Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, נירו72 כתב:

הדרך לשרוד את הכבישים בארץ זה להסתכל על נסיעה כאילו אתה בשדה קרב שכל שניה מישהו יכול לירות בך, או איזה כטב"ם להתפוצץ עליך ולהיות ברמת דריכות בהתאם, במיוחד על אופנוע (ויש לי גם). ככה אני נוהג ועם יד/רגל על הברקס. אסור להכנס לשאננות ורוגע כי זה מקהה זמן תגובה. אולי זה מתיש לנהוג כך, אבל מצד שני זה מציל חיים. 

אתה כל כך צודק

זה פשוט טירוף מה שקורה על הכבישים

אנשים נוהגים כמו מטורפים ואין שום אכיפה.

פחד אלוהים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, סולל הדרך כתב:

אתה כל כך צודק

זה פשוט טירוף מה שקורה על הכבישים

אנשים נוהגים כמו מטורפים ואין שום אכיפה.

פחד אלוהים.

פשוט אין ברירה אחרת. כמעט בכל נסיעה יש איזה אירוע מסוכן בארץ. יש ימים שרק בגלל הדריכות הזו נמנע מכמה תאונות ביום. ההגדרה הכי מדויקת למה שקורה כיום על הכביש זה טירוף, בשילוב מיומנות נמוכה מאוד של נהג ישראלי ממוצע. זה ממש מרגיש כאילו תוקפים אותך מכל עבר. לא סתם תיארתי שדה קרב, זו ממש התחושה כשעולים על כביש בארץ. מלחמה על הכביש. אני אחרי נסיעה סחוט. אחותי אחרי שחזרה מחו"ל, לא עלתה שנתיים על רכב מהפחד.

פורסם

הוסיפו את אותו הסירטון אבל כנראה עם עוד 1-2 שניות יותר (בהתחלה) ואולי באיכות קצת יותר טובה

https://www.mako.co.il/breaking_news-2025/m11_w02/shorts-f539e149c585a91027.htm

עדיין, לא מצליח למצוא סיבה לבלימה האגרסיבית של הרכב בשמאל, רואים שאין משהו קרוב אליו בכלל מקדימה.

הרכב במסלול האמצעי בולם סתם - יכול להיות ש"נבהל" מהאופנוע שעובר אותו מצד ימין ויכול להיות שסתם בא לו ללחוץ על הברקס (הרכב שלפניו במרחק ממנו ולא בולם בכלל).

מסכים עם כולם שבעל הטנדר לא שמר מספיק מרחק וכנראה גם לא צפה את הבלימה האגרסיבית של הרכב שלפניו - אבל חלק מהפואנטה בכל המקרה הזה, בשבילי לפחות, היא הדוגמא המצויינת לעובדה שאנשים לא מרוכזים בנהיגה, עונים לטלפון או משחקים במסך (ובאופן כמעט אוטומטי לוחצים על הברקס) והתיעוד הזה מציג את ההשלכה במלואה על הסביבה. כפי שנאמר - אל תהיה צודק היה חכם.

• מבאס 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי שדה הקרב האמיתי הוא בכביש העירוני בשעות התחלה / סיום הלימודים. 

בד"כ אני יוצא מוקדם בבוקר לעבודה ואשתי מפזרת את הילדים במוסדות, אתמול נשארתי בבית ואני אספתי והחזרתי אותם, המצב נורא. 

אנשים צופרים לך / כמעט נכנסים בך / עוקפים מימין / מתעצבנים כשאתה עוצר לילד קטן במעבר חציה, וזה לא מונע מהם אח"כ לעצור באמצע הכביש (לחסום נתיב) כמה מטרים אחרי זה כדי שהם יוכלו להעביר את הילדים שלהם את הכביש "דרך החלון"... 

כלומר יושב אבא באוטו, טלפון ביד, ואומר לילד שלו "תעבור, תעבור, אני מסתכל" (על מה אתה מסתכל?! דביל! הילד שלך כמעט נדרס!!!). 

מצב זוועה, עוד לא התאוששתי.

לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

הוסיפו את אותו הסירטון אבל כנראה עם עוד 1-2 שניות יותר (בהתחלה) ואולי באיכות קצת יותר טובה

https://www.mako.co.il/breaking_news-2025/m11_w02/shorts-f539e149c585a91027.htm

מפחיד, רק עכשיו אני רואה שהמצלם הוא רוכב אופנוע שנמרח בין שני הרכבים. 

מה איתו? מישהו יודע?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

לדעתי רב הנסתר על הנגלה. כלומר, צד שמאל של הכביש מוסתר על ידי הרכבים, ואי אפשר לדעת למה הרכב המוביל בלם. אני מקווה שלרשות חוקר התאונות יעמדו עוד סרטונים וממצאים מהשטח (סליחה על האופטימיות שתהיה חקירה).

@לב טוב כתבתי קודם, ואני חוזר: נהג האופנוע מתאים למה שקורה סביבו. Lane splitting וכניסה למספריים בין רכבים במהירות גבוהה זה מאוד לא חכם. אבל מאפיין נהגי אופנועים, במיוחד כבדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תסתכלו על הרכב הסולם בשמאלי, מהירותו ביחס לגדר ההפרדה ובעיקר העברת המשקל שלו לפנים. הוא בלם חזק. 

אם לא הייתה לו סיבה טובה, יש לו אשם תורם רציני (זה לא נכון שרק מי שלא שומר מרחק מאחור אשם) 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

לדעתי רב הנסתר על הנגלה. כלומר, צד שמאל של הכביש מוסתר על ידי הרכבים, ואי אפשר לדעת למה הרכב המוביל בלם. אני מקווה שלרשות חוקר התאונות יעמדו עוד סרטונים וממצאים מהשטח (סליחה על האופטימיות שתהיה חקירה).

חכה, ברגעים אלו ממש הם עסוקים בלנדקרוזר על כביש 6 שהתהפך באיזור מחלף באקה.

https://www.mako.co.il/breaking_news-2025/m11_w02/shorts-2aa1b6540885a91027.htm

הסר דאגה מליבך, הוא כמובן במסלול השמאלי ביותר (נכון לרגע זה, לא רואים עוד רכבים שנפגעו - ייתכן ומדובר בתאונה עצמית עם הגדר\בטון הפרדה ? כנראה שנדע בהמשך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

הרעיון הזה לא עובד בישראל.

ברגע שאתה שומר מרחק, דביל נכנס בדיוק למרווח ששמרת.

מעדיף לחיות בידיעה כזו וככה בדיוק אני נוהג

אני מניח שמי שנדחף במרווח לא ילחץ על הברקס בפתאומיות, נשאר מרוכז ומאט אם זה קורה

נוהג הרבה בכביש 6 ואני רואה עוד אנשים נוהגים ככה, יש אבל מלא נצמדים ללא ספק.. רואה אותם במראה האחורית קבוע

פורסם

קשה לראות מה קרה לפני הרכב ההוא, אבל גם הטור הימני מאט מסיבה כלשהי. בכל מקרה הגורם לתאונה הוא נהג הרכב המסחרי שנדבק לתחת של הנהג הראשון.

ברוב תאונות השרשרת חזית - אחור אשם הנהג השני בכל השרשרת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, VromVrom כתב:

או שפשוט אפשר לשמור מרחק ולא להצמד לרכבים לתחת? 
לא יודע רעיון מטורף שכזה 

לא באמת עובד בשום מקום בעולם היום.

אם תשמור מרחק לפי הספר נסיעה של 10 דקות תהיה הרבה יותר.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

לא באמת עובד בשום מקום בעולם היום.

אם תשמור מרחק לפי הספר נסיעה של 10 דקות תהיה הרבה יותר.

לא מסכים. תמיד תתכונן למצב שהרכב לפניך הולך להאט בבום.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

הסרטון עם אפשרות להורדה.  

אני לא רואה בלימה משמעותית, וודאי שלא בלימה אגרסיבית. 

בנוסף רואים פעמיים לפני הבלימה האחרונה את אורות הבלם נדלקים, לדעתי זה מאפיין מאוד נהיגה צפופה במהירות גבוהה,  יעיד גם הרכב בנתיב האמצעי שגם נדלקו אורות בלימה.   לא כל אורות בלימה מסמנות בלימה. 

הנהג בטנדר לא מרוכז בכלל בכביש שדורש ריכוז גבוה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

עדיין, לא מצליח למצוא סיבה לבלימה האגרסיבית של הרכב בשמאל, רואים שאין משהו קרוב אליו בכלל מקדימה.

לפי השלטים נראה שזה קרוב ליציאה במחלף

יכול להיות שזאת הסיבה שהוא בלם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...