Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי אופל קורסה ואני צריך להעביר אותה טיפול ראשון.

אחרי שעברתי קצת על הפורום ראיתי שמציינים 2 נקודות:

1. בספר רכב אמור להיות כתוב ״התוכנית טיפולים״, מתי אמורים להחליף נגיד שמן מנוע, מסנן מזגן וכולי.
2. שווה עוד לפני ״שבוחרים״ מוסך, לעשות השוואה בין הצעות מחיר ממוסכים שונים.

מפה יש לי 2 שאלות:

1. עברתי על הספר רכב, גם מה שקיבלתי פיזית, גם דיגיטלי מה שמופיע באתר של לובינסקי, ורשום שם רק לעשות טיפול אחת לשנה או 15,000 ק״מ, לא רשום בדיוק מתי אמורים להחליף כל חלק, נגיד סתם, מסנן מזגן אחת לשנתיים, שמן מנוע כל שנה, לא רשום את זה, אז איך אני אמור לדעת?

2. כשאומרים לעשות השוואה בין הצעות מחיר, בד״כ ממה שאני מכיר זה עובד שמביאים את הרכב למוסך, הוא בודק, ואז מתקשר ואומר מה הוא הולך לעשות וכמה יעלה, אז איך אני אמור להשוות מחיר, אני מתאר לעצמי שאני לא אמור להביא את הרכב ל-3 מוסכים שונים, כל אחד יעשה בדיקה וייתן לי הצעה, נכון? אז מה באמת האלטרנטיבה, קשה מצידו לתת הצעת מחיר אם הוא לא בדק את הרכב, לא?

תודה

• פיתרון
פורסם

היית אמור לקבל דף שבו מצוין מה להחליף מתי, אם אין אתה יכול לשלוח מייל ללובינסקי והם ישלחו לך.

מניח יש לך קורסה עם מנוע 1.2 טורבו,לרכב יש רצועה שיכולה להתפורר לפני הזמן. על מנת

להקטין את הסיכוי מומלץ לבצע החלפת שמן כול 10 אלף או שנה וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף.

לגבי השוואה אתה יכול להתקשר לכמה מוסכים והם יתנו לך הצעת מחיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המוסך לא צריך לבדוק את הרכב, כי אתה אומר לו מה הרכב ומה הוא צריך. לפי זה המוסך יודע בדיוק מה העבודה הנדרשת. זה לא שאמרת לו שיש בעיה כללית, והמוסך צריך לבדוק מה בדיוק לא בסדר כדי להגיד מה צריך לתקן.

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

מניח יש לך קורסה עם מנוע 1.2 טורבו,לרכב יש רצועה שיכולה להתפורר לפני הזמן. על מנת

להקטין את הסיכוי מומלץ לבצע החלפת שמן כול 10 אלף או שנה וטיימינג כול 4 שנים או 60 אלף.

זאת לא ההמלצה של יבואן, לכן אני שואל איך זה עובד בפועל  :

בן אדם קנה רכב חדש ורוצה לטפל בו לפי הוראות היצרן. הוא בא למוסך יבואן עם ההמלצה הזאת מהפורום,   אחרי 10 אלפים קילומטרים. שם התשובה שיקבל:

1. עדיין אין צורך לבצע טיפול,  תבוא בעוד 5 אלפים? 2. יקבלו אותו ויטפלו לפני הזמן?

אותו הדבר לגבי הרצועה - יבוא למוסך אחרי  60 אלף כאשר הוראות היצרן 105 אלף ( לדוגמה, אני לא יודע בדיוק ) ויגיד תחליפו - מה יגידו לו?

עכשיו,  זה לא רק להקדים את החלפת השמן, מה קורה עם כל שגרת הטיפולים? במוסכי יבואן הם נותנים מספרים לטיפולים, בהם מחליפים מסננים, נוזל בלמים,  נוזל קרור ועוד.

אתה תכתיב למוסך מטעם היבואן מה לעשות, בשונה משגרת הטיפולים הרשומה בספר הרכב?

או שפשוט עוד בתקופת האחריות תלך למוסך כללי ושם תטפל בצורה מחמירה?

ומה קורה אם צריך להפעיל אחריות?

ברור שלרכב מחוץ לתקופת האחריות אתה יכול לעשות מה שאתה מוצא לנכון...

אבל כאן זה רכב חדש לפני הטיפול הראשון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מניח יש לך קורסה עם מנוע 1.2 טורבו,לרכב יש רצועה שיכולה להתפורר לפני הזמן.

נראה שמדובר ברכב חדש. גם ברכב כזה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

היית אמור לקבל דף שבו מצוין מה להחליף מתי, אם אין אתה יכול לשלוח מייל ללובינסקי והם ישלחו לך.

לגבי השוואה אתה יכול להתקשר לכמה מוסכים והם יתנו לך הצעת מחיר.

לא קיבלתי אז אני אשלח להם מייל.
כן קראתי פה על הסיפור עם הרצועה אז אני אבקש להחליף.

לפני 32 דקות, chrono כתב:

המוסך לא צריך לבדוק את הרכב, כי אתה אומר לו מה הרכב ומה הוא צריך. לפי זה המוסך יודע בדיוק מה העבודה הנדרשת. זה לא שאמרת לו שיש בעיה כללית, והמוסך צריך לבדוק מה בדיוק לא בסדר כדי להגיד מה צריך לתקן.

הבנתי

לפני 10 דקות, vladclar כתב:

בן אדם קנה רכב חדש ורוצה לטפל בו לפי הוראות היצרן. הוא בא למוסך יבואן עם ההמלצה הזאת מהפורום,   אחרי 10 אלפים קילומטרים. שם התשובה שיקבל:

1. עדיין אין צורך לבצע טיפול,  תבוא בעוד 5 אלפים? 2. יקבלו אותו ויטפלו לפני הזמן?

אותו הדבר לגבי הרצועה - יבוא למוסך אחרי  60 אלף כאשר הוראות היצרן 105 אלף ( לדוגמה, אני לא יודע בדיוק ) ויגיד תחליפו - מה יגידו לו?

עכשיו,  זה לא רק להקדים את החלפת השמן, מה קורה עם כל שגרת הטיפולים? במוסכי יבואן הם נותנים מספרים לטיפולים, בהם מחליפים מסננים, נוזל בלמים,  נוזל קרור ועוד.

קשה לי להאמין שהמוסך יתנגד אם אני אבקש, הרי ההחלפה למשהו חדש יכולה לעשות רק יותר טוב, איך היא יכולה להזיק, אז למה שהם יתנגדו?

לפני 11 דקות, mcaspi כתב:

נראה שמדובר ברכב חדש. גם ברכב כזה יכולה להיות הבעיה?

כשהייתי בלובינסקי הם הכירו בזה ככה שזה לא נראה לי משנה שהרכב חדש, הם אמרו שהם מודעים לבעיה והם יתנו ״טיפול מקדים״, ברור שזה גם משתלם להם מבחינת כסף אבל זה משהו שידעתי כשקניתי את הרכב

פורסם
לפני 12 דקות, vladclar כתב:

א. אני בדעה שלגמרי אפשר (וגם נכון כלכלית) ללכת למוסך כללי בתקופת האחריות. הרחבתי על כך בעבר, ונמנע מלהסיט את הנושא לשם.

ב. יש לך שתי אפשרויות מבחינת שגרת טיפולים בפועל. הדבר הנכון הוא לפצל את החלפת השמן+פילטר ואת החלפת רצועת התזמון ללו"ז נפרד. או, אם אתה רוצה שהטבלה תהיה נוחה יותר לקריאה, אפשר להתייחס לכל הנושאים הדורשים טיפול לפי אינטרוולים של 10,000 ק"מ במקום 15,000 ק"מ - אך כמובן זה יגרום לך להחליף מגוון חלקים הרבה לפני הזמן, ללא צורך אמיתי. לכן, אני חושב שהאפשרות הראשונה היא ההגיונית יותר. בכל אופן, כבעל הרכב - תעשה סדר של מה צריך לעשות לרכב ומתי, תעדכן לפי השיוני של החלפת שמן ורצועת תזמון, ופשוט תעקוב אחרי זה בעצמך, בלי לסמוך על מוסך שיגיד לך מה צריך לעשות. לגמרי תכתיב לו מה לעשות - בסופו של יום, אם תתרחש תקלה ותהיה שאלה האם הרכב טופל בזמן או לא, אין כאן שום בעיה - הכל טופל בזמן או הוקדם, אין שום דבר שאיחרת בו.

פורסם

@vladclar

אין בעיה לבצע טיפול מתי שאתה רוצה, יגידו כניראה  לא צריך, אך אם תרצה יטפלו. אני לא מכתיב למוסך מה לעשות, עושים מה שצריך רק קצת יותר מוקדם, אין בעיה עם זה.

לגבי אחריות למה שתהיה בעיה? לא איחרת בטיפולים אלא להיפך, הקדמת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...