Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מוצאים מכון בדיקה שאין לו קומבינה עם הסוחר ?

ni4ni

פוסטים מומלצים

שלום

אני בדרך כלל קונה רכב מסוכנויות (הסוכנויות הגדולות, לא מגרשים קטנים ומפוקפקים) וכמובן לאמסתפק בטופס בדיקה או בודק את הרכב איפה שהמוכר מציע אלא בוחר בעצמי איפה לעשות את הבדיקה.

הבעיה היא שאין לי איזה מכון בדיקה או מוסך מועדף ואז אני בוחר משהו אקראי או שיש עליו המלצות באינטרנט.

מכיוון שאני לא רוצה לגרור את המוכר (אפילו שזה סוחר) מנתניה לבדיקה בראשון אז אני משתדל שזה יהיה במרחק סביר. אבל אז ברוב המקרים המכון נמצא באותה עיר של הסוחר ואז יש סיכוי מסויים שיש ביניהם איזו היכרות או אפילו יותר מזה.

איך נמנעים מזה ?

הרי רק מעצם זה שהסוחר הזה מוכר 80 רכבים בחודש והם באותה עיר יש סיכוי שהוא מקבל שם יחס vip. מצד שני לא נעים לגרור אותו לבדיקה במרחק 50 ק"מ...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר בתמיר סוכנויות, יחסית לנתניה הם אמורים להיות בסדר.

עדיין, אם אני לוקח את הרכב לבדיקה בנתניה עלול להיות בעייתי, לא ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהכרות קרובה עם הסוחר הנדון - אתה יכול לקחת גם בנתניה. רב הלקוחות שלו בכלל לא לוקחים לבדיקה כי 95% מהלקוחות הם לקוחות חוזרים שיודעים שגם אם תהיה בעיה יש מי שיטפל.

אני לא חושב שיש לו קומבינה עם מי מהמכונים, גם למכונים יש אינטרס לכתוב כסתחים כדי שהאחריות לא תחול על שום דבר.

גילוי נאות: אני לקוח של הנ"ל ורכשתי ממנו לא מעט כלי רכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל, גם המכונים הכי רמאים, שמחוברים עם הסוחר, לא ירשמו שקרים בטופס.

כל הרעיון שם הוא שאחרי הבדיקה, הבוחן יושב עם הקונה, ומראה לו טופס עם ריג'קטים, אבל במילים שהוא מוציא מהפה, הוא אומר לו שהכל חרטא וזה מתאים לשנתון ואין בעיה והכל טוב.

זו הקומבינה בדרך כלל. ככה גם אי אפשר לתבוע אחר כך.

הנ"ל נכתב מנסיון אישי של לא מעט בדיקות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, cabrio כתב:

כל הרעיון שם הוא שאחרי הבדיקה, הבוחן יושב עם הקונה, ומראה לו טופס עם ריג'קטים, אבל במילים שהוא מוציא מהפה, הוא אומר לו שהכל חרטא וזה מתאים לשנתון ואין בעיה והכל טוב.

ואיך אפשר להימנע מזה ? ברור שאני לא אלך למכון שהמוכר מציע אבל איך לא להיכנס מיוזמתי בטעות למכון שעובד איתו ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום
בתאריך 16.5.2025 בשעה 12:22, zvit כתב:

מהכרות קרובה עם הסוחר הנדון - אתה יכול לקחת גם בנתניה. רב הלקוחות שלו בכלל לא לוקחים לבדיקה כי 95% מהלקוחות הם לקוחות חוזרים שיודעים שגם אם תהיה בעיה יש מי שיטפל.

אני לא חושב שיש לו קומבינה עם מי מהמכונים, גם למכונים יש אינטרס לכתוב כסתחים כדי שהאחריות לא תחול על שום דבר.

גילוי נאות: אני לקוח של הנ"ל ורכשתי ממנו לא מעט כלי רכב.

כלומר - הם לא שייכים לסטטיסטיקה המדהימה של סוחרים בנתניה שתמיד מחזיקים את הרכבים עם הק"מ הכי נמוך בארץ?...😉

או, לחילופין, הסוחרים עם בעייה קשה בזיכרון שגורמת להם לשכוח לציין את צמד המילים אובדן להלכה בהקשר לרכב?...

וברצינות - אם עושים קודם כל שיעורי בית ובודקים היטב היסטוריית תביעות והיסטוריית טיפולים, ניתן לקבל תמונה ראשונית על הרכב, ואם הוא נראה כשר על הנייר אז לדרוש טופס גילוי נאות מפורט מהסוחר לפני חתימה, ולבדוק במכון שלא יהיה בהמלצת/הצעת הסוחר.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.5.2025 בשעה 14:30, ni4ni כתב:

ואיך אפשר להימנע מזה ?

לשאול אותו איפה יש מכון בדיקה, ולא ללכת לשם.

לבחור משהו אחר.

להתייחס אך ורק לטופס הבדיקה ולא לסיפורים של הבוחן בחדר.

לבדוק מראש הסטורית ביטוח וטיפולים.

זה בגדול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.5.2025 בשעה 12:31, cabrio כתב:

אבל אם אני לוקח למכון

תודה לכולם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...