בוודאי המגדלים הנבנים בעשורים האחרונים, שמשנים לחלוטין את משטר הרוחות המקומי. ואת משטר התאורה/הצללה. וההשפעות של האספלט שהזכיר פאלו, שעליהן גם להוסיף את ההשפעה על ספיגת מי משקעים.

זה לא רק רוחות. 

צמחייה טבעית מפחיתה משמעותית את הטמפרטורות. נסה פעם לדרוך יחף ביום שמשי על דשא סינטטי מול לדרוך באותו היום על דשא טבעי.

ולגבי בניינים, לא זוכר איפה זה היה אבל בנו בניין זכוכית קעור והתברר שהוא מרכז את השמש לרמה שהיה ממיס מראות של מכוניות. אחר כך החליפו לו את החלונות כדי שלא יחזיר את השמש.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לגבי בניינים, לא זוכר איפה זה היה אבל בנו בניין זכוכית קעור והתברר שהוא מרכז את השמש לרמה שהיה ממיס מראות של מכוניות. אחר כך החליפו לו את החלונות כדי שלא יחזיר את השמש.

נזכיר את האדריכלים שבנו בנייני זכוכית, שזה בעצם כמו חממה, וכמה מיזוג צריך להפעיל כדי לקרר את זה? 

ב-12 בצהריים השמש בול על החלונות. 

בקיצור, אני לא ארכיטקט ואני חושב הרבה יותר חסכוני מהם. 

בבניניים ישנים, הבניה לא איכותית אולי, לא בסטנדרטים של היום, אבל לא צריך מיזוג בטירוף כי הבניין קריר יחסית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

עשיתם לגמרי בלאגן. בלבלתם בין שינויי אקלים (משהו שהוא ברמה גדולה/גלובלית) לבין שינויי טמפ' מקומיים
שינוי אקלים נגרם בעיקר מפליטה לאטמוספירה של חומרים הלוכדים את חום השמש (CO2, מתאן ועוד). אני חושב (אך לא בטוח בכך) שגם חומרים שפוגעים בשכבת האוזון משפיעים

לפני 3 שעות, falou כתב:

אספלט לבדו קולט חום במשך היום ופולט בלילה, ברמה שמשנה את הטמפ' במקום.

גם גופי מים (ים, אוקיינוס וכו') קולטים חום ביום ופולטים בלילה... למעשה כמעט כל חומר פועל ככה (גם סלעים וכו')

זה עדיין לא אומר שזה שינוי אקלים. זה משהו מקומי (קליטת ופליטת החום של אספלט)

לפני שעה, Night Driver כתב:

ולגבי בניינים, לא זוכר איפה זה היה אבל בנו בניין זכוכית קעור והתברר שהוא מרכז את השמש לרמה שהיה ממיס מראות של מכוניות. אחר כך החליפו לו את החלונות כדי שלא יחזיר את השמש.

לונדון. לא מוכר לי הנושא של החלפת החלונות כפתרון, אך לא טרחתי לעקוב אחר הנושא..

https://www.mako.co.il/living-architecture/world/Article-2ae1e028924e041006.htm

לפני שעה, Night Driver כתב:

צמחייה טבעית מפחיתה משמעותית את הטמפרטורות. נסה פעם לדרוך יחף ביום שמשי על דשא סינטטי מול לדרוך באותו היום על דשא טבעי.

דשא טבעי מכיל מים (וסביר להניח שגם הקרקע סביבו מאחר והוא דורש יחסית המון השקייה), אז זה עוזר מעט לקרר אותו, בניגוד ל"דשא" סינטטי

ההשפעה העיקרית של צמחיה היא בצל שהיא עושה (עצים ושיחים) וחיזוק הקרקע (מניעת סחף).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 21 דקות, guya72 כתב:

גם גופי מים (ים, אוקיינוס וכו') קולטים חום ביום ופולטים בלילה... למעשה כמעט כל חומר פועל ככה (גם סלעים וכו')

זה עדיין לא אומר שזה שינוי אקלים. זה משהו מקומי (קליטת ופליטת החום של אספלט)

אף אחד לא בלבל.

הסבירו לפות"ש מה ההבדל.

גופי מים קולטים ופולטים הרבה פחות חום מיבשה, ובקצב שונה

• תוכן חדש...