Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לחוות דעת - אלפא ג'ולייטה/אינפיניטי/לקסוס/ב.מ.וו

shilo_v

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

סוגר ארבע שנים עם V40 2015 1.6L 180PH, די נהנה וממש מרוצה ממנה

(פעם ראשונה שאני עם רכב אחד יותר משנתיים),
בחודשים האחרונים התחיל לדגדג לי קצת להתקדם בשנתון ולהתרענן.

העדיפות הראשונה ובפער גדול זה להשתדרג לוולוו צעירה יותר כך שאם אמצא אחת שמורה לא תהיה לי כל התלבטות

(אייל מהפורום מכר את ה-V40 RD שלו ופספסתי ובלי קשר, השבוע פורסמה V40 אחת בוולוו סלקט אבל נמכרה אחרי יומיים עוד לפני שהספקתי להגיע לשם).

למרות העדיפות לוולוו אני לא נעול וחשבתי על עוד כמה אפשרויות ופה אני זקוק לחוות דעתכם:

-אלפא רומיאו ג'ולייטה (מיטו? 3 בוכנות?) שנים 18/19  (תמיד אלפא קרצה לי אך תמיד חששתי מתדמית חוסר האמינות שלה)
-אינפיניטי למיניהן ובעיקר Q30 שנים 17/20 (מנוע מרצדס - טוב/רע?)
-לקסוס (לא מדגם CT200) 16/18
-ב.מ.וו שנים 16/19 

שוטטתי מן הסתם בפורום בחיפוש אחר חו"ד אבל בכול זאת עניין אותי להשוות בניהם בשרשור אחד.

פתוח לעוד רעיונות.

אגב,

קונצרן פולקסווגן - פחות (למרות פנטזיות הילדות על אאודי שאולי יום אחד אלך על זה)
פיג'ו/רנו - לא!

נכוויתי גם עם השמורות שבהם והספיק לי.

תקציב: סביב 75,000 ש"ח

לא הרבה יחסית לדרישות שלי אני יודע.

דרוש: אמינות, נוחות, ניחוח ספורטיבי מינימלי וזמינות כוח (לא יותר מדי, למשל ב-V40 הנוכחית לדעתי לא הגעתי אפילו ל-80% מהיכולת שלה, לא נוסע מהר אבל כן אוהב להרגיש את הטורבו בעקיפות והיא עושה את זה מעולה בשבילי עם השינוי הקטן למצב 'S')
ובאופן כללי, שיהיה מהנה לנהיגה, לא 'משעמם' ולא רק הסעה מנקו' A ל-B.

למשל ממש אהבתי את המאזדה 3 ספיריט שהייתה לי לפני הוולוו אבל גם די שיעממה אותי, נשמע דפוק אני יודע. 
מרווח - לא קריטי, רווק.
נסועה ממוצעת 10K/13K ק"מ בשנה.

תודה רבה!

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב הזה שווה לשקול לוותר על מותגים יקרים יחסית כי תקבל רכב מתיישן עם עלויות אחזקה לא נמוכות.

מציע שתברר על פוקוס st-line משנת 2020 והלאה. גיר פלנטרי, 1.5 טורבו 182 כ"ס.

היא לא תספק לך את כל מה שאתה מבקש, אבל יחסית זולה לרכישה ולאחזקה ומספקת קצת עניין בנהיגה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה.

לגבי וויתור על מותגים יקרים יחסית: מהניסיון שלי לפחות, עלויות האחזקה של הוולוו שלי ומאנשים שאני משוחח איתם לא יקרות בהרבה אם בכלל מהרכבים הקודמים שהיו לי כשאצל חלקם אולי עלויות האחזקה היו זולות יותר אבל יחד עם זאת היו בהן תקלות שאין לי בוולוו כך שבפועל הוולוו הייתה עבורי זולה יותר לתחזוקה.

פשוט את אין לי היכרות עם המותגים האחרים שהזכרתי.

האמת ששקלתי גם את ה- st-line (לא בשנתונים עם המנועים המתפגרים),

ההיצע דליל מאוד וכל שכן אחת שמורה עם ק"מ נמוך יחסית,

לצורך העניין מפורסמות כרגע בסה"כ  4 יח' ורק שתיים מהן נכנסות לתקציב

וזו שנסעה פחות, עשתה 30K ק"מ יותר מהרכב שלי ובמקרה כזה ללא ספק הייתי מעדיף להישאר עם הרכב שלי. 

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב.מ.וו יותר יקרה לאחזקה מוולוו מבחינת ביטוח וחלפים , המנועים יחסית אמינים , תחזוקה שוטפת יקרה . בלאי מהיר בעיקר של צינורות וחלקי פלסטיק. 

מבחינת האינפיניטי , מנועים וגירים של מרצדס ולכן החלפים של מרצדס/ אינפיניטי יכולים להיות יקרים מהממוצע , חלק מהדגמים מגיעים עם גיר רובוטי דו מצמדי שהמצמדים בו יקרים להחלפה, כדאי לשים לב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיארתי לעצמי שהאחזקה של ב.מ.וו יקרה יותר מוולוו, השאלה עד כמה סדרות 1/3 אמינות באופן כללי חוץ מהמנוע?

מעבר לזה שאחקור קצת בנושא הצינורות וחלקי הפלסטיק, זה המותג שאני פחות מעדיף מהמותגים שהעדפתי.

אינפיניטי - אני מתחיל לחשוב פעמיים בעקבות מה שאתה אומר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במוו בתקציב שלך אני חושב שתוכל למצוא רק עם מנוע שהוא פחות מומלץ (מנוע 2.0 N20 או מנוע 1.6).

הייתי מתמקד בג'ולייטה תלתן או V40/S60, האחזקה בג'ולייטה תהיה יותר יקרה בעיקר בגלל הגיר הרובוטי.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמח לשמוע שחושבים עליי בכל מיני שרשורים, לא יודע כמה הרכב שלי היה מקדם אותך בשנתון כי הוא היה 2016 , אולי משאר הבחינות כן אבל בשנתון פחות... 

מאחר ונראה שאתה לא בלחץ להחליף, אני מאמין שעם מספיק סבלנות תוכל למצוא את הרכב הנכון.

לדעתי כל האופציות שפירטת יהיו יקרות יותר לאחזקה ולא בטוח שכחבילה יספקו את מה שה V40 תספק.

קח בחשבון שאם CC באה בחשבון, יחסית קל למצוא V40 CC T5 משנים מתקדמות. 

ממליץ לשים סוכן חכם ביד 2 וברגע שיש רכב מתאים, לעזוב הכל  וללכת לראות.

גם ממליץ להצטרף לקבוצה שלנו (כבעל V40 בהווה) שם שומעים מדי פעם על הזדמנויות מעניינות מפה לאוזן. 

כן, אני עדיין שם למרות שנטשתי את המותג (לעת עתה)  :-) 

• אהבתי 1

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, `Infinity כתב:

במוו בתקציב שלך אני חושב שתוכל למצוא רק עם מנוע שהוא פחות מומלץ (מנוע 2.0 N20 או מנוע 1.6).

הייתי מתמקד בג'ולייטה תלתן או V40/S60, האחזקה בג'ולייטה תהיה יותר יקרה בעיקר בגלל הגיר הרובוטי.

אמנם התקציב יכול להימתח מעט בהנחה שמדובר בהזדמנות לא רגילה אבל בכול מקרה המותג הפחות מועדף אצלי.

דווקא התלתן בג'ולייטה? למה לא הדגמים האחרים?

ומה יקר באחזקה של הגיר הרובוטי? טיפולים שוטפים או שהוא רגיש ונוטה להתקלקל?

לפני 4 שעות, אייל כתב:

שמח לשמוע שחושבים עליי בכל מיני שרשורים, לא יודע כמה הרכב שלי היה מקדם אותך בשנתון כי הוא היה 2016 , אולי משאר הבחינות כן אבל בשנתון פחות... 

מאחר ונראה שאתה לא בלחץ להחליף, אני מאמין שעם מספיק סבלנות תוכל למצוא את הרכב הנכון.

לדעתי כל האופציות שפירטת יהיו יקרות יותר לאחזקה ולא בטוח שכחבילה יספקו את מה שה V40 תספק.

קח בחשבון שאם CC באה בחשבון, יחסית קל למצוא V40 CC T5 משנים מתקדמות. 

ממליץ לשים סוכן חכם ביד 2 וברגע שיש רכב מתאים, לעזוב הכל  וללכת לראות.

גם ממליץ להצטרף לקבוצה שלנו (כבעל V40 בהווה) שם שומעים מדי פעם על הזדמנויות מעניינות מפה לאוזן. 

כן, אני עדיין שם למרות שנטשתי את המותג (לעת עתה)  :-) 

היי אייל, אמנם ה-V40 שהייתה לך בסה"כ צעירה בשנה אבל עולם אחר, וולוו עם מכלולי וולוו, דגם RD, שמורה ומטופלת ובנוסף יפייפיה שלא מהעולם הזה עם צבע נדיר. גם אם הייתה שנה מתחת היא משהו אחר.

סבלנות יש, למרות שקבעתי עם וולוו סלקט שהיום אגיע לראות S60 פשוטה והקדימו אותי עם טלפון שנמכרה 😄

לא ידעתי שהן נחטפות בצורה כזו.

גם CC לא שולל, אבדוק.

על איזו קבוצה מדובר, פה בפורום? אם כן אני חושב שאני בפנים.  

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, shilo_v כתב:

אמנם התקציב יכול להימתח מעט בהנחה שמדובר בהזדמנות לא רגילה אבל בכול מקרה המותג הפחות מועדף אצלי.

במענה למודגש:

ג'ולייטה 1.4 170 כ"ס תהיה עם מנוע מולטיאייר שהוא לא שיא האמינות, וגם שם יש גיר רובוטי וזה חוץ משאר הפאקים הידועים (ובראשיתם הדשבורד המתנפח).

התלתן חזקה יותר וספורטיבית יותר.

אני זוכר שלפני כמה שנים הן היו נמכרות הרבה מעל המחירון, ודווקא בתקופה האחרונה הביקוש (ואיתו המחירים) ירד דרסטית ואפשר למצוא עסקאות מעניינות עם תמורה גבוהה למחיר.

בנוסף לכך אני חושב שלפעמים קל יותר למצוא רכב ספורטיבי שמור שהיה אצל בעלי חובב רכב פדנט שהשקיע ברכב וטיפל בו בצורה קפדנית.

• אהבתי 1

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, shilo_v כתב:

היי אייל, אמנם ה-V40 שהייתה לך בסה"כ צעירה בשנה אבל עולם אחר, וולוו עם מכלולי וולוו, דגם RD, שמורה ומטופלת ובנוסף יפייפיה שלא מהעולם הזה עם צבע נדיר. גם אם הייתה שנה מתחת היא משהו אחר.

סבלנות יש, למרות שקבעתי עם וולוו סלקט שהיום אגיע לראות S60 פשוטה והקדימו אותי עם טלפון שנמכרה 😄

לא ידעתי שהן נחטפות בצורה כזו.

גם CC לא שולל, אבדוק.

על איזו קבוצה מדובר, פה בפורום? אם כן אני חושב שאני בפנים.  

אתה צודק, זו היתה יכולה להיות קפיצת מדרגה, פעם הבאה תגיד שאתה בעניין... התקשרתי ל2 הראשונים ברשימת ההמתנה 😄

השוק של הוולוו רותח אנשים התחילו לגלות את הערך שאתה מקבל לסכומים המצחיקים שהן מתומחרות  , ההפך המוחלט ממתי ששקניתי בזמנו.  

קבוצת ווטאספ .  הקבוצה בפורום לדעתי לא פעילה תקופה מאוד ארוכה. 

• אהבתי 2

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

ג'ולייטה 1.4 170 כ"ס תהיה עם מנוע מולטיאייר

איזה דגמים/שנים הגיעו ללא המולטיאייר? רק התלתן?

לפני 13 דקות, אייל כתב:

אתה צודק, זו היתה יכולה להיות קפיצת מדרגה, פעם הבאה תגיד שאתה בעניין

אם אני זוכר נכון כתבתי לך איפשהו שאשמח אם תוכל לעדכן אותי כשאתה מתכוון למכור אבל לא נורא כבר היסטוריה.

לפני 13 דקות, אייל כתב:

קבוצת ווטאספ

איך אפשר להצטרף?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף להמלצה על CC, רובן ברמת גימור אינסקריפשן וזו כבר קפיצת מדרגה רצינית לעומת V40 רגילה - גם ה-RD לא מתקרבת למה שהאינסקריפשן מציעה (מערכת HK מעולה, מושבים חשמליים עם זכרון וסנכרון למפתח, בקרת שיוט אדפטיבית, ועוד מלא פיצ'רים מגניבים)

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני שם לב שאין אפילו CC אחת למכירה כרגע ביד 2.

אגב, ה-v40 על שלל הדגמים לא סובלות מאכילת שמן כמו ב-s60 שנתונים 15/16 נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שברולט אימאפלה שנתונים 2018-2019 יכולה להיכנס בתקציב. מנוע 3,600 עם 305 סוסים, מעל 36 קג״מ ופחות מ-7 שניות ל-100. הרכב ארוך אבל עם בסיס גלגלים של 285 סמ בערך אז יושב יפה על הכביש ובבסיסו הוא רכב אמין (לחבר יש אחת שנתון 2014 כבר כמה שנים וזה בגדול אותו הרכב). לטעמי הרכב מאוד יפה וממש לא בסטייל של רכב אמריקאי מרובע ומגושם. ביטוח וטיפולים זולים בטח יחסית למותגי היוקרה עליהם אתה מסתכל. לא פשוט למצוא דגם שמור אבל לטעמי זה value for money אפילו יותר טוב מוולוו (ואני מאוד אוהב וולוו).

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, shilo_v כתב:

אני שם לב שאין אפילו CC אחת למכירה כרגע ביד 2.

אגב, ה-v40 על שלל הדגמים לא סובלות מאכילת שמן כמו ב-s60 שנתונים 15/16 נכון?

יש ישנות מלפני מתיחת פנים עם מנוע פורד, אבל אתה מחפש שדרוג, אז תתמקד באינסקריפשן שהגיעו ב-2 קונפיגורציות - T3 או T5.
ולא מוכרת לי בעיה של צריכת שמן כמו ב-S60.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...