Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מס רכוש הוא מבחינתך מעין ביטוח לאירועים שהמדינה מכסה. למשל נזקי מלחמה, שאינם מכוסים בביטוח מסחרי. בעבר היה נגבה כמס נפרד, כיום משמשת רק זרוע הפיצויים ממקורות תקציביּם אחרים. איני יודע כיצד,מחושב הפיצוי על נזק ם למבנים או כלי רכב, אבל לתכולת דירה יש,מפתח קבוע, ניתן להרחיבו בתשלום.

אגב, אגרה שונה ממס בכך שהסכום הנגבה אינו נכנס לסל הכללי של תקציב המדינה, אלא מועבר לצרכים מוגדרים מראש. אז אגרת הרישוי מועברת למשרד התחבורה (איני יודע כיצד הוא משתמש בו), ואגרת הרדיו לתאגיד שידור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

מבלי להיכנס עמוק מדי לפוליטיקה, אפשר להסביר בכמה מילים מה הרקע להחלטה/כוונה? חשבתי שרק לפני כמה שנים פתחו את התאגיד הזה בהשקעה גדולה. בהנחה שהבנתי נכון ומדובר בתאגיד 'כאן'.

אמרה את זה מירי רגב , בזמנו 

מה שווה התאגיד אם אנחנו לא יכולים לשלוט בו.

כנראה
לא בא להם טוב בעין שיש שידור ציבורי , שמבקר את השלטון בתוכניות תחקירים ותוכניות סאטירה (זהו זה ) 
חוץ מזה , למה צריך  מוסד שמקבל כ 700 מליון שקל בשנה מתקציב המדינה , כאשר לפי החוק , התקציב לא תלוי בממשלה , 
ואי אפשר לחלק בו ג'ובים 

• אהבתי 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

מבלי להיכנס עמוק מדי לפוליטיקה, אפשר להסביר בכמה מילים מה הרקע להחלטה/כוונה? חשבתי שרק לפני כמה שנים פתחו את התאגיד הזה בהשקעה גדולה. בהנחה שהבנתי נכון ומדובר בתאגיד 'כאן'.

התאגיד הוקם בתור  תאגיד סטטוטורי שיש להם דירקטריון שהמדינה או מי מטעמה לא יכולים כל כך להשפיע על התכנים וכו'. כי יש חוקים מסוימים שמגדירים את תפקידה (ותתפלאו התאגיד עושה את הכל בצורה די מעולה).

בין אם מדובר על מגוון תכני סוגה, תכני חדשות וכו'.

מה שקורה בעצם עם התאגיד, הוא "ירש" את כל הארכיונים של הרשות השידור, החינוכית, ערוץ 33, ערוץ 11 וערוצי הרדיו. ובעצם איחדו את כל הארכיונים לארכיון אחד שהם מנהלים בנוסף לכך שהם מנהלים ערוץ.

התאגיד עצמו בעצם גם "ירש" כל מיני חוזים, זכויות שידור וסמכויות שמוענקות לו בגלל שהחליף את כל הערוצים של רשות השידור. בין אם שהוא מוגדר בתור ארגון השידור הישראלי קרי זה שמחליט על שליחת מועמד לארויזיון, שידורי ספורט כאלה ואחרים ועוד.. עכשיו מה קורה בפועל זה שהתאגיד בעצם לא כל כך סר למרותו של קרעי ואני מניח שבצדק הם עשו לו אצבע משולשת, כי הם יכולים לפי החוק להתנהל באופן אוטונומי.

מה ההחלטה ומה יקרה בפועל עם התאגיד קשה לי להגיד אבל זו תהיה בהחלט סבטוחה רצינית ואני מניח שיעמידו למכרז את הזכויות, הארכיון וכו' למכירה. יעני למרית עין שערוץ 14 יקבל בת'כלס את כל הזכויות והארכיון, ככה שבסוף הם ישלטו בתכנים שיצאו בערוץ.

כמה זה טוב? גרוע, וזה אומר לך קפיטליסט. אחרת מה נשאר עם 4 ערוצים בלחץ? 

מה עדיף?

1. לעשות איחוד בין הרשות השנייה והמועצה לכבלים וללוין - חיסכון כספי 

2. לבצע מעבר לשידור DAB+ - מעבר לשידור איכותי יותר, שיחרור של גלי רדיו וגם שחרור של ערוצי הרדיו שיש בעידן+ וכך תעלה איכות השידור בעידן+. 

3. מעבר מימון של סרטים ישראליים לפי פונטציאל הצלחה בקופות מאשר לתת לכל אחד כסף בשביל לממן סרט שהסיכויים שלו להצליח נמוכים. הנה דוגמה אחת-> תמונות יפואיות. [ניסיתי למצוא עוד אבל לא הצלחתי למצוא ולא בא לי להביא סתם שמות מבלי שבוודאות יש לי מושג שזה מומן על ידי המדינה].

בכל אופן אפשר להיכנס ללינק הזה ולקרוא על המצב בשטח https://filmindustrywatch.org/israel-film-industry-alleged-corruption-rabinovich-gesher-funds/

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

שירות שידור ציבורי קיים בכל אירופה וגם בארה״ב.

אם התאגיד יופרט ישראל תזרק מאיגוד השידור האירופי - האירוויזיון.

אגב, לגבי מעבר לשידור לווייני או דיגיטלי בלבד - אסור שיקרה. משיקולי מצבי חירום נדרש שידור פשוט שאפשר לקלוט בציוד בסיסי. למעשה מבחינה זו עדיף שידור AM שהציוד הדרוש לקליטתו פשוט מאוד

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ציוד פשוט מאוד, אבל בחלק גדול מהבתים כבר אין רדיו AM. ברכבים עדיין יש.

כנ״ל טלוויזיה אנלוגית - גם למי שהטלוויזיה שלו עוד יכולה לקלוט, לא בטוח בכלל שיש אנטנה.

פורסם

לא חושב שהתאגיד ייסגר, זה ללכת על המקסימום כדי שהם יורידו את מה שהוא באמת רוצה, כל שידורי האקטואליה. התאגיד יצומצם כנראה להפקות מקור בלבד - דוקו, סדרות, סרטים וכו'. בתכלס, כמו הרבה אגרות אין ממש קשר בין שם האגרה לבין השימוש שלה בפועל, בדיוק כמו שביטוח לאומי הוא לא באמת ביטוח. המדינה מקבלת כמה מאות מיליוני שקלים בשנה מאגרת הרדיו, מעל ומעבר לעלות התפעול, זה פשוט עוד מס שאם לא יקראו לו אגרת רדיו הוא פשוט יהיה חלק מאגרת הרישוי כי מדינה לא אוהבת לוותר על הכנסה קלה ואגרת רדיו היא בהחלט הכנסה קלה. במקסימום יגידו לנו שזה תשלום על כלל תחנות הרדיו, אחד מחברי הליכוד כבר הכין את הקרקע באיזה ראיון והוא ציין שמתוך דאגה לכלי התקשורת הוא לא רוצה שהם יאלצו להיות תלויים במפרסמים ולכן המדינה צריכה לתמוך בהם. 

בקיצור, לא, לא חושב שירד. 

פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

מה עדיף?

1. לעשות איחוד בין הרשות השנייה והמועצה לכבלים וללוין - חיסכון כספי 

2. לבצע מעבר לשידור DAB+ - מעבר לשידור איכותי יותר, שיחרור של גלי רדיו וגם שחרור של ערוצי הרדיו שיש בעידן+ וכך תעלה איכות השידור בעידן+. 

3. מעבר מימון של סרטים ישראליים לפי פונטציאל הצלחה בקופות מאשר לתת לכל אחד כסף בשביל לממן סרט שהסיכויים שלו להצליח נמוכים.

מצטער. פשוט לא הבנת את הנקודה... 

אין פה שום! שיקול של מה עדיף. יש פה רק שיקול של מה טוב לממשלה ומה ישמור אותה בשילטון. 

השיקול של עדיפות, "חיסכון כספי" שכבוד השר דוחף כתירוץ, תירוצים נוספים- זה רק כדי לעשות ספין בשביל למכור את האשלייה שזה דבר טוב. 

אני מנסה בכח לא לגלוש לפוליטיקה. בבקשה בואו לא נלך לשם. מספיק בא לי להקיא כבר מזה.

לפני 10 שעות, sperial כתב:

אם התאגיד יופרט ישראל תזרק מאיגוד השידור האירופי - האירוויזיון.

God, You Say That Like It'S A Bad Thing..Gif GIF - God You say that like  it's a bad thing. Megan williams - Discover & Share GIFs

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

השיקול של עדיפות, "חיסכון כספי" שכבוד השר דוחף כתירוץ, תירוצים נוספים- זה רק כדי לעשות ספין בשביל למכור את האשלייה שזה דבר טוב. 

אם תסתכל על האותיות הקטנות המטרה היא לא להפחית הוצאה ציבורית אלא לחלק אותה ליותר גופי תקשורת, כך שעבור הצרכן הסופי שזה אנחנו, לא באמת אמור להיות שינוי. 

פורסם
לפני 24 דקות, ch28566 כתב:

לא להפחית הוצאה ציבורית אלא לחלק אותה ליותר גופי תקשורת

קרי, מימון ערוץ העריץ, ערוץ המנהיג הנערץ, ערוץ הקיסר מקיסריה, הידוע גם בכינוי ערוץ 14.

אם שאר הערוצים "יישרו קו", זה יהיה מצויין מבחינת הממשלה. אם לא, ימצאו חוקי הגבלות חדשים גם עבור הערוצים המסחריים 12+13. 

או, לחילופין,  ימצאו אמתלה להעביר את המימון שהיה עבור התאגיד מהממשלה לתוך ערוץ 14. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם

@ch28566אתה טועה. אגרות מכוונות למטרות ספציפיות.

לגבי הביטוח הלאומי - זה הביטוח הסוציאלי שלנו. אולי השם לא מוצלח, אבל מדובר בתרגום ישיר מהמוסד הבריטי המקביל - natonal insurance. והגביה שלו בהחלט מכוונת לכיסוי הטבות סוציאליות כמו בקצבת אבטלה או זקנה.

פורסם

אז אתה אומר שאגרת מחישוב או אגרת רישוי צבועות, ספר לי למה האגרות האלו משמשות? זה אולי צבוע למשרד שגובה אותן, אבל נו, גם על הטיסות הרבות חסרות המטרה של מירי רגב אנחנו משלמים מתקציב משרד התחבורה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין קשר בין מה שאתה משלם לשירות שאתה מקבל, ככה זה מס.

יכולים לקרוא לזה אגרת רסק עגבניות לג'חנון גם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, ch28566 כתב:

גם על הטיסות הרבות חסרות המטרה של מירי רגב אנחנו משלמים מתקציב משרד התחבורה. 

וזה איך שהוא הופך את זה לבסדר?!

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

יכולים לקרוא לזה אגרת רסק עגבניות לג'חנון גם.

שששש! אל תיתן להם רעיונות בלאט!!! בטח שלא בתקופה שאנחנו במלחמה עם החות'ים!

• תוכן חדש...