Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגרתי מי מזגן. השתמשתי במים לשטיפת הרכב עם גרניק אך נוצרה רירית כתומה שפשוט סתמה לי את הפילטר של הגרניק.

אני כמובן אפסיק להשתמש במים אלה.

אך אני רוצה לשמוע ממה מורכבת לדעתכם הרירית הזו

ואיזה חומר יכול לפרק אותה מבלי לפגוע בגרניק

כי הרגשתי בצד השני של הפילטר (הצד הנקי שנכנס לגרניק) סליים ואני רוצה להזרים חומר ניקוי בדרך הגרניק כזה שלא יפגע בו.

רירית.jpg

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אדי שמן שיש בבית, בעיקר במטבח, כתוצאה מטיגון בדכ (אם המזגן קרוב למטבח, הוא יסבול קשות מסתימות, נזילות וכד בגלל זה). בכמויות קטנות לוקח המון שנים ל"נזק" להצטבר וכמו שרואים גם חלק מזה יוצא החוצה בניקוז, בכמויות גדולות זה יותר בעייתי.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש טבליות שמשמשות לניקוי שומנים במכונות קפה. תכין לך משהו כמו 5 ליטר מי ברס ותמיס 2 טבליות כאלה . שים את צינור היניקה של הגרניק באותו מיכל ותפעיל בזרימה לא חזקה. זה אמור להמיס הכל.

https://www.landwer.co.il/product/טבליות-ניקוי-למכונות-קפה/?gclid=CjwKCAjw-KipBhBtEiwAWjgwrO6nw4VPlBAUdtAVcwbd2D41ne69VS_c8RWCvFTUV1vwSYleUxx9uRoCKVMQAvD_BwE

https://www.coffee4u.co.il/product/10-טבליות-ניקוי-ניבונה-nivona?aff=GoogleMerchant&gclid=CjwKCAjw-KipBhBtEiwAWjgwrK02Yu5_xXeZoFh3xBh-YbAfKZqx83zN6rDeHqMT_xi0Ee6IA41KwBoCsL0QAvD_BwE

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 46 דקות, איציק נ. כתב:

אדי שמן שיש בבית, בעיקר במטבח, כתוצאה מטיגון בדכ (אם המזגן קרוב למטבח, הוא יסבול קשות מסתימות, נזילות וכד בגלל זה). בכמויות קטנות לוקח המון שנים ל"נזק" להצטבר וכמו שרואים גם חלק מזה יוצא החוצה בניקוז, בכמויות גדולות זה יותר בעייתי.

תודה איציק.

הייתי בטוח שזה בקטריות שיצאו יחד עם המים מהיחידה הפנימית.

פורסם (נערך)

כנראה שזה בקטריות או תוצרים שלהם (זה לא קרוב למטבח).

ממה שקראתי הסליים הזה נקרא biofilm וכדי לפרק אותו צריך סבון אנזימטי.

המים יושבים בג'ריקנים 2-3 שבועות סגורים לפני שאני משתמש בהם וזה מה שנוצר. מזכיר לי קמבוצ'ה למי שעשה שזה בעצם תרבית של חיידקים.

אחרי הפילטר הזה יש פילטר נוסף קטן שעצר את מה שהצליח לעבור.

השרייה באקונומיקה נקתה את הפילטרים, שזה מאשר מה שחשדתי שזה קשור לחיידקים, אבל לא אכניס אקונומיקה לגרניק אלא אחפש סבון שצויין.

תודה על העזרה כולם :)

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם

כל המזגנים עובדים על אותו העיקרון, בין אם זה עילי, רצפתי ומיני מרכזי.

מיני מרכזי סובל הכי הרבה מהתופעה (התחתית של המזגן, ה"אמבטיה" שקולטת את הטיפות) היא ברוב המקרים קולטת את כל הזבל הזה כי מדובר במזגן שמערבל אויר בכל הדירה (כולל המטבח) ולא בחדר ספציפי - לכן גם אם המטבח רחוק מפתח היניקה, זה עדיין מגיע.
למי שיש קולט אדים שפולט אויר החוצה ומשתמש בו, כמעט ואין בעיות כאלה בכלל. למי שאין - סיפור אחר לגמרי. כדאי לעבוד עם חלון פתוח ובמידת הצורך לכבות את המזגן לפרק זמן קצר עד לסיום.
לוקח הרבה זמן עד שמצטברת שכבת שומן מזיקה ב"אמבטיה" בתוך המזגן שקולטת את הטיפות, אבל רק ניקוי עם מסיר שומנים או דגריזר-מזגנים + שטיפה עם מים, מוציאים את השיט הזה בקלות.

במזגנים בחדרי שינה אין את התופעות האלו, במקסימום אתה מוצא קצת בוץ יבוש בתעלת ניקוז (בוץ שהוא בעצם חלקיקי אבק קטנטנים שמצטברים שם בסיוע הלחות)

בניגוד למה שהיה מקובל לחשוב בעבר - היום יש יותר מודעות לעובדה שמזגנים צריכים טיפול (ניקיון) אחת לכמה זמן (תלוי שימוש וכד'). אני לא שולל את העובדה שחלק מזה יכול להיות בקטריות, אבל שומן יש שם בכמויות מכובדות (מניסיון עם כמה וכמה מקרים כאלה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בסה"כ מה שאתה אומר מסתדר עם מה שקוראים באינטרנט, אכן שכבה ביולוגית שניזונה מחלקיקי אבק, שיש במזגן בשפע.

אגב תופעה דומה יש גם בבריכות עם מים שעמדו כמה ימים ולא עוברות סינון קבוע - כל הדפנות חלקלקות ומגעילות.

Screenshot_20231015_081113_SamsungInternet.thumb.jpg.5d58c4dde3fa6747ea8c4e45a9350c22.jpg

אולי ריסוס של אלכוהול 90% על צלעות היחידה הפינימית (שיתרוקן דרך צינור הניקוז) יוכל למנוע מעט את התופעה.

פורסם

מעדכן שמצאתי חומר ניקוי אנזימטי למזגנים שנקרא

Viper Evap+

חיפשתי חומר ניקוי אנזמטי כי זה לא מזיק למתכות, אפשר להשאיר על המזגן בלי לשטוף לאחר מכן.

לדעתי אפשר להריץ בגרניק בלי לחשוש שיזיק.

וכמובן אוכל להשתמש בבית לניקוי המזגן בלי לקרוא לאיש מקצוע.

המינוס היחידי המחיר - 250 ש"ח לגלון.

https://www.polak.co.il/?CategoryID=389&ArticleID=641

image.thumb.png.2480c0ca02be1428f7f7b3b7c6d5cea2.png

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

• תוכן חדש...