Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 11.6.2025 בשעה 23:27, IsraCar כתב:

חצי מהנהגים בארץ הן נהגות. (אין מצב שהן יחליפו, כי הן בנות).

וגם חלק מהבנים הם...  לא נולדו עם מפתח ברגים ביד.

המצאת הטלפון הסלולארי ייתרה את הצורך בגלגל חליפי.

ניידות שירותי חילוץ צריכות להיות מצויידות במגוון גלגלים לצורך דילוג רכב לפנצ'ריה ללא צורך בגרירה.  (בשנים האחרונות הח'ברה הטובים מידידים).

אני מתקשה לזכור מתי החלפתי גלגל לעצמי. (בטח היו איזה פעמיים שלוש).

אני זוכר לפחות 4 פעמים שהחלפתי גלגלים לעלמות במצוקה. בדר"כ זה היה במגרשי חניה ולא בצד הדרך. 

אה, לעצם השאלה:

אני בחיים לא אוותר על גלגל רזרבי בגודל תיקני.

(*) אבל אני לגמריי מבין את מי שכן.

מה הקשר בין היכולות הטכניות של האוחז בהגה לצורך בהחלפת גלגל כשצריך?

לפני כשלושה שבועות זוגתי מתקשרת אלי שיש לה פנצ'ר בגלגל. תוך כי שאני מתארגן לצאת לעזורלה היא מתקשרת שוב ואומרת שעצר לידה מישהו מ"ידידים" והוא כבר מחליף עבורה את הגלגל. מה היה עושה אותו בחור נחמד אם לא היה ברכב גלגל רזרבי?

כמה ימים אחרי אותו אירוע, היא שוב מתקשרת להגיד שיש לרכב פנצ'ר. מסתבר שהייתה באיזור שלנו מגפת פנצ'רים (וכנראה גם המשטרה הייתה מעורבת). לתיקון הפנצ'ר הזה יצאתי אליה עם הבן שהוציא רשיון לפני פחות משנה ובהדרכתי הוא ביצע את ההחלפה.

לפני יומיים הבחור יוצא בערב עם הרכב וזמן קצר אחר כך מתקשר לבשר שיש לו פנצ'ר. היות וכבר ידע מה לעשות לא הייתי צריך להגיע אליו.

לסיכום, כשלושה שבועות ו-3 פנצ'רים.

אגב, הרכב הקודם של זוגתי היה ללא גלגל רזרבי (פיקאסו ארוך דיזל) ופעם מצאנו אותו עומד בלי אוויר באחד הגלגלים, ב-2 בלילה בנתב"ג, כשחזרנו מחופשה משפחתית. לא כיף.

לגמרי מעדיף גלגל רזרבי.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע.

הדיבורים היו על כ-20 כלי רכב, מאיזור נווה אילן, שכולם עם פנצ'ר, כנראה באותו היום ולכולם בורג תקוע.

אנחנו מגיעים לאיזור כי אחד הבנים לומד בבית ספר ליד.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

דעה לא פופולארית - מעדיף רכב עם גלגל רזרבי, עם אבזור פרקטי כמו מושבי עור וגג נפתח ובלי גימיקים שיכולים להתקלקל ולא עוזרים בכלום כמו ידיות נפתחות ומושבים חשמליים, זה מגניב אבל לא מעבר. מעדיף לכוון את המושב פעם אחת ולפתוח ידית קבועה בלי עוד מנגנון חשמלי שנפתח ונסגר. 

• אהבתי 5
פורסם
לפני 55 דקות, nissan1211 כתב:

דעה לא פופולארית - מעדיף רכב עם גלגל רזרבי, עם אבזור פרקטי כמו מושבי עור וגג נפתח ובלי גימיקים שיכולים להתקלקל ולא עוזרים בכלום כמו ידיות נפתחות ומושבים חשמליים, זה מגניב אבל לא מעבר. מעדיף לכוון את המושב פעם אחת ולפתוח ידית קבועה בלי עוד מנגנון חשמלי שנפתח ונסגר. 

אני חושב שבפורום הזה תמצא עוד הרבה אנשים שיחשבו כמוך, אני בינהם.

פורסם
לפני 6 שעות, nissan1211 כתב:

מעדיף לכוון את המושב פעם אחת ולפתוח ידית קבועה בלי עוד מנגנון חשמלי שנפתח ונסגר. 

מושב חשמלי עם זכרונות כולל למראות זה אחלה כשיש יותר מנהג אחד. דבר שבהחלט מוכן להוסיף עליו כסף.

ידיות נשלפות וחלון בגג מיותר לחלוטין.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

מושב חשמלי עם זכרונות כולל למראות זה אחלה כשיש יותר מנהג אחד. דבר שבהחלט מוכן להוסיף עליו כסף.

ידיות נשלפות וחלון בגג מיותר לחלוטין.

זה נחמד אבל העלות תיקון של כיסא חשמלי מול התועלת לפחות מבחינתי לא שווה את זה. בסוף מקור הבעיה הוא שאנחנו בעידן של כאן ועכשיו, לא רוצים להוציא את המפתח מהכיס וללחוץ, לא רוצים להקדיש דקה אחת לכיוון כיסא ומראות וכו וכו. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

זו שאלה מוזרה.
יצרני רכב לא מוותרים על צמיג ספייר כדי לפצות על תוספת אבזור – הם מוותרים עליו כי התקן מאפשר זאת, וכך הם חוסכים על חשבוננו.

ועם זאת, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה לי פנצ'ר. כנראה לא בארבע–חמש השנים האחרונות, ואני נוהג בערך 25,000 ק"מ בשנה.

וגם אם כן היה לי פנצ'ר – בחיים לא הייתי עוצר בצד הדרך כדי להחליף גלגל. הייתי ממשיך לנסוע על הג'אנט עד לתחנת הדלק הקרובה, ומשם כבר מסתדר איכשהו.

אם הייתי נוסע בעקביות באזורים נידחים, לא הייתי מוכן לנהוג בלי גלגל ספייר. אבל רכבים שכן מיועדים לשטח, כמו ג'יפים אמיתיים ורכבי עבודה – בדרך כלל כן מגיעים עם ספייר.

בקיצור זה קצת מכעיס שרכבים חדשים מגיעים בלי צמיג ספייר, אבל מצד שני זה ממש לא ביג דיל בעיני 

פורסם

קניתי גלגל רזרבי אבל חברת מנוי שירותי הגרירה לא היתה מוכנה להחליף גלגל (טענו שלפעמים הם מגיעים והגלגל הקנוי לא מתאים), ושלחו גרר על חשבונם. הייתי צריך לנסוע במונית אחרי הגרר..

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם

^^ למה לא נסעת עם הנהג במשאית? המשפחה שלו היו איתו? :)

בשבילי גלגל רזרבי בגודל מלא (ככל האפשר - אצלי ברכב הגלגלים הינם 17" בעוד הרזרבי 16",קצת מצחיק אבל פסדר..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 24 דקות, ezuf כתב:

^^ למה לא נסעת עם הנהג במשאית? המשפחה שלו היו איתו? :)

כי מסתבר שיש חברות שירותי דרך שלא מוכנות שתיסע בגרר. מעצבן מאוד.

• לא הבנתי... 1
  • מעניין 2
פורסם

גלגל.

(כשפותחים דיון יש בפורום אפשרות סקר מסודר עם הצבעה. אפשר לבקש ממנהל להוסיף לדיון הקיים.)

בתאריך 10.6.2025 בשעה 16:49, discoTD5 כתב:

מהחברה - איבזור.

ואז קונים עצמית רזרבי.

השאלה אם יש מקום איחסון לזה.

לפני 8 שעות, chrono כתב:

כי מסתבר שיש חברות שירותי דרך שלא מוכנות שתיסע בגרר. מעצבן מאוד.

מי החברה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...