Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה עוד יותר חם ממה שתמיד חווינו.
אני תוהה איך זה משליך על הנהיגה, עלינו, ומה ההבדלים בין הרכבים השונים מבחינה זו.

יותר קשה לשהות באוטו אפילו שיש מזגן - הקרינה מבחוץ חזקה. מסביב - נהיגה עצבנית יחסית. הכל מסנוור ואולי כדאי להרכיב משקפיים polarized.
מערכת הקירור של המנוע והמזגן ברכב עובדים קשה. הצמיגים והאספלט לוהטים. הגיר רותח בפקקים. הבלמים כנ"ל. הבלאי גדל וצריכת הדלק גבוהה יותר.
ואם נתקעת בגלל מחסום/הפגנה/תקלה ואין לך כובע ומים - הלך עליך.
ב CX30 החלונות מאחור ובדלת מוכהים. הקרינה והשמש נכנסות בעיקר מהחלונות והשמשה הקדמיים. מפתח החלונות הקטן יחסית ברכב משחק דווקא לטובת העניין. המזגן מקרר היטב והמנוע והגיר הפלנטרי מתנהגים כשורה. הלחץ בצמיגים בקר 36 PSI, בחום גבוה מגיע אף ל 41.
אני תוהה איך מרגישים בטסלה ובסיטרואן פיקאסו וברכבים אחרים ששטח הזכוכית גדול יותר. ובעיקר - איך עובר הקיץ הזה בנהיגה על כולנו.

פורסם

דווקא בתחום צריכת דלק הרכבים היו חסכוניים מהעבר

בפיקסאו למשל יש יציאת מיזוג גם מאחור ככה שהמצב לא רע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק חשבתי על זה.

חזרתי אתמול מאילת, רכב מנהלים מודרני (אופל אינסיגניה B 2019) עם מזגן חדש, מצבי לא היה כלכך גרוע כיוון שהסנרופ קטן ועם וילון מבודד כך שהוא לא היתה הבעיה.

מאחור חלונות מושחרים על ידי היצרן, הרכב בצבע בורדו כהה, בפנים מושבים שחורים מעור, יציאות מזגן גם למושבים אחוריים.

להכנס לרכב בצהריים באילת זאת זוועה, מזגן אינברטר חזק ועדיין לוקח לו דקות ארוכות, ביחוד כשהנסיעה עירונית והרכב קבוע על טורים נמוכים.

המושבים מעור שחור, לכאורה הקדמיים מאוררים אבל זה חארטה, לוקח הרבה זמן עד שמרגישים את הקירור במושב, דווקא מאחור המצב היה טוב יותר בגלל שהחלונות כהים אבל עדיין חום אימים על המושב.

מלפנים המושב עומד בשמש ואי אפשר לשבת עליו בלי לחטוף כוויה בכל פיסת עור חשופה שנוגעת ישירות במושב, ההגה מעור, אי אפשר לגעת בו, העברתי עליו מגבון ויצא אדים מההגה.

לשים חגורה זה זוועה, חלילה שלא ניגע בברזל החשוף בתופסן של החגורה- נגעת- נכוות.

על הפלסטיק של החגורות יש לי כיסוי מדמוי עוד מעלי אקספרס, המטרה שלו היא למנוע את הסימן של החגורה שנדפקת בדופן כשמשחררים אותה והיא חוזרת אחורה, יתרון נוסף שלו זה שהוא לא מתחמם כמו הפלסטיק של תפס החגורה אחרת גם לשים חגורה היה הופך למבצע הירואי.

שוקל לשים כיסוי יעודי לדש בורד השחור (גם מעור) בצבע בהיר יותר כדי שיספוג פחות שמש ואפילו אולי כיסוי בד למושבים.

אין ספק שהשמש הישראלים לא טובה לרכבים שלנו ותורמת לבלאי מוגבר- צריכת דלק- זיהום אויר.

פתרון להתחממות הגלובלית לא נראה באופק, מה שכן רכב הבא יהיה לבן עם מושבי בד רגילים, ואין סיכוי לחלון פנורמי שאין לו וילון מובנה.

• אהבתי 1
פורסם

צלון בחלון הקדמי עושה פלאים. רק לא להתעצל להניח אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 8
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

צלון בחלון הקדמי עושה פלאים. רק לא להתעצל להניח אותו.

בדיוק ככה.

אני מקפיד לשים צלונים אפילו בעצירה של 15 דקות (קדימה ו-2 בצדדיים קדמיים, כי מאחור ובצדדים מאחור מוכהה ב-I20), אין מנוס מזה בישראל, למעט מצב של חניה בצל או של חניה בערב עם ביטחון של 100% שהרכב נח רק עד 5-6 בבוקר.

מצחיק אותי לראות כל מיני הודעות של "חברת טויוטה/פולקסווגן/קיה/ב.מ.וו. וכו' גרועה מאוד בחומרים של הדשבורד" אצל אנשים שלא הקפידו לשים צלון, ואחרי כמה שנים משלמים את המחיר.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 41 דקות, harhanegev כתב:

אנשים שלא הקפידו לשים צלון

אני לא הצלחתי למצוא מגן פנימי במידה מתאימה לרכב שלי (הונדה ג'אז) אז עברתי לחיצונה, אבל רוח חזקה לפעמים זה בורח בגלל הרוח חזקה 🙈

• אהבתי 1
פורסם

זה בחוג הקוטב?

אתה יודע, פרנהייט

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

Screenshot_20240712-1446312.thumb.png.968405dafa081cd4210700793904056f.png

טסלה Y היום בכנרת.

מה עושים? מתרגלים להדליק מזגן מהאפליקציה

5-7 דקות לפני שיוצאים ורוכשים סוכך לגג הפנורמי.

סוכך מקדימה זה דיפולט אצלי.

לפני 17 דקות, nit_zan כתב:

סימן עגול ליד המספר  זה צלסיוס

זה סימן של מעלה בין אם C או F.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

וגם ריאומיר

וגם מעלות של זוית

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 16 שעות, itaysamurai כתב:

Screenshot_20240712-1446312.thumb.png.968405dafa081cd4210700793904056f.png

טסלה Y היום בכנרת.

מה עושים? מתרגלים להדליק מזגן מהאפליקציה

5-7 דקות לפני שיוצאים ורוכשים סוכך לגג הפנורמי.

סוכך מקדימה זה דיפולט אצלי.

זה סימן של מעלה בין אם C או F.

מושלם!

אפשר לפתוח חלונות מרחוק? חריץ קטן ישחרר את החום בנוסף למזגן.. ואז בכלל ליגה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...