Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי יתחילו להאשים את היהודים? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל זה בדיוק זה.

לא יודע מה "ציני ועצוב" בזה. 

גם בהולנד יש פאשלות, וגם פה אף אחד לא מוכן לקחת על זה אחריות. מזל שלא האשימו את פוטין בזה שבמזרח המדינה באיזו עיר יש כול הזמן אי קולי וכאלה שחודרים למים הנקיים (כשנציגת חברת המים נשאלה אם אפשר לקבל זיכוי על זה שהם סיפקו שבוע+ מים עם קקי בתור מים נקיים, היא ענתה "זבשך" בשפה יפה). 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Derish כתב:

מעניין שאצלנו המים זרמו חופשי. באמת תהיתי לגבי זה.

כנראה ספציפית לבניין שלנו. היו מים אבל נגמרו די מהר, מן הסתם המאגר התרוקן ומשאבות אין כשאין חשמל. בניין 20 קומות, אני קומה 17 וגם מעלית לא הייתה. נכון יותר הייתה אחת שעבדה על הגנרטור. מישהו בקבלה שם על הדלת שלה פתק נייר no utilizar! יעני לא להשתמש. אז כמו ישראלי טוב עליתי שתי קומות ברגל ושם לא היה פתק, אז עליתי במעלית משם... מקסימום הייתי מושך בכתפיים ומתרץ בספרדית של "עולה חדש" שאני לא יודע לקרוא והגוגל לנס לא עובד לי  (מה שנכון).

לפני 10 דקות, discoTD5 כתב:

מתי יתחילו להאשים את היהודים? 

אני מפחד אפילו לבדוק אם כבר התחילו, למען האמת 🥴.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • מצחיק 4
  • מבאס 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 4 דקות, קורן בן אשר כתב:

בניין 20 קומות, אני קומה 17 וגם מעלית לא הייתה.

תזכורת טובה מדוע אני מתחבא בפרברים - בבניין שלי שלוש קומות ובכל העיירה כמעט ולא בונים מעל חמש. לא מבין את האנשים האלה (בלי קשר למדינה) שבונים מגדלים או רוצים לגור בכזה, במיוחד כשאין איזו מצוקת קרקע אקוטית כמו בארץ. מקווה שלפחות החניות שלכם מרווחות מספיק ולא בגודל של קלמר עפרונות כמו אצלנו.

פורסם

אני לא חושב שקיים מישהו ש"רוצה לחיות במגדל". יש לא מעט שרוצים את הפנטהאוז בקצה, כן, אבל מגדל - זה פשוט מה שיש.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

אני לא חושב שקיים מישהו ש"רוצה לחיות במגדל". יש לא מעט שרוצים את הפנטהאוז בקצה, כן, אבל מגדל - זה פשוט מה שיש.

לא יודע, במגדל אצלי בתל אביב יש חדר כושר, בריכה, ג'ימבורי, אנשי לובי שמקבלים את החבילות שלי, ניקיון ותחזוקה שוטפת, אפליקציה עם שירותים כמו כביסה, אוכל, שטיפת רכב וכו...

אני לא מתלונן.

• מעניין 1
פורסם

מגדלים באירופה בד"כ באים בשני טעמים, זה שתואר לעיל וזה שנבנה בשנות השבעים-שמונים וכעת נמצא בשכונת מצוקה. לגור בשני אולי לא בוחרים אבל בראשון בהחלט כן.

זה דיון פילוסופי, אני מניח שאצל קורן לא מדובר באיזה מגדל יוקרה עם קונסיירז' בכניסה אלא פשוט בבניין גבוה יחסית שנבנה על פיסת קרקע יקרה, ע"י יזם שרצה למקסם רווח על חשבון רווחה.

פורסם (נערך)

למען האמת זה מאוד קרוב למה ש- adi89 מתאר. 

זה קומפלקס של Be Casa (אם אתה מכיר, דריש) בפרבר של מדריד, למעשה כמו מלון רק לתקופות ארוכות. יש עוד כמה כאלה ברחבי העיר, של חברות אחרות, ויש גם ברחבי ספרד, מסתבר שזה נהיה פופולרי. משלמים שכ"ד פעם אחת בחודש, וזהו. מרוהט ומצוייד מלא, הכל כלול, אפילו הוויפיי. אפילו יש ניקיון פעם בשבועיים. וכביסיה ובריכה והכל. זה חוסך כאב ראש ענק, כולל התמודדות עם שוק השכירות פה שלדברי קולגות מטורף ברמה תל-אביבית שלפני המלחמה.  

והשוס: אם חותמים חוזה למספיק חודשים, אפשר לקבל על סמך זה את הפדרון, וזה פותר את בעיית הביצה והתרנגולת של לפתוח חשבון בנק-להראות x משכורות-לשכור דירה-להרשם בעיריה ולקבל פדרון-לפתוח חשבון בנק... מה שפורץ את הדרך להמשך ההתקדמות מול האינקויזיציה הביורוקרטיה הספרדית. 

זה סידור זמני שאיפשר לי לשים בצד ענייני ביורוקרטיה לכמה חודשים ולהתרכז בדברים חשובים אחרים, כנראה לקראת הסתיו אעבור מפה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

פורסם

image.jpeg.27588b008dcfcf777d1b12c51ee7c969.jpeg

הפרוייקטים של BeCorp כפי שהם נקראים פה רק מתחילים לצוץ אצלינו בשנים האחרונות אבל נחטפים מהר. הם באמת מציעים שירות אטרקטיבי בשוק הנדל"ן המעוות פה ולפעמים אני תוהה למה אין יותר חברות בתחום הזה. מצד שני, בעוד שלמוצר שלהם יש יתרונות מובהקים למהגר טרי כמוך, לתושב קבע או אזרח עם סכום כזה פנוי בחודש כנראה כבר יותר משתלם לקנות משהו (במיוחד אם יש משכנתא בתנאים מועדפים כמו בסוף הפנדמיה).

שמח לשמוע שהסתדרת בתחום הזה. כל סיפור מציאת הנדל"ן, הרישום המקומי וכו' זה בושה למדינה הזאת שאין לה לדעתי אח ורע בשום מקום אחר במערב אירופה. זו גם הסיבה העיקרית שנכון להיום, אני לא ממליץ לאף אחד לעבור לפה.

• אהבתי 1
פורסם

מה הקאץ שם אם בא לכם לשתף? אני בארהב התקשיתי בחודשים הראשונים כי רק מקומות מוכי עוני יקבלו אותך בלי בדיקת רקע שמראה היסטוריה כלשהי במדינה ותלושי שכר מקומיים. לא משנה אם אתה מליונר בפועל או מוכן לשלם מזומן שנה מראש. 

אבל נשמע שיותר מסובך שם

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אין ממש קאץ'. דרשו לראות ניירות (דרכונים, אשרות, חוזה עבודה וכו'), פקדון של חודש, ורצו גם הוכחה לאיתנות כלכלית, מכתב מהרו"ח שלי בארץ עשה את העבודה. מניח שהיה איזה תהליך KYC קצר ברקע. העניין הוא שברגע שזה גוף עסקי יש להם אינטרס ברור להחתים אותך כמה שיותר מהר בלי בלבולי מוח מיותרים, וכך היה, נדמה לי שמרגע המגע הראשון איתם עד לחתימה עברו יומיים לכל היותר. 

יש חסרון מסויים והוא שהמקומות האלה נמצאים בדרך כלל בקיביניפיני, מן הסתם על זה המודל העסקי שלהם בנוי, את הקרקע הם מקבלים כנראה בפרוטות, וככה הם יכולים להציע מחירים אטרקטיביים ועדיין להרוויח. 

אני במרחק 10 דקות הליכה מתחנת מטרו, ויש מרקדונה במרחק קצת יותר גדול אבל עדיין בר-הליכה, ובשלב הנוכחי זה כל מה שמעניין אותי, אבל אין ספק שזה לא מקום אידיאלי למשפחות, למשל, וזו הסיבה שכנראה אזוז מפה לקראת הסתיו. 

סביר בהחלט שמקומיים או אנשים עם מעות בכיסם אינם עיקר הקליינטורה של המקומות האלה, יש פה סטודנטים וגם אנשים שנשלחים לכמה שבועות/חודשים מטעמי עבודה/עסקים, כך הוסבר לי. מבחינתי המקום הזה נפל לי משמיים, הם פתחו בקיץ האחרון, זמן קצר לפני שהגעתי, ועוד היה פה חצי ריק, אז הם היו להוטים להחתים אותי והמחיר היה די אטרקטיבי. מעבר לכביש יש מקום דומה, של Livensa , שם רצו 300 יורו יותר וגם הייתה רשימת המתנה של חודשיים. אמרתי מויחל טויבעס וחציתי את הכביש לצד השני. 

• אהבתי 4

חזיר דיזל

פורסם
לפני 38 דקות, Mech Morphix כתב:

מה הקאץ שם אם בא לכם לשתף? אני בארהב התקשיתי בחודשים הראשונים כי רק מקומות מוכי עוני יקבלו אותך בלי בדיקת רקע שמראה היסטוריה כלשהי במדינה ותלושי שכר מקומיים. לא משנה אם אתה מליונר בפועל או מוכן לשלם מזומן שנה מראש. 

אבל נשמע שיותר מסובך שם.

אם נתייחס לבעיית הנדל"ן פה באופן כללי ולא רק למקרה הספציפי של קורן, אז זה בערך אותו סיפור כמו שתיארת + זה שרוב בעלי הנכסים הם בומרים שגדלו תחת השלטון של פרנקו וגורמים אפילו ליפן להיראות כמו גן עדן של פלורליזם וסובלנות + חקיקה מעוותת שמגנה על זכויותיו של דייר פולש/לא משלם יותר מאשר על אלו של בעל הבית.

בעבר זו הייתה בעיקר בעיה של מהגרים, היום אפילו אם אתה ספרדי/קטלוני אסלי אבל רווק ובלי ילדים אתה נחשב ל'מסוכן' ותצטרך לעבור סדרת מיונים, מבחנים, ושאר פרוצדורות משפילות רק בשביל להגיש מועמדות לשכירת דירה שבסופה כלום לא מובטח. וזה עוד לפני שנכנסים לנושא של סוכנויות נדל"ן ומתווכים מקומיים...

זהו המצב במטרופוליטן של ברצלונה, כולל כפרים נידחים במרחק שעה וחצי נסיעה מהעיר. אני מניח שאצל קורן במדריד זה אפילו חמור יותר, כי שם אולי יש פחות תיירים אך גם הרבה יותר כסף, ותעשיית שירותים נרחבת לעומת כלכלת הייצור של קטלוניה או החקלאות של החבל הבאסקי.

מילא להתקשות בחודשים הראשונים, אבל פה יש לא מעט כאלה שגם אחרי חמש שנים של תעסוקה ותשלום מיסים נחשבים למצורעי נדל"ן. וכאמור, לאחרונה זה כבר נהיה נורמה שלא מפלה בין מהגרים למקומיים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

לפי חברים פה, להבנתי התהליך הוא בערך כזה. אתה צריך להפגין יכולת לשיר שירי עם בסקיים תוך כדי שאתה לובש חולצה של ריאל מדריד, רוקד פלמנקו, מקלל בוולנסיאנית וחובט בפיניאטה שלובשת את החולצה של מסי. אם הצלחת (כולל לפוצץ את הפיניאטה), אתה נכנס לשורט-ליסט של בעל הבית, שמקנה לך זכות לבוא לראות את הדירה יחד עם 30 אנשים נוספים באותה השעה.  

האמת היא שנוכחותי ספיציפית פה במדריד התבררה בדיעבד כדי מיותרת. אני מעשית עובד ברימוט. הצוות המקצועי שלי פזור כולו ברחבי אירופה ומעבר לה, כולל מנהלים ובוסים ישירים, וכל הקולגות במשרד (אחלה אנשים) למעשה לא קשורים אליי בכלל מקצועית. כרגע אני לא רוצה לנדנד את הסירה, אבל אם ארגיש שקשה, יש מצב שננסה לזרום לכיוון ערים יותר ידידותיות לכיס ועם שוק נדל"ן פחות משוגע (אם נשאר כזה בספרד). 

• מצחיק 4

חזיר דיזל

פורסם

מישהו מהקולגות שלכם גר בכלל במרכז מדריד או ברצלונה?

התחושה שלי מחברים לעבודה מאברופה, זה שכולם גרים בפרברים ובמרכזי הערים יש רק תיירים, הומלסים וקצת אוליגרכים.

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

מישהו מהקולגות שלכם גר בכלל במרכז מדריד או ברצלונה?

התחושה שלי מחברים לעבודה מאברופה, זה שכולם גרים בפרברים ובמרכזי הערים יש רק תיירים, הומלסים וקצת אוליגרכים.

בערך כמו אצלנו...

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...