Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, motizkn כתב:

צורך שנובע מרעב, כאב, וחוסר נוחות

ואם אני אגיד לך שתינוק שלא מחבקים אותו יוצא מפגר או מת, אז זה צורך או לא?

לפני שעתיים, motizkn כתב:

שינה משותפת זה נורמה שההורים צריכים להחליט אם היא לגיטימית או לא ולא התינוק.

השאלה היא, איך מנחילים נורמה אחרת בלי להשאיר את התינוק במצוקה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה מצאתה שתינוק שלא מקבל חיבוקים בחצי שנה הראשנה לחייו מת או יוצא מפגר?

למה אתה חושב שתינוק נכנס למצוקה כי הוא רוצה לישון במיטה של ההורים אבל הוא במיטה שלו?

אתה רואה דברים בצורה מאד קיצונית, בשום שלב לא אמרתי שתינוק לא צריך לקבל חיבוקים.

אם אתה מרגיל תינוק בגיל 9 חודשים כשכל פעם בלילה כשהוא בוכה אתה מופיע, מחבק, מנשק משעשע, ומשחק איתו או אפילו עוזר לו להרדם אז בפועל אתה פוגע בו.

במקום לפתח אצלו הירדמות עצמית וויסות עצמי ולתת לו את הכלים לשינה בריאה אתה מייצר אצלו תלות בך להרדמות.

כמובן שהתהליך צריך להיות הדרגתי אבל אני חוזר ואומר, לא כל בכי הוא רע.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

יוסי, יש לך אפשרות לפרט מה גרם לכאבים בלילה לעומת חוסר כאב ביום?

אממממממ

תפנה בפרטי. מאמין שלא רלוונטי לשרשור הזה.

פורסם
לפני 10 שעות, motizkn כתב:

איפה מצאתה שתינוק שלא מקבל חיבוקים בחצי שנה הראשנה לחייו מת או יוצא מפגר?

במחקרים על בתי יתומים סובייטים.

למה אתה חושב שתינוק נכנס למצוקה כי הוא רוצה לישון במיטה של ההורים אבל הוא במיטה שלו?

זה לא קשור רק למיטה, זה קשור לדפוסי התקשרות (ראה המאמר שקישרתי). 

הנקודה שלי איננה כן/לא לישון במיטה של ההורים. אני לא רואה בעיה בהלתעקש לאלף תינוק שלא יישן עם ההורים, אבל הצורך בקשר הזה לא דומה למצב בו לוקחים לתינוק משהו. הבכי/מצוקה סביב נוכחות או אי נוכחות של ההורים נובע מצורך שהוא לא פחות ״אמיתי״ מהצורך לאכול.

לכן צריך להתנהל מול דפוסי התקשרות חרדתיים באותה רצינות שמתייחסים לכל סוגיה קיומית אחרת אצל התינוק, כי זה מעצב את אופיו (שוב, ראה את המאמר שקישרתי).

אתה רואה דברים בצורה מאד קיצונית, בשום שלב לא אמרתי שתינוק לא צריך לקבל חיבוקים.

לא חושב שאפילו רמזתי לכזה דבר. הנקודה היא שחיבוקים הם צורך לא פחות מאוכל.

במקום לפתח אצלו הירדמות עצמית וויסות עצמי ולתת לו את הכלים לשינה בריאה אתה מייצר אצלו תלות בך להרדמות.

כן, גם היכולת להרדם לבד היא משהו נרכש וכן זו בעיה שלא רוכשים אותה. 

כמובן שהתהליך צריך להיות הדרגתי אבל אני חוזר ואומר, לא כל בכי הוא רע.

אי אפשר להמנע מבכי אצל תינוקות, כי הם די בינאריים. אבל גם לזכור, העדר בכי הוא רע.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

במחקרים על בתי יתומים סובייטים.

לא מזמן היה תחקיר על ילדים רוסים שאומצו על ידי הורים בארץ והתגלה שעבדו עליהם והביאו להם ילדים עם תסמונת אלכוהול עוברי..

יש סיכוי שזה סתם קורלציה ולא סיבתיות...

פורסם

מספר הדעות כמספר האבות, ועם זאת היו פה מס' עצות שזה לקרוא ולא להאמין. נטו טובת ההורה במקום טובת הילד ברמה של סיכון.

יש לפעמים ציפייה מסויימת שמגיל חודש ולתמיד תהיה שינה רציפה והירדמות קלה אבל זה פשוט לא קיים. תמיד יהיה שיבוש בדרך והמצב מתייצב לרוב באזור גיל שנה וחצי. אצלנו הגישה דומה לדברים שכתב @falou. תינוקת שרוצה את קרבת ההורים זה צורך בגיל הזה ולא פינוק. בגיל 9 חודשים נראה לכם שהיא יודעת מה זה פינוק? זה נטו צורך שצריך לספק, תהיה הסיבה אשר תהיה.

אצלנו מגיל חודש בערך עד גיל חצי שנה הילדה ישנה מעולה, בגיל חצי שנה הכל התחרבש ולא היו חוקים ברורים להירדמות או לשינה רציפה. הכל התייצב באזור שנה וחצי. היום, בגיל 4 פלוס היא כמובן כבר לבד אומרת שהיא עייפה ורוצה לישון. 

עם הקטן שהיום בגיל שנה וחצי זה בדיוק מתחיל להתייצב. שניהם קיבלו קירבה או חיבוק כשהיה צורך ומפונקים הם בטוח לא. 

פות"ש, דעתי האישית שיועצת שינה זה לחלוטין בזבוז כסף. היא לא תגלה לכם שום דבר שאתם עדיין לא יודעים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

לא מזמן היה תחקיר על ילדים רוסים שאומצו על ידי הורים בארץ והתגלה שעבדו עליהם והביאו להם ילדים עם תסמונת אלכוהול עוברי..

יש סיכוי שזה סתם קורלציה ולא סיבתיות...

פילוסופית אני רואה את הסיבתיות בהתעלמות מהבסיס של האנושיות שהיא בשורש התפיסה הקומוניסטית. השאיפה להחליף את התא המשפחתי בקולקטיביזם הוכיחה עצמה הרת אסון בהרבה רמות של תפקוד הפרט והחברה. אם זו זריקת יתומים בבתי יתומים נטולי קשר אנושי ואם זה שימוש בסיבסוד אלכוהול לשם הרגעת ההמונים. אם בקפיטליזם יש מי שנופלים בשולי החברה, בקומוניזם זה פי כמה וכמה.

https://www.betipulnet.co.il/articles/השלכותיה_הנוירו_פסיכולוגיות_של_הזנחה_בילדות/

שים לב שתפקודי המוח שלוקים בחסר כתוצאה מהזנחה רגשית באים מאיזורים מאוד קדומים ובסיסיים הקשורים לתפקודי המוח.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תשים כורסא נוחה ליד המיטה בחדר של הילד, שב איתו שם עד שהוא נרדם. עדיף כורסא כזו שלא צריך ללכת אל כירופרקט אם בטעות נרדמת עליה. 

יפה לו שבגיל 9 חודשים הוא כבר מנהל את הבית, הבן שלי התחיל לטעון לכתר רק מגיל שנתיים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, RBRB כתב:

פות"ש, דעתי האישית שיועצת שינה זה לחלוטין בזבוז כסף. היא לא תגלה לכם שום דבר שאתם עדיין לא יודעים.

לפעמים בעיות שינה אצל הילד יוצרות קושי בתפקוד של המשפחה שמשפיע על כל החיים. כאן יועצת שמסייעת להורים להתמודד יכולה לעזור, כמו כל עזרה נפשית נקודתית. 

פורסם (נערך)

הבעיה היא בכם

שלי היו נוהגות לבכות והיינו הולכים ומתיחסים, עכשיו פשוט שמים והולכים, אחרי לילה אחד הקטנה הבינה שאין לה ברירה והלכה לישון בלי לצייץ, הגדולה לקח לה קצת זמן להבין אבל גם זה הבינה.

עכשיו הקטנה חזרה לבכות בימים האחרונים, היום שמנו אותה, בכתה בכתה אחרי 3 דקות נרדמה.

בקיצור, שמים , לילה טוב ולהתראות, לא לרחם.

נזכרתי במשהו, הגדולה הייתה סיוט לא נורמלי בשינה שלה, לקח לנו שבועיים בערך של לעשות את זה עד שזה עבד.

עוד משהו, זה עובד ואז מתישהו נהרס, עובד ונהרס, צריך פשוט לזרום עם זה, אבל כן להבין מתי הילד לא עייף או חולה ואז כן להיות שם בשבילו או לתת לו עוד חצי שעה להשתולל כדי להתעייף, אבל שוב, לא בזמן רגיל אלא רק ממש מתי שיודעים שיש בעיה.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

אני קורא את כל מה שכתבתם וכמו שחשבתי חבורת גברים תדע לתת לי מידע מזוקק יותר בלי סיפורים כמו שאשתי מקבלת בקבוצות שלה.

יש פה מלא עצות ושיטות, חברים שלנו גם המליצו פשוט לשים את הילד, אם בוכה אז בוכה שיהיה בהצלחה, בסוף הוא נרגע ונרדם מהעייפות של הבכי. אבל אני לא מסוגל אני מתחיל לטפס על הקירות , לעשן בשרשרת. הילד מגיע לרמה שהוא נחנק כבר מהבכי ואנחנו לא יכולים להכיל את זה. 

מבחינת מה שהשתנה תכלס קרו כמה דברים בריאותיים- יצאו 2 שיניים תחתונות לגמרי, דם בצואה שכרגע נחשד כאלרגיה לחלב (כרגע אוכל נוטרילון פפטי) הייתה תפרחת מטורפת ברמה של דם (טופל כבר) והכניסה למעון. 

נראה שבריאותית שום דבר לא מפריע כי במהלך היום יישן מצויין ובמיטה שלנו יישן מדהים. ברמה שלא קם לאכול גם אחרי 9-10 שעות שינה רצופות.

כרגע לקחתי פה כמה טיפים כמו יצירת אווירה מרגיעה לפני השינה, להרדים במיטה שלנו ואחרי כמה שעות להעביר לא עובד, הוא כל פעם מתעורר.

שבוע הבא ננסה פשוט להחזיר אותו אליו, כל פעם שיכנס להיסטריה נוציא אותו ונרגיע ושוב נחזיר עד שבתקווה ירדם בעצמו. 

אני מניח שאתם מבינים אותי גם ברמה האנושית, מגיעים עייפים אחרי יום עבודה, כל מה שרוצים זה לסגור סיפור אז מוותרים. החלטנו שהשבוע מתחילים לסדר את הסיפור לא משנה מה.

אעדכן…

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 16 שעות, GABIUBOGI כתב:

אם בוכה אז בוכה שיהיה בהצלחה, בסוף הוא נרגע ונרדם מהעייפות של הבכי. אבל אני לא מסוגל אני מתחיל לטפס על הקירות , לעשן בשרשרת. הילד מגיע לרמה שהוא נחנק כבר מהבכי ואנחנו לא יכולים להכיל את זה. 

יש לזה סיבה אבולוציונית שזה משפיע עליך ככה, זה לא בריא לילד שלך, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך, לא לקבל מענה רגשי למצוקה. פשוט החיים שלנו עפים קדימה עם הקדמה ואין מה לעשות, בהרבה דברים אנחנו לוקחים סיכונים על הבריאות של הילדים שלנו בשביל דברים אחרים, כמו הבריאות שלנו, אורח החיים או לפעמים אפילו נוחות (שגם אם היא חשובה ומשפיעה על הבריאות שלנו ושל ילדינו בעקיפין, ולא רק מפינוק). לכן זו לגמרי ההחלטה שלך איפה ובאיזה שלב אתה שם את הגבול. אין כאן נוסחה נכונה, אבל קיבלת אחלה טיפים מבעלי ניסיון. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...