Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם,[היבואן] מספקים את הרכב עם שלט-קודן אלחוטי אחד בלבד של חברת איתוראן.

למרות הדרישות ההתחלתיות במעמד ההזמנה, שזה לא יותקן ברכב, וגם לא הייתה דרישה כזו מצד הביטוח, הם מצאו דרך "לעקוף" את זה בצורה אלחוטית .

מה גם שזה הותקן ברכב ע"י היבואן ולא ע"י איתוראן, ללא ידיעתנו.

מבחינתנו החיסרון המשמעותי בעניין, והמרגיז מאוד, זה סוללת הקודן, שאם וכאשר היא תתרוקן, הרכב יושבת כליל...כי הוא אינו מחובר לחשמל הרכב קבוע.

התקשרנו לאיתוראן\ביטוח 9\יבואן, ושלחו אותנו מאחד לשני, ללא תוצאות ממשיות.

יש איתוראן ברכב. לא מבין את ההיגיון בקודן .ועוד אלחוטי.

[נציג המכירות אמר "להשאיר את הקודן ברכב, או להדביק אותו לדשבורד"]. 

פירוק הקודן סופי, והוצאתו מהמערכת, כרוך בפירוק הדשבורד חלקי, והוצאה של 1000 שקל נוספים...

זה מריח כמו קומבינה משולשת [יבואן\איתוראן\ביטוח] על חשבון הלקוח.

רעיונות ? אולי ביטול רכישת הרכב ?

פורסם

אם הוסכם מראש על כל הצדדים שיסופק בלי המטרד הזה, יותר הגיוני שישלמו לקונה 1000 שח פיצוי על הטירחה ללכת לפרק את זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הרכב שולם במלואו.

סוכם, שלא יהיה קודן ברכב, כי יהיה איתוראן .

לא העליתי על דעתי שהם ישחילו לנו את הקודנית בצורה אלחוטית .

אנחנו הלקוחות ואנחנו נקבע מה יהיה או לא יהיה ברכב.

ואם כבר מנסים לתת, שזה יהיה 2 שלטים ולא אחד. במקרה שאחד לא תקין, ולא יהיה ניתן לנסוע עם הרכב. 

לא חתמנו על קבלת הרכב, וחושבים על אופציית הביטול.

מה האפשרויות שלנו במקרה כזה ?

פורסם

אני מבין את התסכול, אבל קח נשימה עמוקה. קודם כל, אין פה קומבינה על חשבון הלקוח, כי סביר להניח שרוב הלקוחות לא יטרחו להסיר את זה. זה לא שהם שמו לך משהו שלא ניתן לנסוע איתו, ומחייבים אותך לשלם 1000 ש"ח כדי לשחרר את הרכב. יותר סביר שהיה פה טלפון שבור - אתה סיכמת משהו עם סוכן המכירות, אבל זה עבר בין מס' אנשים שאולי הבינו משהו אחר מהניסוח של סוכן המכירות. אתה אמרת בעצמך ש"סוכם שלא יהיה קודן ברכב, כי יהיה איתורן" - ושהשלט-קודן הוא של חברת איתורן. נשמע שהם הבינו שלא צריך להתקין קודנית ייעודית, וסיפקו לך מערכת איתורן כלשהי - שבמקרה כוללת שלט עם קודן. זאת אי הבנה וחוסר תיאום ציפיות - כשאמרתם "איתורן", אתה חשבת על משהו אחד, והם חשבו על משהו אחר.

הלאה, אתה מערבב פה כמה דברים. המטרות של הקודנית ושל איתורן הן שונות. הקודנית נועדה למנוע את גניבת הרכב, ואיתורן נועד לאתר את הרכב אחרי שכבר נגנב. אני מבין שאתה לא מעוניין בקודנית - זה לגיטימי והחלטה שלך, פשוט להגיד שאין הגיון בקודנית אם יש איתורן זה לא נכון - אלה מערכות עם תפקידים שונים, ואיתורן ממש לא מייתר את קיום הקודנית. אגב, יכול להיות שזו הסיבה שהם החליטו לספק לך מערכת איתורן עם שלט כזה - הגדילו ראש ואמרו "אין קודנית ברכב, נשים מערכת איתורן שגם כוללת מנגנון למניעת גניבה, ולא רק איתור". שוב, אני מבין את התסכול שלך כי לא רצית להקיש שום קוד בכניסה לרכב - הדרישה שלך מובנת ולגטימית. פשוט מציע להסתכל על זה דרך משקפיים פחות ציניות - סביר מאוד שהיבואן לא ניסה לדפוק אותך או לעשות לך דווקא.

פורסם

ברור שלא נעשה מתוך כוונה רעה אלא סתם מרשלנות וזילזול בדרישות הלקוח.

אני לא הייתי מוכן לשלם ממיטב כספי על רכב שצריך להקיש קוד כל פעם שמניעים, זאת פגיעה גם באיכות החיים וגם באמינות של הרכב.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם יש עוד רכבים במלאי בקונפיגורציה שאתה רוצה,נסה לברר מולם כמה זמן יקח להכין לך רכב חדש והפעם ללא קודן. עדיף לעשות את זה לאחר איום בביטול ההזמנה כי ללא זה שום דבר לא יזוז. הסרה של הדשבורד שוב ברכב חדש לא אופציה (מבחינתי) אבל יש אנשים שזה בסדר מבחינתם כניראה.

פורסם

היום הייתה התגמשות מצידם.

כל העסקה הייתה מלכתחילה לקחת את ה-ASX שלנו ולהחשיב אותה במחירון + 1000 שקל, בתמורה לקניית JAECOO בנזין , מתומחר "על הכביש" בסכום של 162000 שקל,  "המבצע" שקיים היום שם, כאשר המחירון היבש כיום הוא 172300, כולל.

ז"א מדובר כביכול בהנחה של כ-10000 שקל . בנוסף לקחו את שלי במחיר שנראה לכאורה נורמלי או טוב יחסית. למרות שלדעתי הייתי צריך לבקש יותר. סתם מיהרתי.

סה"כ הוספתי כ-74K. 

על פניו על הנייר זה נראה כמו עיסקה לא רעה. 

הסוכנות הייתה בסדר גמור.

יש לציין שבעל האולם באילת בא לקראתי, ונתן 2 טיפולים חינם, כולל שלט איתוראן נוסף ,על חשבונו...

רוב הבעיות נעשו לפני המסירה.

שם עובדים סוג של "רובוטים" מטעם "גיל קאר" שאין להם שום קשר ללקוח שמזמין את הרכב או התחשבות מינימלית ברצונותיו של זה שמשלם את החשבון בסופו של דבר.

בכל רכב שלהם מתקינים בו איתוראן עם שלט אלחוטי.

ובמעמד ההזמנה, מספרים לכם שהתקנת האיתוראן זה בחינם, כולל מצלמת דרך קדמית\אחורית.

כמובן שלא טורחים לספר לכם את החסרונות שבדבר, שתיארתי אותם מקודם. יחד עם תשלום של 60 שקל כל חודש לאיתוראן.

היום בדקתי את המע" כמה פעמים. ניסיתי להניע בלי הקוד והרכב צפצף מבלי אפשרות להניע.

אבל ממתי קודניות עוצרות את הגנב ? לא ברור העניין...

לא קיבלתי ולו טלפון אחד מהחברה בדבר נסיונות גניבה של הרכב. 

מה שכן לא שכחו לעדכן אותי בדבר הוראת הקבע...

לגבי הרכב עצמו, אין הרבה מה להוסיף.

הרגשת פרימיום לא ממש קיבלתי ממנו. 

חבל לפתוח עליו נושא חדש כאן בפורום. אסכם את זה בצורה קצרה:

יתרונות:

חומרי דיפון ואיכות הרכבה טובים מאוד. 

הרבה אבזור.

מע" שמע לא רעה בכלל..

המצלמות תורמות את שלהם כי דרך המראות ובמיוחד דרך השמשה האחורית ,קשה להשתמש

גלגל רזרבי.

תאוצות ביניים, החל מאחרי המטרים הראשונים ובעקיפות .

מזגן מצויין, רוב הזמן. למה רוב הזמן? אסביר בהמשך..

חסרונות:

זווית גלגול מפגרת. יש להתרגל ולבדוק גבולות.

למרות האבזור הרב, חלקו מעצבן ומיותר.

צפצופים בכל מיני סגנונות. כל אחד מתריע על משהו אחר, ובכל התנעה צריך לבטל.[או להתרגל ולבלוע את הצפרדע].

פתיחה אוטומטית של דלתות עם שלט בכיס. מעצבן ומיותר. נפתח ונסגר כל פעם שאתה עובר במס" מטרים מהרכב. בלתי ניתן לביטול. למרות שיש אופצייה לפתיחה סגירה ע"י מגע עם האצבע בידית.

ב- 2 השלטים של הרכב עצמו, הפלסטיק האחורי פתוח בקצה האחד ולא ניתן לסגור אותו.[מיוצר טיפה גדול מדי.]

נסיעה אנמית ביותר ביציאה מהמקום. 2-3 מטרים ראשונים. סתם השאייה. אח"כ טס.

חזרתי למזגן. כאשר הטורבו עובד בסל"ד גבוה, יותר מכמה שניות, המדחס מתנתק. ואח"כ חוזר.

לא הצלחתי לראות סרטון ממצלמת הדרך של "גיל קאר". גם לא מתוך הבית. אי אפשר להתחבר אליה. סתם ליופי...

בלוח מחוונים הקטן רואים רק שעון RPM . בצד השני במקום שעון מהירות נורמלי,[כמו בגרסת ה-4X4] יש אייקונים קטנים עם שטויות בנוסח סיני מתקדם, שאינו תורם במאומה על חווית הנסיעה.

בימים הקרובים אעדכן בדבר דברים נוספים, לחיוב ולשלילה כמובן ברכב הזה.

לילה טוב !

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תתחדש.

לגבי התקנות של גיל קאר והיבואן. הזמנו במרץ האחרון יונדאי מאותו יבואן. בהזמנה הראשונית היתה כלולה מערכת איתור כפולה וקודנית ומצלמת דרך. התעקשתי שלא יתקינו את הקודנית והמערכת איתור והזכרתי לנציג גם לאחר כמה ימים. (כמובן שלא הסכימו לזכות אותי למרות שבהזמנה זו תומחר ב3000 שקלים בערך) את המצלמות דרך השארתי כי התכוונתי להתקין בכל מקרה.

פורסם

טוב.חזרתי לעדכן.

אין לי משהו להוסיף לחיוב כאן, מלבד המזגן, שעושה באמת עבודה מעולה גם בימים החמים הללו..

מצד שני, שרות הלקוחות של גיל-קאר ...אוי !

גם מצלמת הדרך שלהם לא עובדת.היא נמצאת שם סתם ככה ליופי. סוג של "דחליל" כדי לנסות להבריח גנבים.

נשלחה אליהם פנייה לתיקון.

דבר נוסף, הטורבו ברכב מתחיל לעבוד סביב 2000-2200, שזה ממש גרוע . ועד לשם זה פשוט עגלה!

וגם ואחר כך  מתחיל לנסוע בפרפר גלגלים...

זווית גלגול שגורמת לחוסר ביטחון, במיוחד בעיקולים.

לא שכחתי לרגע שיש 6 סוגי צלצולי אזהרה שונים. על כל דבר. צריך לנתק אותם לפני כל התנעה. אחד אחד. יחד עם שאלה בנוסך: "האם אתה בטוח ???"

גיליתי על בשרי שלא  מתחיל לזוז קדימה\אחורה ללא חגורה.

התנעה מרחוק.

לקח לי זמן להבין שלא ניתן, גם בגלל הקודן האלחוטי. לפעמים זה מצליח אבל יחד עם צפצוף נוראי ברכב. אפשר להקיש אחר כך קוד וזה מפסיק...

בקיצר הרכב הזה על הפנים

מצאתי ביטוח בפניקס, שלא דורש כלום ברכב. לא עשיתי שיעורי בית בנושא. זרמתי עם הביטוח הקודם שהיה לי במיצובישי.

בפניקס עולה עוד 300 שקל במקיף, יחד עם 100 שקל  פחות בחובה. מבלי לשלם משכנתא כל חודש לאיתוראן.

שאלתי אותם :

"הרכב הזה גניב?" 

תשובה: 

"מה פתאום..סיפרו לך סיפורים כדי לספק עבודה לאחרים"

בלי שום קשר עבר לי הטעם הטוב מהקנייה הזו.

כל כך הרבה טלפונים, יבואן/מנהל מותג/ביטוח/איתוראן/גיל-קאר , כבר זוכר את מס" הרישו בעל-פה, מרוב טלפונים. אפילו אחרי יומיים .

הייתי צריך להישאר עם הASX . לא נורא. רק מטעויות לומדים . הרכב הזה, [בלי שום קשר לבלאגן שיצרו האחרים], ממש אינו מומלץ ובסופו של דבר יעמוד,  וכנראה יימכר למרבה במחיר.

• מבאס 1
פורסם

לא עשית נסיעת מבחן לפני הקניה?

עמוס

פורסם

היה  מישהו כאן שטען שאין קומבינה ??

התקשרתי לפניקס , שלמה ביטוח, וכלל, ושלושתם לא נדרשו מיגון כל-שהוא.

מבחינתם הרכב JAECOO בנזין, לא גניב, ואין דרישות. 

גם לא היה הפרש כסף גדול בינהם, לאומת ביטוח ישיר ...

הרכב הזה כן גניב, רק כשהוא מבוטח בביטוח ישיר.

אני מבוטח אצלם עם 3 רכבים.

אקבל החלטה בקרוב עם איזה חברת ביטוח אמשיך, עם כל הרכבים שלנו.

גם אם זה יהיה כרוך בהעברה מיידית של כל הפוליסות לאחרים .

פורסם

היום נתקעתי עם האוטו .

בתחנת דלק בכביש הערבה בשיא החום !

הקודן הדליק נורה צהובה קבוע ולא הניע.

אחרי רבע שעה ענו וניטרלו את הקודן ל-24 שעות בלבד.

לפרק אותו זה עולה לי עוד כסף...

עם אני נניח אבטל להם את ההוראת קבע, הם ינטרו לי אותו קבוע ?

או שבתור "עונש" ישאירו לי אותו מבלי יכולת להניע\לנסוע ???

מצרף תמונות של הקודן המקולקל:

20250813_222123.jpg

20250816_133525.jpg

• מבאס 2
פורסם

יוסי תגיד, אני מכיר אותך מהפורום כאדם רציני.
איך הסכמת לקבל את העובדה שהנעת הרכב תלויה 
בשלט המצ'וקמק הזה, שנראה כמו השלטים שעולים 10 ש"ח בעליאקספרס?

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...